Inlägg

Inlägg som Skogix har skrivit i forumet
Av Skogix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Garland Greene
Är inte spelledare så jag har inte 100% koll på systemet, och det var ett tag sen jag spelade det. men EON har ett system där du, med rätt träning och stridskunskaper, blir helt överlägsen en sämre motståndare med dåligt initiativ och du kan välja olika anfalls/försvarsmanövrar som alla ger olika bonusar/avdrag på din chans att få initiativet

Låter alldeles utmärkt! Ska kollas upp snarast möjligt.

För övrigt så är det tamefan omöjligt att förstå sig på excel (open office ) eller att få det att göra något vettigt :(. Finns det inte grundläggande saker såsom switchar (användaren skriver in "3" och får tillbaka information i en annan ruta av nummer 3 i en längre lista.)?

Av Skogix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Garland Greene
*tråd flyttad*

Ang. Topic: Nu vet jag inte vilka spel du kikat på, men jag tror att EON med sitt stridssystem kommer rätt nära det du är ute efter

Så går det när det var 4-5 år sedan man kollade i vad sweclockers hade mer för delar än övrigt, akademiska, programmering och unix :(.

Har hört lite om EON men inte spelat det själv så vet inte hur likt det är, men om det har kommit så långt att man kan vinna en strid över någon utan att motståndaren har chansen att slå en enda gång (om attackeraren inte vill - självklart) så får jag införskaffa det snarast (detta då om attackeraren är otroligt överlägsen försvararen).

Av Skogix

Skapa regler för rollspel (papper och penna-varianten)

Intro
Innan ni läser vidare så kan jag börja med att berätta att detta handlar om den "gamla" varianten av rollspel. Det vill säga inte RPGs som spelas med datorer (se NeverWinter Nights, Baldurs Gate osv) utan en kombination mellan brädRPGs (Drakar och Demoner) samt rena papper- och pennaspel (Vampire: The Masquerade, Zhoria osv).

Vad handlar detta om?
Jag har funderat runt de typiska papper- och pennaspelen en del senaste tiden, och kommit fram att jag inte trivs speciellt mycket med de typiska "du slår en gång, sen är det motståndarens tur"-systemen. Efter en snabb koll så märkte man ganska snabbt att det är svårt att göra det mer avancerat utan att ta bort tid från den enda anledningen man inte spelar via en dator - rollspelandet. Att sitta med avancerade beräkningar och många variabler som SpelLedare förstör för mycket för att kunna få en så bra spelupplevelse som möjligt. Jag vill skapa ett mer avancerat stridssystem och även effektivisera en hel del genom att kombinera spelledarrollen med datorer.

Varför inte bara köra med det som finns?
Jag tänker inte gå in närmare på hur de vanligaste systemen fungerar, men de saker som jag vill lägga till / höja är t.ex:

* höja värdet av strategiska val såsom när du vill parera eller anfalla
* värdet av initiativ (i dess riktiga benämning), i verkligheten så slår du inte varannat slag utan initiativet/övertaget förskjuts i omgångar beroende på vad du gör för aktion.
* snabbare uträkningar för att göra strider snabbare samt eventuellt helt enkelt en slumpgenerator för NPCs
* få strider till en djupare nivå, saker såsom avstånd, finter, mer variabler gällande rörelser samt att valen du gör bör förändra utgången. (detta resulterar i mindre slump, även om den fortfarande kommer vara tvungen att existera till viss del)
* att snabbare skapa en fullt spelbar karaktär (tog mig 2.5 timmar igår i rollspelet Zhoria, med ett spreadsheets (tog fyra timmar att göra) tar det 15 minuter att göra samma arbete)

Exempel:
(har inga regler eller något utan bara improviserar vad som kan hända samt vad som skulle kunna styra)

En strid mellan två personer, en smidig spjutanvändare i lätt läderrustning mot en tyngre bepansrad svärdsanvändare. I ett normalt rollspel hade denna striden gått ut på att dem står en meter ifrån varandra och aktionerna hade sett ut ungefär såhär:

1. A klarar slaget för svärdsteknik.
2. B misslyckas sitt slag för parera/undvika
3. A träffar slaget och slår fram sin skada
1-3 återupprepas med B som attackerare denna gång.

