Inlägg

Inlägg som ickoicko har skrivit i forumet
Av ickoicko

Tangentbord och mus som visar diverse intressant information geonom att olika tangenter/mus lyser i olika färger.
Praktiskt!

Av ickoicko
Skrivet av imagine wagons:

Jag har en gigabyte eagle. Är det bara mitt kort som slumpmässigt drar igång fläktarna på hög hastighet i 1-2 sekunder ?

Kör du egen fläktkurva? Samma sak hände mig och lösningen (efter lite googlande) var att inte ställa fläktarna under en viss nivå samt stänga av lamporna(?). Mina körs nu inte under 51,4% och 55,6%, så att de rapporteras ligga på runt 750 rpm.

Av ickoicko

Gainward GeForce RTX 4090 Phantom
21499 kr
https://www.komplett.se/product/1218883/datorutrustning/dator...

Av ickoicko
Skrivet av MrB123:

nå nytt idag ?
nån som har en update från Inet ?

"Vi kommer hålla dig uppdaterad på mejlen så fort vi har mer information från leverantören, men sannolikt är det minst en månads leveranstid för att få in kortet du beställt."

Info från idag, med en ganska tidig köplats.

Av ickoicko
Skrivet av Gurrrra:

Jag har egentligen inte så avancerade alls, F6-F10 för att sköta Spotify o höja o sänka volymen i Windows, men trycker win-B för att starta Blender, win-A för Adobe Photoshop, win-S för Signal osv med hjälp av AutoHotKey, men skulle vilja ha en för att snabbt kunna byta skalning i Windows, alltså nåt som med ett knapptryck får upp den inställningsrutan, ändrar till 150% om den står på 125% o vice versa o sen stänga ner den rutan. Får nästan till det med AHK men inte riktigt, så skulle gärna vilja testa det här programmet istället men det failar ju på bl a att man måste logga in för att köra programmet ens.
Så ja inte så flashigt, men oavsett väldigt händigt!

Här är ett sätt att byta skalning för en skärm i windows med autohotkey utan att behöva visa inställningsrutan.
https://www.autohotkey.com/boards/viewtopic.php?t=65908

Av ickoicko

Då borde de visas som 20,0 TB i windows, det låter perfekt.

Av ickoicko

Jag har haft samma problem, men för mig försvann problemet när jag uppdaterade till windows 11.
Lagg med nyinstallerat windows 10 men laggfritt med nyinstallerat windows 11. Ingen aning om möjlig anledning men det var iaf samma problem, samma spel och liknande hårdvara.

Av ickoicko
Skrivet av DaddyCoolSwe:

Jag tittar och tittar på reviews, men blir inte klokare. Så lika..
Vilken skulle du säga ger mest bang for the bucks om man kör nVidia?

Finns det fläkt på acern? Gsyncmodul? Det finns det inte på LGn iaf

Av ickoicko

Är money heist sevärd för en person som tyckte Lupin var för ogenomarbetad med för mkt ologiskheter men som gillar heists i övrigt? Någon som vet?

Av ickoicko

Ja exakt, om produktinformationen på amazon stämmer.

Av ickoicko

Det finns/har funnits en del på amazon.se. Jag beställde en vpro i5 men fick en performance i7 så det var lite konstigt. Verkar finnas flera nuc 11 pro boards, vilka borde gå att sätta in i en akasa turing tn tex (men behöver kompletteras med eladapter?)

Vet inte om det framgår nånstans men det står hdmi 2.0 fast den ger ändå 4k i 120 Hz, vilket är riktigt trevligt.

Av ickoicko

Med 42 tum blir det ungefär samma pixeltäthet som 27 tums 2560x1440 eller 38 tums 3840x1600 som är ganska standard. Den får samma bredd som 38 tums ultrawide vilket är lagom för ett skrivbord. Frågan är om den extra höjden gör att man får titta för mycket uppåt eller neråt?

Av ickoicko
Skrivet av the squonk:

Förstår verkligen varför man flyttat startmeny med alla ikoner till mitten nu när jag skaffat Ultrawide skärm, naturlig utveckling

Att man samtidigt gjort att man inte kan välja never combine för ikoner i taskbaren gör att man ändå utnyttjar mindre av platsen. (Samt att windows 11 "typ" blir helt oanvändbart än så länge.)

Av ickoicko
Skrivet av sINsen:

Så är de ju, jag kör trådlösa lurar och mus, de är det man behöver ha koll på, men musen klarar ju sig dagar innan jag behöver ladda den dock ;P om man har musmattan under en stor musmatta, är de inte jobbigt med "kanterna" att de blir en "bump" när du drar musen utanför mattan? om det händer dvs.

Jag tyckte att kanterna var ett problem, så la till ett mellanlager av hobbyglas i rätt storlek. Blev perfekt resultat tycker jag. Känns inte som det blir för tjockt för min del heller.
https://www.bauhaus.se/plexiglas-klar-2x500x500-mm

Av ickoicko
Skrivet av candyraver:

Tja! Lite osäker var jag ser det nånstans men minern klagar inte iaf

https://ibb.co/V2PtJQ4

Jag är lite fundersam till hur bra minnet mår av att ligga på en maxad nivå av 110 grader konstant bara. Men ditt var ju lägre, samt inte hela dagarna.

Av ickoicko
Skrivet av candyraver:

Tråden för oss som mine:ar lite mellan spelen eller på nätterna

GFX: Asus TUF 3080 OC

Msi Afterburner:
Powerlimit: 65%
Core Clock: -300Mhz
Memory Clock: +1000mhz
Fan speed: 70%

Får runt 94-95 MH/s med 220w-isch power och kör via NiceHash

Vad för temperatur på minnet?

Av ickoicko

Min uppfattning är att bevisen som existerar i dagsläget är ganska väntade utifrån situationen att vi inte har utomjordiska besök. Suddiga bilder, fler observationer när folk är berusade och efter alienfilmer. Man får anta att det finns ett visst antal skojjare som fabricerar bevis också.

Våra sinnen kan uppfatta saker fel, och det kan vara fel på mätutrustning. Därför kommer det finnas folk som är övertygade om att de sett ufos, även om det inte var på riktigt.

Det känns inte osannolikt att utomjordingar skulle kunna ha tagit sig hit, kanske då främst med nån sorts robotar. Men för att kunna tro på det måste det finnas t y d l i g a r e bevis!

Av ickoicko

Testa lägga till spelet som en (start a program) task i task scheduler och kryssa i run with highest privileges. Och sen startar du tasken med en genväg på valfritt ställe. Det borde funka fint.

Av ickoicko

En annan billigare ide-sata-omvandlargrej som kanske kan funka annars?
https://www.amazon.se/-/en/dp/B08PQDXLXY/ref=sr_1_57?dchild=1...

Av ickoicko
Skrivet av anon201296:

Vad skulle du med den kontakten till?

120 Hz i 4k, eller kanske 60 hz med hdr till en hdmi 2.1-tv antar jag?