Inlägg

Inlägg som Thule har skrivit i forumet
Av Thule

Vattenkylning, custom loop på alla datorer jag haft sedan 2002. Har just nu 3 datorer igång här hemma med custom loop. Kul hobby och lättare att få saker tysta även när man klockat saker till bristningsgränsen

Av Thule
Nytt bud: 1 100 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Thule
Nytt bud: 500 kr + upphämtning
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Thule
Nytt bud: 300 kr 300 kr + upphämtning
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Thule

Samsung Galaxy S22 Ultra, funkat klockrent än så länge

Av Thule
Nytt bud: 5 000 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Thule
Skrivet av Ferrat:

Jo sant att sportutbudet är ju för många avgörande men för serier/film krävs ganska minimalt jobb då det mesta går att automatisera.
Men ja alla prioriterar ju annorlunda, dock verkar det ju även bero på bekantskapskrets.

Ja alltså, de jag känner som köper såna här tjänster är inte såna som förut skulle ha tankat hem det iaf, de hade isåfall bett någon mer inne på området om det så för dem är det ju win/win, betala en mindre summa och få allting levererat i tvn utan att behöva be någon om hjälp eller lära sig hur man fixar det själv. De behöver inte ens ha en dator längre.
Har även bekanta som fortfarande tankar allt de konsumerar, då ofta automatiserat som du säger men de är också mer tekniskt kunniga än de som köpt ett illegalt IPTV-abonnemang.

Av Thule
Skrivet av Ferrat:

Då har vi väldigt olika kretsar onekligen, verkar ju dock udda att betala för något du antingen behovsmässigt kan täcka med legal streaming eller utan kostnad fixa själv.

Att kunna titta på t.ex. live-sport kostar skjortan om du vill göra det legalt och fulstreaming har usel kvalitet. Utbudet du får är dessutom enormt sett till den peng du betalar. Utan kostnad är ju också en definitionsfråga, behövs utrymme för att tanka hem filmer/serier, kostar tid att hålla på med det också, går så klart att göra den biten väldigt smidigt också men jämfört med att bara ha illegal IPTV så kommer det garanterat att ta mer tid.

Det är ju framför allt bekvämligheten som gör att iaf jag slutat tanka själv utan väljer att ha konto på de streamingtjänster som har något jag eller barnen är intresserad av att titta på. HBO/Disney+/Netflix/Prime/Viaplay blir så klart en slant i månaden men den betalar jag gärna för att slippa allt krångel. Gissar att det är samma anledning till att folk skaffar en illegal IPTV-tjänst.

Av Thule

1. Tangentbord Varmilo VA88M Panda edition MX Red
1. Tangentbord Razer Orbweaver Chroma
2. Mus Logitech G903 Lightspeed (Har för övrigt 3st g903, 1 på jobbet, 2 hemma. Oslagbar mus för mig som är dubbelhänt.)
3. Musmatta Varmilo Panda (täcker både mus och tangentbord)
4. Hörlurar Sennheiser Game One
5. Skärm Samsung 49" RG9
6. Stol Kinnarps 9000?
7. Gamepad Razer wolverine Ultimate

Val av tillverkare... tjaa, brukar köpa det som passar mig bäst.
Har t.ex. haft massa olika tangentbord från olika tillverkare genom åren men Varmilo är de som passat mig bäst, kanske blir något annat märke nästa gång jag blir sugen på något nytt.
Skulle dock inte köpa något annat märke än logitech vad gäller möss, jag har gjort det några gånger tidigare och har alltid gått tillbaka till logitech kort därefter då de möss från andra tillverkare jag testat inte har levt upp till mina krav på ett eller annat område.

Av Thule
Skrivet av Ferrat:

Nej, iom att jag agerar teknisk support för extremt stor andel av min släkt, en hel del vänner och så samt inga vänner som jag vet drar ner eget betalar för någon tjänst för det så kan på rak arm säga att det verkligen inte är ett gäng varken bland tekniskt kunniga eller okunniga.

När en lobbyist för något påstår att de är "utsatta" så är det rimligt att faktiskt vara skeptisk.

Vet flera i min umgängeskrets som betalar för såna här tjänster, skulle jag börja fråga så skulle jag säkert hitta fler. Många som förr tankade hem filmer osv men som tycker det är enklare med illegal IPTV och deras medföljande VOD-tjänster.