I verkligheten skulle väldigt många andra faktorer komma att användas samt att händelserna skulle inte vara "nu är det din tur att slå".

Spjutanvändaren skulle garanterat försöka hålla sig på avstånd, utnyttja sin snabbhet och gå in, göra en snabb attack och snabbt ta sig ut på avstånd igen medans en tyngre bepansrad skulle vilja ha striden på ett statiskt avstånd på en svärdslängd.

Lösningar och funderingar

Nytt initiativsystem:

De tidigare initiativsystemen gick enbart ut på att den som slår bäst mot t.ex snabbhet fick slå första slaget i en strid. Varför det blivit vet jag inte, men initiativ har inget med att göra vem som slår först, utan vem som har övertaget eller kontrollen öven en strid. Många gånger kan en person som har initiativet låta motståndaren slå först och använda detta för att antingen parera och göra en motattack eller sätta motståndaren i en ofördelaktig situation.

Lägga till olika bonusar och avdrag för initiativ på allt som har med en strid att göra, till exempel:

Starkare attack - Personen i fråga öppnar sig mer mot motståndaren för att tjäna in på skada eller träffsäkerhet, men efteråt så är han extra mottaglig mot attacker och offrar då en del av sitt initiativ mot andra bonusar. Detta betyder inte att det automatiskt är motståndaren nästa tur, eftersom attacken kan träffa och därigenom ge motståndaren minus i initiativ eftersom han nyss tagit emot en attack.

Parera - Du väljer att lägga en liten mängd initiativ för att förbereda dig på en kommande attack, kommer den komma så har du ett väldigt mycket större blockvärde och kan tjäna in på att en parering kostar mindre än många attacker och därigenom tjäna igen initiativpoäng. Eventuellt lägga ännu mindre på att förbereda en parering på en speciell sida t.ex.

Nyligen tagit träff - Beroende på vart det träffar, hur mycket skada det gör och många andra faktorer så kommer man troligen förlora en del initiativ genom att ta en direkt träff.

Med detta så kommer realismen samt värdet av strategiska beslut hos spelaren höjas avsevärt. Dock kommer spelarna behöva vara mer informerade om hur en strid fungerar samt att reglerna kommer bli mer avancerade och större.

Avståndet spelar roll:

Det kommer som ett exempel kosta initiativ för spjutsmannen att "köpa" sig till att striden håller sig på ett avstånd han föredrar. Till exempel kommer han ligga över en svärdsman på initiativ på ett avstånd av två meter, medans det snabbt sjunker desto närmare de befinner sig.

Exempel på avstånd som kan räknas med:

1- Kroppskontakt, här har vi brottning, grepp och annat som innefattar väldigt mycket kroppskontakt och lite mellanrum. Här trivs större killar mot mindre människor med långa vapen.
2- Slagavstånd, på det här avståndet kan du träffa ett slag med ditt vapen på motståndaren.
3- Anfall, här befinner du dig om du med ett snabbt steg kan ta dig in i slagavståndet. Ofta cirkulerar man runt varandra i en strid innan en attack för att se vad man tjänar mest på (initiativ?), det är på det här avståndet.
4- Utanför, när du inte kan göra en attack utan att springa. Här vill alla pilbågsanvändare och liknande hålla sig så mycket som möjligt.

Avstånd skulle då till exempel också ge initiativbonusar som då går att köpas för initiativ.

Stridsexempel
Jag har inte undersökt de olika sätten man skulle kunna mäta initiativet på, men en enkel 100%smätare skulle kunna fungera. En testgrej för att öka initiativvärdet skulle kunna vara att desto mer initiativ du har, desto mer är varje initiativpoäng värt.

