Inlägg

Inlägg som Dashio har skrivit i forumet
Av Dashio
Skrivet av anon257891:

Eftersom PCB stödjer QMK kan du få vilken knapp som helst att göra vad som helst (nåja: vilka tangentbordskommandon/koder som helst).
Det är just detta som är en av de stora fördelarna med "hemmabyggen" då de "alltid" är programmerbara och även det som kanske är svårast att inse: hur bra det är med ett "programmerbart t-bord".

Man är så inlåst i tankesättet att en knapp bara kan göra en sak och måste vara placerad på specifika ställen (och att den bara kan göra det som står på plast-hatten), varje knapp är så mycket mer!

Kortare sagt: Ja.

Just på det länkade tangentbordet så är "hattarna" (Key-caps") DSA-profil ("Uniform"), så där kan vilken knapp som helst sitta på vilken rad som helst (i.e. alla rader har samma "profil" (lutning på ytan)), på andra hattar så har varje enskild rad sin egen unika lutning, där ser det lite konstigt ut om man skiftar knapparna mellan raderna.

Vad gäller blåtand är det enklast om PCB stödjer detta från början; men ingenting är omöjligt.

Vad gäller priset så är ju just det länkade tangentbordet med ALPS, vilket gör att det kostar "ett par" kronor extra och även gör hattarna lite mer svårtillgängliga. Men ett par tusen för "brädan"(drygt) och ungefär lika mycket för hattarna (Key-capsen)

Å andra sidan har jag byggt ihop en "kvalitetsbudgetbräda" (utan alltför stora kompromisser) för runt 1000-lappen exklusive Hattar. Med kompromisser (plastchassi, ingen brytarplåt, billigare brytare etc.) kan du nog snika ett par tre (fyra) hundralappar till.

Men första ggn man bygger (och löder) rekommenderar jag brytarplåt!

Åh nu vart jag genast förälskad i det! För att det är det som är mitt krav och har aldrig hittat något litet med piltangenter och en home knapp! Det enda som egentligen saknas är BT. Men hur skulle kan kunna lägga till blåtand ifall det inte stödjer från början? Kanske en dum fråga

Nu kommer det några frågor som har dykt upp längsmed vägen!

  • Vad är brytarplåt?

  • Vad gör det inbyggda minnet?

  • Är plastchassi någonting dåligt?

  • Vad är den stora skillnaden mellan billiga och dyra brytare?

  • Anses MX Cherry vara billiga brytare?

  • Går det att köpa ett "färdigt" TB och lägga i dämpningsmaterial?

  • Varför blandar man dämpmaterial med bitumen? Går det inte att köra dämpmaterial hela vägen upp?

Tack på förhand för samtliga svar! Du verkar vara personen för dessa frågor

Av Dashio
Skrivet av anon257891:

@Goffefefefe:
Enklast och billigast är att bygga ett 60%! Att du inte vill löda själv begränsar dock det hela ganska rejält!

Det är enkelt att löda, du behöver inte vara orolig!

Jag har byggt ett par tangentbord: du kan kolla (länkar i) min signatur så kanske du kan få lite hjälp med det basala?

Jag tänkte på detta kortet, ett väldigt snyggt tb men jag undrar ifall det går att få en av de 4 knapparna i högra hörnan till vår "Home" knapp?
Vad kostade allt detta för dig att bygga detta tb?
Går det att lägga till bluetooth på ett tb som inte tidigare har haft det?

Av Dashio

Jag har också Mate 20 Pro och det är en telefon jag är väldigt nöjd med! Ingen dealbreaker alls för min del

Av Dashio

Jag har haft Markus och fick satans ont i ryggen. Därefter köpte jag en riktig ergonomisk kontorsstol och har aldrig tittat tillbaka!

