Inlägg

Inlägg som Zarnak har skrivit i forumet
Av Zarnak

Spelet har inte åldrats bra. Vore härligt med en remake då storyn var G-R-Y-M. Tvingade mig igenom skiten innan Witcher 3 släpptes.
Kan även varmt rekommendera böckerna.

@CFSsss: Cool. Visste inte att man kunde köra helt med magi.

Av Zarnak

RIP Intel. :^)

Av Zarnak

Ration på spel jämför med extramaterial måste ju vara 200:1 (extramaterial:spel) i deras butik så inte så konstigt. Är väll ovanligt att någon lyckas hitta ett spel än mindre köpknappen.

Av Zarnak

@KTL:
Förvisso.
Men det var fortfarande regeringen som beslutade om deras budget var OK eller inte.

Av Zarnak

Men vad jäsiken är det som pågår på hårdvarusidan idag. D:

Av Zarnak
Skrivet av Vangen:

Instämmer, mitt moderkort fick ett så himla plastigt så att den nästan inte sitter helt perfekt inmonterad.

Jag skulle nöja mig om de nästan satt bra. De senaste tre korten jag haft har kommit med plåtar som knappt går på alls när kontakterna ska genom hålen.

Av Zarnak

Så mycket onödig plast. :/

Av Zarnak

What sorcery is this?

Av Zarnak

Multi-GPU!? Det var inte igår.

Av Zarnak

Tja folks!

Jag har börjat åka på patrull med mitt ASRock Gaming-ITX (B350) och G-Skill FlareX 3200MHz CL14.
Ibland när jag försöker starta datorn så kommer den aldrig till POST-läget (åtminstone ingen POST-text på skärmarna).
Är det någon som har varit med om något liknande och hur löste ni det? Sist gjorde jag en CMOS-reset och då fungerade det att boota igen. Klockade upp minnena till 3200MHz med XMP igen och allting flöt i några dagar men nu har felet återkommit.

Jag har sett lite poster på nätet om det här men ingen lösning hittills.

Av Zarnak
Skrivet av anon5930:

Riktigt nice ändå! Och att man får med en vettig kylare som faktiskt går att använda med vissa Ryzen-processorer är nice. Jag har försökt med Intels standardkylare med både min 2700K och 6700K i min Ncase M1 men de kyler både för dåligt och låter på tok för illa för att vara användbara.

Lite nya fläktar kommer göra stor skillnad, jag hade helt missat att du inte hade några men syntes förstås nu när jag tittade närmare. De som sitter i fläkt/lagringsfästet antog jag helt enkelt att inte var synliga bara.

Kan bli krångligare när mer grejer stoppas i chassit. Just M.2 gör sig väldigt bra här i mitt tycke, slipper ju trots allt kabeldragningen. Hade varit bra med fler kort med iallafall två anslutningar, en NVMe-baserad för OS och en SATA-baserad för lagring för att få ner kostnaderna lite.

Hoppas du får fortsatt kul med systemet och byggandet!

Jo var verkligen skönt att bara koppla in hårddisken direkt på moderkortet. Funderar på att köpa till 1 TB SSD 2.5'' och sätta "framför" PSUn men det får dröja. Först och främst ska det fläktas mera!

Tack detsamma!

Av Zarnak
Skrivet av anon5930:

Väldigt kul bygge du gjort, fullpoäng!

Hur tycker du att kylningen fungerar ihop med grafikkortet? Provade även jag mitt 290 Tri-X ihop med mitt 2700K-baserade Ncase och blev för varmt där. Men så hade jag nog 3ggr så mycket kablage som bromsade upp ventilationen med förstås.

Tackar!
CPU-kylaren som kommer med Ryzen är grym men får givetvis kämpa lite hårdare. Jag idlar på ~40C och går upp mot 70-78 när jag spelar.
Jag väntar på en Noctua NH-L12a och lite chassifläktar så förhoppningsvis ska det underlätta.

Och ja du läste rätt. Jag har idag 0 chassifläktar. :'D

Av Zarnak

Äsch. Släpp drivisar till dom så kanske jag kan överväga att köpa en blower till min ITX-låda.

