Inlägg

Inlägg som digitalizm har skrivit i forumet
Av digitalizm
Skrivet av Efta:

Egentligen är det inte så konstigt, alla musikförlag och artister är vana vid, och kräver stora summor pengar och då blir det svårt att konkurrera. Spotify har ett otroligt starkt varumärke, men det är också lätt att förlora. Säg att Spotify ökar priset med 50kr/månad för att gå med vinst, kommer varumärket kunna bära det? Tveksamt. Framförallt då du samtidigt ska expandera torde det vara en omöjlighet att gå med vinst.

Det som gör mig sur med Spotify specifikt är dock att jag upplever att klienterna har blivit så otroligt mycket sämre, både buggigare och mindre intuitiva. Detta från att ha haft en riktigt bra plattform tidigare, salt i såren helt enkelt.

Spotify har redan höjt månadsavgiften i Norge.
Spotify Norge

Av digitalizm
Skrivet av WebzI:

Vad kostar ett USB ljudkort och var hittar jag ett.

Skickades från m.sweclockers.com

För det du ska göra, runt 500 kr.
Thomann, 4Sound.

Av digitalizm
Skrivet av Anton341:

Jag håller mig mest till Spotify för att jag har använt det i nästan 10 år och vem orkar göra om sina spellistor?

Du behöver inte göra om dem. SongShift för över dina spellistor mellan de olika tjänsterna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av digitalizm
Skrivet av Bascule666:

Lustigt, jag har inte hittat några större luckor då jag till och med lyssnat på helobskyra Cabaret Voltaire och halvobskyra Cortex, tidiga Human League, tidiga Front 242, The Leather Nun, S.P.O.C.K, Sista Mannen På Jorden, NASA, Blue For Two, Robot, nästan allt från Gary Numan, RedMecca, The Cassandra Complex, Yello, Boytronic, Covenant, Chris & Cosey, Mr. Jones Machine, Spark!, DAF, Nitzer Ebb, Marc Almond, Covenant, Dupont, Azure Blue, Mockba Music, Adam Ant, Tredje Mannen, Twice A Man; Page och givetvis allt från Kraftwerk men det utgår jag ifrån att alla streamar. Detta är bara ett axplock av vad jag lyssnar på, finns hur mycket som helst som jag ej nämnt, största hjälten är trots allt mr. David Bowie men han har ju alla.

Jag köper luckorna, kan aldrig någonsin lyssna igenom allt jag vill...

Jodå, allt det du nämner som är vanlig synt finns såklart också på Apple Music.
Tex Portion Control (favoriter för mig) finns det väldigt snålt av på Spotify. AM har hela deras diskografi. Neubauten Halber Mensch. Men nu går vi ner på detaljer. Menar i största allmänhet är det rätt fattigt med musik på Spotify.
Men såklart kan du köpa det du saknar, då spelar det ingen roll vilken tjänst du har, förutom krånglet hos Spotify att ladda upp just egna rippade skivor.

Skickades från m.sweclockers.com

Av digitalizm
Skrivet av WebzI:

Hej!

Jag undrar hur jag gör för att koppla in mixerbordet till min dator. Mitt mixerbord heter Yamaha mg06x. Outputs på mitt mixerbord är xlr out och ”phone plugs”. Vet inte vad det betyder. Från datorn har jag USB och mick utgångar.

Är ny på området så lite vägvisning hade inte varit fel😁.

Tack på förhand👌

Köp ett USB-ljudkort med XLR- ingångar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av digitalizm
Skrivet av Bascule666:

Jag lyssnar rätt mycket på obskyra 80 och 90-tals indieband/syntband och har blivit väldigt positivt överraskad av att Spotify har nästan allt jag söker efter. Även superobskyra syntexperiment från åttiotalet finns i över nio fall av tio.

Känner noll incitament att byta tjänst.

Just inom den genren (synt) finns det en del luckor hos Spotify jämfört med Apple Music

Skickades från m.sweclockers.com

Av digitalizm
Av digitalizm

@makatech: Apple Music har större och bättre utbud, musikvideor och musikdokumentärer. Du kan ladda upp egna rippade låtar på ett "moln" (tror maxgränsen är 100000 st låtar) från iTunes utan att behöva ha låtarna lokalt i din enhet. Om du nu har låtar som inte finns på någon av streamingtjänsterna.
Priset är exakt detsamma som Spotify har. 99kr/mån eller 149 kr/mån för Family plan.
Apple Music betalar nästan dubbelt så mycket ($0.00783) till artisterna jämfört med Spotify ($0.00397).
Tycker det bara finns fördelar med Apple Music jämfört med Spotify. Bytte från Spotify till Apple Music för ett par månader sen och ångrar det inte en sekund.