Inlägg

Inlägg som TwentyØnePenguins har skrivit i forumet
Av TwentyØnePenguins
Skrivet av Nightcrawler:

Har funderat rätt rejält ett tag på uttalanden från kända Youtubers som verkar lite blivit väldigt kritiska gentemot AMD och dess moderkort/drivrutiner/Bios.
Den första riktiga sågningen kom från en herre vid namn Carey Holzman som i stort sett sågade AMD jäms med fotknölarna och nu senast var det kanalen TechDeals och båda säger att AMDs system är så struliga och att Intels system bara fungerar.
Sitter själv med en 2700X på ett Asus B450 moderkort och minnen från corsair utan att haft några som helst strul sedan jag byggde datorn, har inte behövt pilla med något utan allt är orginal, undrar om jag är unik?
Min fråga till er alla som kör på AMD system, upplever ni att era system uppvisat mycket strul?

Nu ska man väl inte vara sådan men tycker inte att någon av de två kan fastslå vad som är "bra", eller inte. Har sett my fair share av båda, och tycker inte att någon av de verkar ha superkoll, eller kunna se saker utifrån något annat perspektiv än sitt eget, vilket såklart är fine, men det är oftast inte en bra grund för rekomendationer av det här slaget, eller vad man säger.

Av TwentyØnePenguins
Skrivet av twari:

Alltså ja, tack ni har rätt. Jag vet att man ska göra stilmall och bla bla bla.. Jag började det hela med en stilmall för längesedan. Sedan har den använts till att "träna" vidare längst med olika uppgifter jag haft. Så stilmallen var inte "up to date" så slutade med att jag för enkelhetens skulle plockade bort den och arbetade utifrån en intern mall istället. Jag VET att det inte är optimalt eller bästa sättet att göra det. Och i framtiden lovar jag er alla att jag ska arbeta på annat sätt. Men nu sitter jag här med en färdig hemsida som jag bara vill lämna ifrån mig så jag slipper tänka på det mer. Jag vill börja med nya uppgiften, där jag "börjar om på noll" och kan rätta "rätt".

Men det jag behöver just nu, är att få en lösning på att få till en någerlunda mobilanpassning på sidan. Det behöver inte vara det snyggaste eller renaste sättet i kodningen, jag vill bara gå vidare med livet, ungefär.

Sälvklart får du koda hur du vill, du bestämmer
Men OnT, om du fick det att fungera med bakgrundsfärgerna i ChrisGBG's exempel är väl nästa steg att skala ner ditt webläsarfönster till "mobilstorlek", kolla vad som behöver ändras och skriva in det i @media-query't.

Av TwentyØnePenguins
Skrivet av serdyllon:

Länka till en style.css istället för att använda intern/inline CSS.

Det är lika bra att du lär in rätt beteende från början om HTML/CSS är något du ändå har tänkt utbilda dig inom.

Det är faktiskt inte särskilt komplicerat att skapa en egen css-fil som du länkar via link-taggen. Även för en liten statisk webbplats blir det dessutom smidigare så fort du skall göra en ändring. Samtidigt kommer Google tycka mycket bättre om dig om du håller strukturen i HTML-koden separerad från CSS.

Håller helt med, blir i slutändan så mycket enklare att jobba om du (TS) delar upp din kod. Även om det i det här fallet inte rör sig om särskilt mycket kommer det förr eller senare att märkas, trust me, det blir alltid superrörigt. Bättre då att dela upp i små men flera filer, översikten och tänkandet blir enormt mycket enklare, även om det inte verkar så först!

