Inlägg

Inlägg som anon284015 har skrivit i forumet
Av anon284015

@Powerbook: Glöm inte att du "får" 2-3 spel i månaden för medlemskapet. Inte alltid de bästa spelen såklart men ändå.
Hosta servrar är sen inte gratis. Sony tjänar inte pengar på att samla information om sina användare som vissa andra. Iaf inte i samma utsträckning.
Sen är det fortfarande billigare att spela på konsol än på PC.

Av anon284015
Skrivet av LiaR710:

4 ms gray-to-gray och 60 Hz på skärmen i detta paket, OP. Det kommer inte att kunnas spela CS och Overwatch smärtfritt, kan jag garantera. Nåt måste dock bli bortprioriterat för att få ett komplett datorpaket idag för dessa pengar, och skärmen är oftast det folk brukar prioritera lägst, vilket jag personligen tycker är lite fel. Skärmen är trots allt den del av datorn du använder allra mest.

Men mitt tips är ändå att slå till på den begagnade datorn längre upp, om du kan. Mycket mer dator för pengarna.

Bullshit. Tror rätt många spelar på 60hz och är nöjda ändå. För att inte tala om alla som kör Overwatch på konsol på sin TV.
Det duger gott med en billig skärm till det mesta utanför professionell bildhantering/videoredigering. Någon som skall börja spela PC efter att ha spelat PS4 upplever knappast någon större skillnad på hz, refresh rate och annat dravel som "gamers" blir till sig över. Alltid lika "lustigt" på Sweclockers när folk kommer med köpkorgar och påstår att man inte kan bygga en vettig speldator för mindre än 20k....

Av anon284015

@wRRM: Njae, jo såklart, men du får mer prestanda för mindre pengar om du väljer icke Mac. Du får bättre CPU plus dedikerad grafik för typ 7000 - 10000 spänn kontra 15000 - 23000 för en Mac.
Sen finns det inte riktigt feta mac laptopar. Du får inte GTX 1060/1070/1080 i en Mac tex.

Man köper inte Mac för prestanda, man köper dem för OS och byggkvalite samt för märket och som en statussymbol. OS och byggkvalité är gravt överskattade dock.

Av anon284015

@RobinJacobsson: Skall du ha prestanda skall du INTE köpa Mac.

Av anon284015

@FastMask: Billigaste lösningen är en FM sändare. Jag köpte en Belkin för 349kr på Teknikmagasinet. Fungerar perfekt.

Av anon284015

@aalleexx: Det är väl värdet på en ny "likvärdig" som skall beaktas, minus värdeminskning med - x% per år/månad sen den köptes.

Av anon284015

Mitt första datorbygge med en Athlon X2 gick åt helvete. AM2 Gigabyte MOBOn var DOA, när jag skulle ta bort CPU för returen så satt kylpastan som cement, CPUn lossande från sockeln trots att "armen" var i låst läge. Resultatet var 3 pinnar kvar i sockeln.

FAIL och några tusen fattigare!

Av anon284015
Skrivet av Cubebenq:

Hittade en snarlik tråd som nästan spårade in på ämnet men jag känner att frågan förtjänar en egen tråd där vi kan diskutera saken.

Till huvudfrågan, är tillverkningen utav MMORPG spel döende?

Har kommit på mig själv att jag ett flertal gånger bläddrat igenom Steam, sökt på Google, frågat vänner och bekanta efter nya MMORPGs, men i slutändan hamnar jag alltid i samma förbaskade triangel som består utav följande, World of Warcraft, Guild Wars 2 samt Rift. Dessa tre är de återkommande spelen för mig. Kul i ett par dagar, men allt känns så bekant även om ett nytt expansionspaket har lanserats.

Ja, spel och framförallt MMORPGs är dyra att utveckla och visst, nya spel kommer hela tiden men det känns som att inga utav dem kommer bli en stor hit, alla känns helt ärligt "halvdana."

Så vad tycker ni? Är det jag som är bitter som säger att det "var bättre förr" eller finns det verkligen en svacka i utvecklandet utav bra MMORPGs i nuläget?

Tror inte det är utdöende men kanske inte kommer så mycket nya titlar i väst åtminstone. Warcraft Online, Guild Wars (2), Newervinter och dylikt har säkert en rätt stor spelarbas ännu (rätta mig om jag har fel)
Sen finns en massa asiatiska MMORPGn som är stora i t.ex Sydkorea men inte här. Sen finns ju t.ex Star Stable som kanske inte är för oss "vanliga" gamers men verkar ha en stor spelarbas även den. Men MMORPGn skapar inga stora rubriker i media, men lever gör många av dem ännu.

