Inlägg

Inlägg som anton studs har skrivit i forumet
Av anton studs

Kroppens internet vetenskapens värld

Ett mycket intressant inslag hur kroppen fungerar, många nyheter
https://www.svtplay.se/video/31068898/vetenskapens-varld/vete...

Av anton studs
Av anton studs
Skrivet av TechGuru:

Hur stor andel av allt guld som utvinns per år utvinns med den metoden? 1%?

Allt guld i Kanada, kvicksilver är väl förbjudet där, men det är väl blandat runt världen när det gäller vatten istället för kvicksilver Sedan bryts en del guld genom torrvaskning med fläktar

Av anton studs
Skrivet av TechGuru:

Varför? Det finns deppigare saker. Visste du att en enda guldring ger 20 ton giftigt avfall? Folk investerar i fysiskt guld, långt större mängder än en ring. Det ger definitivt större miljöskada än bitcoin.

Det stora problemet är väl att penningsystemet är så eftersatt och uselt att Bitcoin ens är ett vettigt alternativ. Ser ingen ändring på den fronten. Bitcoin kommer ersätta stora delar av världsekonomin.

Alla anläggningar använder inte kvicksilver, kolla in typ Gold Rush , där vaskas guldet fram med hjälp av vatten men det är energikrävande med stora tunga maskiner som ger en miljöpåverkan , dom i gold rush återställer den grävda marken .

Av anton studs

Intel Core i7-11370H med endast 4 kärnor

Intel Core i7-11370H är endast på 4 kärnor men benämns som i7, smart marknadsföring från intel ?

https://www.youtube.com/watch?v=aa-jqxtcsjA&ab_channel=Hardwa...

Av anton studs

En fundering, hade han ett extra minneskort i telefonen kanske bilderna finns där

Av anton studs
Skrivet av Elektron:

Analoga ingångar är ju känsligare än analoga utgångar till högtalaren. Det är ju för att insignalen förstärks, har man en kass kabel så kan man höra brus i tysta partier tex.

Digitalt in men förstärks analogt i förförstärkare och slutsteg , men har man skräpkablar och en billigt system så får man skräp ut , gäller både analoga och digitala kablar. Inget är bättre än den sämsta delen. Det du skriver är att analoga kablar är lika bra om man satsar på lite kvalité , bra att du ändrade dig när det gäller analog utrustning.

Av anton studs

Denna finns nu på kunskapskanalen för de intresserade, ganska bra https://www.svtplay.se/kanaler/kunskapskanalen?start=auto

Av anton studs
Skrivet av guermantes:

Om det är nån som vet hur det ligger till på laptopfronten...

När det kommer till laptops, ingen rendering och inga stora kalkylark, men småtung videospelarapplikation som inte är perfekt kodad och hela tiden dekrypterar media vid uppspelning, samt en vilja att behålla laptopen i många år:

  1. Är det givet att en i7 gen 10 med ungefär samma hastighet som en i5 gen 11 får datorn att arbeta lättare?

  2. Kan en i5 gen 11 med 2,8 GHz vara en bättre arbetshäst än en i7 gen 10 på 1,9 GHz?

3.kanske AMD är lösningen , kolla in lite tester på Hardware Unboxed

Av anton studs
Skrivet av tBiorrith:

Vi kommer nog att få se denna rekommenderas i många budgetbyggen framöver!

Även om budgeten är 100000:- ?

Av anton studs
Skrivet av AplAy:

Då var det dags för mina päron att få fabricerad faktura på 7 lax för att någon av dem tydligen via Telia Bredband skall ha fildelat ut tre filmer tydligen under sommaren 2019. Om dessa 7 lax ej betalas kommer de krävas på 200 lax.

Min först tanke var då: varför bara kräva 7 lax om de har ett så säkert fall att de skulle kunna få 200 lax i domstol? Låter desperat svagt juridiskt talat.

Andra tanken är att jag tittar inte på sådan porr som beskrevs och min far - till 100% - saknar den tekniska förmågan att söka fram en film och sedan ladda hem det med någon torrentklient.

Jag vet att detta är vanlig bluffaktura men tänkte bara kolla om någon annan fått liknande "shotgun bluffaktura" på just 7 lax annars 200 lax med samma slags filmer och från påstådd Telia? Intressant att veta hur mycket de varierar sina fakturor eller om de är så lata att de verkligen bara kör samma på allt förutom adressen målsägande som de skickas till?

Företagen som är inblandade är bland annat något registrerat på Cypern, något i Danmark (antar advokatfirman) och sedan Telia i Sverige. Någon som fått liknande bluffaktura från dessa inblandade länders företag?

Tycker du ska sluta att försätta dina föräldrar i den situationen dom hamnat i, dålig stil och oansvarigt från din sida

Av anton studs
Skrivet av Bernd_P1:

Problemet är yield och att man använder samma chiplets till allt man har. Och det blir någ inget över till just 5900x. 5800x finns ju rätt lätt att få tag på.
Så nån papperslansering är det ju inte.

Och nu med dom nya serverprollarna som ligger på 5000 serien gör nog att allt annat inte är prioriterat, 64 kärnor på varje prolle gör det inte bättre

Av anton studs
Skrivet av snusroland:

CS go i nästa test tack. Därför man köper Intel och inte AMD.

Amd utklassar intel i cs , kolla in linus test https://www.youtube.com/watch?v=w4EEwEZ-2Qk&ab_channel=LinusT...

Av anton studs
Skrivet av Larrxi:

Ja flytta till Soviet om du inte gillar en öppen marknad.

Var ligger Sovjet ?

Av anton studs
Skrivet av medbor:

Vatten spolar bort alla partiklar mellan processtegen, så det måste vara extremt rent, och partiklarna som skapas är extremt små och svåra att filtrera bort efter användning

Dom är väl tvungna att filtrera inkommande vatten också då som innehåller mycke mineraler och små partiklar så det gamla processvattnet kan väl tvättas på samma sätt som inkommande

Av anton studs
Skrivet av CrazySwe:

Kör samma, Dator < -- HDMI -- > Receiver/Förstärkare < -- HDMI -- > Projektor

@Acherry
Tänk på att HDMI är digitala signaler så det störs inte på samma sätt som analoga signalkablar vilket jag anser är bättre, när man ändå ska spela digitalt ljud.

Jag blir förundrad att analoga signalkablar störs ut, på vilket sätt ? Har använt analoga kablar i 47 år utan att dom har förstört ljudet.Och hur du än vrider och vänder blir det analogt till slut.

Av anton studs
Av anton studs
Skrivet av Jumpcut:

Ja, det hade jag gjort. Det är ju dessutom en enskild firma så Kronofogden kan då göra en utmätning direkt mot personen bakom bolaget.

Ofta i dessa fall så är allt av värde skrivet på frun eller någon släkting

Av anton studs

Dom är nog på obestånd "F-Skatt
Avregistrerad
Anledning till avregistrering
Bristande redovisning/betalning
Slutdatum för F-Skatt
2020-09-18 "

Av anton studs
Skrivet av Dreijer:

Det verkar inte uppdaterats sedan 2004, men gissningsvis fyller det här programmet samma funktion.

https://www.partitionwizard.com/

Detta program fungerar till 100%, har använt det i flera år till belåtenhet