Inlägg

Inlägg som poeman har skrivit i forumet
Av poeman
Skrivet av ASUS_Alexander:

@havec: Eftersom kortet inte stödjer PCI-express 3.0 (endast 2.0) kommer grafikkortet inte fungera optimalt till det moderkortet. Alla konsumentmoderkort från oss med PCie 3.0 slot och 16x banor bör klara grafikkortet utmärkt. Äldre processorer kommer visserligen i större utsträckning agera flaskhals än nya.

Skulle vilja påstå att det är rent nonsens i praktiken. Jämförelse mellan PCI express 3.0 & 2.0

Av poeman

Jag tycker det mer ser ut som sweclockers inte vill stöta sig med en större tillverkare med ett dåligt testresultat..

Skrivet av raven6666:

Hur kan en produkt som vida överstiger dom standarder som finns och teoretiskt sett även kan förstora moderkortet kallas "bra produkt"? för mig ser det mer ut som sweclockers inte klarar av att göra en ordentlig test.

Av poeman

Håller med föregående talare. Skicka tillbaks!

Av poeman

Kan nämna att jag returnerade en vara som ankom cdon den 26/5 och idag (2/6) har jag fått återbetalning. Ganska snabbt mao.

Skrivet av Miska:

@CDON.COM:

Är det sant att väntetiden med att få återbetalning är ca 3-4 veckor?

Citerar en del av det som Tobias skrev till mig per mail;
"det ta upp mot 14 dagar tills att vårat lager har behandlat din retur och registrerat en återbetalning"

Varför jag nämner 3-4 veckor (minimum) är att...
1. ...posten kan dröja ca 2 dagar innan produkten kommer fram
2. ...mottagandet av produkten kan komma att glömmas bort och då står den på hyllan några dagar till
3. ...ev kontroll och registrering tar sin tid tydligen hos er
4. ...14 dagar tills behandlingen av returen och registreringen genomförs
5. ...de s.k. 2-3 bankdagar som det normalt tar att överföra pengar kan bli veckor om inte i värsta fall månader långa

Bättre att ni bara tar emot varan, registrerar returen och betalar ut summan till bankkontot som kunden ger så är hela kalaset klart inom en vecka, max en och halv!

Av poeman

Tittar man på deras hemsida så tillhör de 'World Hotels'. De har ett svenskt telefonnr 020 795 000. Jag skulle ringa dit och be att få telefonnr direkt till hotellet alt. bli kopplad dit.

Av poeman

Måste nog säga MS Flight simulator som spelades på IBM PC under slutet av 80-talet, inledningsvis på monokrom orange skärm (farsan kunde ta hem diverse värsting-PC maskiner från jobbet på helgerna så att jag kunde spela). Jag minns när jag fick köra FS på första IBM PC:n (286:a tror jag) med färgskärm. Oj, oj, oj säger jag bara, vilken upplevelse.
Idag är jag pilot på riktigt

Av poeman
Skrivet av willg:

Var det förhoppningen med bytet eller försökte du avstyra ngt konkret problem?

Förhoppningen var att få bättre trådlös hastighet, framförallt i mitt vardagsrum på bottenvåningen i en tvåplansvilla, vilket infriades med råge (routern står på ovanvåningen).

Av poeman

Jag skulle vilja säga att det är mer än USB 3 som skiljer. Jag gick själv från AC66U till AC68U och upplever en mycket högre trådlös hastighet framförallt på 5GHz-bandet.

Av poeman

Tjena!

Efter lite googlande ser det ut att vara en integrerad stereo med vinyl, kasett och radio. Den har alltså inbyggt förstärkeri. Meningen är att du ska koppla högtalare direkt till enheten. Av döma av kabeln du köpt vill du få ut ljudet på en annan ljudanläggning? I så fall ska du använda dig av "record out" eller "rec out" eller liknande. Lägg ut en bild på baksidan av enheten där man ser utgångarna.

Skrivet av Hanzooon:

Tja!

Hittade en National Panasonic SG 1080L på en loppis häromdagen för en hundring.

Har lite problem med att få ljudet ut att fungera, har köpt en sådan här: http://www.carcommunications.co.uk/image/cache/data/products/CABL-AUX-1-400x400.jpg

Tänkte att det va ju smidigt, men får inte något ljud ut ur spelaren varken via FM eller vinylen.

Hur kan jag smidigast lösa detta tror ni? Vad behöver jag för att få det att fungera tros?

Tänk på att jag och ljud osv är en no go, prata som ni pratar med en riktig nybörjare här.

Spelaren verkar förövrigt fungera som den skall, skivan snurrar, allting lyser och ser OK ut.

Tack på förhand!

Av poeman
Skrivet av Bläckman:

Det är ju rent fantastiskt att en CPU anno 2011 kan hänga med dom stora grabbarna ännu. Måste verkligen betecknas som prisvärt

Det visar ju bara på att utvecklingen på CPU har stagnerat och mycket är bara marknadsföring för att kunna sälja mer...

