Inlägg

Inlägg som Phunky har skrivit i forumet
Av Phunky
Skrivet av underd0g76:

Enligt mail-svar från support ska de ha skickat ut de senaste patcharna senast den 15:e januari. Men jag sitter med firmware och mjukvara senast uppdaterad 2016, trots omstart av modem 16:e januari. Nån mer med Compal CH7486E som skulle kunna slå en glutt på vilka software och firmware-versioner som är installerade i era modem? Själv har jag software version CH7486E-5.510.5.11-SH och firmware version 5.510.5.11. Försökt, via tillverkarens sida, leta fram om det finns nyare versioner att tillgå men hittade inga där.

Dom behöver inte nödvändigtvis göra en uppdatering av mukvaran för att lösa buggen. Dom kan ha skickat en ny konfig-fil till modemet som blockar access från allt utom deras specifikt angivna nät.

Av Phunky
Skrivet av improwise:

Nån som har hunnit uppgradera och vet vilka hastigheter man kan få ut? Främst 50 till 100 lockar, iom att modemet som redan nämnts bara har 1Gbit/s LAN portar (och förmodligen den mesta övriga nätverksutrustningen man har själv också). Ska man våga hoppas på bättre PING också? Har 600/100 idag med C1 modemet....

Menar du att uppgradera från 600-1200mbit? Kommer inte påverka pingen det minsta och jag tycker det är en helt onödig tjänst för normal användare om man inte vill förlänga epenis lr toktankar filer. I koax påverkar uppströmshastigheten mer men inte ens uppgradering från 50-100 gör nån skillnad om man nu inte håller på och tankar/skickar filer samtidigt av någon större magnitud. Möjligen att framtida funktioner i docsis 3.1 kan förbättra pingen men slutkundens valda hastighet har extremt lite med saken att göra.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Phunky
Skrivet av Forzo:

Hmm ja det har du ju helt rätt i, bilden i sig visar ju inget jättekonstigt... Jag kan ha haft lite brist på kaffe i systemet där

Dock är det fortfarande lite intressant att det innan uppgraderingen inte fanns några hopp med 100% loss (tyvärr ingen bild på det) och att jag då konsekvent hade ca 15-20 ms lägre ping. Kan ju vara helt orelaterat.

Hmm märkligt. Att vissa routers helt slopar att svara på direktping (100% loss) är rätt normalt numera (dom har bättre saker för sig) men som nämnt så är de först om det följer med loss på efterföljande steg och slutdestinationen det är någe mygel på g.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Phunky
Skrivet av kimdahlvid:

Stämmer rätt bra, kör även jag denna tjänsten och har ständigt besök av tekniker. problemet hos mig är iallafall att dom använder sig av 794mhz-802mhz som 4G master använder vilket medför att när det är högre tryck på masterna så läcker det in i kablarna då dom ökar styrkan utåt vilket gör att jag får störningar, fått filter av ComHem tekniker och får ca 880-930mbit med 24kanaler bundna istället för dom 32, så när det väl är löst borde det flyta på bra, pratas om omläggning av kanalerna så dom inte ligger och bråkar med 4G masterna, men när det händer och om det händer är ju en gåta, har däremot märkt att deras kundservice är väldigt dåligt insatta i ens bredband, varenda gång man pratar om frekvenser som modemet binder så tror dom man menar Wifi Hahha

930 är nog max du kan få oavsett på en 1gbit-lanport med visst tcptapp eller har comhem lanserat ett modem med 10gig-lanport? Modemen jag känner till måste du alltså mäta med flera enheter på olika lanportar samtidigt för att få ut över 1gbit.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Phunky
Skrivet av Forzo:

Bor runtomkring där jag med och har också märkt av en rejäl försämring sedan "förbättringsarbetet". Comhem verkar ha en hel del problem med sitt nät häromkring. Får följande resultat av mtr till en av Worldoftanks EU-servrar samt Google.
https://i.imgur.com/BsXDciR.png

Av rent intresse, vad är det för ”fel” dendär ska visa? Kanske missar något då jag är trött men lossen” är inget fel iom att det är 0% till slutdestinationerna och pingtiden är väl inte anmärkningsvärd mot siter utomlands, speciellt inte med tanke på att koax inte är så jättebra på låg ping. Bara mellan ditt modem och deras central får man ju normalt 10-15ms. Alltid fått och kommer alltid ha, lr iaf tills/om dom lanserar den ryktade framtida standarden docsis 3.0 full duplex.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Phunky

Portchecker-sidor vet bara om porten är öppen om du har något som lyssnar där tex en server.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Phunky
Skrivet av cb99:

Uppdatering,
Talade med ComHem's support idag med en som verkligen tog sig tid, ett klart plus i kanten för den killen.

