Inlägg

Inlägg som FierceBrosnan har skrivit i forumet
Av FierceBrosnan
Skrivet av superapan:

Jag ifrågasätter verkligen inte ditt specifika behov. Men i min krets vänner, typ 20 högskoleutbildade gamers i åldrarna 30-40 år, använder samtliga sina grafikkort till 100 % spel. Inte en enda frame har renderats någonsin. Jag tror att det ser ut så i populationen i stort.

Ändå är det en superviktig USP som är satt av mindsharen. Så även ”helt överlägsen RT”, och så köps ett trött 3060 som absolut inte kan leverera detta, trots att ett typ RX6650 är billigare och snabbare för samma use case.

Jag tror mycket på detta. Anekdotiskt eller ej. De som behöver Nvidia för annat än spel vet vad de håller på med och köper därför Nvidia. Många Gamers däremot vet knappt vad alla grafikinställningar i ett spel gör och är en glad på den nivån måste en inte köpa Nvidia men mindshare och brand gör att de hamnar där ändå.

Även när amd har mkt bättre fps/ krona (även innan RT var en grej) så köps Nvidia ändå trots att det är en sämre deal för spel.

Av FierceBrosnan
Skrivet av Pvt_Rinzler:

Önskar man kunde välja server som man kunde i bf5. I USA är de så kassa man kan få hur många kills som helst, men det går inte i bf2042.

Fast bf5 är också helt förstört av fuskare tyvärr :/. Jag hade nog spelat det än idag annars. Byggsystemet, level-design, movement och destruction va ju bättre och jag saknar alla 4 :')

Av FierceBrosnan
Skrivet av Pvt_Rinzler:

Jag kan ligga på mycket kills nästan varje om jag vill men orkar inte tryharda varje game. Vill att någon annan ska pusha med ibland. Vill man ha många kills är det bara att spring in i mitten med Paik. Han bor i Sibirien Han har dock mycket kills för att han spelar med Zain varje game och är en jävel på airburst. När han körde paik kommer han knappt över 70 kills per game.<Uppladdad bildlänk>

När jag kör med Paik.

En orimlig mängd kills men du har iaf 2 siffrigt i deaths så känns ju mer rimligt. Jag blir alltid skeptisk till spelare som har 100+ kills och färre än 5 deaths, speciellt om de är infanterister.

Av FierceBrosnan

Nån som provat zombie mode och hurdant är det?

För övrigt kan jag varmt rekommendera att ta med en squadmate på en flygtur i dammhöken och låta passageraren c5a tanks och condorer. Extremt kul

Av FierceBrosnan
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Går ju alltid att köra mouse and keyboard på konsol också om nu det är det stora problemet.
För mig är det spelutbudet och mods som sätter stopp.

Att det går är en sak men är detta något folk faktiskt gör. Mig veterligen känns det extremt sällsynt eller? Vilket får en att fundera på hur viable/enkelt det är att fixa.

Av FierceBrosnan
Skrivet av TotalF:

Undrar just om man skulle köra det på min 1440p ultrawide eller om man skulle koppla in sin 4k 27"???

Immersion eller maxa ögongodis med 4090...

you do you mean tror inlevelsen är bättre på din ultrawide. 4k gör sig inte jättebra under minst 30" enligt mig men som sagt you do you.

Av FierceBrosnan
Skrivet av Kyathab:

Typ denna snutt.
Jag antar att du inte upplever att det hackar när du kollar på film/TV? Som han nämner är standarden 24Hz alltså lägre än 30 FPS.

Skillnaden är tydlig. Mellan 30 och 60, 60 och 144. Om du sitter vid en 144+ monitor nång gång. Testa dra ner refreshraten till 60 Hz i Windows och låt muspekaren fara runt på skrivbordet. Sedan ställer du in 144 igen och gör samma sak.

Jag håller dock till viss del med om att just cities skylines kanske inte är ett spel som drabbas alltför allvarligt av lägre fps.

