Inlägg

Inlägg som Krejdn har skrivit i forumet
Av Krejdn

updatering: har testat ny lankabel, och den gamla hade samma resultat - så den fungerar lika bra som den nya.
testade även alla portar - samma resultat överallt.
Återkommer lite senare med ip på datorn när jag har kabeln direkt in i datorn.
återkommer även med kabel-> router -> kabel -> dator och ska köra ipconfig/all. Är inte hemma för stunden!

Av Krejdn

kommer inte åt internet via datorn genom routern..

Hej!

Har gått flera veckor med mitt problem utan att lyckats åtgärda det och nu till slut så lägger jag mitt hopp här..

Bakgrund:

Allt har fungerat felfritt TILLS Telia's nät gick ner en dag pga uppgrävd kabel eller dylikt.
Vad jag gjorde då först (i och med att telia tar fem år på sig innan de loggar att de har avbrott) var att jag felsökte via datorn, startade om routern, körde feldiagnoseraren på datorn, jag kan tilloch med ha avinstallerat någon internetconnection etc etc.
Men sen sa telia att problemet är löst. sen dess har jag haft problem.

från telias vägguttag går en internetkabel - kopplar jag den till min asus router så får jag wifi i hemmet, både tv och mobil kan ansluta och köra felfritt. Men kopplar jag då internetkabel mellan router och dator så har datorn fortfarande inget internet, där bak på internetuttaget på datorn lyser röd lampa samt orange som blinkar. Vad jag än gör kan jag inte ställa in så datorn hittar routern, 192.168.1.1 funkar inte ens.

Pluggar jag ut internetkablen ur routern (den internetkabel som går från telias vägguttag) och stoppar den rakt in i datorn, då fungerar internet felfritt på datorn, hoppar igång på 3 sekunder. Men då fungerar ju såklart inte routern då den inte har någon kabel mellan vägguttag till sig längre.

Så vad jag har accepterat i flera veckor nu är att jag kör trådat i datorn när jag är hemma, och när jag sen ska lägga mig o kika på netflix så kopplar jag ur datorns internetkabel, och kopplar in den i routern, å då får tvn wifi så netflix kan göra sin magi. Ja, ni förstår, vansinne att acceptera (för att inte tala om att mobilen får köra på eget nät hela dagarna man är hemma så man kommer upp i lite surf på abonemanget :)...... ).

Antagligen kommer flera här hänvisa mig till felia, jag menar telia, men det är inte hos dem felet ligger - jag misstänker att jag i all hast gjort något med datorns inställningar till routern, - och jag sitter och funderar på om omformatering av hela datorn är enda lösningen, så snälla sweclockers, ge mig vägledning!

Av Krejdn
Skrivet av Klockmaster:

@Donnerstal: Hmm, har lite dålig koll på AMD faktiskt och endast dåliga erfarenheter av deras tidigare cpuer. Kikade runt lite och det ser ju ut som att Ryzen 7 3700X kan likställas med i5-9600K i spel?

Finns massvis med youtubes med comparisons med 3700x, bland annat 2700x vs 3700x vs 9900k, och där är inte alltid 9900k vs 3700x så himla olika, och där är det ändå 2.000:- i skillnad i prislappen. Och nya AMD cpuer är inte vad de brukade vara.... *passivt aggressiv*

Av Krejdn

@Elektron: jag har 8gb ram atm (1600mhz), och som sagt, det flyter bra för mig nu, med normal inställningar och cappat på 45fps ingame.(1060 6gb + i5-3570k, installerat på ssd)

med det sagt så lades en beställning idag på nytt mobo + ryzen 3700x + 16gb ram som kommer på tisdag. Då jävlar!

Av Krejdn

Fått spelet laggfritt genom att köra det i cappat 45fps *smile* på normal settings och borderless.