Person A är en normalsnabb dolkanvändare som är väldigt duktig på att hantera sitt vapen. Har väldigt hett temprament och inte varit i riktig strid så mycket.

Person B är en väldigt snabb spjutanvändare som är medelmåttig med att hantera sitt vapen. Är lugn och stridsvan.

Citat:

När de kommer in till anfallsavstånd inom varandra så kommer B ha ett högre initiativ eftersom han ligger i anfallsavstånd tidigare än A och därav kontrollera situationen ganska bra. (självklart kommer allt sånt här ändras helt otroligt mycket om det ens kommer fungera såhär, men det är ett exempel på vad jag vill se i ett rollspel snarast)

B60% - A40%
B väljer att avvakta (+ på pareringar, reflexer t.ex)
A väljer att lägga 4% av sitt initiativ på ett försök att själv ta sig in till sitt eget anfallsavstånd.

Båda slår mot t.ex snabbhet, smidighet, rörelse eller någon annan färdighet som kan tänkas användas.

I detta fallet vinner A med hjälp av sitt + han fick för han offrade initiativ. Dessutom tog jag en sån siffra som 10% för att bara den ena var på attackavstånd.

B54% - A46%
Båda är nu inom anfallsavstånd men B har fortfarande mer initiativ eftersom A precis förflyttade sig närmare.

B fortsätter invänta As attack eftersom han vet att han är väldigt aggresiv av sig samt att han vill tjäna mer initiativ genom t.ex parering innan han attackerar (han är sämre än A på att hantera vapen så han vill inte att det kommer till en ren skicklighetsuppgörelse utan vill tjäna på sin snabbhet och vapenlängd.)
A använder den farten han redan för att göra en direkt attack och "satsar" 15% (eventuellt +dmg för han kommer i fart)

B69% - A31%
B har väntat sig en attack och får extra + på parera för varje initiativspoäng han offrar, han offrar 5 initiativ för att parera.

B klarar sitt pareringsslag jämfört med As attack.

B64% - A36%
Nu har B ett VÄLDIGT övertag eftersom A lade ner mycket initiativ (t.ex satsade mer på en attack för att träffa bättre eller göra mer skada, men misslyckades och står just nu relativt oskyddad.)

As initiativpoäng är inte värda mycket och han är tvungen att offra många för att kunna försöka parera och värderar att det är inte värt det eftersom B har ett vapen som får minus på det avståndet dem är just nu.

B satsar 20% på att sparka omkull A någon meter.

B lade mycket initiativ för att klara av att sparka bort honom och klarar av sitt slag mot "sparka" väldigt enkelt.

B44% - A56%
Nu har mycket ändrats eftersom spelare A både är liggandes samt är utanför sitt attackavstånd. -10% för avståndet och -20% för att han ligger ner.

B74% - A26%
Nu ligger A riktigt risigt till.

A spenderar 10% att komma upp på fötter igen för att få bort den otroligt stora modifikationen som "liggande strid" har.

B spenderar 30% på att lägga extra tyngd bakom sin attack samt 14% på att sikta A i bröstet med sin attack.

B klarar sina slag med de + han från för han offrade initiativ och gör extra skada på A. A har i princip sett 0% chans att klara ett blockeringsslag eftersom han ställer sig upp samt har väldigt dåligt initiativ.

Varför posta om detta här?
Jag tar för givet att det finns några "äkta" rollspelare här och det bör även finnas någon som är sugen på att hjälpa till med detta. Jag kommer sätta mig och programmera en hel del för att få systemet att fungera så snabbt som möjligt för en spelledare och en hel del regler, ekvationer och funktioner kommer förhoppningsvis få detta till något bra som folk kommer använda.

