Inlägg

Inlägg som Kafi har skrivit i forumet
Av Kafi

jag har EXAKT samma problem som dig!

när jag laddar ner torrents så får jag ladda hem dem ibland upp till 4a gånger för att de ska fungera eftersom jag får CRC error i winrar annars.

exakt samma när det gäller bluescreensen med nån tiondel sekund följt av restart..

ingen som har konkret svar på detta? dator i sign.

Av Kafi

pheeeeeeeew, *pustar ut*

körde in windows skivan för att reparera windows och det funkade inte när jag hade blivit klar, men när jag starta om en gång till igen så startade windows iaf.

fick en till blåskärm några timmar senare men det var som "vanligt" dåra att windows startade direkt efter restart. det jag hann se av blåskärmen var REQ_INTERNAL någonting..

Av Kafi

corsair, massa fel i memtest, vad göra nu?

som sagt. har ganska bra minnen se signatur och de ska ha LIFETIME warranty så att säga. Körde memtest och hade jävligt med errors... och jag är nästan hundra på att det är minnena som gör att datorn inte känns som att den har 2gb ram inuti sig.

så är det bara att knatta till butiken jag köpte dem ifrån för ca ett år sedan och be dem returnera det eller hur funkar det? har kvitto osv

Av Kafi

Blåskärm, reboot, BLÅSKÄRM!!! HJÄLP!

Har fått blåskärmar lite ibland kanske 1 gång i veckan, men jag trodde det berodde på värmen inuti min shuttle när jag spela cs eller gjorde flera saker samtidigt.

Hur som helst.. Fick en blåskärm för en stund sen och datorn startades om, kom fram till menyn där jag får välja hur jag ska starta windows xp (felsäkert, normalt osv). Tröck på Starta Normalt och windows började ladda, MEN fick en blåskärm när det laddades!!!

Så här har det varit för alla alternativ jag valt nu dvs feläskert, med kommandotolk och nätverk, samt gamla konfigurationen som jag hade innan som fungerade.

har resetat CMOS, dragit ut strömkabeln låtti den vila i 5min men fortfarande samma sak. Varje gågn jag tar starta windows så laddas det lite och sedan en SNABB BLÅSKÄRM och datorn startas om...

juste kom på en sak: körde memtest förut och den hittade en massa fel, kan det ha något med mitt problem att göra?

VILL VERKLIGEN INTE formatera =( !!

Av Kafi

funkar inte tyvärr =/ någon annan som kan hjälpa?

Av Kafi

Nytt tangentbord, ljudet funkar inte nu

Fick ett Saitek Eclipse 2 Tangentbord nyss och kopplade in det i usb kontakten. Nu funkar inte ljudet från mina Sennheiser pc 155 usb headset (de har integrerat ljudkort)

Är nästan hundra på att det blir en konflikt när jag har 3 USB kontakter inkopplade (mus, hörlurar, tangentbord)

Jag vill inte koppla ifrån nånting heller. Moderkortet är ett Abit Fatality.

tacksam för snabba svar

Av Kafi

händer hela j*vla tiden, visst i början var det roligt men att en nyinflyttad granne ska fråga "Är du bra på datorer?" så vet jag direkt att jag ska svara; nej jag spelar bara xbox.

Av Kafi

tack funkade utmärkt!!

en till fråga dock; xp's tema försvann också dvs de med Blå, Silver, Olivgrönt startfält osv. Kan bara välja klassisk när jag trycker på teman. Någon som vet hur detta fixxas?

En kompis skickade sina men när jag startar om så återställs det till klassiskt och jag kan inte välja XP's teman.

Av Kafi

Finns inget att söka på vafan ?! BILD

Avinstallerade Norton Antivirus 2003 Pro. Startade om, och nu när jag trycker på search för att hitta en viss fil att ta bort, för att få Source att fungera så kan finns det inget sökfält?!

BILD: www.pokerkoder.nu/vafan.JPG

hur fixxar jag detta nu då? Aldrig stött på något sånt här tidigare. Suck gates, suck.

