Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som HarIngetBraAnvändarnamn har skrivit i forumet
Av HarIngetBraAnvändarnamn

@mrqaffe: Att hitta vart ljudet kommer ifrån exakt var inte lätt men det är inte nätaggregatet som gör oljud utan grafikkortet eller möjligen moderkortet isf vare sig orsaken är nätaggregatet eller inte. Det låter vid alla fps beroende på hur mycket ström som tas men mycket mer vid 1000+ fps vilket väl är förväntat. Med ex max grafikinställning i spel på 50 fps 1080p så är ljudet som minst. Sen kan det ligga på < 50% stabil 144 fps och göra ljud i vissa men inte andra spel.

Av HarIngetBraAnvändarnamn

@yrfhar: Jag glömde helt bort 6pin från psu. Nu var det även ett bra tag sen lag letade vart det lät ifrån och jag kanske kommer ihåg fel så jag får kolla om igen.

Av HarIngetBraAnvändarnamn

@mrqaffe: Ja då får man nog bara leva med det. Att hitta rätt komponent att byta med isf blir nog omöjligt. Märket är kfa2 så det är ett mindre billigt märke så man vet ju aldrig men det finns så klart inte scheman osv. Får ta en kik bakom kylaren och se hur det ser ut men jag tänker nog inte ta loss den då jag inte vet om det ens är möjligt att lösa.

Av HarIngetBraAnvändarnamn

@Esseboy: Så byte av induktorn hade vart enda möjliga lösningen?
Tror du man skulle kunna minska på ljudet om man bänder på tråden om det är en öppen en?

Av HarIngetBraAnvändarnamn

@ågren: Nätaggregatet bör ju leverera samma spänning osv oavsett vilket det är så länge det inte är trasigt. Sen borde det väl inte spela någon roll heller eftersom moderkortet också har power delivery samt grafikkortet gör likadant. Vet inte om det är så men jag har ett hum om det.
Jag byggde 2 likadana system och bara mitt har extrem coil whine så det är ju bara en fråga om tur men det går såklart fixa men med hur mycket ansträngning/budget är vad jag undrar över.

Av HarIngetBraAnvändarnamn

@mrqaffe: Vi har en elektronikförening på universitetet men de verkar inte ha en vakumkammare.
Kan man inte bara böja/dra i kopparlindningen och hoppas på det bästa?
Kommer det hjälpa att byta ut induktorn eller kan det vara mer än just den nuvarande induktorn som gör problemet som inte hjälps av att ha en annan induktor?
Får ha en fläkt eller något igång för att maskera det ofrekventa oljudet.

Av HarIngetBraAnvändarnamn

Fixa coil whine grafikkort

Hej, jag har nu haft ett 1080 i ett par år och nu har jag tillslut blivit trött på coil whine och undrar om någon annan har fixat ett linkande problem. Jag letar inte efter en halvdan lösning som underklockning eller minska spänningen.

Har någon bytt ut komponenterna som gjort ljud och har det hjälpt?
Har någon limmat eller på något annat vis ändrat komponenterna och har det funkat?
Sen om det skulle funka finns det någon som är bra på att löda etc i Linköping för jag är extremt dålig på det.

Av HarIngetBraAnvändarnamn
Skrivet av kribol01:

Minnena du har valt kostar 300 extra om du köper från en pålitlig affär, new dator verkar vara lite av ett fusk-företag. Antingen går du över budget eller så får du titta på billigare minnen.

Ja det räknade jag med men de är de verkar fortfarande vara billigast, sortera efter lagerstatus och lista efter lagerpris. Sen eftersom jag inte kör några servrar så räcker nog 8gb så kan sälja ena till en polare som ska bygga en dator med.

Skickades från m.sweclockers.com

Av HarIngetBraAnvändarnamn
Skrivet av Laktos:

@HarIngetBraAnvändarnamn: Ser bra ut. Sen kanske du behöver windows om du inte har det sen tidigare.

De ä så bra att jag kan få en kopia via mitt universitet har jag för mig. Fungerar nog annars kan man boota ett fint liten Linux distro.

Av HarIngetBraAnvändarnamn

Dator skeppad och klar 8900

Lista: https://www.prisjakt.nu/list.php?l=3549394&view=b

Är detta en duglig kombination av grejer?
Försökte få ihop en så billig dator jag hitta med iallafall ett 1060 och komponenter som inte verkar vara för opålitliga. Tipsa gärna om bättre alternativ.

Ram minnen verkar ha gått upp till dubbla priset under ett år och jag såg inget bra 1 st 8 gb minne om nu ens dessa minnen är bra.

Av HarIngetBraAnvändarnamn

Köpråd till speldator för cirka 10k

Min kompis har suttit på en burk med en nvidia 7800 gt och han tycker nu att det är tid för en uppgradering typ den här sekunden. Hur mycket mer kan man få för pengarna om man bara väntar ett par dagar till mellandagsrean? Han fick nyss sin första löning och har en budget på runt 10k plus minus ett par tusen.