Inlägg

Inlägg som raubt1er har skrivit i forumet
Av raubt1er

Tack för tips @Molotov, ska tänka på det om den känns obekväm. 👍

Av raubt1er
Skrivet av Molotov:

Jag skulle inte valt Quest 2.
Den utfasas, bättre att köpa en Quest 3, dyrare ja men betydligt bättre på allt.
Quest 2 kommer "ersättas" av nån form av Quest 3 lite. Kanske bättre att vänta på den?
Det betyder ungefär en "Quest 2" men med Quest 3 prestanda.

Gissar att vi senare iår reda kommer få se spel osv som fungerar endast med Quest 3 eller spel med Quest 3 versioner.
Spel med Quest 3 versioner ser och spelar betydligt bättre än Quest 2.

Jag förstår att Quest 3 är bättre och att gamla system blir mindre attraktiva för utvecklare, men prislappen är för hög och födelsedagen närmar sig med stormsteg. När jag kikat på spel så verkar det ändå finnas tillräckligt att göra för honom ett tag framöver även om utvecklingen skulle stanna av, och jag ser det som en provperiod om det är något som ens är intressant eller kommer det ligga och samla damm.

Av raubt1er

@dblade @JoOngle

Stort tack för er hjälp och tips! Känns som att en Quest 2 blir en utmärkt start, så får man se om det är ett intresse som utvecklas. Ser som ni säger väldigt prisvärd ut.

Av raubt1er
Skrivet av JoOngle:

Tror han kommer bli ganska så nöjd med en Quest 2 eller 3.
Dom kan användas på PC såväl som stand-alone, dvs. dom har sin egen inbyggd dator, och spelen på dom är inte så värst.

Jag har en Quest 3, och även om Xbox absolut inte interesserar mig, så kan jag nämna att Meta introducerade Xbox samarbete för nyligen, vad det innebär kommer jag inte ihåg, men nåt med att du kan Spela Xbox spel på din Quest med eller utan Xbox.

Ok! Ja du hör hur oinvigd jag är i den här världen, såg framför mig en 30k dator för att göra något kul.

Finns det mycket gratis spel till VR idag?

Av raubt1er

Grabben (12 år) önskar sig VR headset och jag är helt lost i den här världen. Han har en dator som inte är någon värsting (Ryzen 5, 1060 6GB, 16GB RAM) som han lirar Fortnite och lite annat på, samt en Xbox One.

Är det någon ide att ens snegla mot att spela i VR världen med den hårdvaran, eller kommer det bara att bli en stor besvikelse? Är det i så fall bättre att uppgradera konsol och köpa något till den, t.ex. en PS5 och VR headset till det?

Av raubt1er

Annonsen är avslutad

Av raubt1er

Såld.

Av raubt1er

Dell XPS 13 9370

Laptop i XPS segmentet i väldigt fint skick, som ny. Smidig ultrabook med fin prestanda under skalet och en otroligt bra skärm.

Jag är den enda ägaren, den är sparsamt använd och allt fungerar som det ska.

Dell XPS 13 9370
13,3" Wide UHD 4K Touch Skärm 3840x2160
Intel Core i7-8550U processor
16GB RAM
512GB SSD
Intel UHD Graphics 620
2 x Thunderbolt/USB-C
1 x USB-C/DisplayPort
Minneskortsläsare
Webcam
WiFi
Bluetooth
Bakgrundsbelyst tangentbord
Windows 11 Home

Tillbehör:
Slimfodral
USB-C -> USB-A adapter
Laddare

Kan skickas, i så fall i spårbart paket och köparen står för frakt.

Bilder, diagnosresultat etc. kan skickas om så önskas.

Säljer till vem jag vill, när jag vill etc. Accepterar inte bud under utgångspris.

Läs hela annonsen här

Av raubt1er

Vart i Dalarna finns datorn?

Av raubt1er

Söker fortfarande 😉

Av raubt1er
Skrivet av Ps41986:

Min lillebrorsa har precis uppgraderat sin dator. Vet att han hade en 7700 i sin. Kan höra med honom om han ska sälja den om du vill? Han bor i Falun btw

Du får ett PM 😊

Av raubt1er

i7-7700 eller i5-7600

Söker uppgradering till en äldre dator. Söker primärt en CPU och eventuellt också RAM-minnen.

i7-7700 eller i5-7600 är det som söks, även K-modell intressant men inte T.