Av Kafi

fick 3019pts med dator i signatur, men cpun var oklockad då!

Är det lagom bra eller för lite?!?!

Av Kafi

haha har själv 2 par (hade 1 till innan men plasten gick sönder och jag fick pengarna tillbaka som jag slösa på en resa, köpte nytt par när jag kom hem iaf) HP890 varav bådas plast har spruckit dock kör jag med tejp, men ljudet kopplas av och på hela tiden vilket beror på att sladden till lurarna sitter löst.

Blir ett 3e(4e) par nu dåra efter att ha sett denna tråd för jag var jävligt nära på att köpa hp895. Tur att en lokalbutik här i området har SPLITTERNYA HP890, dock för 500kr, men det är det värt det (betala 800kr när jag köpte mitt första par)

Av Kafi

köpte dessa för 1750kr

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=310262

5månader gamla med livstidsgaranti

Av Kafi

7600gs skulle nog vara ett bra val här, skulle det vara för dyrt så kör på ett begagnat 6600gt, för dom kan du få ganska billigt!

Av Kafi

x2:a i shuttle, vilken?

Nu har jag fått äran att köpa en AMD 4400+ eller 4600+ socket939, båda helt nya.
4400+ prollen med 2mb cache får jag för 2000kr oöppnad i paket med fan + heatsink och 3 års garanti från AMD.
4600+ prollen får jag för 1850 kr endast CPU:n och 3 månaders garanti.

Nu till frågan. Jag är fullt medveten om att 4400+ har 2mb cache, men skulle inte det generera mer värme också? Min burk är en barebone av märket shuttle och jag vill helst inte att det ska vara för varmt i den.

Jag spelar en del spel allt från cs till nfsc. Men även bildredigering och program som Autocad används. Att surfa, lyssna på musik och ha Autocad uppe samtidigt är att föredra.

Så vilken är mest prisvärd att köpa? (nuvarande system i sign.)

Av Kafi

okey får väl bli en x2 då.. men kan någon klargöra för mig varför det är mycket bättre?

Av Kafi

fx mot x2 ?

Nu är det så att jag skulle vilja ha mer krut i min burk (se sign) och tänker uppgradera processorn.

Jag hade tänkt på en x2 4600+ men kan även köpa en FX-55 eller en FX-53 för samma pris, drygt 2400kr. Båda nya i kartong, bor inte hemma i sverige atm så priserna här är billigare tror jag.

Jag använder datorn till spel, bildredigering, se på film osv. Händer mycket ofta att jag redigerar i ett bildbehandlingsprogram, surfar, lyssnar på musik och chattar samtidigt.

Vad tycker ni jag ska köra på? en fx-processor eller en x2:a ?

tacksam för snabba svar!

mvh

Av Kafi

ja det är det, uppgradera dock ändå bios till senaste

Av Kafi

skulle själv sparat ihop lite mer sen köpt en hel uppgradering så att säga.
Annrs tycker jag du ska satsa på en bättre processor och ett nya grafikkort, men du tjänar inte på det i längden då det också kommer vara out-to-date inom några månader!

Av Kafi

Re: MSI GeForce 7600GT

Citat:

Ursprungligen inskrivet av nevada
Jag fick detta kort idag, det röda kortet med bautakylaren, är det bättre än det normala? Är det klockat högre? Går jag in och kolla klockningen så ligger den på 560/700, är det normalt?

tänkte jag lika gärna kunde posta här om någon är vaken.
är du nöjd med kortet? får ett sånt nu i helgen förhoppningsvis. Får det för 1600kr sprillans nytt. Värt det? Har du haft några problem med det? Flyter det på bra i wow, hl2, bf2 osv? ska ha det i datorn i sign.

Av Kafi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av aldabal
satsa på ett x1900gt i stället

Är mer åt nvidia hållet, men om du kan övertyga mig så. Tänk på att kortet kommer sitta i en shuttle. Pris annars?