Inlägg

Inlägg som Zordian har skrivit i forumet
Av Zordian
Skrivet av Dragnet:

Vissa mönster i samband med mörka bakgrunder verkar trigga flimmer. Jag kan få lätt flimmer i den inbyggda OneNote (med svart bakgrund).

Intressant det måste jag kolla använder OneNote ofta dock inte med svart bakgrund på just datorn. Märkte för övrigt att det jag skrev om tidigare inte skedde på IE edge. Men den chrome jag använt när det hänt har iof varit svart.

Så verkar som det kanske är kopplat till mörka bakgrunder precis som du skriver.

Av Zordian

Någon som hört något om flimmer på sistone?

Upptäckte att jag fick upp den via en sökning på duckduckgo
https://duckduckgo.com/?q=qr+kod+skapa&atb=v159-1&ia=answer
=Flimmer

https://duckduckgo.com/?q=qr&atb=v159-1&ia=web
=inget flimmer

Trodde ett tag ett den ogillade QR koder men icke
https://www.the-qrcode-generator.com/
=inget flimmer

Sitter med en 8700k och ett ROG Strix RTX 2080 OC, 32 gb originalkabel från Samsung

Av Zordian

@taquiyt

Heave Ho eller Evergarden för att ge till brorsbarnen som jag inte kunde träffa till jul eller deras födelsedag nu i dagarna.
Så de kan ha lite att spela med tills deras fysiska presenter kommer.

Train Valley 2 till mina tågtokiga vänner som inte fått åka tåg lika mycket som de brukar.

Och Underhero till mig och frugan att spela ihop.

Av Zordian
Skrivet av adzer:

Vore ju bra om man hade iaf lite koll på läget innan man uttalar sig.
1) Historiskt så har HUB rekommenderat Nvidia över AMD i nästan samtliga fall.
2) HUB har testat mycket RT och DLSS. Nvidia har tom citat ifrån HUB på sin egna sida om DLSS.

Ifrån Nvidas hemsida:
https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Fcdn.sweclockers.com%2Fartikel%2Fbild%2F90158%3Fl%3DeyJyZXNvdXJjZSI6IlwvYXJ0aWtlbFwvYmlsZFwvOTAxNTgiLCJmaWx0ZXJzIjpbImM9MzksNjY1LDEyNzQsMzY3IiwidD1hcnRpY2xlRnVsbCJdLCJwYXJhbXMiOnsiY2FjaGVCdXN0ZXIiOiIyMDIwMDQwOCJ9LCJrZXkiOiIwMTAyNDNhMDc3YTQ5YmIyNTZkOTU0YTk3ZjBhZDQ2MSJ9&f=1&nofb=1

HUD har nu också lagt ut en egen video om det som hänt och hur de arbetar.

Matnyttigt för den som vi ha mer inblick i hur ”bannen” faktiskt skulle påverkat dem (knappt alls) och vad som kan legat bakom det som hänt.

De går även igen vilka kort de rekommenderats och annat precis som citatet ovan:

https://m.youtube.com/watch?v=wdAMcQgR92k&feature=youtu.be

Verkar som en riktigt bra kanal i den nisch de arbetar.

Av Zordian
Skrivet av mikgus:

Har redan 126 timmar spelat enligt Steam så...

Dicey Dungeons: o=0
oZFJN-HRDPR-9QMG9

Såg intressant ut men redan plockad utan tack.

Snällt av dig oavsett

Av Zordian

Tycker du gör rätt som uppmärksammar detta och att du definitivt ska ta upp det med EVGA läser man på den europeiska garantisidan står det:

Defects or damages resulting from improper testing, operation, maintenance, installation, service, or adjustment not furnished or approved by EVGA.

Och läser man på features på 1080 kort på deras produktsida(hittade ingen 1080ti) så står det t.ex.

NVIDIA GPU Boost 3.0

Dynamically maximizes clock speeds based on workload and allows enthusiast-class controls such as temperature target and fan controls, extra over-voltage headroom, and optimizations for water-cooling solutions. This allows gamers to push performance to new levels.

Att marknadsföra något sådant utan att dra tillbaka gränserna öppnar upp en för att konsumenter sedan använder produkten enligt det marknadsförda.

Detta ihop med det du tidigare tagit upp om deras utfästelser gör iaf att jag tror, utifrån din beskrivning av problemet, du har råkat ut för en produkt som inte klarade att uppfylla det som marknadsfört.

Av Zordian
Skrivet av Laxpudding:

Kvalitet över tid – vad tänkte du på där? De flesta skärmar byts därför att de är föråldrade och det finns bättre skärmar som svarar mot nyare behov. Eller för att de går sönder likt strömförsörjning eller att panelen får problem.

