Inlägg

Inlägg som Tobitheo har skrivit i forumet
Av Tobitheo

400 hämtar

Av Tobitheo

Skulle det varit jag så skulle jag nog tittat på om det gick uppgradera till 16gb ram istället.
Mindre huvudvärk och enligt en snabb googling ska det oftast vara bara ett minne original i dom. Säger inte att det är så på din.
Men om det är fallet hade jag försökt hitta en likadan ddr pinne som redan sitter i och stoppat dit.

Av Tobitheo

Kan berätta om min upplevelse med just företaget Soldfy.
Ska inte klanka ner på företaget då de försökte göra rätt.

Köpte ett par trådlösa hörlurar till sambon. De va trasiga (tog inte emot laddning utan att dra ur och stoppa i kabeln, 100% batteri tog slut på mindre än fem minuter) vid leverans. Kontaktade företaget och utan att blinka frågade de om jag ville ha en ny produkt eller pengarna tillbaka. Valde ny produkt då det kanske va ett måndagsexemplar. De trasiga kunde jag kassera sa dom.
De nya va ännu sämre då ena inte ens startade och samma problem om inte värre vid laddning.

Kontaktade dom igen och fick återigen valet ny produkt eller pengarna tillbaka. Valde då pengarna tillbaka. Detta gick snabbt och smärtfritt så inga problem där heller.

Men tänkte va fan har ju två par hörlurar nu som inte funkar. Man kanske kan höra av sig till tillverkaren. Fick då veta att den produkten inte ens ska finnas i Sverige.

Så inte direkt några problem på så sätt. Men skulle ändå kolla upp saker innan köp då det inte ens är säkert det finns någon support för produkten man köper här i Sverige.

Av Tobitheo
Skrivet av Aphex:

4G / AC: https://www.dustinhome.se/product/5011280634/lte5388-m804?tab...

5G / AX: https://www.dustinhome.se/product/5011308878/nr5101-5g-wifi-6...

Räckvidd kommer antagligen inte skilja sig tokmycket, alla routrar sänder med samma lagstadgade uteffekt och hur långt ifrån man kan vara begränsas främst av den mobila enhetens antenner, sällan routerns.

Vill du bara ha bättre räckvidd, dra en kabel från routern och sätta upp en https://www.dustinhome.se/product/5011256832/nebula-nwa50ax-w... i taket någonstans där det behövs.

Nu blev det här nästan ett reklaminlägg för zyxel, jag skyller på algoritmerna.

De såg ju intressanta ut men försökte hitta om det gick ha extern antenn till 4G varianten. På Dustin stod det inget om det, flera sidor på google skrev att det fanns anslutningar men inte vilka. Hittade på ett enda ställe att det skulle vara sma anslutningar och en knapp på undersidan för att byta mellan extern och intern antenn eller nåt sånt. Men då va det i ett pdf dokument på ett ställe jag aldrig hört talas om 😂

Jo har nästan tänkt att de kommer få ha en accesspunkt men då deras router ändå behöver bytas ut då den verkar inte tycka om något så är det ju lika bra så att säga.

Bor i lägenhet (3 rok) och har samma skit router och har fått använda en gammal accesspunkt bara för att ha wifi i mer än halva lägenheten och de bor i villa så är ju lite värre för dom egentligen.

Men då min accesspunkt är från typ 2011 eller nåt sånt så har man ju inte direkt koll på dagens nymodigheter.

Av Tobitheo

4g router med bra wifi räckvidd

Försöker hjälpa min mor med deras mobila bredband.

De har idag samma skräp som en annan har när det kommer till hårdvara: TP LINK MR400 V3
Deras operatör: Chili mobilt bredband (3)

Dock vägrar den ta emot den beta firmware som jag använder för att kunna välja band osv hur man än gör.

Så nu är dom på jakt efter en ny router och förslagsvis även extern antenn till denne. De är rätt otekniska så en så enkel som möjligt att sätta upp om det går.

De har inga speldatorer osv utan de kör allt via wifi.

Sett att många rekommenderar MR600 men hur är wifi på den jämfört med det hon har idag?
Eller finns det någon annan router som har bra räckvidd på wifi?

Av Tobitheo

Bara jag som fick ont i huvudet av att försöka läsa annonsen?

Av Tobitheo
Skrivet av P.levinsson:

Har nu fått ett svar från våran granne, och eftersom de är äldre och osäkra hur allt skulle fungera etc vill de inte ge sig in på det. Därför tillbaka på ruta 1.
Bad kompisen testa med sin mobil vad han kan uppnå här, då han har tele2. Han lyckas uppnå 90-100 mbit. Började därför gå igenom cellmapper, se de olika alternativen och testa om allt igen med olika förutsättningar. Även varit, fysiskt, på plats där de olika masterna är placerade och uppmätt bra resultat. Men får inte ut det genom routern. Gick därför in och började kolla igenom de olika Access technologies som finns tillgängliga och upptäckte 2 saker. Osäker om de varit med från starten av allt felsökande.

1: Jag beskrev tidigare i denna tråd att jag manuellt anslöt till den masten som var fysiskt närmast för att den vid tillfället var mest stabil. Då var "Access Technology" på LTE vilket motsvarar 4g. När jag nu går in och kollar på "Cellular Info" så står det UMTS. Jag har "preferred Access Technology" på Auto och de olika banden jag testar är 1,3, 7 samt 8. Resultatet förblir detsamma, UMTS och hastighet/stabilitet är samma oavsett.