Av Dashio
Skrivet av fragwolf:

Jag är osäker på om det har med certet att göra men när jag tittar på mobilen så ser jag ingen HD-ikon. Men när jag castar till teven så dyker HD-ikonen upp.
Minns inte hur det var innan uppdateringen då jag inte tänkt på det. Det har inte varit ett problem för mig då jag inte tittar på netflix i telefonen direkt, och de få gånger jag har gjort det så ser jag i princip ingen skillnad då skärmen är så liten och det är oftast innan man ska sova

Jag förstår, men om du kollar via telefonen så känns det som att man kollar på 240p. Vid casting till TVn så behövs inte L1 cert utan TVn kommer att köra på HD. Jo precis jag kollar också en hel del innan jag lägger mig

Av Dashio

Varför inte släppa en TKL version av den också om man ändå ska hålla på med trådlöst..

Av Dashio
Skrivet av Denaca:

köper gärna sennheiser lurarna för utsatt pris + frakt

Uppfattat

Av Dashio

Rensning av diverse saker

Allt dessa finns i Sthlm och köparen står för frakten.

  • Sennheiser Momenum in-ear med nya proppar. 200 kr

  • Steelseries Rival 310 150kr

  • Steelseries Qck Heavy Large 100kr

  • Qpad CT Large 50 kr

Fler bilder finns här :

Läs hela annonsen här

Av Dashio

Bättre i så fall att ta med den och så vänjer du dig med layouten när du kommer fram.

Av Dashio

Jag är också intresserad och delar den gärna med dig.

Jag har bestämt att jag vill ha TKL för att jag är beroende av piltangenterna, och är nog inte heller ett fan av att löda. Dock är jag också inne på taktila switchar och har inte testat någonting förutom Browns, dock undrar jag vad för material som finns inuti ett tangentnord för att dämpa på ekot? Va88m har en sådan känsla och jag har fått för mig att det verkar ligga någonting inuti.

Av Dashio

Tagga personen som har inkommit med bud via PM så att folk inte börjar tro att det är luftbud

Av Dashio

1. Finns det någon risk OnePlus kan bli nekade till kommande androiduppdateringar om handelskriget skulle skena? Spontant känner jag att det kanske inte är en reell risk.
2. Är det oförståndigt att köpa en 7 Pro idag eller bör jag vänta några månader, då troligtvis även nästa Pixel och iPhone har presenterats, för att köpa nästa OnePlus?
3. Är OnePlus 7 Pro en bra telefon? Tips på andra? (Tycker att Samsung s10 och nya iPhones är lite för dyra och att det känns lite för osäkert med Huawei)

1,Nej. Du kan vara lugn
2, OP7T släpps om 2-3 månader så kanske värt att vänta tänker jag? Ifall det är så att du verkligen vill ha OP. Mycket handlar om dina kriterier, är kameran viktig? Batteriet? Snabb OS? etc.
3, Jag har haft Xiaomi, Huawei, Oneplus, Samsung och Iphone och kan säga att den mest prisvärda är Xiaomi men använder idag Oneplus och Huawei. Stormen med Huawei har ju inte längre svartlistad så du kan vara lugn. Jag byter telefon nästan lika ofta som jag byter byxor så fråga mig vad som helst

Av Dashio
Skrivet av Mcgeeswe:

@Dashio: Bluetooth funkar klockrent för mig att para ihop med datorn och känner inte av något direkt input lag vid vanlig skrift. Däremot när jag testat det vid FPS-spel känner man fördröjningen mera än vanligt, kanske inte lika 100% responsivt.

Jag beställde mitt från Aliexpress, det tog väl cirka 3 veckor innan det kom till Sverige och en dag efter jag betalade Postnord-momsen var det vid mitt uthämningsställe. Här är butiken jag köpte från f.ö:
https://www.aliexpress.com/item/32915508884.html?spm=a2g0s.90...

Tack!
Återkom gärna till mig hur länge batteriet håller?

Skrivet av bzq:

Körde ett anne pro på jobbet med BT. Fungerade riktigt illa, tappade anslutningen minst 5 gånger om dagen vilket resulterade i att jag bytte ut det. Testade på min PC hemma och fick samma resultat. Kan ha varit ett måndagsexemplar.

