Inlägg

Inlägg som DalleH har skrivit i forumet
Av DalleH

@KimTjik "Med andra ord anser du att den/de som öppnar ett forum måste acceptera vad än som händer."
I princip ja, som jag skrivit vid tre tillfällen nu så tycker jag att man inte ska vara på ett forum om man inte kan hantera andras åsikter, med undantag för direkta kränkningar. Det ska vara högt till tak. Dina liknelser och definitioner tycker jag är löjliga och har svårt att ställa mig till.

Av DalleH

@KimTjik Jag tycker att det där går lite under ett forums spelregler, sånt man får räkna med helt enkelt. Skrev om det i mitt inlägg.
"Är man mycket känslig(blir upprörd) för åsikter som inte matchar sina egna så kanske man ska överväga att inte spendera sin tid på ett forum i huvud taget."

Skrivet av KimTjik:

En fråga: anser du alltså att alla teknikintresserade ska vara tvingade av en minoritet att hantera en otrevlig stämning och skrolla som galningar genom sidvis med dravel i jakt på det som trots allt är relevant för ämnet?

Ser mer ut som ett påstående än en fråga, vad som anses vara "dravel" är individuellt och som sagt något ni borde ha övervägt när ni öppnade upp forumet för annat än endast teknik. Att censurera "fel" åsikter är något som jag tycker att man ska vara försiktig med. Direkta påhopp är en annan femma.

Av DalleH

En moderators uppgift är väl rent generellt försöka bevara en sån trevlig upplevelse som möjligt för användarna av forumet. I det så ingår att låta användarna i sån stor utsträckning som möjligt kunna uttrycka sina åsikter oavsett om dom anses vara okonventionella eller inte. Det är ju lite det som är syftet med ett FORUM.

Är man mycket känslig(blir upprörd) för åsikter som inte matchar sina egna så kanske man ska överväga att inte spendera sin tid på ett forum i huvud taget. Vid direkta personangrepp och kränkningar som inte tillför diskussionen något så krävs dock såklart åtgärd.

I slutändan så är det en avvägning där jag personligen tror på att försöka behålla det så frispråkigt som möjligt istället för att försöka "skydda" upprörda människor som inte klarar av att hantera andras åsikter. Allt detta borde ha övervägts när ni öppnade för "övriga" forumkategorier kan man ju tycka, om man läser mellan raderna på vad du skriver här @jacob så får man en uppfattning av att du inte är jätte exalterad över forumets utveckling.

Av DalleH

Blockchain.com bitcoin transaktionsavgift

Hej! Är rätt ny på det här med bitcoin och är rätt förvirrad angående transaktionsavgiften. Jag undrar om transaktionsavgiften dras från beloppet man skickar och att man därför måste "överkompensera" för att rätt belopp ska komma fram i slutändan eller om avgiften dras separat från ens wallet? Har svårt att formulera hur jag menar så länkar till en annan med samma problem.

https://bitcoin.stackexchange.com/questions/49705/is-the-fee-...

Av DalleH

Hade lagt till 5-600 på budgeten och kört på detta. Går att ta lite långsammare minnen och spara 2-300.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/11126012/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/11126012/

Av DalleH

Såhär ser det ut i csgo .. https://imgur.com/a/7TGUa, 6/12 kärnor/trådar används knappt.

Av DalleH

Mm verkar som att wow bara utnyttjar 2 kärnor, alla andra ligger på konstant 10-15% oavsett.

Av DalleH

@FishTank: Hur kollar jag det då?

Av DalleH

Ryzen otroligt dåligt optimerad i wow

Hej! Vet att det inte är något nyhet att wow inte är det bästa spelet på att utnyttja processorkraft men jag tycker det detta är extremt. När jag raidar så droppar jag ibland ner till 40-50 fps, med eftersökning så ser jag att min processor aldrig går över 15%.. Grafikkortet ligger dock runt 70% vilket är rätt förväntat. Är det normalt att det ska vara såhär illa, eller kan det vara något knas som måste åtgärdas?

specs: r5 1600@3.8ghz (stresstestad, stabil samt bra temperaturer), gtx 1050 ti, 16gb@2933mhz.

Hur det ser ut: https://imgur.com/a/s98d5.
Som ni ser så ligger prollen på 15% hela tiden.

Av DalleH

@ågren: Ok tack för svar! Tänkte bara om det var "allmänt" känt att just den modellen var skit. Jag har inga speciella krav alls förutom att det ska vara ok bild.

Av DalleH

Så kan nån mer verifiera om jag borde häva köpet på https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4504642 ? Var spontant och tänkte att 4k för det priset var nice.