2: Jag vill ju självklart använda 4g, så väljer "Preffered Access Technology" på 4g och låter "Band Auto Selection" vara på auto, men även specifika band 1,3, 7 samt 8. Låter varje ändring stå och ladda i ca 2 timmar per gång då ingen anslutning fixas. Oavsett vad jag gör så vill det inte ansluta till ett 4G nätverk. Kollat upp så den senaste firmware etc är installerat, och även testat med och utan den externa antennen. Utan någon ändring av resultatet. Är det möjligtvis SIM-kortet som är fel? Känns konstigt då det är 1 månad gammalt.

Min telefon, som inte är mer än 1m från router, ansluts till 4G nätverk när jag kopplar bort den från wifi. Ibland, beroende på väderlek (extremt mycket vind/spöregn/snö) går den ned till 3g+.

Lte band

Läs på den sidan om vilka band Telenor använder. Du skriver att du provat flera av dom. Men har du testat band 20?

Har själv Telenor och får ut ca 20 Mbit både upp och ner på band 8. Får nästan dubbla hastigheten ner på band 20 men däremot blir uppladdningen avsevärt lägre och ligger hos oss runt 0,5 Mbit. Men kanske funkar bättre för dig.

Har Tp link MR400 med beta firmware för att kunna byta band då man normalt inte kan det och en Nedis panelantenn som står precis bredvid routern inomhus då jag inte fått ordning på ett fäste till den än då vi inte får borra i fasaden på hyreshuset.

Av Tobitheo

Kan inte direkt något om smarta hem osv men att slänga surfplattor är big no no för en sån som mig. Min dotter älskar att använda dom då det ofta finns spel osv som hon inte kan hitta på nyare som hon gillar (Hon är fyra år gammal så hon har inte de högsta kraven. Så länge en platta startar så är hon nöjd typ.)

Av Tobitheo

200 hämtar

Av Tobitheo

Köar gärna mot frakt. Alltid velat leka med en sån men inte haft råd köpa en själv

Av Tobitheo
Nytt bud: 200 kr Plus frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Tobitheo

Hjälpte till vid ett utbyte av ett 1050 så finns ett här om det är intressant. Behöver nog egentligen inte nämna det men det har aldrig minats på utan har använts av en ungdom att spela roblox, Minecraft osv på enbart 😂😉

Av Tobitheo
Nytt bud: 1 kr Lägger väl utgångspris och hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Tobitheo
Skrivet av Steffo792000:

Hur kommer man fram till en sådan summa🫣

Man måste ju få betalt för lagerhållning utav varan. Den har ju tagit upp plats de närmsta tio åren och nån måste ju betala för det också

Av Tobitheo

Ställer mig i kö för gtx 760

Av Tobitheo

Skulle inte kalla mig en hoarder men ogillar verkligen slit och släng kulturen. Sparar allt som inte är trasigt eller alldeles för gammalt för att ens kunna användas och ta gärna emot sånt som är för gammalt för andra när det kommer till "hårdvara" då jag ofta får frågan av folk som har det sämre än en själv har om man kan hjälpa dom på något vis.

Ger marknaden här på Sweclockers ett stort tack för alla saker man hittat där. Utan det hade flera personer inte kunnat få hjälp och då Telenor stängde ner sitt adsl så hade man inte ens haft internet utan att behövt börja jaga saker.
Nu va det nästan bara plug and play så hade man internet igen.

Så jag är en sån som gärna tar emot saker eller letar då om inte jag behöver det själv vet jag att någon kommer be mig om hjälp och då är det lättare många gånger om man då redan har lyckats hitta saker och ha liggande än försöka hitta det där och då vilket oftast kan ta lång tid.

Av Tobitheo

Reset cmos på ditt moderkort ska återställa bios.
Vad har du för moderkort?

Om inte annat så plocka ur cmos batteriet i några minuter och sen stoppa i det igen

Av Tobitheo

Kan du tänka dig skicka enstaka saker?

Av Tobitheo
Skrivet av WitchDoctor91:

aha okej, är det för dyrt med 100kr..

Aldrig sagt att det varit för dyrt.
Menade bara att vid en vanlig ominstallation av samma dator har jag aldrig varit med om att man behövt köpa ny windows nyckel och hålla på.

Ska man byta version av Windows eller nåt är det nog en sak men ska man bara formatera och installera samma Windows har det alltid funkat utan att använda någon ny nyckel utan den gamla har fortfarande funnits där och funkat utan problem.

Men va ett tag sedan jag ominstallerade så därav frågan om det va något nytt de kommit på att man numera måste ha en ny nyckel bara för att kunna ominstallera sin dator, dvs installera samma windows som redan va i datorn.

Av Tobitheo
Skrivet av WitchDoctor91:

blås rent datorn, installera windows på nytt finns billiga på nätet "nycklar att köpa" kör endast windows virusprogram. så skall du se att det kommer fungera kanon!

Aldrig varit med om att man behöver en ny nyckel vid en ominstallation bara. Är det nåt nytt Microsoft fått för sig eller?