Oj så pass? Tror att det kanske är ett måndagsex mht ovan. Men Vad är den stora skillnad mot 2:an tror ni?

Av Dashio
Skrivet av Mcgeeswe:

Haft mitt Anne Pro 2 nu i 2 månader, och är helnöjd. Bytte från ett Razer BlackWidow Tournament Edition då jag ville ha ett kompaktare tangentbord. Switcharna jag valde var Brown's, som jag tycker är väldigt behagliga både för att vanlig skrift och när jag spelar FPS-spel.

För keycaps och dylikt hade jag kollat in shop.tai-hao.com. Taiwanesisk hemsida som säljer keycap set, gummi caps och diverse för tangentbord. Jag har nyligen beställt rubber keycaps från Tai-Hai som bör komma snart!

Jag funderar på att köpa ett till kontoret med silent. Hur fungerar den med BT? Det är ett starkt krav för mig
Vart köpte du det någonstans?

Av Dashio

Viktigt att tagga vem som har dykt in med bud under PM i tråden. Finns ju risk för luftbud annars.

Av Dashio
Skrivet av fragwolf:

Jag tror de har fixat det nu. Jag fick en uppgradering för min P1 för par veckor sedan, där ingick Widevine L1 certificatet för att spela netflix i 1080hd. Vet ej hur jag kollar på telefonen om den streamar i 1080 dock. Så det är stor chans att det antingen fungerar nu eller att det kommer komma väldigt snart.
https://www.thestar.com.my/tech/tech-news/2019/04/05/xiaomis-...

WHAAAAT?

Det var ju en glad nyhet som jag brutalt hade missat! Trodde att det krävdes L1-cert hårdvara för att köra HD. Du kan ladda ned Netflix och se ifall HD ikonen dyker upp alt ladda ned DMR info i playstore och se ifall den har L1 Certificate. Där kan du även se andra specs i din lur

Av Dashio

Om inte det är ett krav med HD filmer på Netflix så finns det bara en telefon som banne mig är prisvärd och det är Poco F1.

https://www.xda-developers.com/xiaomi-poco-f1-blind-camera-co...

Här har du hela av hans klipp
https://www.youtube.com/watch?v=_5-bo8a4zU0

Av Dashio
Skrivet av Swing3r:

Inga frågor är dumma innan man lärt sig!

Alla tangentbord har något som på engelska kallas stabilizers för att stabilisera längre och större tangenter. Ser ut på detta vis och syns om du t.ex. skulle ta av keycap från mellanslag på ett mekaniskt tangentbord.

stabilizer

Om man ändå byter ut brytarna så borde man åtminstone smörja upp dessa så att dom låter trevligare, här är en jämförelse. Lyssna t.ex. på mellanslag före och efter denna person smörjer sina stabs.

https://www.youtube.com/watch?v=M-KmaYWCD4U

Wow! Det var ju en markant skillnad på ljudet! Aldrig ens tänkt på det förrän nu. Hahaha! Tack för förklaringen!

Av Dashio
Skrivet av Aktsu:

Vadå som tumregel? Reglerna säger tydligt att om man lånar mer än 4,5 gånger årsinkomst så behöver man amortera 1% extra om året. Så har man råd med amorteringen och räntekostnaden enligt kalkyl så får man låna, det är tumregeln.

Nu ska jag inte vara den men det mesta går att förhandla. Jag lånar exakt 4,8 årsinkomst UTAN att behöva amortera 1% extra om året. Detta för att är premiumkund.

Jag tänker, om jag kan så kan andra också.

Av Dashio
Skrivet av Kakann:

Om man har bra löner och är två stycken kan man ofta låna närmare 5x årslönen i alla fall men amorteringen blir 1% högre.

Absolut, det är ju självklart en förhandlingsfråga gentemot banken men som tumregel gäller 4,5