Inlägg

Inlägg som Ivar Kåhrström har skrivit i forumet
Av Ivar Kåhrström
Skrivet av bobbish:

Är inte särskilt hajpad tyvärr, men som alltid förhoppningsfull.
Sen BF3 så är det nog tyvärr ingen franchise som lyckats göra mig så besviken med släppen efter som battlefield-serien.

Känns inte alls som en krigssimulator för mig längre (om det någonsin gjort det förvisso), mer som ett arkadspel i regel. Vet inte hur de lyckats men spelformatet har blivit skittråkigt i längden för min del i alla fall. Kanske är det jag som förändrats?
Me-me-men, jag spelar ju fortfarande CS osv ibland så njaee, jag vet inte.. Vissa saker håller längre än andra kanske.

Ironiskt nog gillade jag BF3 (när det kom) trots att det nog var lite där arkadkänslan byggdes fram med bl.a. Metrobanan också. Tror att det var mycket att BF3 var banbrytande på ett tydligare sätt när det kom också.
Sen dess har de slagits om samma målgrupp som gillar CoD och fastnat där. Det är min känsla i alla fall.

Hoppas på något nytt och fräscht eller att de tar ett steg tillbaka på rätt sätt. Om de ökar spelarantalet, hoppas mapsen är GIGANTISKA. Skulle så uppskatta om BF blev lite mer survivalbased. Skulle hellre köra ett format närmare DayZ/PUBG än vad BF är idagsläget alla dagar i veckan. Gärna att de prövar göra ett BF och går all in MMORPG i det hela också, hur det nu skulle gå till. Vore kul att se utfallet. Typ Dayz utan zombies och orienterat utifrån verkliga eller fiktiva krig. Jag vet inte, vore kul med att få det mindre arkadigt och hetsigt.
Typ såna grejer att några behöver åka runt med helikopter bara för att försöka spotta folk i skogar eller liknande, reconmissions, supply osv. Krävs enorma maps för att öka känslan av realism som enligt mig behövs.

Any takers?

Tror jag ser vars du är på väg och helt ärligt så gillar jag tanken. Ser framför mig stora skogsområden där man lägger sig i bakhåll för en konvoj, ökenområden där stridsvagnar rycker fram med jetplan flygande över huvudet... osv. Definitivt något jag skulle spela. Tror dock inte att Battlefield skulle gå den riktningen då det nog är för slow-paced för den huvudsakliga målgruppen. Hade dock varit trevligt att se det åtminstone som ett game-mode med mycket team-work (typ Squad^2 med Battlefields grafik, känsla och möjligheter med fordon osv).

Av Ivar Kåhrström
Skrivet av Starric:

Håller helt med @jOnÄTÄn här, 100 timmar är ju mycket, endast i ett fåtal titlar har jag nog lagt ner fler timmar än så någonsin. Men absolut så hoppas jag också på ett spel man inte ledsnar på så fort, vilket i min värld kanske skulle vara 20-30h

Jisses, jag har lagt drygt 2000 timmar på Space Engineers, nästan 1000 timmar på Fallout 4 och drygt 700 på diverse Battlefieldspel, samt några hundra timmar här och där på ett antal olika titlar ^^ Jag är väl inte värst, men kanske borde man hitta något bättre att göra med tiden, men det lär nog bli svårt när Cyberpunk kommer ut...

Av Ivar Kåhrström
Skrivet av SCORPIUS:

@Ivar Kåhrström: Bra det funkar nu.
Kollade du min tråd btw?

Jo, jag tog en titt där. I och med att jag hade felmeddelanden på memtest86 antog jag att det var orsaken. skulle också kunna vara så att Windows släppte nån uppdatering för att fixa problemet från din tråd och att det var jag hade. Svårt att veta, men får jag mot förmodan fler krascher får jag undersöka den möjligheten mer!

Av Ivar Kåhrström

Har nu kört memtest86 med båda stickorna i igen - helt utan felmeddelanden. Lite skumt, men jag får väl förmoda att stickan ena inte satt i ordentligt, eller så var det värmen. Har varit helt kraschfritt idag också. Hursomhelst så verkar det mest troligt vara löst nu, får väl komma tillbaka hit om lyckan vänder.

Tack för all hjälp och den tid ni lagt ned för att guida en nybörjare på området! Jag hoppas jag slipper komma tillbaka till forumdelen av sweclockers som behövande.