Att slå av wifin valet kommer tydligen upp när man slagit av "bandsteering" med en slider för varje frekvensband, så det ska vara det korrekta sättet att slå av det.
Jag har inte testat det själv då jag/vi gjorde reset på modemet ett par ggr och han sedan bryggade det åt mig och slog av wifin remote, men infon. borde förstås stämma.

Dynamisk IP till mina routrar blev så här långt "nästan löst", så har fått igång två av dem och den tredje mac'n gick vidare till felanmälan men har i alla fall hunnit testa lite nu då det viktigaste nu fungerar.

OBS!
Detta är förstås en "super egen empirisk test" med just mina förutsättningar och där jag bor.

Så det ser ut att i bästa fall så har bytet kapat ~2ms i ping, får prova detta under en längre tid för att se om det "håller i sig".
Och har vid några mätningar nu fått de extra 100Mb, dvs full 600 ned mot 500 på speedtest.net så för tillfället så känns "investeringen" på 948:- värd det, i alla fall för mig

-cb99

Edit in,
Fick just sms från ComHem om åtgärd, och nu fungerar även sista routern, så de träffade rätt med vad de nu gjorde.

Vad jag vet (kan ha fel) så kör comhem inte äkta docsis 3.1 någonstans. Möjligen i någon enstaka brf som test? Nya modemet stödjer dock 3.1 fullt ut, lr ja det finns en extrarevision som kallas docsis 3.1 full duplex som jag tvivlar modemet hanterar och vet inte om comhem siktar på den ens.

Där man max kan boka 600/50 så kör dom äldre central hårdvara som max hanterar d3.0 och som kommer bytas ut framgent. Där man kan boka 1200/100 har man bytt central hårdvara men vad jag vet kör det tillsvidare i docsis 3.0mode. Därför blir tex pingen inte bättre mer än möjligen marginellt för att du har 100 upp istället för 50. Vet faktiskt inte om pingen blir mycke bättre på d3.1/f3.1full duplex. Aldrig sett några tester och inte läst på så noga.

https://www.google.se/amp/s/www.cablelabs.com/how-docsis-3-1-...

Indikerar iaf att pingen kan bli bättre.

Det är inte bara modem och central hårdvara som bestämmer om comhem kan/vill köra äkta d3.1 utan man vill troligen också i samma veva börja minimera på analogtv/radio osv för att frigöra fler frekvenser i koaxnätet. Spelar ingen roll om modem och central hårdvara ska trycka allt genom ett sugrör vilket koaxen blir med för mycke broadcast tex radio, analogtv och digitaltv.

Möjligen blir det tom iptv över koax i framtiden. Då kan tv och bredband nyttja samma frekvenser vilket inte går idag. Just nu lär broadcast ta upp säkert 50% av utymmet i koaxnätet, iaf i de områden de fortfarande kör typ 10 analoga tvkanaler. 4-6 analoga radiokanaler och 100+ digitala kanaler. Hur comhem tänker i den frågan har jag ingen aning om.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Phunky

Är det ens samma fel i "felsäkert läge med nätverk"?

Kontrollera i LAN-egenskaper så du inte har något "felaktigt" likt killernic bandwith control i bifogat exempel. Heter troligen något annat just för Asus. Många tillverkare brukar skicka med något icke standard qos-skit med sina driversuits som kan ställa till med en massa problem. Övriga saker utöver killernic bandwith control i nedan exempel är standardsaker man inte behöver röra.

https://www.google.com/search?q=killernic+lan+properties&sour...

Räcker i så fall med att bocka ur rutan innan och klicka OK.

Har du korstestat så inte tpkabeln är skadad?

Av Phunky
Skrivet av Fonzzi:

@Hubertus:

Tur för dig att det fungerar så bra då..känns lite på ditt sätt att ta dem i försvar som att du har din utkomst är beroende av dem..Kanske jobbar du på kundtjänst anlitad av Comhem?

Bara att kolla på länken jag bifogade. Är hundratals som har dåliga erfarenheter och problem med dem.

Våra problem i vårt område med varierande hastigheter och tidvis nedkoppling har pågått i 10 år utan lösning trotts återkommande löften från dem.

Alla operatörer har problemområden och trustpilot är inte mycke att gå på. Samma betyg på telia osv:

https://se.trustpilot.com/review/www.telia.se

Ska man gå på sånnadär siter får man unpluga och bosätta sig i skogen. Ser likadant ut på massa ”betygssiter” för många av de stora leverantörerna. Alltid stöter dom sig med någon. Kunder med problem är fö de mest högljuda/troligast att ranta på dylig site och ibland undrar man om endel ens har leverantören i fråga. Man blir inte en av sveriges största lev utan att ha merparten nöjda kunder. Men man är såklart berättig att ha sin egna åsikt och tro på vilken site man vill.