Av FierceBrosnan
Skrivet av Pvt_Rinzler:

Jag har massa, måste bara lägga ihop det Har fått en hel del sjuka kills på den här banan, men det är svårt ibland att komma runt folk. När man spelar mot andra så sitter alla i ett hörn och väntar bara på att man ska rusa efter de. Det funkar första 3 gångerna sen sitter alla som rädda katter i ett hörn och väntar på mig, om de ändå kunde sitta i samma hörn Även med min höga sense så kan jag inte döda alla i varje hörn

Jag menar alltså inte att vara en hater här, jag ville mest bara skämta lite för att det just var ett klipp med dozer

Jag kan inte spela den där typen av fast paced CoD run n gun du behärskar o visar i dina vanliga klipp.

Av FierceBrosnan
Skrivet av Pvt_Rinzler:

Här ett klipp med din favorit gubbe Icekey https://youtu.be/i8VAIz4sQPQ?si=w3q4GNSxUlI9vdc1

Äntligen ett klipp där en får se lite skill

Av FierceBrosnan
Skrivet av Lussarn:

Nvidia har gått ut med prestandasiffror för 4000 serien och pathtracing, och det ser riktigt bra ut om det stämmer. Tom. 4060 skall tydligen klara av lite PT.

1080p
https://www.nvidia.com/content/dam/en-zz/Solutions/geforce/ne...

1440p
https://www.nvidia.com/content/dam/en-zz/Solutions/geforce/ne...

2160p
https://www.nvidia.com/content/dam/en-zz/Solutions/geforce/ne...

Jag är nyfiken på de som sitter på 4070ti och 4080 och spelar i 1440p. Hur spelet känns med framegen när source fps är under 45. Personligen hade jag förmodligen sänkt RT nivån från full till medium för att få högre source fps men kanske bara är jag?

Av FierceBrosnan
Skrivet av Lussarn:

Nu har vi ju inte så många tillverkare iofs så jättefarligt är det nog inte, var ju värre med ljudkort på DOS eran.

Att sitta i kommitté och bestämma precis allt kan låta bra, men det blir trögt också. Jag är själv rätt senior utvecklare och jag brukar säga som så att gör inte en generell lösning förrän du har tre specifika fall, för den generella lösningen kommer inte passa annars, det blir bara ett onödigt abstraktions-lager. Det är lite så utveckling går till och det gäller även här. Hitta alla dom gemensamma nämnarna och sedan kanske det hoppar in i DirectX och det kommer komma dit för eller senare. Men innan dess är det inte fel att man gör mer specifika lösningar.

Många funktioner som t.ex DLSS/FSR/XESS är ju dessutom under oerhörd utveckling för tillfället, och att då låsa ner teknologin i ett generellt API behöver inte vara det rätta för företagen kanske har lite olika syn på framtiden och det är bra att dom får kriga lite. Se vad som funkar, sno idéer av varandra.

Det må så vara men om Intel amd och Nvidia har varsin anti input lag, varsin uppskalning och inte generell lösning desto mer konsollkrig liknande idioti kommer uppstå på PC. Nästa nya teknik kanske också kommer i 3 olika format med noll överlapp. Jag tror det fort blir tråkigt för de flesta spelutvecklare men vi är nog inte där ännu.

Det finns också lösningar på problemet. Låt de stora spelmotorerna ha enkla inbyggda implementationer av varje teknik som sedan spelutvecklare själva kan optimera vidare om de finner det meningsfullt med eller utan samarbeten med gpu tillvekrarna.

I slutändan bryr jag mig mest om att spel blir bra och om de kan bli bättre (i termer av stabilitet) av att skippa stöd för vissa tekniker låter jag vara osagt men finns ju alltid en risk. I denna artikels specifika fall har ju amd klantat sig däremot och det går ju ej att komma runt.

Av FierceBrosnan
Skrivet av Lussarn:

AntiLag+ är något som inte är inbyggt i spelet och det ger dig en fördel. Någonstans blir det en gråzon, vad skall tillåtas eller inte? Hade det varit ok med en mod som gjorde samma sak?

Nu har ju CS2 Reflex och det är fullt rimligt att även AMD spelare får något liknande. Det lär ju komma tillbaka i någon tappning, men det vore nog bättre att få sådana här saker inbyggda i spelen på riktigt.

Tror det kan bli svårt att få inbyggt i spelen. De har redan 3 olika uppskalningatekniker i olika versioner att implementera. Att lägga ner ytterligare arbete på gpu agnostisk anti lag är diminishing return, speciellt då Nvidia och amd bara kommer pusha sina lösningar istället för att hitta ett api eller lösning som alla kan nyttja.

