Inlägg

Inlägg som PeoplesMC har skrivit i forumet
Av PeoplesMC
Skrivet av Kiirby:

Nej har inte hört om specifikt Zotac kort där det problemet existerat, fick bara nys om det för ett tag sedan där folk hade köpt icke-LHR kort som det stod på förpackningen där kortet ändå var ett LHR kort, men tror inte det var något Zotac kort dock. Men är kanske bara nojig, får chansa och sälja kortet som det är annonserat!

Ja alltså när det gäller 3060ti och iallafall Zotac, asus, gigabyte är de nog lugnt, de är tydligt märkta.

3060 3070ti 3080ti är alla LHR och nvidia kräver inte att de märks, många verkar inte veta om det och tror att de fått till exempel ett non-LHR 3070ti för det inte står LHR på kartongen och blir lite snea. Men ditt är jag ganska 100 på att det icke är ett LHR om det kom oöppnat från butik.

Av PeoplesMC
Skrivet av Kiirby:

Ja exakt, enligt modellnumret är det inte en LHR modell, enligt modellnumret som står på både kartongen och på klisterlappen som sitter på kortet. Men tydligen kan det ändå vara ett LHR kort, och vill därför testa och kolla DeviceID själv bara för att vara på den säkra sidan.
Modellnumret är: ZT-A30610E-10M

Har du hört om nån som har fått ett Zotac LHR kort utan LHR i modellnumret (som inte är ett 3060-kort då)
Tvivlar inte på dig men det hade varit intressant att veta om det finns något konkret fall

Av PeoplesMC
Skrivet av Kiirby:

Det är så att jag fick hem ett Zotac 3060ti för 6 veckor sedan eller så som tydligen inte ska vara en LHR modell, enligt modellbeteckningen på både lådan och SKU-numret är det inte en LHR modell. Men för att vara säker behöver jag kolla DeviceID på kortet för att se vilken version det verkligen är.
Men i nuläget har jag ingen stationär dator att själv kolla med, och jag vill inte plocka isär kortet för att läsa på PCBn vilket DeviceID den har. Så om det finns en vänlig själ inom Umeå som har en dator jag skulle kunna testa kortet i ett par minuter skulle det vara extremt mycket till hjälp. Det är så att jag ska sälja kortet men jag vill inte sälja kortet som en ej-LHR modell om den verkligen inte är det.
Tack!

Zotac markerar deras LHR i SKU typ ZT-A30800D-10PLHR.

Du ska inte behöva öppna kortet för att fastställa det, har det inte LHR i SKU't så är det inte LHR.

https://www.zotac.com/se/product/graphics_card/all

^ för referens

Av PeoplesMC
Skrivet av Ryssfemma:

Gör de klart för dig själv att många av återförsäljarna steppar in just för att lagen säger så. Nej, LHR är inte ett nytt kort, det är bara en beteckning för att särskilja kortens egenskaper när de kommer till mining. Enda anledningen till att man rättfärdigar de som ursäkt är för att man känner nån form av skadeglädje att vissa riskerar bli utan.

Jag förstår inte riktigt vad du syftar på, jag sa att det var en ny produkt, jag sa ingenstans att jag tyckte det är okej hur Dustin sköter det. Om du läser om där du citerade skrev jag att jag tycker det isåfall är en kortsiktig, läs dum strategi i längden.

Om du läser det som att jag rättfärdigat eller visar förståelse för hur de skött det vet jag inte var du fick det ifrån. Jag antog att det var så nån beslutfattare där resonerade när de valde att hantera det så.

Av PeoplesMC

Va siktar ni på att köra för league starter?

Inte lirat sedan aurastacking ligan så är lite efter, tänker jag sätta mig o farma en oni-goroshi direkt och kanske köra slayer eller scion cyclone, känns tryggt^^

Av PeoplesMC
Skrivet av YamahaDGX630:

Så det är vad allt handlar om, att HLR-versionerna inte görs längre, och därför cancelerar man varenda order som gjorts under perioden som HLR var aktuell?

Ja plus då att priset har gått upp, så antagligen togs väl beslutet att ta PR smällen och sälja de nya korten till nuvarande marknadspris hellre än att försöka tillfredställa/behålla/skapa nya kunder genom att erbjuda lagda ordrar ett utbyte för de gamla priset.

^Kortsiktig strategi tror jag.

Av PeoplesMC

Alltså, jag tror Dustin har rätten på sin sida, då det faktiskt inte görs fler 3080 utan LHR, de nya korten är ju en annan produkt, med andra artikel nr osv. Sen att de inte kan visa goodwill och hjälpa till med ett annat kort som många andra återförsäljare gör är ju en annan sak.

Av PeoplesMC
Skrivet av Yucateco1889:

https://www.proshop.se/TV/LG-55-TV-OLED55C1-OLED-4K/2957783

Vet att man har pratat lite om skillnader mellan olika modeller i första sidan av denna tråd, men detta är alltså en C1 55 tum för 12500? De andra C1orna som slutar med modellnummer C15 C16 osv ligger på 20k....
Slog till och beställde eftersom jag behöver en tv. Även om Black Friday väntar, har svårt att se Elgiganten osv sänker priset på sina C1or från 19990 till under 11k. Förra året gick CX för 12000 som billigast enligt prisjakts historik.

