Inlägg

Inlägg som Stemikand har skrivit i forumet
Av Stemikand

Nej, vilken webbläsare spelar ingen roll, samma fel.
Bilden visar felet, ett avstånd mellan rubriken och tabellen som inte ska vara där.

Av Stemikand

Nej, ingenting sådant. Felet sitter inte i själva filen, jag får samma tomma utrymme med vilken Excelfil som helst.

Av Stemikand

Bugg i Excel?

När man bäddar in en Excelfil på en webbsida så skapas ett tomt fält alldeles ovanför Excell-tabellen, inom den infogade ramen. Är det någon som känner igen detta problem? Kan det vara en bugg?

Av Stemikand

@MacAllan: Tack för tipset. Det fungerade med att återgå i felsäkert läge. Jag lyckades också installera om preview 17692 igen och nu fungerar det som det ska. Jag har två administratörskonton på datorn och det verkade vara detta som ställde till det på något sätt.

Av Stemikand

Problem med datorn efter installation av preview 17692

Jag har precis blivit en Windows Insider och fått utvärderingsversion 17692 installerad. Efter installationen fungerar inte datorn som den ska, inga knappar i aktivitetsfältet fungerar förutom utforskaren och knappen för tidslinjen. Jag får alltså inte åtkomst till startmenyn, inställningar och kan inte starta några windowsappar. Jag kan inte återgå till tidigare version eftersom jag inte kommer åt Windows update. När jag högerklickar på startknappen och ska välja inställningar händer ingenting.

Vad kan jag göra?

Av Stemikand

Tre exempel på artiklar med Fluent Design

@snajk: Sweclockers skriver så här i en egen artikel:
"...där en av de stora är ett uppdaterat gränssnitt som Microsoft kallar för Fluent Design"
Artikeln finns här: www.sweclockers.com/nyhet/24592-microsoft-slapper-windows-10-...

Nordic Hardware skriver "Utseendet på operativsystemet har också fått sig en uppdatering. Nu har Microsoft implementerat “Fluent Design” som låter användare ställa in hur transparenta olika mappar och fönster ska vara, även en sorts brus-effekt har lagts till för att användare enklare ska kunna se vilket fönster eller mapp som är i fokus."
www.nordichardware.se/nyheter/microsoft-slapper-loss-fall-cre...

Även PC för alla skriver om det:
"På tisdag är det dags för Windows 10 Fall Creators Update, den senaste uppdateringen för Microsofts operativsystem.
En av nyheterna är Fluent Design, ett uppiffat gränssnitt som ersätter den tidigare Metro-designen. Det nya utseendet är ljusare och erbjuder mer djup än det tidigare. Dessutom har en del animationer och effekter bytts ut."
https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.690734/microsoft-visar-upp-...

Konstigt att man på tre olika ställen skriver om samma sak, men som inte stämmer. Noll koll alltså?

Av Stemikand

Fall Creators update med Fluent Design?

Vart tog Fluent Design vägen? Gränssnittet skulle ju bli uppdaterat, men jag märker absolut ingen skillnad. Var har man gömt undan inställningarna? Man ska visst kunna ställa in hur transparenta olika mappar och fönster ska vara. Även en sorts brus-effekt ska ha lagts till för att användare enklare ska kunna se vilket fönster eller mapp som är i fokus. Men var finns inställningarna?

Vet någon här något om detta?

Av Stemikand

Fluent design?

Det har gått bra men vart tog Fluent Design vägen? Gränssnittet skulle ju bli uppdaterat, men jag märker absolut ingen skillnad. Var har man gömt undan inställningarna? Man ska visst kunna ställa in hur transparenta olika mappar och fönster ska vara. Även en sorts brus-effekt ska ha lagts till för att användare enklare ska kunna se vilket fönster eller mapp som är i fokus. Men var finns inställningarna?

Vet någon här något om detta?

Av Stemikand

Fluent Design?

Skrivet av Nyhet:

Efter att ha lanserat Creators Update tidigare under året följer nu Microsoft upp denna med Fall Creators Update, vilken bland annat lägger till stöd för VR-plattformen Mixed Reality.

Läs hela artikeln här

"...där en av de stora är ett uppdaterat gränssnitt som Microsoft kallar för Fluent Design", skriver ni.

Vad menas med att gränsnittet är uppdaterat? Jag märker absolut ingen skillnad.Var har man gömt undan inställningarna för Fluent Design? Man ska visst kunna ställa in hur transparenta olika mappar och fönster ska vara, har jag läst på annat håll.

Även en sorts brus-effekt ska ha lagts till för att användare enklare ska kunna se vilket fönster eller mapp som är i fokus. Men var finns inställningarna?

Av Stemikand

@Saddl3r: Jag vet inte hur man öppnar den. Verkar omöjligt utan någon form av verktyg.

Av Stemikand

Min Acer switch one 10 vill inte starta

Jag råkade ladda min Acer switch one 10 sw1-011-15ab med en laddare till Chromebook. Stiftkontaken är ju snarlik. Laddaren satt i högst 2 min innan jag insåg misstaget. Laddlampan lös i både rött och blott och skärmen slocknade och jag tog ut laddaren.

Nu vill surfplattan/datorn (2 i 1) varken starta eller ladda. Den blir en liten aning ljummen när jag försöker ladda den. Försökt med reset i olika kombinationer men inget funkar.

Har batteriet tagit skada nu? Är något sönderbränt? Är det någon som kan hjälpa mig?