Av Ivar Kåhrström

Har nu kört memtest86 på stickorna var för sig, och självklart får *ingen* av dem något felmeddelande. Börjar fundera på möjligheten att det antingen var värmeböljan, som är över nu, eller om det kan vara B2-dimmporten som är felaktig. Det skulle kunna vara så enkelt att RAM-stickan inte var ordentligt insatt.

Jag satte i stickorna på ombytta platser när jag hade testat de båda var för sig, men det resulterade i att jag inte ens kom till inloggningsskärmen. Bytte plats på dem och vipps så bootade den upp. Finns säkert någon logisk fölrklaring till det.

Hursomhelst ska jag köra ett nytt memtest86 med båda stickorna i igen samt invänta krascher. Vilken som kommer först får vi se. Har jag tur så är det löst, känns dock lite för bra för att vara sant. Svaret får jag väl snart!

Av Ivar Kåhrström
Skrivet av Ocre:

Skönt att du hittat något iaf! 25 känns som ganska lite för att ge BSOD men kanske inte behövs fler
För tangentbordsproblemet kan det funka med att byta usb-port.

Skickades från m.sweclockers.com

Jo, provade byta port, annat tangentbord... Förmodligen har det att göra med att jag lämnade det över natten. Hursomhelst ska det då kollas RAM-stickor när jag har tid för det, blir förmodligen inte förräns på måndag.

Skrivet av loefet:

Hade precis detta fel på min systersons dator, och testade precis allt som du skriver utan problem, RAM, SSD, stänga av BOOST funktionerna på CPUn, öka spänningen, installera om Windows, etc.

Lösningen var dock väldigt enkel i slutändan.
Det var VRMerna som överhettade och stängde av datorn. Detta på grund av att en kabel hade rört sig vid senaste förflyttningen av datorn så att CPU-kylarens luftflöde inte nådde fram till VRMkylflänsen tillräckligt för att kyla dem. Så efter att vi flyttade kabeln så fungerar datorn utan problem.

Så öppna datorn nästa gång och känn på VRMkylflänsen och se om den är varm, i så fall kolla över så att den får tillräckligt med luftflöde. Kan ju vara en enkel lösning och värmen vi har just nu hjälper ju inte heller.

Hmm, intressant... Har inga kablar som ser ut att kunna störa luftflödet där men ska definitivt kolla om de är varma!

Skrivet av Rouge of Darkness:

fick WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR när jag installerade 4 minnesstickor berodde på att mitt moderkort då inte orkade leverera spänningen de ville ha längre med det inställt på default så löste det genom att öka spänningen 0.02V för att kompensera för spänningsfallet så att den höll sig på eller strax över spänningen de vill ha även vid hård belastning.

Får undersöka detta, endast två stickor, men dock på 4000mhz, så strömförbrukningen kan nog ändå bli relativt hög.

Av Ivar Kåhrström

Jao, lite statusuppdatering då. Körde memtest86 under natten och fick mycket riktigt felmeddelanden. 25 stycken för att vara exakt. Hade dock lite strul när jag skulle fortsätta till sammanfattningen när testet var slut, tangentbordet ville nämligen inte svara vad jag än gjorde, provade med ett annat tangentbord - helt dött. Lyser inte upp och går inte att använda.

Stängde iaf av datorn och starta upp han som vanligt, tangentbordet funkar såklart igen, men jag vet då iaf att det är RAM-minnena som felar. Ska prova plocka ur det ena och testa vilket av dem som är felaktigt. Får dock bli imorgon då det ska lanas ikväll!

Av Ivar Kåhrström

@Belzader Ska tänka på det, WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR kan som jag uppfattat det innebära både hård- och mjukvarufel, måste bara lista ut vilket...

@Ocre Tack för svar! Jag körde chkdsk på min enda disk (Samsung 970 SSD), den rapporterar inga fel whatsoever. Jag misstänker RAM-minnena då de dessutom är överklockade när datorn byggdes. Ska prova köra memtest86 ikväll när jag får tid så får vi se om det ger något resultat.

Av Ivar Kåhrström

Återkommande BSOD med olika felmeddelanden.