Samtidigt kostar A1 55 19.300:-
https://www.proshop.se/TV/LG-55-TV-OLED55A1-OLED-4K/2959338

Ser ut som ett misstag men computersalg har sålt för runt samma pris
tror sista siffran bara är landsnummer, typ sverige har 15, finland 16 tror jag osv osv, kanske skiljer med appar/alexa support osv mellan olika länder, kanske olika tuners -_-

Av PeoplesMC
Skrivet av Laxpudding:

Low/Limited = studio/video för 16–235 referensnivåer
High/Full = PC-nivåer 0–255

Ifall du har en PC och den också kör Full RGB ut från grafikkortet och High i LG:n ger för ljusa färger? Då har du ställt Brightness-regöaget fel i TV:n. Då är det dags för en tur till den här artikeln. https://www.sweclockers.com/artikel/26241

Ja alltså, från pc, i nvidia är den satt till RGB full, 10-bit.

Det är när jag ändrar inställningen "Black level" på tvn (C1) som det blir skillnad, jag antar att det är den inställningen du menar, Auto, limited eller full (tror det heter low/high på CX) Sitter den på Auto så är bilden densamma som om jag sätter den till Full, sätter jag den till limited så ser det rätt ut. (alltså tvn verar tycka att den får en full signal från grafikkortet)

Alltså sitter den på full ser det ut som "ljus och blek" i första rutan i artikeln, så k'nns som nått är snett.
Ska gå igenom och kolla med test mönster för jag misstänker att det kanske inte ser rätt ut även här, men svart är inte grått när det sätts till limited iaf.

Av PeoplesMC

Har ni som kör från PC märkt att när man kör på black level auto/Full/high att man får gråaktiga svarta färger, typ som ett brightness filter över hela skärmen, som försvinner om man sätter till low/limited.

Verkar vara en bugg, den ska väl palla RGB full. Sätter man den på auto så verkar den välja full, ändrar man själv till limited så blir svart svart.

Av PeoplesMC
Skrivet av Lyrre:

Har en liknande fråga, anser ni det vara värt att investera i en LG 34'' UltraGear 34GN850 QHD Curved Nano IPS 160 Hz i dagsläget, eller ska man invänta nästa generation?
Sitter på LG's 27 tummare idag, men är sjukt sugen på 34 wide.

Svårt att veta när nästa generation kommer, LG släppte ju ett nytt flaggskepp nyss i 34" ips, men det är nog bara en refresh av samma panel+ en gsync modul, så lär inte komma nått banbrytande på ett tag. Verkar gå ganska långsamt framåt i detta segment. Skulle nog själv hellre vänta på en bra deal, kanske på BF på nån av de som redan finns, skillnaden mellan nano-ips varianterna verkar va ganska minimala. Förutom dells 34" AW3420DW som har en äldre och lite slöare panel.

Av PeoplesMC

För er som haft problem med g9/g9neo och 3080ti kort så har nvidia släppt en ny firmware update.
Artikel på guru3d:
https://www.guru3d.com/news-story/nvidia-issues-firmware-upda...

Kan va värt att testa.

Av PeoplesMC

Bläddrade jag förbi för snabbt eller presterar det exakt som ett vanligt TUF, bara lite fulare?

Av PeoplesMC
Skrivet av Cenorida:

Hur ser det ut för dem som har bokat via Netonnet? Har hört väldigt lite om de.

Vad jag vet kan du få ett mejl där de erbjuder utbyte till annat kort för originalpriset. Vet inte om alla får det men det har hänt

Edit: fick själv ett sånt erbjudande gällande 3060ti.

Av PeoplesMC
Skrivet av b-fire:

Då kom mailet från Dustin:

Jupp, Dustin dont give a f*ck.

Av PeoplesMC
Skrivet av baner85:

-500 core och 2200 memory.

Nice. märker du att den hoppar lite +/- 2mh/s? för övrigt testade jag nu att dra ner minnet till 1750 från 2200, blev faktiskt ingen skillnad

Av PeoplesMC
Skrivet av baner85:

Var LHR, dom verkar ha kört med samma produkt kod på både LHR och FHR kort.

Men är strunt samma, rätt så schysst pris för ett bra kort.
43 mh/s stabilt som det ser ut nu.

Japp synd men ändå bnra mh/s/kr
ja stoppa in de i hiveos riggen, verkar fluktuera mellan 40-42, får man fråga va du kör för inställningar?

Av PeoplesMC
Skrivet av apan12:

Tack för tipsen! Har inte benify så beställer nog från computersalg om det blir en 34gn850 i slutändan.

Japp computersalg funkar nog lika bra, men för övrigt kan de va bra att veta att man kan få tillgång till benify deals som privatperson genom att signa upp sig på https://www.benifydealsprivat.se och swisha 29kr så funkar det.

Av PeoplesMC

LG 34'' UltraGear 34GN850 QHD Curved Nano IPS 160 Hz
Finns för c:a 9000:- direkt från lg's webshop med benify/benify privat nu om jag inte misstar mig.

Av PeoplesMC

Fick mejl från teknikproffset att chrome boxen annullerades. Tycker ändå de skötte det snyggt då de gav 100:- rabatt och fri frakt på nästa köp^^