Läs hela annonsen här

Av raubt1er

Bud 1500 + frakt

Av raubt1er
Av raubt1er
Skrivet av medbor:

Jag är utvecklare och tänker därför på edge cases. Jag har full förståelse för att alla lösningar inte är perfekta och det är säkert okej det med. Kan ändå vara bra att vara medveten om att de finns och kanske fundera på om det går att lösa på andra sätt. Sätt inte återställningen vid midnatt bara, då kommer saker gå fel på nyår eller nåt säkert!

Skickades från m.sweclockers.com

Jag är projektledare och tänker efter projekttriangeln, tid - kostnad - omfattning.

För att tända fönsterlampor behöver jag inget idiotsäkert. Talar man om att styra värmepump m.m. så är det såklart viktigare med driftsäkerhet. Kan ju ganska lätt ordna en knapp på webbsidan för att synka om, och skicka tänd/släck beroende på vilket schema som gäller.

Av raubt1er

Det fanns en marknad, men den dog för 20 år sen tyvärr. Mitt bästa tips är att om du gillar att skruva, sök dig till företag som jobbar med service. Om du vill jobba med löpande band så är det ju de stora aktörerna som några redan skrivit om som gäller, men jag tror inte din passion överlever så länge på ett sådant jobb när det handar om minuteffektivisering och inte konstnärlighet i kabeldragning o.s.v.

Eller, mitt bästa tips, låt det vara en hobby och se vinsten i att få göra något du tycker om. Vänner och bekanata kommer säkert anlita dig i fortsättningen också, och satsa på ett jobb du kan leva på och som kanske inte utrotar din hobby, för efter 400 moderkortsmonteringar är det nog inte lika roligt längre.

Av raubt1er
Skrivet av Ethnic:

Jag har byggt liknande applikation för en väggpanel. Jag sparade ner id och status i firebase dokumentdatabas, fungerade smidigt för ändamålet. MEN det är som de skriver (Har inte läst allt). Det finns en chans att de kommer ur sync om något då skulle bli knas med ett anrop som tex inte kommer fram. Det kan du tyvärr inte hålla koll på med vanlig 433mhz. Men räknar du kallt med att de alltid kommer fram så spara bara ner värdet hämta upp och markera statusen som du önskar
Har för mig faktiskt fungerat prima. (Rullat något år nu).

Ha det bäst !
/Daniel

Ja det är klart det kan bli så, får såklart testa så signalerna verkar gå fram som de ska på de avstånd jag tänkt mig, alternativt i annat fall bygga ut med en sändare till. Men mina tester hittills verkar lovande.

För att förhindra syncproblem tänkte jag ställa in någon form av återställning varje natt då all belysning som kommer styras med Nexa uttag kommer att vara släckt, så om någon av dem kommit ur sync så nollas det då. Borde också fungera som lite "skydd" mot eventuella strömavbrott så man slipper vakna till ett disco.

Av raubt1er

Klart man kan, men jag gillar att återbruka den elektronik jag kan och är förskonad från strömavbrott.

Av raubt1er

De gamla hederliga nexa uttag som jag avser att styra är ju inte smarta, men man kan genom lite olika trick få dem att fungera skapligt i en automationsmiljö om man inte lider av frekventa strömavbrott. Det finns ju enkla knep där också, t.ex. som jag sa innan att nolla status som sparats vid varje uppstart av raspberryn.

Självklart finns smartare brytare idag, men i mitt fall har jag 6st Nexa som är fullt fungerande, men saknar fjärrkontroll och ville ersätta den med något smartare som kan sköta sig själv också.

Av raubt1er

Ett problem med smart belysning är när man har barn som inte är så sugna på att använda mobiler o.s.v. för att styra belysning är att de stänger av lamporna på strömbrytaren istället.

Hittade den här varianten för att kunna använda IKEA Trådfri till t.ex. taklampor. Jag har hittills fokuserat på punktbelysning och trivsel, som fönsterlampor och enskilda spottar för hyllor m.m. Är det någon som testat den här eller något liknande?

https://www.m.nu/vagghallare-for-fjarrkontroller-ikea-hue-xia...