Inlägg

Inlägg som nikwhatsup har skrivit i forumet
Av nikwhatsup

Kul, men har aldrig tyckt det varit ett problem innan. App Store har ju alltid känts väldigt tryggt iaf.

Tycker mest att det varit störigt att inte kunna skaffa tjänster direkt via vissa appar som t.ex. Spotify pga att dom inte vill betala för att Apple ska hantera betalningarna.

Jag tror dock att 95% av alla användare inte ens vet om att detta händer och kommer hålla sig till dom vanliga apparna dom alltid använt. Även jag som vet om att detta händer det liksom inte vad dom stora fördelarna skulle kunna bli.

Av nikwhatsup

Toppen!

Har oled både på TV och datorskärm, inte märkt av några inbränningar alls efter några år faktiskt.

Av nikwhatsup

20 år början på nästa vecka!

Av nikwhatsup

Tankar kring Linksys Velop Pro 7? Funderar på att köra en sån iställlet för dream router, Wi-Fi 7 för samma pris(nedsatt på inet)?

55 kvadrat, två rum och kök. Enda jag kör trådat via väggen blir datorn.

Av nikwhatsup
Skrivet av RPGWiZaRD:

Själv har jag haft en Unifi Dream Router sen förra sommaren då jag beslut att bygga ut ordentligt WiFi här hemma med ett par st basstationer. Det enda negativa med UDR är att den stöder ju inte riktigt upp till 1Gbit max hastighet speciellt om allt filtrering av olika nätverksattacksförsök och dyl är påslaget så talar vi väl mer om ca 700~750Mbit hastigheter som är lite lågt i dagensläge men själv sitter jag med 100/100Mbit och planerar nog inte att skaffa mer än 500/250 i närmaste framtiden att räknar med att det kommer säkert något vettigt alternativ till UDR inom 7 år åtminstone.

Ubiquiti är bra på det sättet att du får ju bra uppsikt över nätverket, det är inte kanske det bästa om du är mera novis va gäller känna till nätverk men som ensamstående router så är väl inte så mycket att ställa in och funkar ju bra med standardinställningar för de allra flesta men möjligheterna finns ju att ställa in allt möjligt om man vill, t.ex. VPN, brandväggs/routing/statisk ip m.m.

LED:en är ganska stark så räkna med du får säkert sänka ljusstyrkan om du har den synligt i vardagsrummet (där jag också har min placerad) eller byta färg till valfri färg på den om du vill. Tycker den har förvånansvärt bra Wifi räckvidd, har ju ett par U6 Pro och en U6 Mesh och det är nästan så de flesta enheter föredrar att ta kontakt med UDR men det går ju att ställa in wifi signalstyrkan på en viss enhet skillt om det behövs också. Om jag jämför Wifi räckvidden så med förra routern som ISP:n hade installerat så fick jag inte Internet att funka i lusthuset eller max nån 1~2Mbit och massa packetloss men med denna så får jag åtminstone 15Mbit+ där och ingen packetloss, det är en avstånd på kanske 25~30m med åtminstone 2 (trä eller 3 med lusthusets tunna) väggar emellan .

Tack! Slår nog till på den då!

Skrivet av Mullvaden83:

Nej. Du byter till fiber från coax.

Onödig kommentar, speciellt utan att dela något tips. Det är fiber in till huset men coax till lägenheterna innan det installerades fiber till lägenheterna.

Av nikwhatsup

Tjena! Får ”riktig” fiber indragen på måndag istället för fiber som går via comhem-uttaget och tänkte passa på att byta till en Wi-Fi 6/7 router från min nuvarande AMPLIFI HD (den får morsan).

Bra tips på router? Bor i en 2a, sekelskifte med tjocka väggar och då routern kommer stå på bokhyllan i vardagsrummet vill jag ha något som ser OK ut designmässigt. Kikat på Unifi Dream Router, vad tror ni?

Av nikwhatsup

WU TANG WLAN

Av nikwhatsup

Legend som startar tråden 00:00.

Också; first!

P.S; Lägger upp bild så snart jag köpt något.

Av nikwhatsup

Det blir nog på PS5 för mig även om jag har ett 4080 i datorn nu för tiden. Dels för att slippa EGS men också för att spela på TV med bättre ljud för att maxa inlevelsen! Hade varit kul att se hur det ser ut på datorn dock.

