Inlägg

Inlägg som ehsnils har skrivit i forumet
Av ehsnils

Om det går långt nog så kommer vi att få se en variant av influensan som har ebola-egenskaper och som kommer att trimma ner befolkningsvolymen utan någon större selektivitet.

Frågan är bara om det kommer innan vi ser nästa storkrig. Kanske kommer det samtidigt.

Av ehsnils
Skrivet av Zidichy:

Va menar du ? vad vill du ha A++ ? 😋
A+ är max du kan få, varför är du inte nöjd?

Jag är nöjd, frågan är vad problemet är för de som inte kan uppnå det!

Fast det är klart, om jag får "division by zero" för att prestanda är "för bra" så.

Av ehsnils

Bufferbloat & Quality A+, vad är problemet?

https://www.dslreports.com/speedtest/54529901.png

Kör en Linuxdator med Core i5 som router och iptables som filter.

Av ehsnils

Fortfarande allvarligt, men med visst hopp.

Citat:

Formula 2 driver Juan Manuel Correa has been taken out his induced coma following the crash at Spa-Francorchamps that claimed the life of Anthoine Hubert. However, doctors have cautioned that Correa is still in ‘a race against time’ with regards to his leg injuries.

https://www.formula1.com/en/latest/article.f2-racer-correa-ta...

Av ehsnils

Ganska intressant video trots längden.

Av ehsnils
Av ehsnils

Ibland så är märken som "Thorens" sålda under ett annat namn, bl.a. Tandberg. Dessa är värda att hålla koll på.

Av ehsnils

7/10 för min del. Rätt obskyra förkortningar.

Av ehsnils
Skrivet av Ratatosk:

Nya TR blir troligtvis ett jäkla monster.

Om nya TR inte är i närheten av Epyc 7742 i prestanda blir jag nog litet besviken.

Av ehsnils
Skrivet av Esseboy:

Tja, får du in 10 skåp får du runt 8700 TFlops/s och skulle landa på 24:de plats över kraftfullaste servrarna i världen.

Dock krävs det 1800 A huvudsäkring Skulle kosta 500 kr i timmen att köra

Cirka 1.2MW i värme, lagom att ha en värmepump och mata ut på fjärrvärmenätet då!

Av ehsnils

Det jag misstänker är helt enkelt att de kamerorna är registrerade i ARP-cache i router, men när de inte behöver ha något mer att göra med routern så kommer routern att glömma bort dem.

Så länge som alla enheter fungerar som de skall så är det inte ett problem.

Av ehsnils

Har du Outlook installerat?

Av ehsnils

Väntar bara på att den skall komma upp på https://www.cpubenchmark.net/ och andra prestandatester så att vi kan få se vad den går för.

Av ehsnils
Skrivet av snajk:

Det är väl en smaksak. Skrivbordet är ju bara en mapp som alltid är öppen längst ner liksom. Jag ser aldrig skrivbordet och har därför väldigt lite på det, men för en del så är det enklare att ha de få saker de behöver där. Oorganiserat blir det men i övrigt är det ju inget fel i det egentligen.

Har du en PC i en domän där din profil synkas till en server så kan det få en ganska stor negativ inverkan på den tid det tar att logga in/ut.

Det har visserligen blivit bättre med åren, men att hålla profilen så liten som möjligt inklusive skrivbordet är ändå en bra "datorhygien".

Av ehsnils
Skrivet av adfactory:

Använda till vad? skrapa rutan på bilen? ett utgånget körkort är inte längre en giltig ID handling, ej heller ett giltigt körkort. En spricka i körkortet eller legget gör det också ogiltigt.

Om du skall kasta en ID-handling så skall den fragmenteras i så små delar som möjligt så att ingen annan kan använda den ens med klister.

Men som jag ser det - alla former av ID-stöld borde det vara "capital punishment" på.

Av ehsnils

Ladda ner och öppna filer på skrivbordet är enligt min åsikt det sämsta man kan göra. Ju färre saker som ligger där desto bättre, och bara saker man använder ofta skall ligga där.

Av ehsnils

3600 är snabbare än 2700x, och om 2700x är dyrare än 3600 så finns det ingen anledning till att välja 2700x om du inte har särskilda behov som skall uppfyllas.

Av ehsnils

Som jag ser det så finns det egentligen tre typer av utomjordingar som kan besöka oss:
1. Bakterier/sporer som har sitt ursprung på en annan planet. Dessa är antingen helt ofarliga eller så blir det rena pestutbrottet, men det är svårt att veta vilket. Att kommunicera med dessa är ingen större idé, ungefär som att kommunicera med en legobit.
2. "Rymdturister" - de som reser runt och studerar andra civilisationer, men som inte söker kontakt. Dessa är troligen maskerade för att inte förefalla onaturliga. I teorin skulle de kunna se ut som tvättbjörnar, rådjur eller andra människor. Fast att efterlikna en människa är förmodligen det svåraste som går att efterlikna.
3. De som letar efter nya platser att kolonisera. Dessa är nog den mest ovanliga sorten.

Men sedan måste man tänka på att referensramen för utomjordiskt liv saknas - vi vet inte vilket livstempo de har - de kanske lever väldigt länge och rör sig mycket långsamt och då är rymdens avstånd inte ett problem eller så har de väldigt kort livslängd och rör sig fort.

Svaret på frågan om vi är ensamma i universum är lika skrämmande oavsett om svaret är ja eller nej.

Detta lilla klipp kan också vara tänkvärt - är människan en myra för utomjordiska civilisationer?
https://www.youtube.com/watch?v=ZLZW8Deq8vE

Det skulle vara otroligt om vi är helt ensamma i universum, men eftersom vi inte vet nog så är det svårt att säga hur "tätbefolkat" universum är. Är det bara en teknologisk civilisation per galax eller?

För att sedan gå till inlägg som kommit senare - universum kan vara större i ljusår än dess ålder eftersom universum själv kan expandera snabbare än ljuset enligt inflationsmodellen. Det finns visserligen andra teorier också, men generellt är det den teori som man utgår från. Det är fortfarande litet problem i diskussionerna när det gäller om universums expansion accelererar eller inte. En del teorier överväger om det är så att det ljus som vi ser inte gått kortaste vägen på grund av gravitationslinser och detta skulle då påverka resultatet och upplevas som "mörk energi".

Jag antar att vi inte sett slutet ännu på vart universum är på väg, kommer det att bli "big crunch" eller kommer det att "förångas". Människan befinner sig tidmässigt på en väldigt liten punkt på "tidslinjalen" på c:a 13 miljarder år som man uppskattat att universum funnits så det finns utrymme för "felmätning".

Av ehsnils

En del moderna monitorer klarar av 50Hz bild som ABC80 ger, så det borde funka att löda om en VGA-kabel.

Alternativet är en SCART till HDMI-adapter: https://www.kjell.com/se/produkter/dator-natverk/kablar-adapt...

Originalbildskärmen till ABC80 är egentligen en TV, fast utan mottagare för att komma undan TV-licensen.

Av ehsnils
Skrivet av oRBIT2002:

"vardera ände", kan du utveckla?

Du sätter en switch i vardera änden med olika VLAN för de olika näten du vill ha och sedan köra kabeln mellan switcharna som trunk.

Detta är vad man gör när man bygger professionella nätverk och vill hålla isär nätverken.