Av FierceBrosnan
Skrivet av Lussarn:

Spelet kräver Mesh shaders vad det verkar, så Pascal eller RDNA1 fungerar inte, vad som är sagt nu iallafall.

2060 är dessutom närmare 1080 (utan ti) än 1070 så med eller utan mesh hade det nog blivit tufft med 1070 men det är ju också 6 år gammalt. Då brukar det vara dags o byta gpu.

Av FierceBrosnan

Jag önskar bara att någon, likt en domare i kampsport när deltagarna inte slår mot varandra, går in och säger till att nu får ni bli lite mer aggressiva här. Just nu känns det mest som de står i varsitt hörn av ringen och glor. I fallet att döpa grafikkort till samma namn när det råder skillnader i CUs, minne och RT känns extremt gråzon och kanske borde lagstadgas bort, kan jag tycka iaf.

Av FierceBrosnan
Skrivet av mpat:

På vilket område har AMD haft en dominerande ställning nånsin?

Jag tänkte mer att AMD gör en 4080 (4070ti) här och att de båda inspirerar varandra att ha puckade priser. Känns lite väl slappt ibland ur konkurrenssynpunkt. I en drömvärld pressar de varandra till förbättringar oavsett vad de har för ställning på marknaden men ja jag vet att det är naivt.

Av FierceBrosnan

Va fint att konkurrensen mellan Nvidia lett till att båda gör sämre ifrån sig än bättre. Jag undrar hur länge det håller. Frankrike har ju redan kollat på Nvidia. Fler borde göra detsamma för både amd och Nvidia.

Av FierceBrosnan

Segt, tyckte mig märka en tydlig skillnad i respons i Dota 2 av alla spel :). Hoppas de får ordning på det snart.

Av FierceBrosnan
Skrivet av Pvt_Rinzler:

Blir en hel del grinding Testade lite Breaktrough igår och servers är till 30% fyllda med bots

Körde 5 snabba bt efter kneget idag. Det var bara fullt med spelare i en av matcherna. Trist om folk gett upp helt nu när det är i ganska god form med ny patch o allt.

Av FierceBrosnan
Skrivet av SCORPIUS:

Det är intressant med testerna om detta, men.. allt bör ses med måtta i kritiken.
Det är helt nytt och vi har enbart två spel att testa i.
Hur bra det, hur användarvänligt det är och om vi kommer att använda det i lika stor utsträckning som DLSS lär vi inte veta fören om ett år ca. Och det lät hända en hel del i programmeringen på ett år.

Min största kritik för närvarande är att det inte är bra i låga fps som jag har förstått det.
Det är ju där det behövs.

Sen hade jag önskat att det vore så enkelt att vi helt sket i hur många fps vi får och helt blint går på känslan i spelet.
Det är trots allt få spel som hög fps påverkar spelvärlden. Dom som det gör det i är dåligt programmerade.
Jag kommer alltid envist att hävda att hög Hz på skärmen är viktigare än hög fps. Det är jag det. You do you.

Personligen tycker jag det är nice att en i framtiden kanske klarar sig med ett midrangekort för 144hz 1440p under längre tid tack vare fsr/dlss. De flesta 3070 o 6750xt o uppåt klarar ju leverera 60-90 fps med hyfsade inställningar ännu men med hjälp av fg kan de få den där 120+ fps fortfarande som för mig gör stor skillnad. Skönt att kunna spela 120+ fps med mirange och kunna hoppa varannan gen gpu nu när pandemipriserna är här för att stanna.

Av FierceBrosnan
Skrivet av xc:

Nu finns en video från HUB.

https://www.youtube.com/watch?v=jnUCYHvorrk

dom hade dock problem med VRR.

Jag tyckte denna review var ovanligt saltad från HU. Normalt verkar de mer balanserade. Jag håller med om att tekniken kan förbättras markant men på HU låter det som att det inte ens är värt besväret. Jag får prova själv sen när något av spelen jag spelar får fsr3. (Och nej inge beta driver för mig) fsr 2 quality med RT medium rullar på hur bra som helst i cyberpunk iaf så jag har ej bråttom.

Jag har svårt att tro att uppskalningen blivit sämre med fsr3 som det lät som på HU men det kanske är just specifikt om det körs med FG eller missförstod jag där?