Av Zarnak

NCase M1 - Going SFF

NCase M1 - Going SFF
Jag har länge velat bygga en SFF-build men då jag satt på en 2500k-rig tidigare och uppgraderingsbehovet inte existerade så har jag väntat på att något nytt ska dyka upp.
Ryzen släpptes och jag bestämde mig för att äntligen ge mig in i SFF-träsket.

Planen är givetvis att jag ska bygga en helt ny dator men pga. en tråkig grafikkortsmarknad så får min gamla Sapphire R9 290 Tri-X hoppa över till det nya bygget.
Nytt grafikkort har tittats på men jag har ännu inte bestämt att det ska bli ett AMD Vega 56 eller om jag ska köra på ett NVidia 1080 eller liknande.

Hardware:
AMD Ryzen R5 1600
Sapphire Radeon R9 290 Tri-X
ASRock AB350 Gaming-ITX
G-Skill 2x8GB 3200MHz CL14 FlareX
Corsair SF600
Samsung M.2 250GB 960EVO SSD

Kommande:
Nytt grafikkort
Mer 2.5''-diskar

Besök galleriet här

Av Zarnak
Skrivet av marcusOCZ:

Dom förstör spelet just nu med forced PP på grund av den nya dimman och buggen med UI. Fixa buggar i stället för att begrä'nsa för spelarna. De bannar folk nu för att ha editerat .ini

För att editera .ini?!
Lägg för bövelen inte obligatoriska inställningar i .ini-filen då.... Amatörer.

Av Zarnak
Skrivet av Simonnice:

En fråga till er som har Asus Crosshair Hero VI eller moderkort som funkar på samma sätt: Jag har fått tag i mina Ripjaw V nu, och tänkte se till att köra dessa i deras standardfart, vilket är 3600MHz. I Crosshair Hero VI heter XMP istället D.O.C.P, och när jag använder denna för att ställa in minnet på dess utsatta hastighet ökas ju även BCLK-frekvensen. Eftersom jag kör en överklock med multipliern sedan innan på 37 så går ju min Ryzen-överklock upp i 4.5 GHz när BCLK-frekvensen höjs. Vilken av dessa inställningar ska jag tona ned på för att landa på en mer pålitlig klock, runt 3.7 till att börja med?

Ska jag sänka BCLK-frekvensen igen eller ska jag dra ned på klock-ratio? Vad är mest fördelaktigt att överklocka ur ren stabilitetssynpunkt, till att börja med?

Jag minns inte gränsen men över en viss nivå måste man öka BCLK för att få upp frekvensen ytterliggare på minna. Det borde inte behövas för att komma upp i 3600MHz tror jag däremot.
Det kan vara värt att kolla upp däremot.

Har inte det mammakortet däremot så någon annan får svara på resten. 😋

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zarnak

Tja!

Jag kan gladeligen rapportera att G-Skill FlareX 2x8GB 3200MHz CL14 fungerar utmärkt på ASRock AB350-Gaming-ITX. Behövde inte mickla något själv utan det var bara att gå in i BIOS och slå på XMP-profilen.

OBS! Jag har däremot inte last-testat minnena ännu men datorn tog sig förbi POST utan problem på första försöket.

Av Zarnak

Har mitt första AsRock-kort nu (utan ström däremot) så kan inte uttala mig om deras kvalité men det ser åtminstone schysst ut när jag gjort en ögoninspektion. Lödningarna (de jag kan se) ser ut som de ska osv.

ASUS har jag haft mycket problem med, jag har varit med om 2 kort som där PCI eller PCI-Ex16 slutat fungera, jag har även varit med om två kort där minnes-slottarna slutat fungera.
Dessa var för några år sen däremot.

Av Zarnak

Jag skulle inte köra M.2 SSD om jag inte hanterade stora filer som det skrivits tidigare eller om jag har sjukt ont om plats i chassit.

Just nu bygger jag ett mITX och köpte en M.2a för att spara på utrymme, och lite för att det är skoj.
Prestandan bryr jag mig inte så mycket om så länge den är bättre än vanliga snurrdiskar.

Av Zarnak

In other news.. Vatten är vått.