Inlägg

Inlägg som Dashio har skrivit i forumet
Av Dashio

Ursäkta okunskapen men med "kräva ett ryzen för att aktiveras" menas alltså att jag måste ha ett Ryzen processor för att den ska kunna fungera?

Av Dashio

Jag har en S7 som är i fint skick, dock är den låst FRP och har inte pallat att låsa upp den

Du kan få den för 300kr. Finns i stockholm

Av Dashio

Antar att jag köar efter Charmless

Av Dashio

Priset är 7000 i annonsen, vilken är det jag budar på?

Av Dashio

Jag hoppar av då jag inte kan hämta den förrän på lördag morgon så @nostek den går vidare till dig

Av Dashio

3700+hämtar

Av Dashio

2800 + hämtar.

När slutar budgivning?

Av Dashio

2500 + hämtar

Av Dashio
Skrivet av Arccai:

Haha, dom försvann väldigt fort (:

Skivans bredd är 206 cm.
Nix, inget gungande, 8 konsoler är fastskruvade i skivan (:

Skickades från m.sweclockers.com

Okej Grymt! Vi tänkte beställa 2,4m. Vad har du för djup?

Jag tänkte på i mitten av skivan

Av Dashio

Men vad har du för längd på skivan?

Känner du att den är lite gungig?

Av Dashio

Qpad 5k + Steelseries Apex 350

Hej!

Säljer min gaming mus och tangentbord som inte längre använder tyvärr.

Den befinner sig i Södra Stockholm och jag har tidigare sålt en hel del via Swedroid (mobil forum med samma namn).

Min tanke var följande:

Qpad 5k: 250kr
Apex tang. : 450kr

Paket 600kr och köparen står för frakt eller hämtas i Södra Stockholm.

Bättre pris = snabb affär!

Läs hela annonsen här

Av Dashio

Är bägge sålda?

Av Dashio
Skrivet av Elektron:

Det är bara koppla in datorn och prova, du kan installera msi afterburner, eller om du har två skärmar så kan du nyttja hw monitor och/eller aktivitetshanteraren och se hur datorn belastas. Typ cpu/gpu last samt mängden ram som används när du tex spelar. Så ser du vad som begränsar datorn eller ej.

Skickades från m.sweclockers.com

Okej! Tack!

Är MSI Afterburner endast till då för överklockning och HW Monitor till för att kolla status och hälsan?

Skrivet av tuomi:

För skrivbordet, absolut – möjligt även i de spel du nämner.
I nyare spel så får du nog dra lite i de övriga reglagen för att få till det.

Tack för ditt svar!

Av Dashio
Skrivet av Elektron:

Börja med att testa den som den är innan du köper uppgraderingar.
När folk tipsar om uppgraderingar så tänker de inte alltid på att deras användningsområde skiljer sig mot ditt. Det jag menar är att Battlefield 5 eller Wow ställer helt olika krav på vilken dator man har.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag tror att jag ska göra som du säger först att testa och se vad som fungerar eller inte
Tack för svar!

Men fungerar denna dator med 1440p 60hz? Har två st U2515H som jag tänkte koppla in nämligen

Av Dashio
Skrivet av Mithras:

Mitt svar får bli: Ingen av dem. Ta pengarn och köp en beggad dator här på SweC istället Då får du garanterat allt du behöver, och antagligen mer för pengarna. För 8 000 här på swecs marknad kan man få riktigt bra grejer att spela med.

Det vart dator nr 2 trots allt.
Jag har inte hunnit att koppla in den för att testa se hur den är då jag håller fortfarande på att packa upp mina grejer då jag nyligen har flyttat.
Detta betalade jag för 3500kr. Då jag inte har sådan bra koll så tyckte folk att den var prisvärt men att den skulle uppgradera GPU, RAM och sen CPU-kylare.

Av Dashio

Nu är det dags för min tur verkligen! Vart så inspirerad!

Av Dashio
Skrivet av luki3:

@Arccai: Dra mig baklänges, hade inte en aning att man kunde mått beställa vanlig bordsskiva där!

Hahah du skojar?! Jag visste inte heller det!!

Av Dashio
Skrivet av jonaz_81a:

@Dashio:

Ja det kan man säga.

Om jag minns rätt är både Samsungs och SK Hynixs kretsar på deras DDR3 1600 (PC3 12800U) 8GB moduler i egentligen officiellt specificerade till DDR3 1833 men eftersom Intels processorer officiellt bara stöder DDR3 1600 så märktes och programmerades modulerna som/för DDR3 1600.