Av Krejdn

Har en i5-3570k om intresse finns inkl noctuna kylare. även ram och mobo såklart om det behövs

Av Krejdn

Har ett näst intill oanvänt Gigabyte Z270P-D3, samt ett näst intill oanvänt ASUS Prime Z270-P (DDR4 på båda, samt 1155) liggandes på hyllan om det är av intresse? Nypris 1300:- för båda~, kan släppa dem för 700:- st

Av Krejdn

Mobos: Asus Prime Z270-P & Gigabyte Z270P-D3

Säljer två moderkort, i nyskick, Asus Prime Z270-P & Gigabyte Z270P-D3.
Har knappt använts men är såklart uppackade, kartong med mer följer självklart med.

Hämtas på plats alt kan mötas upp inom göteborgstrakterna. Vid frakt så står köparen för kostnaden.

Pris 800:- styck alt bud.

Läs hela annonsen här

Av Krejdn

Lånar tråden då jag vill också göra en jämförelse. Mainprion är att jag spelar, men gör såklart annat på datorn samtidigt som youtube etc. Men vill vara säker för framtiden dessutom. Står mellan Ryzen 7 3700x och Intel i5-9600k.

Av Krejdn

om du ska installera windows så är väl mbmr(har för mig att win10 brukar klaga på gpt)+ntfs(iomed att du ska köra windows) att föredra speciellt för win10? bara bränna via daemontools, ska inte vara några problem?

Av Krejdn
Skrivet av ExcZist:

Hittade ett youtube klipp med just den cpun och ett 1060 3GB och din borde ju prestera ungefär/lite bättre kanske än detta?
Du borde iallafall kika efter en i7 3770k istället då det skulle göra större skillnad i spel.
https://youtu.be/eCYjHL6OrRM

Ja, asså jag ligger ju på OK fps och allt, och enda problemet nu är väl att jag ibland fastnar med musen när det är mycket och jag svänger runt för snabbt. Micro-fastnar alltså med aimet lite då och då, irriterande som satan men det är ju "spelbart" men ja det är ju inte smooth.. Känns verkligen som det borde gå att ordna

Av Krejdn
Skrivet av e1m1:

Ja jo, det är väl inget man skriver om normalt sett, men jag är ärligt talat sjukt nyfiken på hur någon lyckas använda en rulle per person och dag

Skaffa dig diagnosen IBS-D där du skiter diarre varenda dag fyra gånger om, så ska du se att rullarna tar slut fort! Ett alternativ vore ju att köra på vattensprut istället för papper om det skulle krisa..

Av Krejdn

Tror jag sett 3570k på blocket för 400:-, mobot är det väl ingen marknad för separat, men ramminnena kan ju vara värda en del iallafall. Som paket, 1000-1200:- ungefär rent krasst. Gäller väl dock att hitta någon som vill köpa de separat och inte resten av en "färdig dator" så att säga.

Av Krejdn
Skrivet av FortuN:

@Krejdn: Var med om liknande i The Division med min gamla CPU som var samma som din. Kolla så den inte toppar ut när du spelar.

Den ligger på 100% i spelet, men det verkar vara vanligt med cod-serien, och inget som bör hindra spelet i sig prestandamässigt om jag läst rätt? Ändrade även i configfilen från renderedcores = 1 till 4. Men, tänker att 3570k inte är en alltför dålig CPU så den bör ju kunna klara spelet utan problem? Finns det något man kan göra, eller är det bara att vänta på patch?

Av Krejdn

Har ett näst intill oanvänt Gigabyte Z270P-D3, samt ett näst intill oanvänt ASUS Prime Z270-P (DDR4 på båda, samt 1155) liggandes på hyllan om det är av intresse? Nypris 1300:- för båda~, kan släppa dem för 700:- st alt bytas om du har något av intresse (ramminnen etc)

Av Krejdn

Jag har enorma lags på warzone, kan knappt vända mig om och trycker jag för att skjuta så händer ingenting förens 5 sekunder senare... Drar jag ner all grafik till absolut lägsta så går det - men är fortfarande lagg i aimet. Någon som vet vad det beror på? har ändå 1060 6gb och i5-3570k och spelet ligger på en ssd, har sett sämre riggar kunna spela utan problem..