Av DalleH

Spontanköpte en https://www.netonnet.se/art/justnu/black-friday/ljudbild/ande.... Gjorde jag bort mig eller ? Ingen koll alls på tv.

Av DalleH

Uppdatering: Vi har försökt komma i kontakt med kvinnan vid ett flertal gånger både över samtal och sms utan resultat, så allt ligger på is just nu. För övrigt så verkar många här missförstå syftet med tråden även fast jag varit väldigt tydlig. Vi VILL BETALA ersättning för sanering, tråden handlar om hur det skulle bli om ersättningsanspråket skulle hamna på en orimlig nivå. Att försöka få en uppfattning om vad som gäller vid en sån situation verkar betyda att man är ett svin, man ska bara betala oavsett vad som begärs.

Av DalleH

Tack för alla svar i tråden! Har nu förstått att det borde skötas via försäkringen och tänkte konstigt nog inte på det innan..

Av DalleH

Vet inte om det framgick i tråden men hon/vi har all avsikt att betala så länge det går rätt till. Jag vela bolla med tanken om hur det skulle kunna utspela sig om hon försöker utnyttja situationen och välja en deluxesanering för 10 000kr när det kanske krävs en basic för 1500kr. Inte säkert att det sker men vela få lite kött på benen och höra vad ni andra tycker om situationen, samt om hon isåfall skulle ha något lagligt stöd att driva ärendet vidare. Flummig tråd jag vet..

Av DalleH

Hon är ju villig att betala så länge det är en rimlig summa och att det avser rätt "typ" av sanering. Oron är ju eftersom hon inte svarat på ersättningsförslaget vi skickade att hon kommer försöka dra en fuling och ta en helsanering av bilen bara för att och kräva henne på allt upp emot 10 000kr. Frågan är om hon gör det har hon då lagligt stöd att kräva ersättning och kan hon driva det i rätten?

Av DalleH

Skadeståndsskyldig sanering?

*händelseförlopp
Min flickvän blev lite väl full i helgen och hade väldiga svårigheter att hand om sig själv. Enligt vad vad hon kommer ihåg så vandrande hon omkring i stan efter att ha blivit utslängd från krogen och visste inte alls var hon var eller vart hon var på väg. Hon kunde knappt stå på benen och hade därför ramlat och slagit sig ett par gånger.

Det slutar med att en för henne okänd kvinna erbjuder sig att sktjussa henne hem varav hon blir dålig och spyr i hennes bil. Dagen efter så har kvinnan som sktjussade hem henne fått tag på hennes mobilnummer samt skickat ett sms med krav om framtida betalning för sanering av bilen vilken hon skulle lämna in på tvätt idag måndag.

Min flickvän svarade och sa att hon är villig att hjälpa till med betalning så länge det är en skälig summa, vi föreslog 1000-1500kr och frågade om det finns möjlighet till att hon betalar henne i slutet av månaden. Hon har inte fått några alls svar på detta än.

*Dilemma: Om hon nu hör av sig i efterhand och av någon anledning har valt en deluxe sanering och kräver ersättning på en orimlig summa, har hon då något lagstöd till att kräva betalning? Hon måste ha förstått att det fanns en ganska stor risk att en jättefull person skulle kunna börja spy i bilen och min flickvän var ju aldrig i skick till att tacka nej till sktjuss. Förstår att den moraliska aspekten är att hon var snäll och att hon förtjänar ersättning men samtidigt så ska det ju gå rätt till? Har kollat runt på nätet kring om hon skulle ha något case civilrättsligt men svårt att få någon riktig uppfattning.

Obs: Vet att detta nog är i fel forumkategori men visste inte vart den skulle läggas så flytta den gärna om det är ett problem.

Av DalleH

@ågren ok, tack

Av DalleH

Sim-->micro sim

Hej! Lyckades köpa en xiaomi redmi note 4x snapdragon med wish koden så fick den riktigt billigt! Nu till problemet, jag har ett gammalt vanligt Sim kort och den här nya telefonen verkar bara stödja ett micro sim. Går det att konvertera ett vanligt sim till micro sim på något vis? Vill gärna behålla mitt nuvarande telefonnummer osv.

Tack på förhand.

Av DalleH

Om det är spelprestanda du är ute efter så hade jag kört på något sånt här. Eventuellt lagt till en hdd.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/10833258/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/10833258/

R5 1600 vs i5 8400: https://www.youtube.com/watch?v=tGC1dgxrLKM speltesten börjar 45 sec in i videon. Den drar ganska jämt mot r5an som går i 4ghz men det är inga garantier att du får upp den i det.