Tycker detta föll av trådskaparens fråga förövrigt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Phunky
Skrivet av b1ghen:

Det är 1200 Mbit/s endast via trådlöst vilket ingen lär kunna få ut i praktiken på en enskild enhet, LAN portarna är fortfarande bara 1 Gbit/s...

Hårdvaran de levererar är denna: WiFi Hub C2

Så det är bara ren hype för att kunna marknadsföra sig med en teoretisk siffra högre än 1000 Mbit/s

Jao på en enhet når man knappast 1200mbit iom begränsningar i wifi och 1giglanportar men du kan ju få 900 på en dator på lan1 och 300 på en annan lanport samtidigt tex. Teoretiskt i alla fall.

Finns ju idag rätt få wifikort som ens i teorin kan nå 1200mbit wifi.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Phunky
Skrivet av Durham:

Vet inte vart jag ska vända mig, men börjar här..
Har Com Hem Wifi Hub C1 routern, fungerade jävligt bra i början men nu när jag startar den så får jag ut 150/10(efter dom la till 50) sen helt plötsligt så åker hastigheten ner till 5/10 typ och krävs att man startar om den igen för att det ska fungera.

Försöker kika om det kan vara dags för någon firmware uppdatering men hittar ej något om det.

Någon som vet vad problemet kan vara?

Fel på modemet eller något i nätet tror jag. Felanmäl till comhem.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Phunky
Skrivet av CHFRMW:

@KrisNys: Jag har själv: Mac(book) x 2, iPhone x 2, iPad och Apple TV och har inga problem med Com Hem WiFi Hub C1 varken innan eller efter lanseringen av IPv6. Dock undrar jag varför Comhem inte annonserar eller meddelar hur man uppdaterar firmware på deras routrar. Jag har 2 gånger sedan jag fick routern uppdaterat firmware genom att dra ut strömkabeln i ca 30–60 sekunder och sedan kopplat in den igen. Senaste versionen av FW jag har är: "COMHEM_4.40.0-T1". Möjligtvis är detta kanske lösningen på ditt problem? Eller är det bara jag som är trög och detta är vedertaget sätt för Comhems kunder att uppdatera mjukvara på routern?

Jo det är vedertaget tillvägagångsätt och man vet inte när det släpps en ny firmware heller vilket gör att vill man vara säker på att ha senaste får man random boota om... märkligt men sannt.

Modemet uppgraderar dock om det är temporära fel eller arbeten i det lokala koaxnätet också så man ligger sällan mer än 1-2 fw bakom även om man inte startar om manuellt iom att det relativt ofta görs jobb eller är fel med koax Dessutom brukar det nog inte släppas ny fw så ofta, mest i början när dom släpper nya modem men det är säkert olika. Jag har långt ifrån haft alla modem.

Är det viktiga säkerhetsuppdateringar kan comhem tvinga modemen att uppdatera också genom omstart remote. Tror det var så häromåret på något Netgear, minns inte säkerhetsbuggen i detalj men nämns säkert ett par 100 sidor bak i denna tråd

Skickades från m.sweclockers.com

Av Phunky
Skrivet av mz:

Har ett jättekonstigt problem. Förutom att allt går långsammare och att vissa delar av hemsidor inte laddas alls, innan jag får surfa in på t ex aftonbladet.se eller resetera.com så möts jag av detta:

https://imgur.com/a/uwH59

Märkte precis att Rocket League inte kunde ansluta till spelservrarna heller. Alla dessa problem försvinner dock med ett VPN påslaget. Har sökt igenom datorn med Malwarebytes och Windows Defender men inget där.

Någon annan som råkat ut för något liknande?

EDIT: Glömde att nämna att allt detta händer på både datorn, Surfacen och mobilen. En googling på Cloudflare ger mig detta:

1.The IP address you are on has shown problematic activity online recently in one of our data sources. If you would like to look your IP up, then please look your IP up at Project Honeypot. If the IP address shows data for malicious activity, you can see why there. You can also attempt to whitelist your IP directly on that page by connecting from that IP.

och detta

1. Passing the captcha will help reduce the threat score associated with the IP address. If no bad activity is seen from the IP address after a two-week period, then the challenge behavior will stop against that IP address.

Blev ännu konstigare detta. Antar att jag får vänta i 2 veckor eller be ComHem om en ny IP-adress, om det ens går.

