Inlägg

Inlägg som Dorian Gray har skrivit i forumet
Av Dorian Gray

@Lad99: Har inte jättebra koll men skulle inte tro att CPU, moderkort och minnen tillsammans kan ge mer än runt 1000 kronor, om ens det. Kanske snarare 500-750. GPU:n bör du kunna sälja till nära nog nypris, tillgången på AMD-kort har varit starkt begränsad på sistone på grund av all mining. Skall du uppgradera till ett noterbart bättre grafikkort bör du dock kanske vänta några månader, just nu är priserna ganska höga. Kanske bäst att börja med moderkort, CPU och minnen. Här vore ett uppgraderingspaket med Ryzen 1400/1500X, B350-moderkort och 8 GB RAM antagligen lagom för att ge en noterbar prestandaökning utan att kosta för mycket, samtidigt som det finns stor potential för framtida uppgraderingar.

Av Dorian Gray

RX 460 lär dock betinga ett bra pris på andrahandsmarknaden om du vill sälja det. Men känns oavsett kanske som en något svag uppgradering från 7850.

Av Dorian Gray

Låter mest som Publisher. Har också saknat den ett tag. :'(

Hittade den precis i startmeny. Nu till att med stark nostalgi och utan någon särskild anledning formge makabra gratulationskort.

Av Dorian Gray

@jnsson: Får bli till att ta en titt där. Tack för hjälpen!

Av Dorian Gray

@jnsson: Låter ju i alla fall som att man vågar lita på Amazon då. Och ingen ytterligare skatt tillkommer utöver det pris som anges?

Av Dorian Gray

@danyyy: Har du redan en kylare till CPU:n? Annars behövs det, ingår ej i K-modeller.

8 GB minne känns också lite väl lite, kanske bättre med 16?

Skärmen stödjer Freesync, till en Nvidia-GPU behöver du G-Sync.

Av Dorian Gray

@jnsson: Ja, man vill ju varken betala mer eller finansiera en offentlig sektor som snarast tjänar som en black om foten. I så fall finansierar jag hellre någon utländsk stat.

Det talas en hel del om tyska Amazon, är den ett säkert kort? Något särskilt man bör tänka på vid beställning därifrån?

Av Dorian Gray

@Sveklockarn: Visst är det säkerligen framtiden, syftade dock på nutid.

Av Dorian Gray

@bearmonkey: Kommunistskatten borde kunna undvikas om man beställer från utlandet, någon som har koll?

Av Dorian Gray

@Amiiro: Ingen orsak! Testa att söka på tester av dem om du vill jämföra, annars tror jag att båda säkert räcker till gott och väl. Om din datorlåda har bristande ventilation (vilket skulle kunna förklara problemen med ditt gamla grafikkort) kan det dock vara bra att undersöka vilket som har bäst kylning.

Av Dorian Gray

@Amiiro: Tänkte mest på huruvida den kommer att bli en flaskhals relativt GPU:n eller inte, skulle dock inte tro att det finns någon större risk för det.

Om du vill spara 100 kr: https://www.inet.se/produkt/5402956/gigabyte-geforce-gtx-1050...
Dock vet jag inte hur de olika tillverkarnas kort står sig mot varandra avseende kylning, ljudnivå och liknande. Kan vara värt att kolla upp om du är känslig för sådant.

Av Dorian Gray

@Amiiro: Borde fungera alldeles utmärkt, dock märkligt att ditt grafikkort plötsligt börjar överhettas. Hur fungerar luftflödet genom chassiet i övrigt?

Vad har du för CPU?

Av Dorian Gray

@vinylsamlaren: Känns rent spontant som en mindre seriös sida.

OBS! Detta är en tvångsförsäljning då objektet tillhör ett konkursbo. I enlighet med våra allmänna villkor är det därmed inte möjligt att reklamera detta köp.
Buden är bindande och serviceavgiften debiteras på alla objekt. Objektet säljes i befintligt skick och är endast enklare beskrivet, EJ TESTAT av auktionsfirman om inget annat sägs i objektsbeskrivningen. Objektsbeskrivningen är framtagen efter bästa möjliga förmåga men är ej bindande i detalj.
OBS! Eventuell pall och palltillbehör som syns på bilden ingår ej i objektet om detta inte är angett i beskrivningen.

Om jag har förstått det rätt (är ingen jurist) är ovanstående friskrivning fullständigt irrelevant, då distans- och hemförsäljningslagen rimligen är tillämplig. Eftersom den inte är dispositiv (kan inte avtalas bort) bör du alltså ha rätt till att reklamera varan. Känns dock lite som att du inte kommer att få ut särskilt mycket av att vända dig till säljaren, även om du förstås fortfarande bör göra det ändå. Kanske bäst att kontakta konsumentverket och be om stöd den vägen. Bra att du tog bild på det bristfälliga emballaget, se till att bifoga det till såväl säljare som konsumentverket!

I övrigt verkar det som att du har betalat väldigt lite för datorn. Går det att reparera den till ett rimligt pris kan du fortfarande ha gjort en hyfsat bra affär. Skulle dock personligen undvika att köpa saker från dylika aktörer.

Av Dorian Gray

@Pierre232: Vore tacksam för bilder!

Okej, så ljudkvaliteten är alltså mindre bra oavsett vilken typ av hörlurar som används? Är ju en klar nackdel i så fall.

Av Dorian Gray

@Amiiro: Delvis, hade dock också varit intressant att veta vilken tillverkare själva kortet kommer ifrån (exempelvis Gigabyte, MSI eller Asus). Står det något sådant på det?

Har dålig koll på program men tror att MSI Afterburner skulle kunna fungera.

Av Dorian Gray

@Matlef: Skadar ju inte att testa processorn i moderkortet ändå, om 1090 stöds borde rimligen också 1100 göra det. Håll oss uppdaterade!

Av Dorian Gray

@Amiiro: Då låter det som att drivrutinerna ställer till problem. Jag vet inte exakt vilket program man använder för att se temperaturerna på ett Nvidia-kort, skulle dock gissa på att exempelvis korttillverkaren tillhandahåller ett sådant. Vilken typ av GPU har du?

Av Dorian Gray

@Sveklockarn: Ryktas att exempelvis Battlefield 1 kräver en hel del CPU vid multiplayer-spel. Sedan blir CPU:n av naturliga skäl mer av en potentiell flaskhals om GPU:n uppgraderas i framtiden, även om den inte är det idag.

Av Dorian Gray

@Andreaz1: I standardklock, ja, Krävs väl en ganska rejäl överklockning av 1700 för att den skall nå samma nivå som 1600X i mindre parallella situationer?

Av Dorian Gray

@Vackaan: Har ärligt talat ingen större koll på moderkorten men ser ju ut som att det har stöd för snabba minnen och alla funktioner som behövs i övrigt i alla fall. B350 lär oavsett räcka om du inte planerar CF/SLI.

1600X är generellt snabbare än 1700 i spel, dock kräver den en eftermarknadskylare. Generellt är 1700 snabbare i flertrådade applikationer och 1600X snabbare i applikationer som använder färre trådar. Spelar du vid högre upplösningar blir den lilla fördel i7:an ibland har vid framerates stort sett obefintlig, speciellt när GPU:n används till max. Därtill ryktas det att Ryzen är betydligt bättre för multiplayerspel. Men kanske bäst att någon med personlig erfarenhet av plattformen uttalar sig också.