Inlägg

Inlägg som robby har skrivit i forumet
Av robby

Eller en begagnad med garanti: https://shop.inrego.se/

Av robby
Skrivet av pa1983:

Själv använder jag en plastback, hål i ena sidan av den och ett hål i andra sidan med en 120mm 12V fläkt som drivs av en 1A 12V DC adapter.

Sedan lägger jag 6st petflaskor fyllda med saltlösning (vatten med vanligt salt i) som är djupfrysta över natten.

Det fungerar rätt bra, ungefär +12C är det lägsta den spottat ur sig när det varit runt 30C inne.
Går så klart att förbättra men tror den ksotade mig 40Kr eller nåt

Saltvattnet ger lägre temperatur då vattnet tinar under 0C istället för runt 0C så kondensat som bildas på flaskorna fryser på dom, ser rätt roligt ut med istappar.

29 delar vanligt salt till 100 delar vatten ger en eutektisk lösning. När den väl är fryst håller den -21,6 C tills hela salt-isen har tinat. Men man behöver ha lägre än -22 i frysen och gärna -25 C, annars tar det väldigt lång tid at frysa den.

Men vanligt fryst vatten har högre värmekapacitet än salt-isen och därför är det lika bra att bara ha vatten och slippa slabba med saltlösningen.

Av robby

Säg att du vill ha hjälp att rätta till ett misstag, att du slarvat, men absolut inte att du gjort det medvetet.

Av robby

- Sätt inte igång och trassla med lösenord innan ni har gjort en total kopia av disken. Annars kanske data blir förstört.
- Tala med räkningsgivarna eller släktingar för att få veta var mejlkontot finns. Kanske är det IMAP, i så fall finns mejlen kvar i servern.

Av robby

Det finns fortfarande tid att köpa en Whirlpool portabel AC från clasohlson.se med 25% rabatt. Endast idag!!!

Av robby

Jag fick veta att paketet "hade kommit bort" och nu har jag fått en kreditnota och pengarna ska komma tillbaka inom 2-10 bankdagar. Det löste sig snabbt alltså och jag tackar Komplett för det.

Av robby

Jag föreslår Telia. Jag har alltid fått bra service av dem.

Av robby

Jag har problem med en order som gick från Larvik 6 juni och nu ligger i Örebro sedan 8 juni. Jag får inget svar på mejl från Komplett. Vet inte om det är Postnord eller Komplett som strular. Nu vill jag avbeställa ordern. Hoppas det funkar.

Av robby

@frong: Klokt men ovanligt!

Av robby

Aluminiumfolie! Jag bor i lägenhet och kan inte montera något utanpå fönstret, men jag delade fönstret och satte aluminiumfolie på insidan av det yttre glaset, alltså utanför persiennen. Det gör väldigt bra effekt, uppskattningsvis 90% av värmestrålningen reflekteras. Fast det ser ju förstås lite ovanligt ut, utifrån.

Av robby

@drakelito: Kolla fello.se.

Av robby
Av robby

Jag kör protonvpn.com. Klarar en del av dina önskningar.

Av robby

LG, Philips, Sony, någon skillnad?

Jag kollar på 49-tums 4k TV med IPS att även använda som bildskärm. Priset ligger runt 10k och Sony är lite dyrare. Är något av de här märkena kända för att vara bättre eller sämre än de andra?

Av robby