Av Krejdn

@grizzly666:
Du borde få en medalj för ditt utförliga svar, mycket bra skrivet!!!

Kylpastan är fortfarande kladdig och det kändes rätt helt enkelt.
Däremot så tänkte jag gällande kondensatorerna, mina två "större" kondar är vita undertill, dvs, antingen är det kylpasta/lim eller så har något läckt ut där under? För visst ska det inte vara vitt klegg under dem? kan detta isåfall vara vår lösning???

ja jag kikade lite på förstärkare, och i min prisklass får jag ju något i stil med vad jag redan har, så det håller väl i ett år för att sedan säcka ihop igen.. Men otroligt tacksam för dina länkar, ska kamma igenom dem.

Egentligen letar jag bara efter något som kan driva mina 2st högtalare som är kopplade på högtalarkabel med trådändar.. Fråga mig inte gällande watt och ohm på dem heller, köpte dem för 10 år sedan men levererar som kungar! Men så ja, något som kan ta högtalarkabel, och har en 3.5mm uttag så man kan koppla till pad.. kan säga att högtalarna har 2st 12" element i sig + diskant horn, så krävs väl en del watt för å driva dem, DE545 har väl 100x5 om jag inte är ute o cyklar? så en 2x100w borde VÄL isåfall duga?

Av Krejdn

@grizzly666:
Jag förstår! har kikat noga på alla kondensatorer och ser ingen bullnad över huvud taget. Däremot så blev jag nyfiken på det du sade ang silpadsen. Är de dessa som sitter där det är vitt klet överallt på bilden på kylflänsarna? För det känns mer förklarligt än att en kondensator "håller på" att dö. har väl svårt att se hur en kondensator kan "glappa". Upplys mig gärna om så är fallet!

https://i.imgur.com/xScpoFB.jpg

Och om allt är utom räddning, finns det någon BRA förstärkare som inte kostar skjortan? Tycker alla ligger på 5.000:- +. Ser helst ett pris under 2.000..

Av Krejdn

Sony Reciever STR-DE545 Startar om sig konstant

Hej,
nu har recievern hakat upp sig totalt och livet är i kaos därefter.

Jag har haft denna skönhet i flera år utan några jätteproblem tills idag.

När jag lyssnar på musik via recievern kopplat till högtalarna som alltid så stänger recievern av sig helt plötsligt, men startar upp igen, och direkt när musiken kommer igång eller efter några sekunder, eller innan musiken kommit igång så stänger recievern av sig självt igen, för att efter 1 sekund klicka till och komma igång igen. Detta repeteras tills jag drar ut sladden ur väggen.

Jag har testat att använda mig utav olika kanaler. Och för att klargöra: recievern startar alltså om sig konstant även utan att jag har högtalare ikopplat. Men kan ibland starta recievern utan att den startar om på väldigt länge, men ibland så sätter den igång direkt med omstartandet. Det är alltså automat säkringen som klickar av konstant. Varför vill jag ta reda på.

Jag har kollat alla sladdar, även inspekterat om jag kan SE något felaktigt innuti recivern men icke. Gissar på att det är kopplat till värme? eller till ampere på något sätt, i och med att det blir överspänning iom att automatsäkringen går? (rätta mig om jag har fel).

Detta är alltså inte det klassiska Protection mode. Utan något annat. Recivern fungerar, ljud kommer fram om så villes, men den startar om sig konstant (ibland varje sekund, ibland var 10e etc).

Så, alla tips välkomnas! Om jag skall mäta någon komponent så får ni gärna förklara på bebisspråk då jag är helt amatör när det kommer till detta, men äger en multimeter iallafall så saken är möjlig.

Tack på förhand, let the flame och hjälp begin!