Tveksamt att windows defender hittar viruset om det ens var din utrustning som orsakade problemet i grunden. Comhem kör ju dynamisk ip så du kan ha fått någon annans ip där grundproblemet låg...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Phunky
Skrivet av KrisNys:

Jag hade stora problem med att få wifi att fungera (trådlöst) med min Mac OSX då datorn låste sig.
(WiFi fungerade bra med iPhone och Ipad som är av nyare modell men Macen låste sig)

Ställ in ComHem Wi-Fi hubC1 på Mac OSX i nätverksinställningar:
Efter att du lagt in Nätverkets namn och lösenordet,
Inställningar TCP/IP: bocka av "Konfigurera IPv6".
Starta om datorn.
När du kopplar upp dig igen borde det fungera.
(Com hems hub är förinställd på IPv6 och det fungerar inte på Mac osx, som funkar med IPv4-adressen)

Gissar du kör nån äldre appleprodukt som inte kan uppdatera högre än macosx 10.8.6 eller om det var 10.6.8? Den macos-version har en bugg med ipv6 som apple aldrig fixat som i princip hänger datorn då man får ipv6adress. Enda workarounden är att slå av ipv6 vilket det finns många guider om på nätet. Alternativt får man köpa ny hårdvara om man prompt vill få ipv6 att fungera fullt ut när comhem aktiverar det även utanför modemet. Tråkigt men kasst hanterat av apple.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Phunky
Skrivet av 0p:

Njae, det vet jag inte för mitt problemet kvarstod när jag testade även efter omstart av modemet. Men då kom jag på att det är nog min VPN som är problemet. Så jag kopplade bort den och då fick jag resultat som jag postade ovan.

Hähä ja sånt kan såklart också störa

Skickades från m.sweclockers.com

Av Phunky
Skrivet av AdtranZ:

Jag märker at hastigheten har sänks rejält senare år. Förut låg man alltid 110mbit ner och 11 ut oavsett tid på dygn men nu på senare år så är det oftast runt 60-70 har inte orkat bry mig men kan det vara någon kapacitetsbrist hos comhem senare år?

Kan tillägga att jag sitter på det urgamla netgear modemet (svarta), skulle det bli någon skillnad att byta till ett nyare?

Om det beror på kapaciteten så bör du mäta bra morgon men sämre 19-22:30. Om så defakto är fallet så kommer ett nyare modem beröras mindre än ditt nuvarande. Halvnya compal och nya sagem nyttjar dubbelt lr trippelt så många kanaler för att kunna ge rätt hastighet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Phunky
Skrivet av Hubertus:

Det kan vara så illa att kabeln från väggen till modemet är dålig. Det hände mig för ett par år sedan. Comhem kunde se att det var dålig förbindelse men måste skicka ut en tekniker för att mäta i detalj. Teknikern kopplade in en ny kabel han hade i bilen och sedan rullade allt igen.

Absolut, om felet är på framvägen som jag beskrev kan felet ligga på allt mellan den central på orten man är kopplad till och modemet. Mer i detalj än grannars modem har samma eller inte samma fel kan comhem per remote omöjligt felsöka. Därför skickas ofta tekniker hem till kund för att mäta om det är modemkabel, uttag eller något annat individuellt i huset som spökar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Phunky
Skrivet av 0p:

@Phunky:

Okej, trodde bara att allt var löst dagen efter... Får starta om modemet och se om det hjälper.

edit:

http://forumbilder.se/GA5LU/bbk-resultat-2017-11-07-18-34-11.png

Så det blev ok med omstart? Skulle du märka detta igen KANSKE modemet har återkommande problem med signalen till sig (framväg). I så fall behöver comhems tekniker kontrollera i ditt område alternativt hemma hos dig beroende på om grannars modem uppvisar liknande symptom. Detta bör folk på comhem i så fall se per remote utan att alla felanmäler var för sig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Phunky
Skrivet av 0p:

Fattas fortfarande 100mbit från mina 250mbit

https://www.wired.com/story/how-a-tiny-error-shut-off-the-int...

https://www.theregister.co.uk/2017/11/06/level3_comcast_outag...

https://twitter.com/Level3NOC/status/927633534424141824

Tror gårdagens fel hade något med ovan att göra, har för mig comhem använder level3 för delar av sin transittrafik och troligen därför som vissa saker fungerade hyffsat och andra inte.

Har du fortfarande fel ligger det nog lokalt iom att level3 iaf hävdar att felet är löst så kolla din utrustning/starta om inklu deras "routermodem" och ev ring comhem. Dagtid är det knappast kapacitetsrelaterat heller.

Av Phunky
Skrivet av raven6666:

Startar jag i felsäkert läge kan jag logga in i modemet utan problem, mobiltelefonen kommer åt modemet utan problem så felet verkar ligga i windows :/

https://www.tweaktown.com/pressrelease/5877/asrock_xfast_lan_...

Har du något sådant installerat kan det störa. Alla nic/mobotillverkares packetpriority-grejjer är heeelt usel.

Skickades från m.sweclockers.com