Annars verkar det inte skada med just 5 års garanti på denna modell. Den här tråden visar ju på en mängd problem och att det kanske inte är den mest välbyggda skärmen.

Stort tack för ditt svar.

Jo självklart så kan skärmar bytas pga. behov även om det är något som självklart ska minska om vi ska nå klimatmål och annat.
Jag frågade mer utifrån aspekten om du har erfarenhet av skärmar får problem ofta efter år 3. dvs problem som inte dyker upp/visar sig innan dess men efter eller som gör både ock.

Och om det är något du känner till kopplat till Samsung. De Samsungprodukter jag haft har fungerat helt ok men har aldrig hanterat deras skärmar bara telefon, hårddisk och TV de sista två i över ett decennium utan några problem.

Det finns som du säger många barnsjukdomar med denna skärm men om dessa ordnas, vilket jag rimligen kommer inse inom 1-2 år från köp, tror du att detta är en produkt om man ska vara extra försiktig med av någon anledning.

Och jag håller med dig om att det allmänt kan vara bra med 5 års garanti ut ifrån det nuvarande informationsläget jag har just nu även om det verkar komma tecken på att de löser fler och fler av problemen. Och då blir det ju en fråga om komponenter som nu börjat leverera gör det över tid?

Av Zordian

@Laxpudding

Hur ser du på kvaliteten av Samsungs skärmar över tid.
Har köpt en G9 och tog lite extra garanti 5 år och funderar om det är något man kommer ha nytta av eller inte.

Har du något du kan bidra med gällande detta eller hänvisa någonstans?

Av Zordian

@Azathoth
Tar gärna en
Anomaly: Warzone Earth

Stort tack för koden!

Av Zordian

Är väldigt buggigt just nu. Har själv väntat i veckor på ett packet som lämnade flygplatsen i New York men aldrig verkade landa här trots att sen väntade det ett par veckor till. Ringde en del men de visste inte mycket. Fick till slut en avi om betalning av moms, väntat, men kunde inte betala då den fanns inte. De lyckades uppdatera detta och jag fick betala till slut. Nu står det fortfarande inget om detta på postnord fortfarande info från 11 november. Dock så ser jag att något händer när jag kollar på en global trackingsida local agent där verkar ha kommit vidare hoppas få den senare i veckan.

Av Zordian

Nu tänkte jag mera om någon har erfarenhet av att använda den. Hur petiga är de osv?
Förstår att det är en förlängd garanti. Extra roligt att den ligger under försäkringar på hemsidan och de säger att den inte är en försäkring men samtidigt att den inte har någon självrisk heller.

Av Zordian

ELCare förlängs garanti Elgiganten värt pengarna erfaranheter/kritik?

https://www.elgiganten.se/product/tjanster/forsakring-trygghe...

Funderar på att köpa med en sådan till en bildskärm på över 10 000 kr

Någon som har använt eller erfarenhet från att använda denna?

Tycker det inte är så tydligt förklarat.

T.ex. gissar jag att man ska komma i med skärmen om man vill ha service men på andra ställen säger de att stora TV-apparater reparerar de på plats.

Också otydligt att de säger att det inte är en försäkring men samtidigt så ligger den under försäkringar och inte har en självrisk.

All info emottages tacksamt.

Av Zordian

Angående att Teknikmagasinet förlängt garantin i ditt tidigare inlägg.

Menar du att Teknikmagasinet som återförsäljare förlängt tillverkarens frivilliga garanti som är på 1 år med 1 år till. Och ger på så sätt kunden 2 års garanti.
I så fall borde du skriva ut det lite tydligare. Annars kan TS och andra kanske tro att det alltid finns en garanti på ett år då du i meningen innan pratade om den lagstadgade reklamationsrätten enligt konsumentköpslagen. Vilket förstås inte är fallet då garanti är frivillig även om det nästan är praxis att ha i branschen bland tillverkare.

Sen om du jobbar med dessa frågor så måste du väl ändå stött på att många företag de facto har flyttat på tidpunkten för när bevisbördan går över på köparen i de flesta fall. Det ville säga ber inte köparen/konsumenten att bevisa hur något gått sönder på grund av fel som ursprungligen uppstått när varan tillverkades eller till följd av tillverkningsprocessen med mera.
Utan mest används när det finns en misstanke om att köparen/konsumenten orsakar skadan t.ex. en mus som delar sig på mitten i två olika delar längst ett sick-sack mönster och köparen/konsumenten hävdar tillverkningsfel.

Skrivet av Dybbnan:

Jag arbetar med dessa ärenden. Nedan finner du citat ifrån hallakonsument. Notera att tillverkarens garanti inte får ge "sämre" villkor än konsumentköpslagen men däremot behöver den inte heller innebära någon vidare förbättring. Jag vet då inget företag som förlängt sexmånadersregeln i sina garantiavtal.