Är du

* intresserad?
* sysslat med rollspel, är sugen på att börja eller bara intresserad av svärdsstrid, har bra fantasi eller bara vill finslipa din php-programmering?
* sugen på att lufta ideer om vad du skulle vilja spela för rollspel, hur det spelet du skulle vilja spela skulle fungera?

något av dem ovan så får du gärna kontakta mig. Alla andra får även dem gärna skriva en rad om det är något som är värt att kommentera om.

Outro
Blev som vanligt längre än jag tänkte mig, var bara menat till att bli några rader om någon var intresserad att hjälpa mig skapa ett rollspel :). Anledningen till att jag lägger det under spel och inte programmering är dels för att jag tror jag hittar fler träffar, samt att programmeringen är inte speciellt avancerad, är ideer och tankearbetet som jag behöver hjälp med :).

Av Skogix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bongo-apan
Jag tror det kommer bli svårt att få med dig folk utan någon idé.

Men ett schysst kalenderplugin är något jag vill ha - fixa det!
Lycka till och hoppas du får med dig ett gäng trevliga typer.

Tja personligen så bryr jag mig inte speciellt mycket om vad det blir för projekt, bara jag lär mig något av det så är jag nöjd :). Vad för sorts kalenderplugin var det du tänkte på? Dessutom har jag fått för mig att du redan är ganska kunnig inom RoR, varför inte göra det själv?

Av Skogix

Ruby on Rails-projekt

Har precis börjat nöta igenom lite böcker, tutorials och how-to:s till Ruby on Rails och är intresserad av att börja göra något projekt tillsammans eller parallellt med någon annan som är i utvecklingsstadiet. Så vill ni börja, har börjat eller är på väg till att bli avancerade användare och har tid över till att lära er mer och eventuellt skapa något i RoR så kontakta mig gärna.

Om inte annat så ser jag gärna lite tips på vad man skulle kunna skapa för något :).

msn: skogix[at]hotmail[dot]com

Av Skogix

Självklart är det "fake", bluff och båg allting. Även inräknat titanic, månlandningen, varenda fotbollsVM och de som påstår att det funnits 20 liknande trådar innan detta som avhandlar och trycker ner nybörjarpåståenden som detta.

Av Skogix

Nio sekunder hos psyk så jag slapp göra mönstringens tester, men skulle väl tro att jag som alla andra fick "9/9" eftersom det verkar vara medelvärdet ;).

Av Skogix

Troligen ganska smart, även om det inte behöver ha något med resultatet på testet att göra. Fick väl för övrigt något runt 130 vill jag minnas.

Av Skogix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av j.green
Det går alltså att lösa med ett serversidespråk?

Ja

Av Skogix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av belga
Vad sägs om ingenting?
Tycker du verkligen att de behöver en egen symbol? Visst har de en rätt att yttra sig precis som alla andra, men då borde de ju få hitta på något eget tycker jag.

Vad sägs som att de själva får bestämma vad dem vill ha som representerar dem? Den dagen du blir nazist får du väl helt enkelt lägga fram ett förslag att ändra loggan till en rosa nallebjörn :).

Av Skogix

Får den verkligen inte att snurra mot klockan, är fan helt omöjligt :P.

Av Skogix

Kunde inte bry mig mindre, hellre ser jag att man börjar utbilda folket istället för att starta ovärda kampanjer. Jag vet vart swastikan kommer ifrån och tycker därefter.

Självklart ska absolut inte några symboler vara olagliga, varken nu eller senare. Sen får väl folk tycka som dem vill om olika symboler men lite allmän kunskap så borde sånt här försvinna självmant.

Belga: Vad ska då nazister ha som symbol om du tar bort deras höger-swastika?

Av Skogix

Fick den inte att ändra håll alls, var medurs hela tiden och efter 20 minuter så ger jag upp.

Av Skogix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -Boris-
Det är vanligt att tycka pengar går till spillo om man inte vet vad de används till. Skalar vi bort skatt får vi betala samma avgifter på ett annat sätt. Plus att vi får betala priset som ett osäkrare samhälle innebär. Utslagna hamnar lätt i kriminalitet och annan misär. Har man gott om pengar tycker inte jag man ska klaga om man får betala skatt.

