Inlägg

Inlägg som xelance har skrivit i forumet
Av xelance

@Zoul: Tack så mycket för all hjälp!

Av xelance

@Dyngsur: Du hade rätt det är något fel med gpu kabel från psu som är felet.

Av xelance

@Zoul: Jag har hittat felet! Det är psu kabel till grafikkortet som är något fel på. jag hittade mitt gamla corsair modulära gpu kabel från gud vet när och nu fungerar det. nu ska jag bara hitta någon nyare kabel som inte är drygt 6 år gammal som fungerar.

Av xelance

@Zoul: ASUS GeForce GTX 1070 8GB ROG STRIX OC

Av xelance

@Zoul: Tvärr inte har använt det i minst 2 år nu. Okej då ska jag testa det, det händer inte autmatisk när man uppdaterar grafikkortet?

Av xelance

@Aiwi: Den startar inte ens med grafik kortet och händer.
Okej då testar jag det men känns inte det konstigt när min 960 fungerar med allt i?

Av xelance

@Dyngsur:
Japp den kommer från min gamla dator, satte tillbaka 1070 i gamla moderkortet fungerar utan problem. Ny inköpt Corsair RM750 v2 är nätagget. Japp 960 kräver annan kabel men tog den nya gpu kabel och grafikkortet lyser. Kanske får montera isärr datorn och sätta nya nätagget på gammla datorn och se om det är det som strular.

Av xelance

@Aiwi: tyvärr funkade inte det heller, 960 funkar dock i andra också... Blir mer och mer sugen på skicka tillbaka för om jag har redan nu har svår lösta problem vad kommer i framtiden?

Av xelance

@Zoul: Tyvärr hjälpte inte det

Av xelance

x570 aorus elite startar inte med fungernade 1070 men fungera med 960

Så jag köpte en ny gigabyte x570 aorus elite med ryzen 3600. Den startar inte med fungerande 1070 men när jag bytt ut den mot en gammal 960 så fungerar allt. Jag har kollat alla kabaler, kollat att ram minne sitter i, jag har satt om grafikkortet och testat att det fungerar. Restat cmos och uppdaterat och downgradat biosen. Vad kan jag försöka härnäst?

Av xelance

@Aizu: Åh vad underbart då vinner jag två diskar! Låter ju bättre och bättre detta moderkort

Av xelance

@Aizu: Förstår jag det rätt MSI och Gigabyte gör så jag kan ha m.2 slots + 6 sata? Om det är så blir jag supernöjd för jag ville ha 6 sata för jag trodde jag skulle förlorar 2 sata för en m.2

Av xelance

Uppgradering av dator delar för dryg 8000

Börjar känns som det är dags uppgradera min cpu (i7-6700k) och allt som rör den.
Jag har inte stora krav, spelar i 2560 x 1440, 144hz och streaming + video redigering.
Enda kraven som jag känner jag vill ha på moderkortet är det klarar sig länge och 6x SATA (för att framtiden kunna använda det som server moderkort och gärna 2x m.2 slots.
Ytterst länge sedan jag kollade på komponenter till datorer men typ något sådant?
https://komponentkoll.se/bygg/iKELP

Av xelance

@Vituraz: Jo men exact kan ju inte vara bara jag som är dum privatperson som vill köpa extra stolpar.

Beklagar jag var otydlig, Jag hade tänkte att montera dem i skåpet

Av xelance

Vart köper man profiler, de stora stolparna i rack någonstans?

Jag har fått ett fint Golvskåp en NSGS 6615 som är ett nätverkskåp, jag hade tänkte att göra med mindre modifikation om det till ett server skåp och då behöver köpa par extra stolpar att montera på stålskenan i skåpet. Dock stötte jag på ett problem med mina bristande språkkunskaper, vad heter de stora stolparna som man sätter servarna på och var köper man ett par av dem någonstans? 28 HE och de kallar de profiler i annonsbladet men hittar inga svenska sidor som säljer ett par sådana.

Av xelance

@barr1: Tack då verkar jag inte förlora mycket presetanda på ett eller två år till

Av xelance

Är det värt att uppgradera för mig?

Idag sitter jag på Intel Core i7 6700K 4.0 GHz från 2016 i o med att jag har gått för till en 144/120 skärm med en nvidia 1070 börjar jag fundera på om det finns finns fps att hämta i spel med nya cpu. Övriga saker jag gör är lättare streaming och photoshop.

Så finns det något värde att uppgradera den för en budget på 6000 kronor för moderkort och cpu eller håller den bra fortfarande?