Av TwentyØnePenguins

Utsatt pris bjudet för antingen en 256gb Samsung eller 250gb WD!
Mvh

Av TwentyØnePenguins

Hmm, jag är kluven. Jag stöttar till 100% målet att få ihop en gemensam kodbas, däremot är jag något skeptisk till att göra om sidans utseende, något som jag tycker är helt, eller i alla fall i hög grad, orelaterat till hur kodbasen ser ut.
Det räcker inte med att skapa en design som fungerar och är snygg, den måste även vara intuitiv och lätt att förstå för någon som kommer från, och är van vid den gamla sidan.
Jag har själv gjort det "misstaget", dock var det snarare medvetet, då den ursprungliga sidan var i 00-tals stil och skulle bli oerhört svår att modernisera.

När jag ser betaversionen i dess nurvarande stadium känns det, för mig, som att klivet mellan det som finns nu och det nya blir för stort. Speciellt, så som redan skrivits om, i de små detaljerna, knappar, borders, etc, där relationen designmässigt är mycket svag.

Tycker dock att det är helt rätt inställning att ha en öppen beta, istället för att bara släppa ny out of the blue.
Spännande att se hur det blir!

Av TwentyØnePenguins

Ställer mig i kö!
Mvh

Av TwentyØnePenguins

250 + frakt bjudet för 3770!
Mvh

Av TwentyØnePenguins

Hej!
Tar gärna allt! Har?du möjlighet att skicka?
Kommer inte finnas på plats i stan nu under ett par veckor.

Mvh

Av TwentyØnePenguins
Skrivet av houze:

Håller med fullständigt.
Som jag skrev ovan, ofta ren lathet och dumsnålhet som företag tar kopior på sina databaser och använder i testmiljöer, är ju oftast relativt enkelt att skriva ihop scripts för att skapa upp dummy-data.
Men det finns lite knepiga fall där man behöver testa på skarp data för att hitta de där ovanliga buggarna men då måste man säkra upp test-miljön i samma grad som produktion vilket återigen inte händer p.g.a. av lathet, tidspress och dumsnåla beslut på företagen.

Inget nytt, detta har begått sen urminnes tider med kopior av skarp data i test men det har blivit värre av flera anledningar de senaste 20 åren i takt med system anslutna till Internet, rapid deployment, continues delivery, devops där allt ska uppdateras hela tiden och alla ska lägga ut ny mjukvara och alla är överarbetade så man funderar inte ens på vad man gör utan kör med skygglappar på och allt runtomkring är hinner man inte ta hänsyn till. Hoppades naivt att GDPR skulle stävja detta men ser inte att det haft någon effekt.

Helt riktigt. Testmiljöer för live data bör antingen ske lokalt, helt offline, eller på en fullgod kopia av livesidan, så att du i princip utför testerna på livesidan.
Håller även med om att tempot inte hjälper heller, när allt ska vara nytt precis hela tiden, nya releaser, etc, etc så finns såklart mindre tid och ork...

Av TwentyØnePenguins

Hej!
Riktpris på minnet?

Mvh

Av TwentyØnePenguins
Skrivet av Mindfighter:

Det är ”svårt”, trots att ”alla” vet att man inte ska ha skarpt data för test så används det nästan alltid ändå. Lata programmerare som inte orkar generera relevant dummy-data eller anonymisera den skarpa datan...

Sant tyvärr, är själv inte helt oskyldig till att ha använt skarp data i test, men man tycker ju att det borde vara skillnad när det handlar om personligt identifierbar sådan, så lätt att göra fel och vips läcks en halv miljon användare.
Bättre då att spendera några timmar på att generera en dummy-databas, blir mycket billigare och enklare än att behöva hantera sådana här situationer, tycker jag iallafall, hehe

Av TwentyØnePenguins
Skrivet av loevet:

@Erik_T: det ska tydligen handla om en testserver där de använder den gamla databasen för testsyften.

Bara grejen att de använder kunders data i en bevisligen osäker testenvironment på det sättet är skrämmande. Så svårt är det inte att få fram dummy-data. 🙄

Av TwentyØnePenguins
Skrivet av Viita:

Kyla eller värme skulle jag gissa på, om det är frågan om "spruckna lödpunkter", en "re flow" av lödtennet skulle förmodligen få dessa att fungera som normalt under en period.

