Inlägg

Inlägg som Razermind har skrivit i forumet
Av Razermind
Skrivet av mikael ahlstedt:

HyperX alloy elite 2 keyboard stopped working
Close NGENUITY completely (make sure it's not minimized)
Press and hold the three keys in the top left corner of your keyboard (brightness/profile/game mode) for 5 seconds to perform a factory reset (you'll know it's reset when the LED's flash)

....Jag tänkte inte ens på att söka på själva tangentbordet i sig, har endast sökt "keyboard stopped working" och liknande, det där funkade! Tack så mycket! Jag ska nu slinka in i mörkret i skam och sluta kalla mig datorkunning

Av Razermind

Tangentbord slutade funka plötsligt.

Halloj Allihopa, igår morgon när jag startade min dator hade tangentbordet sluta funka helt. Numpad-ljuset lyste fortfarande så den fick fortfarande ström, men den registrerade inga knapptryckningar. Om jag startar om datorn funkar tangentbordet i några sekunder innan den fryser igen. Om jag kopplar in tangentbordet i en annan dator funkar tangentbordet utan problem, och om jag kopplar in ett annat tangentbord i min dator så funkar det tangentbordet utan problem. Jag har provat:

Starta om datorn, provat andra USB-intag, återställt datorn från en tidigare version, stängt av strömsparande gällande USB-intagen, avinstallerat samt ominstallerat drivrutinerna.

Jag vet verkligen inte varför detta hände eller vad annat jag kan göra för att lösa det, så jag tänkte att jag kunde fråga er.

Det är en HyperX Alloy Elite 2 om det skulle hjälpa.

Av Razermind

Annonsen är avslutad

Av Razermind
Skrivet av Kanoten:

3000 + frakt om du kan tänka dig skicka den

Tyvärr är det endast avhämtning som gäller.

Av Razermind

Steam Deck LCD 512GB

Halloj! Säljer nu min Steam Deck pga köpt OLED varianten.

Inköpt 25 April 2022. Helt felfri, batterihälsan ligger på 98%, varsamt hanterad. Laddare och Fodral medföljer, har även kvitto.

Hämtas i Nacka.

Läs hela annonsen här

Av Razermind

Annonsen är avslutad

Av Razermind

Acer Predator X38P

Säljer nu min X38 efter att ha skaffat en OLED. det är en 21:9 IPS-skärm, Inga döda pixlar, coil whine elr liknande på den. Däremot har det krånglat med DisplayPorten, ibland (sällan) tappar den signal, att vicka på sladden eller att ta loss och sätta in den igen har alltid löst det, osäker på om det är skärmen eller sladden det är fel på. Köpte den för 14,000kr för cirka 2 år sedan. Ingen kartong medföljer tyvärr så det är bäst om ni har nåt fordon att transportera den med. Kvitto medföljer.

https://www.inet.se/produkt/2216313/acer-38-predator-x38p-ips...

Finns att hämta i Älta.

Läs hela annonsen här

Av Razermind

Behöver hjälp med högtalare till datorn, max 8000kr

Halloj allihopa, letar just nu efter högtalare till datorn och håller på att förlora livslusten tack vare alla olika val, tänkte ni kanske kunde hjälpa mig. Jag vill helst köpa inom Sverige.

Max pris för allting är 8000kr, men jag kan sträcka mig någon tusenlapp till om det är värt det. Kommer användas vid datorn (duh) i ett rum som är cirka 4x3m. Det jag tänkte använda dem mest till är spel, men även musik och lite film. Vid spel så är det en mix av fps såsom Battlefield och strategi som Europa Universalis. Vid musik är det mest en blandning av rock, Metallica, Slipknot, Sabaton, Tool etc.