Av poeman
Skrivet av anon159643:

Hej, troligtvis de flesta av er på forumet som har arbete arbetar i sverige och min fråga är kort och gott varför?

Jag har prövat på och arbetat i Norge, där har man 37,5h slappa arbetstimmar i veckan. På många platser struntar man i alla raster och går istället hem tidigare från jobbet.
Arbetsklimatet som senior systemutvecklare ansåg jag var bättre, mycket lugnare på alla sätt och vis. Man behövde heller inte tänka på dumheter som att ta med mat till jobbet, utan på bättre platser i Norge får man varje dag gratis lunch på jobbet. Denna lunch påminner om sådan frukost finare restauranger har, alltså finare ostar, korvar, pålägg mackor, ägg, gratäng etc.

Skulle man jobba över 2,5h en dag så har man rätt att beställa mat till jobbet, viket bruka för företaget gå på runt 150kr/person. (dyrare mat i Norge, men deras 140kr pizzor är också finare än vara 70kr)
Detta innebar att jag under min tid i Norge inte behövde köpa mat för egna pengar en enda vardag. Lägg därtill småsaker som bättre lön, vettiga politiker, bättre samhällsklimat etc.

Av min tid som senior systemutvecklare i Norge så var allt bara positivt och jag kommer självklart att lämna sverige så fort som jag får ordning på vissa saker.

Nå min fråga till er som fortfarande jobbar i sverige är varför gör ni detta? Handlar det enbart om att ni är födda här, kamrater, släktingar som bor här eller finns det fördelar med att arbeta i sverige?

Norge? Den enda anledningen till att jobba i Norge är att dra in stålar under kort tid och möjligtvis uppleva storslagen natur. Nått annat finns inte. Sista DDR-staten. Sämre sjukvård, sociala förmåner som föräldraledighet mm och sämre boendestandard.
Jag har levt och arbetat flera år i Köpenhamn samt bott i flera omgångar i England pga studier. Det var kul när jag var yngre. Saknar inte Köpenhamn ett dugg, även om jag då tyckte det var skoj. England och framförallt London åker jag ofta till. Men att leva där med familj? Aldrig! Det jag dock saknar här hemma är ett varmare klimat.

Av poeman

Själv har jag köpt två Fractalchassin som båda åkte i retur pga av undermålig kvalité. För egen del tycker jag att exempelvis Cooler Master håller en bra standard i sina olika prisklasser, dvs man får vad man betalar för. Sen är ju designen en smaksak.

Skrivet av geforce60:

Topic?

Visst har dom normalsmarta lösningar, byggt på plast. Relativt dyrt för vad för kvalité man får.

Varför rekommenderar alla Fractal Design chassin här, på utländska forum är Fractalhypen i stort sett noll?

Av poeman
Skrivet av Pamudas:

Kör på 4790k. När den inte orkar med längre så kommer 1151 förmodligen redan vara utdött.

Håller helt med!

Av poeman

Som R4 skriver har det sannolikt med en hybrid boot att göra. Har tre Windows 10 maskiner som alla (efter senaste uppdateringar) tar lång tid på sig att avsluta.

Av poeman
Skrivet av ToJa92:

Själv skulle jag skicka den till Apple, så slipper du få en dålig skärm och behåller dessutom garantin om något annat fel skulle uppstå. Det kostar 1108kr: http://support.apple.com/kb/index?page=servicefaq&geo=Sweden&... (klicka på "Pris på Garanti och Service")

Kan verifiera detta. Chattade precis med Apple-support i förrgår. De tar 1100:- oavsett anledning - om telefonen i övrigt är ok, dvs inga fuktskador eller andra trasiga komponenter. Det går även att lämna in den hos auktoriserad Apple servicepartner.

Av poeman

Jag har ett AX750 med några år på nacken. Har alltid varit knäpptyst.

Av poeman

Trist, men det liknar mina erfarenheter med cdon. Reklamationer har dock alltid löst sig till slut. Maila varje dag tills du får ett vettigt svar och handla sedan aldrig därifrån.

Av poeman

Jag har byggt datorer i snart 20 år. Det som fallerat mest har varit hårddiskar (ca 4 st genom åren) och nätagg (2 st). Det senaste var ett Corsairagg som tvärdog efter ca 2 år. Fick det utbytt på garantin och övriga komponenter fungerade felfritt. Tycker inte att du ska springa och köpa ett nytt nätagg om du inte upplever några problem.

Av poeman

Har en iPhone 6, en stor uppgradering mot 5:an. Skitnöjd! Glöm allt tramset om böjda telefoner.

Av poeman

Nu verkar ju problemet löst, men vill bara dela med mig av ett liknande problem som jag haft. Det visade sig vara min LG-skärm som inte klarade av att man drog ur DVI-kabeln när skärmen var igång. Den gav precis samma symtom som du beskriver ovan när man sedan pluggade i skärmen och startade om.
Drog jag ut strömsladden till skärmen innan jag drog ut DVI-kabeln funkade det felfritt. Hoppas det löste sig iaf.