Av Thule
Skrivet av TheFlyingFin:

Finns det garantier för att spel som en gång blir tillagda till tjänsterna ALDRIG tas bort? Annars har jag exakt 0 intresse för Gamepass liknande lösningar. Får mig att se rött varenda gång man skall kolla en film man sett för något år sen på valfri streamingtjänst, bara för att upptäcka att den plötsligt finns hos konkurrenten istället, där man passande nog inte är kund.

Nej, utbudet av spel ändras hela tiden på game pass. Dock så brukar spelen finnas i minst några månader innan de plockas bort, många av spelen som finns på game pass just nu har funnits sedan start. Du får dessutom alltid en varning i god tid att spelet kommer försvinna och har alltid möjlighet att köpa spel som finns på game pass med 20% rabatt.

Av Thule

1200 + frakt för psu och SBX AE-5

Av Thule

650 + frakt

Av Thule

1200 inkl frakt för tangentbordet.

Av Thule

Sålt?

Av Thule

Jag sitter själv med en Samsung CRG9 49" 32:9 hemma och har 2 st 27" 16:9 på kontoret, med andra ord exakt samma yta fast uppdelat olika. Jag älskar att koda på min 49", den är helt underbar för det syftet, när jag sitter med Visual studio code så kan jag ha 3 eller 4 filer öppna samtidigt och enkelt hoppa mellan dem, eller ha en teknisk spec, manual, dokumentation eller liknande vid sidan av (25%) och vscode på resten av skärmen (75%). Har även några gånger kört spec (25%), vscode (50%) och terminal (25%). Funkar klockrent det också, allt beror lite på vad jag gör för stunden.

De gånger jag sitter på kontoret med 2 st 27" så känner jag mig instängd och begränsad av att inte ha allt på en och samma skärm även fast det är samma yta. Föredrar helt klart en större så kommer att byta ut mina 2 27" på jobbet mot en 34" 21:9 (kan tyvärr inte få en 49"). Kommer aldrig gå tillbaka till att arbeta på flera skärmar hemma, en stor fungerar mycket bättre för mig.

Angående priset på skärmen som är den stora nackdelen, du kan inte köpa den via jobbet?

Av Thule
Skrivet av HickeHiskelig:

Lät lite mer så som jag uppfattat det också. Såhär kommer jag jobba: juni/juli=60%, aug-december=80% Jan-feb=100%. Kommer alla dessa 8 månader räknas med eller endast de 6 senaste? Struntsak egentligen menmen. Att jag får 80% genomsnittet är jag med på, men 9/12 kändes märkligt om kravet för medlemsskap är sänkt till 3 månader nu

Ersättningen beräknas på vad du tjänat de senaste 12 månaderna oavsett hur länge du varit medlem. Det enda som kan ge dig en högre ersättning är om dessa regler ändrats pga Covid men så vitt jag sett så är det så här de räknar fortfarande.

Av Thule

2st Aruba IAP 205 - Bra skick senaste mjukvaran - 500kr för båda

Köper om du kan skicka, betalar självklart frakten

Av Thule
Skrivet av anon322047:

ja absolut , har dom anställda som sitter och censurerar efter eget politiskt tycke ska dom bort alt få en jävla massa böter varje gång så sker

media ska vara oberoende .... vill dom bedriva politik eller agenda mot något finns det andra verksamheter

observera att jag enbart talar om media , alla övriga bolag som tar politisk ställning kan man enkelt välja att bojkotta och vägra handla från vilket man bör göra som konsument

Tidningar har alltid varit politiska och har därmed alltid vinklat och valt vad de rapporterar eller inte, de enda som har krav på sig att vara oberoende är SVT och SR, alla andra, SvD, DN, Aftonbladet osv har tydliga politiska inriktningar.

Att kräva att media i sig ska vara oberoende är ju en ganska grov typ av censur isåfall då de inte skulle kunna få klaga på makthavare utan bara enkelt rapportera vad de gör, varken mer eller mindre. Medias största uppgift, vilket är att granska makthavare, skulle isåfall vara omöjlig att utföra.

Av Thule

600 + frakt