Och att några få lata jävlar lever på statens pengar och utnyttjar systemet är synd, och de borde man sätta dit. Men man kan inte avskaffa systemet på grund av dessa skitar, för det finns så många fler som behöver hjälpen och som faktiskt vill gör rätt för sig.
Att det finns egoistiska lata jävlar ska man inte straffa de som har det svårt för. För de lata jävlarna kommer alltid på sätt att vara lata på ändå.

Vänta nu? "osäkrare samhälle"?

Vart fick du det ifrån? Sen att vi slackers alltid hittar andra vägar att slacka på är en annan sak, men då skaffar vi något mongojobb som webbdesigner eller något annat weird som inte innebär så mycket jobb.

Varför tror du att skattepengarna enbart går till saker som jobb och sjukvård?

Av Skogix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mikaelkrantz
Hur kan du som bara lever på staten tycka det vore bättre om den inte fanns, är inte det att såga av den gren man sitter på?

Skulle inte systemet vara värdelöst designat så skulle jag varit tvungen att tagit någon av alla de jobb jag tackat nej till, men nu behövs det inte för att jag får i princip sett lika mycket pengar av soc för att inte göra något över huvud taget. Kommer troligen börja jobba när jag känner att jag behöver mer pengar än jag får i dagsläget, men just nu klarar jag mig så bra så.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av -Boris-
JO den gick igång när någon skrev högre upp, men den lugnade ner sig efter att jag skrivit i tråden igen.

Du får ju skärpa dig, din teori om skatt låter ju nästan som en sån där fjortiskonpsirations-teori. Lär dig hur systemet fungerar och tänk lite hur det skulle se ut om man inte betalade skatt. Inga vägar, ingen polis, och beväpnade grupper som styr sina egna områden och strider om herraväldet.

Som sagt, läs om det jag skrev. Har inte påstått att jag vill ha ett land där ingen skatt existerade, däremot hade jag gärna sett att svenskar inte tog för givet att 70% av det som dem tjänade gick till saker dem inte vill att pengarna ska gå till. Att skala bort 50% av skatterna idag skulle inte jag ens se som ett litet problem för ett fungerande styre. Kolla upp vad rättsväsendet kostar i sverige och hur mycket som går till ovärda saker så får du se vad jag menar.

Av Skogix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -Boris-
Ja shit alltså, utan skatt så skulle ju allt vara bättre, titta på somalia som någon sa.
Skatten är till för att folket ska ha det bra. Skulle vi avveckla staten skulle vi inom kort ha maffiagäng som leker myndigheter och det är inte bättre.

Bullshitdetektorn går för fullt här borta, hur är det med dig?

Av Skogix

Måste fråga en 100% seriös fråga, är du allvarlig -Boris-?

Om nej, du är i alla fall underhållande :D.
Om ja, så vill jag gärna ha svar på några frågor.

1. Är vi överens om att ordet jämlig betyder att individer ska vara lika inför lagen oavsett vart dem kommer ifrån, hur dem ser ut, vad dem tror på, vilka dem har sex med, sin sociala status, kön eller sina åsikter?

2. Du påstod att man är tvungen att välja mellan jämlikhet och frihet. Du missar nog hela iden vad jämlikhet står för. När varje person är lika inför lagen oavsett de saker som jag nämde ovan så är samhället "mer jämlikt" än innan. Nu är frågan helt enkelt bara hur mycket frihet staten vill lämna åt sina medborgare. Man kan göra som många idiotpartier idag och till och med bestämma hur många kvinnor varje byggfirma måste ha anställda, eller så låter man helt enkelt individen komma först i ett liberalt samhälle.

3. "Likhet inför lagen är i sanning en vänsteråsikt."
Du vet att det är ofta använt som en av liberalismens grundpelar och socialister är YTTERST dåliga på att följa detta. Hoppas du driver med mig annars kommer jag bli deprimerad :(.