Storlek är inte något som är viktigt att tänka på, har ett ganska brett bord. Bryr mig inte heller om de är passiva elr aktiva, men om de nu är passiva så behöver ampen räknas med i maxpriset. Subwoofer är inte heller något som är ett krav just nu, men skulle vara skönt att kunna addera senare. Jag har kollat på flera olika märken och när det gäller just högtalare ser de här mest attraktiva ut:

Focal Alpha 65 Evo.
Elac Debut B5.2
Elac Debut B6.2
Ruark Audio MR1 Mk2
Wharfedale 12.2
Adam T8V
Yamaha HS8
JBL 305P

Som ni ser är det några stycken. Sedan när det gäller amp och möjligtvis en dac är jag helt lost. Osäker på vilka som är bra och passar bra ihop med högtalarna jag till slut väljer. Från det jag har sett verkar det vara ganska dålig mängd tillverkare som säljer i Sverige. Men hittade några Topping på Audiophonics.fr.

Håller på att dra ut håret i paranoian att jag skulle välja ett par dåliga högtalare, hoppas ni som är kunnigare än mig kan hjälpa till!

Av Razermind
Skrivet av loefet:

Kan ju vara att CMOS batteriet är dött och BIOS sätter CPUn till någon default på 100 MHz.

Startade precis upp datorn igen, såg att det stod ”CMOS checksum error - Defaults loaded”. Antar att det är därför.

Edit: gick precis in i bios och ändrade hastigheten och då tyckte datorn att en ny processor hade installerats. Fick gå in i bios ännu en gång och välja en annan hastighet. Just nu har jag 166Mhz på den.

Av Razermind
Skrivet av Dunde:

Var ser du det? Pentium MMX fanns inte lägre än 166 MHz.
Edit: kanske som Overdrive? Såg boot screen nu, antingen en overdrive eller en felkonfigurerad CPU.

Den var så när jag gick den, kanske något som förra ägaren har gjort med flit eller av misstag.

Av Razermind
Skrivet av Svensktiger:

Och en retrodator vill vi ha bilder på!

Då får du en massa bilder!
Här har du på hela alltet: https://imgur.com/a/Af2xsSh
Håller på att ladda in: https://imgur.com/a/CDmaVsu
5 Min senare: https://imgur.com/a/uVoWALR
Här kommer hemskheter, råttbon: https://imgur.com/a/6V8KRtL
Jag försöker ta bra bilder på komponenterna iaf: https://imgur.com/a/YKEf7EA
Nu kan man stänga av: https://imgur.com/a/S7MNa8v

Av Razermind

dust79: Osäker på om det är ATA, vet inte jättemycket om det där. Vet att det är Quantum Fireball däremot.

Kalasis: Kollade precis, den har PCI slottar så det skulle funka. Behöver bara ett nätverkskort att trycka in nu. Det är Windows 98.

Dlq84: Den gamla datorn har inte USB, den nya har.

Alphahanne: Nej datorn har inget nätverkskort, men jag såg att den hade PCI fria så man skulle kunna sätta in ett.

Stoffe_83: Det är Windows 98, men jag upptäckte att den hade en CD-ROM som kan bränna skivor så jag borde kunna föra över filerna på det sättet.

Tack för alla era tips och hjälp. Ska se om jag kan fixa detta nu.

Av Razermind

Få ut gamla bilder från gammal till modern dator?

Tjenare allihopa, har ett litet problem som jag hoppas ni kan hjälpa mig med.

För ett par veckor sedan fick jag en gammal dator av min mosters man. Den är från runt mitten av 90-talet. Igår fick jag igång den med hjälp av min far och vi hittade en massa bilder på gamla vänner m.m till min mosters man. Jag kontaktade honom och frågade om han hade sparat dem och det hade han inte men var väldigt intresserad av att se dem igen. Så nu undrar jag, hur får jag bilderna från den datorn till en modern dator? Jag kollade runt lite och hittade sådana externa diskettstationer med USB på andra änden, antar att man kan föra över bilderna på en diskett och sedan stoppa in stationen i min dator och föra över bilderna på det viset, men ville fråga er med mer kunskap i detta innan jag springer och köper en sådan station.