Inte omöjligt att detta skulle vara något som skulle kunna fungera för TS faktiskt, när jag tänker på det. Dock inte riskfritt om man inte har tillgång till bra utrusning eller om man inte har full koll på vad man gör, särskillt inte när det kommer till diskar med data man mycket gärna vill ha tillbaka..

Det låter rimligt, speciellt på en så gammal disk.
Hittade den metod jag pratade om, då kallad "power cycling" (tror jag): https://dfarq.homeip.net/fix-dead-ssd/
Har dock aldrig själv testat, så har noll koll på hur tillförlitligt det är.
Om det är mycket viktigt data på disken, som inte finns uppbackad, är nog det bästa för TS att skaffa proffesionell hjälp. Det är dock den absolut dyraste metoden D:

Av TwentyØnePenguins
Skrivet av Askenasd:

Jag har prövat alla uttag på moderkortet, dock inte prövat den i en annan dator, ja kan den vara 7-8år kanske?

Om du har en annan dator att testa i så skulle jag köra på det. Annars så kan det ju vara så att den gett upp. Om jag inte minns fel fanns det något sätt att återuppliva till synes döda ssd-diskar temporärt samsung framförallt. Kommer inte ihåg var och hur dock...

Av TwentyØnePenguins

Prova att swappa till en annan SATA-kontakt på moderkortet om sådana finns, eller sätta disken i en annan dator.
Hur gammal är den förövrigt?

Av TwentyØnePenguins

Har labbat runt lite med olika distros sen kanske en 5-6 år tillbaka, men först på senare tid när jag fått lite webbservrar och annat att ta hand om har jag försökt komma in i det igen. Kör Debian på huvudburken sen några veckor. Har kvar Windowsinstallationen på separat disk ifall det skulle behövas, men har inte gjort det hittils, so...
Förstår vad folk menar med att det är mer meck, men tror främst det handlar om att linux har et tämligen annorlunda tankesätt än Windows. Så det blir lite att tänka om, och när man gjort det upplever jag att Linux funkar bättre. och mycket smidigare. apt install be your friend

Av TwentyØnePenguins
Skrivet av Familjefar88:

Okej tack för informationen.
Men har ju testat både hårddisken som följde med datorn och en annan hårddisk. Men blir ju samma sak varje gång. Något annat förslag vad det kan vara för fel?

Om inget av det jag skrev innan gett resultat har jag inte så mycket mer, tyvärr. Är själv inte superkunnig om macos specifikt.
Kanske finns någon annan på forumet som kan ha någon aning?

Av TwentyØnePenguins

400 för Kingston och Intel-SSD diskarna.
Kan hämta när som innan helgen.
Mvh

Av TwentyØnePenguins
Skrivet av Familjefar88:

Haha glömde kanske att säga att det är min första Mac. Så har inte en j@vla aning om vad du pratar om.

Det enda jag har att tillgå är en och med Windows 10

Fattar
Här är för diskpart: https://www.windowscentral.com/how-clean-and-format-storage-d...
Enda som spelar roll är egentligen att rensa disken, så första biten.

Men när du installerar om, prova med det nyare filsystemet som nämndes tidigare i tråden.

Innan dess dock, prova att boota i det här läget: https://www.idownloadblog.com/2015/08/17/how-to-boot-your-mac...
Du bör då, om länken ovan funkar, kunna se i vilket moment den fastnar, för att lättare kunna felsöka.

Av TwentyØnePenguins
Skrivet av Familjefar88:

Den har stått över en natt säg ca 19:00 till 08:30

Ah, jo det borde ju räcka gott och väl.
Det du kan testa är att, for good faith, rensa disken helt i tex diskpart, och testa igen. Venne om det går, men kolla om det går att aktivera någon typ av verbose mode, så borde du enklare kunna lokalisera var i bootprocessen den hänger sig.