4. Ett litet tankeexempel. Som du tog upp innan, barnaledigheten och allt sådan. Vad är frihet och jämlikhet för dig? Att bara mamman får ledigt, pappan och mamman måste ha ledigt lika länge eller helt enkelt att föräldrarna själva får komma överens om vad som passar dem bäst?

Av Skogix

Faktum är att många här hade kommit med tipset att du använde korta php-taggar om du postat koden :).

Av Skogix

Programmering - Den perfekt stackade kortleken!

Om iden
Jag är lite utav en hobbymagiker och håller just nu på att läsa en intressant bok vars namn är obetydligt. Det är en hel bok som handlar om förklaringar och fördjupningar inom en enda stack för en kortlek. ( Stackad lek = hela leken är upplagd i en förutbestämd ordning )

Användningsområdet för en magiker är otroligt stort, eftersom om du kan bibehålla den stacken när åskådarna tror (och ser) att leken är rejält blandad så kommer automatiskt en stor effekt. Låt oss säga att du anser att leken är perfekt blandad och magikern kollar snabbt igenom leken och sedan delar ut åtta mer eller mindre perfekta pokerhänder.

Varför programmering?
Jag har -självklart- en bakgrund när det gäller programmering och kommer själv försöka trycka ihop ett program som hjälper mig att skapa min egen lilla stack. Dessutom har vi många här inne som tycker sånt här är otroligt roligt, allt från folk som gör detta perfekt på tre rader kod till att man helt enkelt är otroligt mycket nybörjare och nyligen börjat med loopar. Även om den senare stacken inte blir speciellt avancerad så kommer personen i fråga garanterat lära sig något.

Exempel på vad det kan användas till
- Dela ut perfekta pokerhänder i alla dess olika former till någon vid bordet. Två par, kåk, stege, färg, straight flush, royal straight flush.
- Dela ut partier där det är många perfekta händer, 6 personer i femkortspoker och alla sitter med minst kåk?
- Andra spel såsom bridge, texas hold'em och blackjack.
- Många andra roliga kombinationer såsom "x + 1 kort uppifrån är mitt mobilnummer" eller något sätt att lägga ut första 10 siffrorna i Pi.

Regler?
- Leken bör inte ha något igenkännbart mönster, även om det låter bra att stacka leken ess till kung i varje färg så kommer du inte få ut så många kombinationer som du vill.
- Du bör kunna komma till den önskade stacken genom att kupera och/eller byta plats på ett eller i värsta fall två kort. Se det sista som ett "wild card" men pluspoäng om man inte använder det så mycket.

Exempel
1-Hjärter Dam
2-Spader Fyra
3-Ruter Ess
4-Klöver Kung
5-Spader Åtta
6-Klöver Ess
7-Klöver Dam
8-Spader Sju
9-Ruter Sju
10-Spader Kung
11-Spader Sex
12-Hjärter Ess
13-Spader Dam
14-Spader Fem
15-Spader Ess

Tre händer i femkortspoker skulle resultera i en kåk, ett fyrtal och en straight flush. Skulle du däremot kupera upp hjärter ess till toppen skulle du tre texas hold'em-händer med fyrtal i ess och triss i damer. (Förutsatt att du inte burnar)

Självklart så är detta inte speciellt avancerat, snyggt eller svårt att se ett mönster i. Men var mest för att visa hur man kan göra.

Man kan helt enkelt bara ta en stack som är enkelt att komma till från en "ur förpackning"-stack och sen försöka hitta så många olika kombinationer som möjligt ur denna stacken. Eller om man vill bygga stacken själv från grunden genom att trycka in den informationen du vill ha, antal wild-cards, vilka händer som bör kunna skapas och sen låta datorn göra jobbet :).

Av Skogix

Troligen ganska mycket bättre. Som någon innan skrev så har nog säkert det faktum att vi haft kung ganska länge vant människor med att betala skatt.