Tjena! Köpte nybyggd PC (byggd med nya och gamla delar) för en dryg vecka sedan och sen några dagar sedan har jag fått ett flertal krascher, 1 eller 2 per dag. Än så länge har jag bara fått dem när jag spelat spelet Space Engineers (inte världens stabilaste spel, ökänt för att orsaka memory leaks bl.a.). Om det är relaterat till spelet eller inte vet jag inte, svårt att säga då jag mest spelar det och lite Insurgency: Sandstorm.

Hursomhelst så har jag fått lite olika felmeddelanden vid krascherna: WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR, MACHINE_CHECK_EXCEPTION och ett till som jag klantigt nog inte skrivit ned... Värt att nämna är också att jag tappat kring 15-30 minuters data vid åtminstone en av krascherna, denna skedde i singleplayer, de andra i multiplayer där datan självklart lagras på servern.

När jag grävt i loggarna har jag hittat felmeddelandet Kernel Power 41, men som jag uppfattar det betyder det inte mer än att datorn kraschat...

Körde ett en-timmas RAM-stresstest på Intel Extreme Tuning Utility, inga kraschar där iaf. Windows mem-test gav inga felmeddelanden.

Jag har uppdaterat Intels drivrutiner samt bildskärmsdrivrutinerna, läste att det skulle vara värt ett försök. Inga resultat där.

Prövade dock köra kommandot sfc /scannow vilket gav ett meddelande som lyder att jag har korrupta filer som inte kunde fixas. I loggen (C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log) finns ett flertal felmeddelanden, bland annat detta:

2019-07-24 01:01:14, Info CSI 000065f0 Error: Overlap: Duplicate ownership for directory \??\C:\WINDOWS\SysWOW64\MUI\0409 in component Microsoft-Windows-NETFXCoreComp, version 10.0.17134.1, arch x86, nonSxS, pkt {l:8 b:31bf3856ad364e35}

Hela loggen finns på MEGA.

Vänder mig till er här på sweclockers då mina egna kunskaper är begränsade och google tar mig inte hela vägen. Tack på förhand!

Av Ivar Kåhrström

Köpte en kod till BFV för några dagar sedan och det funkade utmärkt trots att jag har ett GTX 1070, så du behöver inte ett RTX-kort, tänkte bara ha det sagt :')

Av Ivar Kåhrström

@Teddis: Datorn är en färdigbyggd Lenovo y700 34-ish (stationär). Jag har inte haft några problem innan uppdateringen.

Enligt både CPUID och IETU ligger processorn på ca. 40 grader under load, men vet dock inte om det här stämmer. Fläkten är den som satt på när jag fick datorn, alltså Intels egna lilla snurra.

Jag installerade en ny Samsung 850 SSD för några veckor sen, men tiden mellan det och uppdateringen fungerade det bra, så det borde inte vara relaterat till den.

@BalleR: Menar du den som är under -system -avancerade syteminställningar -avancerat? Där bytte jag precis, verkar inte ha gjort någon skillnad

Edit: Inbland kan processorn ligga på 100% utan power limit throttling.

Av Ivar Kåhrström

i5 6400 power limit throttling på standardfrekvens

Sedan uppdateringen som fixade säkerhetsläckan på Intels processorer har jag haft extremt dålig fps i Battlefield 1 (30-50 fps, ostabilt), oberoende av grafikinställningar. Grafikkortet är inget problem (GTX1070), men det visade sig att CPUn jobbar 100%. Uppdateringen ska ha kunnat dra ner performance med upp till 30% har jag hört, så att den får slita så hårt är inte konstigt. Tempen låg på ca. 40 grader.

Jag började kolla lite lätt på alternativet att överklocka processorn (aldrig gjort det förr) och laddade ned Intel Extreme Tuning Utility. Där såg jag att redan vid några procents CPU load fick jag power limit throttling, vilket ju inte känns så bra. Tror ni att det kan vara anledningen till den dåliga FPSen eller att processorn helt enkelt inte räcker till?

Jag har hört att man kan underklocka processorn för att bli av med detta, men den känns redan nog så klen, så vill helst undvika det. Är det ett måste finns ju såklart inget alternativ. Kommer nog iaf vänta tills Intel har uppdaterat igen, det har väl varit en del bekymmer med den nya uppdateringen, blev säkert lite stressigt att få ut den med säkerhetsrisken och så.

Jag är helt oerfaren när det gäller att peta runt i sådana här inställningar, så förklara gärna tydligt...

Tack på förhand!