Av anon284015

Hade ett liknande fel i en gammal lgh, taskigt vägguttag. Inga problem när jag baxade allt till annat rum. Så alltså uttaget eller något med säkringen. Vet inte så noga då jag ej är elektriker men det var när jag hade allt kopplat till vägguttaget i fråga som datorn betedde sig underligt. Detaljerna kommer jag inte ihåg, det var typ 6 år sen.

Av anon284015

@perost: stabilt

Av anon284015

Är detta ännu aktuellt med 18.04? Tänkte kasta in Kubuntu på en Ideapad 520s

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon284015

Överlag tycker jag tablets är en rätt meningslös produkt. det som skulle behövas är billiga färg e-ink plattor i 8 -10" för att läsa pdf och liknande på.

Av anon284015

@Shubban: Ölunderlägg

Av anon284015

jag råkade bara ha en gammal slö men energisnål dator liggandes så jag tänkte använda den som nas mer eller mindre, tänkte ubuntu server först men råkar dessutom ha en winserv licens. innan jag slösar alltför mycket av min tid på det tänkte jag bara se om någon här testat på det. främst som nas som sagt

* 64bitars dualcore med hyperthreading Atom CPU
Skickades från m.sweclockers.com

Av anon284015

Atom 330 + Windows Server 2016

Hej.
Har en gammal Eeebox liggandes med Atom 330 och 3gb minne. Skulle en sådan klara av att köra Windows Server 2016. Främst som filserver.
Vad tror folket här om den saken?

Glad valborg!

Av anon284015
Skrivet av iMacKalle:

@OldFatGamer:

Intressant svar. Jag betalar varje månad 485:- för bredband och TV. Konstigt att Comhem inte tipsat om andra alternativ. Skall undersöka saken.

Menar alltså att du ska helt frångå TV och hålla dig till online alternativ som Netflix, Cmore, Viaplay eller vad du vill. För det behöver du en dator eller SmartTV alternativt en mediaspelare typ Apple TV.

Av anon284015
Skrivet av iMacKalle:

Hej,
Jag bor i en Comhemfastighet på Kungsholmen, därför har jag allt hos Comhem, bland annat OnDemandpaketet med 8 kanaler.
Att jag fått repriser på program är jag van vid, men det senaste året kör man repris på samma avsnitt varje dag i flera veckor. Inte nog med det, även SVT1 och SVT2 kör med repriser på operor från 1970 talet på bästa sändningstid. Lördagar.
Jag anser att man ägnar sig åt kriminell verksamhet när man prackar på oss betalande kunder detta som dom vet att ingen vill betala för.
Borde inte EU ha regler för vad rufflande TV bolag i USA och Sverige prackar på betalande tv tittare.

En granne berättade att vi Comhemkunder är livegna för om vi vill byta till annan operatör så tittar dom på vilken som äger IP adresserna och Comhem har monopol på alla IP adresser på Norrmalm och Kungsholmen som gör att jag tvingas vara kvar hos Comhem. Stämmer detta och vad gör ni andra med samma problem med ständiga repriser.
I alla andra branscher är det förbjudet att pracka på folk gammal smörja. Om DN skulle ge kunderna gårdagens tidning så skulle dom bötfällas för det om man satt detta i system.

Har ni någon lösning på problemet.
Tack.

Det är 2018, kasta ut digiboxen och koppla dator eller valfri SmartTV lösning till TVn. Har inte haft antennkabeln inkopplad sen 2013. Saknar inte gammeltv ett dugg. Vad kostar ett sådant där kanalpaket per månad, täcker säkert avgiften för flertalet streamingtjänster.

Av anon284015
Skrivet av duked:

Illa! Tur att du åtminstone kunde njuta av dem då det begav sig! (30 minuter är ju iofs. OK att kunna spela)

Snarare 20, blir det 30 så spyr jag. Typ...
Irriterande, hann aldrig köra igenom Redneck Rampage heller.

Av anon284015

@Nougie: Asus är det märke som enligt mig kommer närmast Apple i byggkvalité och "premium" känsla. Acer är lite mer budget. Men sen är det stor skillnad på prisklasserna. Dock skulle jag ta en ROG framför en Predator om de kostade lika mycket och hade samma spec.

Av anon284015

@Sisyfos: Körde också ett tag med separata konton men fick ju skriva i lösenordet konstant. Mycket mer frekvent än i macOS eller Ubuntu. Ibland ger windows inte ens en alternativet att skriva in admin lösen. Den bara tvärvägrar göra det man vill och ber en logga in på ett admin konto. Så är det inte i Linux!