Av nikwhatsup

Hoppas kunna maxa i 1440p med nya riggen (4080, 7800X3D).

Av nikwhatsup

Startade min S1 Char förra veckan och kom till lvl40 igårkväll. Malignant questline är klar, vad tycker ni jag bör köra tills jag kan köra första capstone? Dungeons, malignant dungeons?

Av nikwhatsup

Epos/Sennheiser Game One! Riktigt bra öppna lurar.

Av nikwhatsup

Är det ens värt att försöka maxa min level 60 rogue innan Season 1? Tänker om jag bara ska ta alla altars of lilith istället, då man ändå måste starta ny karaktär!

Av nikwhatsup
Skrivet av NoNamesWayne:

Blev åter igen tvungen att lägga en beställning hos inet då dom hade bra pris på dessa fläktar.
https://www.inet.se/produkt/6905949/seasonic-magflow-3-fan-ki...

Tyvärr ingen bra bild när jag packat upp dom men blev mer enhetligt i chassit nu och sjukt smidigt med bara en kabel till moderkortet istället för tre stycken som även ska till olika ställen.

<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>

Nu är den byggd! OBS har ej ställt in RGB till den färg jag vill ha(varmvit).

Av nikwhatsup

Gillar detta! Trångt i många snyggare chassin om man vill köra 360 AIO, så där är ju detta perfekt!

Av nikwhatsup

Blev lite delar till ny dator häromdan!

4080 FE, Fractal North, 7800X3D, etc! Blir att bygga senare i veckan. Riktigt lyxig förpackning på grafikkortet!

Av nikwhatsup

Är nordisk mytologi rasistisk? Nej.

Använder sig nazister och högerextrema i Sverige symboler från nordisk mytologi? Ja.

Kan folk tänka till om dom ser någon med denna symbolik? Ja.

Gäller det bara Stockholm? Nej.

Skyll detta på nassarna och högerextrema, inte på Stockholmare. 😂

Av nikwhatsup
Skrivet av jnsson:

Går ej med alla telefoner. T.ex. min telefon finns det ingen auktoriserad verkstad i Sverige. Sedan har Xiaomi gjort så att telefonen måste vara sålt via officiell väg från distributionen i Sverige för att man ska kunna få reparera en Xiaomi telefon i Sverige.

För Samsung och Apple (antar att det är största andelen telefoner i Sverige) ska detta inte vara ett problem. Men här tycker jag att det isåfall ska regleras så att service/batteribyte ska finnas tillgängligt för alla märken som säljs officiellt i landet. Sen är det ju också upp till konsumenten att göra ett val som är baserat på miljömässiga faktorer vid inköp också, alltså hur enkel är den att serva och vad gör företaget för att förbättra sitt avtryck på miljön!

Så att köpa en telefon som inte går att få service på är väl inte det bästa helt enkelt.

Av nikwhatsup
Skrivet av snajk:

Menar du att det är bättre för miljön att köpa en ny telefon inklusive ett nytt batteri än att bara köpa ett nytt batteri till sin befintliga telefon?

Nej, det jag menar är att folk inte kommer byta batteri ändå. Det är ju möjligt att enkelt byta batteri via en auktoriserad verkstad idag, men folk köper ju ändå hellre en ny telefon.

Jag tror dock att tvinga tillverkarna att bygga mer modulära telefoner gör det svårare att bygga enheter som är enkla att återvinna, samt att det finns en risk för överproduktion av batterier med detta.

Av nikwhatsup

Är detta verkligen bra för miljön?

Det går ju att byta batterier idag via auktoriserade verkstäder, men folk är ju oftast mer sugna på att byta telefon ändå. Öppnar inte detta upp för en ännu större tredjepartsmarknad för batterier och en ökad efterfrågan på framförallt billiga batterier via t.ex wish och andra skräptjänster. Hur bra är denna eventuella överproduktion av batterier ur en miljösynpunkt, framförallt från oseriösa aktörer? Hur påverkar detta möjligheten att bygga telefoner som håller längre(vi vet ju hur bra kvalitet det var på plasttelefonerna med avtagbar baksida)? Framförallt, hur många artiklar kommer vi läsa i Aftonbladet om hur deras skräpbatteri svällde upp eller började brinna?

Jag ställer mig väldigt kritisk till detta om jag ska vara helt ärlig.