Jag vet inte om det någonsin tillverkades några DDR3-moduler som använde minneskretsar med officiellt stöd för DDR3 2133 men det finns en JEDEC-standard även för den hastigheten. Gott om moduler som tillverkaren testat för 2133MHz och snabbare finns det som sagt men det betyder inte att själva minneskretsarna officiellt stöder detta och de modulerna kostar som sagt vanligen betydligt mera pengar.

I praktiken klarar de "vanliga PC3 12800U" 8GB modulerna med Samsung eller Hynix kretsar som jag tidigare nämt minst 2133 MHz vid standard 1.5V. Vilka "timings" modulerna klarar vid den hastigheten varierar lite men om du inte vill prova dig fram så bör det inte vara mera komplicerat att att du väljer 2133 som minneshastighet i moderkortets UEFI och lämnar resten av minnesinställningarna på auto. Detta bör resultera i 12-13-13-X eller 12-14-14-X timings vilket "alla" dessa moduler klarar vid 2133 MHz.

Att manuellt ändra "primary timngs" till t.ex "11-12-12-30-1" där den sista siffran är "command mode/rate" ger lite extra prestanda men det är inte riktigt nödvändigt och det kan i värsta fall kräva en aning högre minnesspänning.

Okej så med andra ord att jag ska jag in till mobos EUFI och välja 2133 MHz och lämna resten på auto. Detta bör resultera 12-13-13-X eller 12-14-14-X. Jag testar det!

Av Dashio
Skrivet av jonaz_81a:

@Dashio:

Vad minnet är märkt med för hastighet spelar mindre roll. Det som har större betydelse är vilken tillverkare och generation det är på själva minneskretsarna. Samsungs och Hynix minneskretsar som sitter på deras egna (och många andras) DDR3 8GB moduler klarar vanligtvis minst 2133 MHz.

Majoriteten av modulerna klarar 11-12-12-30 "memory timings" vid stock 1.5V, sämre exemplar 12-13-13-33.

Vanliga billiga "standard" DDR3-moduler märkta med snabbare hastighet än 1600 MHz är ovanliga eftersom inga Intel- processorer officiellt stöder detta. Det är samma sak med DDR4, första generationen Skylake stöder officiellt bara DDR4 2133 och inte ens i9 9900K stöder officiellt snabbare minne än DDR4 2666. I praktiken kan man köra minnet i högre hastighet.

Minnestillverkare säljer även dyrare DDR3 minneskit med minnen de testat i t.ex 2133 eller 2400 MHz. Det sitter dock precis samma Samsung och Hynix minneskretsar på dessa moduler, kretsarna är dock "cherry picked" på de snabbaste (dyraste) modulerna.

Tack för informationen verkligen!

Men innebär detta då att det går att "boosta" de till minst 2133 men att de levererar minst 1600Mhz?

Men jag lyssnar på dig och försöker satsa de du nämnde. Tänkte ge mig på de från Samsung, kändes bäst i magen då jag inte känner till det andra märket

Av Dashio
Skrivet av jonaz_81a:

Ja det hade fungerat bra i 1600 MHz tillsammans med dina nuvarande minnen men det är lite för långsamt för att du ska få ut maximal prestanda ur din processor i spel.

Det är möjligt att det även fungerat i 1833 MHz eller till och med 2133 MHz tillsammans med dina nuvarande minnen men det blir ett lotteri när man inte ens vet vilken tillverkare det är på minneskretsarna vare sig på dessa eller de du redan har på grund av att de täcks av Kingstons flashiga kylflänsar.

I de spel du räknade upp tidigare i tråden är långsamt ramminne knappast ett problem men i vissa andra spel leder det till att din FPS dippar ner under 60 i vissa lägen.

Det är därför mitt tips var att köpa minne som mer eller mindre garanterat klarar 2133 MHz som t.ex de billiga 8GB moduler jag länkade till tidigare i tråden. Om du är nöjd med att köra ramminnet i 1600 MHz så duger nästan vilka 4GB moduler som helst.

Nu slutade priset för dessa 4GB moduler på nästan 300kr, lite dyrt i vilket fall så ingen förlust att du inte vann.

Men de du länkade är väl 1600 mhz?

Jo precis, de landade på rätt dyrt så jag avvaktar till söndag. Den lades ut igen

Skrivet av XerxesYngve:

Be honom peta in En SSD i #3 så är du good to go!

Han vägrade så jag köpte den rakt av för 3500 av honom. Har inte hunnit att testa den än så länge då jag håller på att packa upp lite saker då jag precis har flyttat. Men är väldigt sugen på att testa den. Hann bara att testa den hemma hos honom och den var väldigt snabb.