"Sexmånadersregeln
Företaget ansvarar för fel som fanns på varan när du köpte den eller när den levererades till dig. Ett fel som visar sig inom sex månader antas ha funnits där från början om inte företaget kan bevisa att felet inte är ursprungligt. Efter sex månader är det du som ska bevisa att det är ett ursprungligt fel på varan.

Företaget är inte ansvarig för fel som du har orsakat, till exempel om du inte har följt skötselanvisningar eller om du har vanvårdat varan"

"Säljaren ska informera om garantin
Eftersom det är frivilligt att lämna garanti kan dina rättigheter variera. Säljaren ska ge dig skriftlig information om garantins innehåll, vad den omfattar, vad som krävs för att du ska kunna använda garantin samt att dina rättigheter enligt lag inte påverkas.

Det behöver inte vara säljaren som lämnar garanti, utan det kan även vara exempelvis tillverkaren."

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zordian
Skrivet av Zippeer:

Så då kan vi alltså förbjuda alkohol också då?
Tänk på alla förredetta alkolister som ser folk med systembolaget kassar, folk på ute serveringar och folk ölen inne på Ica.

Jag skulle nog påstå att din jämförelse haltar. Hanteringen av alkohol är ju strikt reglerad vilket lootkasinona, man gömmer i spel, inte är. Man använder sig av en medvetet beroendeframkallande teknik för att locka till sig stora slösare. En teknik som man dessutom i vissa fall tydligt beskrivit för att ha som grund till skydd av sin "produkt".

Det du menar är att man ska tillåta hembränning, och sen sälja det fritt lite var stans bara för att folk vill dricka alkohol. Det finns ju vissa saker vi helt enkelt inte tillåter i samhället som alkohol och spel om pengar riktat till barn eller många former av lotterier utan tillstånd.

Förhoppningsvis går det att använda sig av den nya spellagen för att hantera detta. Om den kan användas för att hindra brädspel, magic och andra analoga turningar med prispott och anmälningsavgift borde det gå här.

Av Zordian

Tänk på att Ifixits grejer bara håller fast bitsen med magnetism. Det räcker visserligen ibland till att även hålla skruven men de är i sig inte designade för att hålla i skruven.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zordian

@johho: Verkar som ett härligt kul spel.

Koden är dock redan tagen

Av Zordian

Hur är det med Ping-ljud/metaliskt ljud från fjädrarna?

Av Zordian

Mange tack för nyckeln @adfactory

Av Zordian

@Andreas94: Hej Andreas allt jag menade var att om du kolla på prisjakt så ser du att du kan köpa CPUn billigare på annat håll. Kanske kan göra så mer fler komponenter. Och om du känner dig trygg att köpa nycklar till Windows över nätet så tjänar du in en hel del till.
Men du kanske vill att allt sköts från en plats och att de monterar osv. Det var det jag menade.

Men som du nu säger det finns många guider där ute och många ställen man kan be om hjälp med montering.

Menar du att du fick ner det till 17 300 kr om du kollade upp alla komponenter på prisjakt?
Då är du väl inom dina marginaler? Glöm inte att kolla hur det blir med frakta bara.
Och du beställer inte via prisjakt i sig. Den hemsidan listar ju bara butiker som säljer delar och deras (förhoppningsvis) dagsaktuella priser. Butiker som du sen får gå till och köpa dina komponenter ifrån.

Antar att du tänkte streama det du spelar? Vad har du för skärm/skärmar?

Hur mycket har du kollat upp om 9700k? Och har du jämfört med Ryzen processor då du ska göra olika saker och inte bara spela?
Om du inte redan gjort det skulle jag rekomendera dig att gå igenom denna artikel:
https://www.sweclockers.com/test/26445-intel-core-i9-9900k-i7...
För att avgöra lite vad som är rätt för dig och om det du får ut av ditt val gynnar det du vill använda datorn till på bästa sätt.

Av Zordian

Du får gärna utveckla vilken sorts redigering du ska syssla med och program du tänkt använda i närtid. Samma gällande streaming och spel.

Gällande kostnaden borde du kolla lite på prisjakt ifall du kan dela upp ditt köp för billigare pris om det inte är så att du t.ex. vill ha det från ett ställe eller en fysisk butik.

Din CPU kan du redan spara några hundralappar på då.

Windows borde du definitivt kunna hitta nycklar till för 500-700 kr billigare om inte 1000kr men där får du göra lite efterforskning via Google och här på forumet så du vet hur kan söka och efter vad.

Lycka till!

Skickades från m.sweclockers.com