Inlägg

Inlägg som Kung_Josef har skrivit i forumet
Av Kung_Josef

@No_Jah: vet inte men när jag laddade ner programmet som @phauguth gav mig så funkade det att se på mina filmer.

Av Kung_Josef
Skrivet av phauguth:

För att se hur din plex installation hanterar strömmen så kan jag rekomendera https://tautulli.com/ du kan förmodligen installera den på freenasen men även på din vanliga dator.

För att titta på filmer/serier lokalt hemma så skulle jag tipsa om PMP (plex media player) istället för att använda web. Då deras egna spelare inte tvingar fram transcodes, om du inte ber spelaren om det dvs.
https://www.plex.tv/media-server-downloads/#plex-app

Har du en iOS enhet så har deras app uppdaterats till det bättre med i stort sett allt hanteras som direct stream/direct play. Vilket i sin tur "inte belastar" servern sett till vad transcodes gör.

Konstigt nog så funkar plex media player mycket bättre än web versionen och på telefonen.
problemet löst

Av Kung_Josef

@NatureBoyyy: jag kan inte nå Plex nu så ska kolla in det i kväll

Av Kung_Josef

@NatureBoyyy: nasen har i5an

Av Kung_Josef

@BergEr: konstigt det är en i5 med 3.7GHz

Av Kung_Josef

@Philippk: hur gör man så att den inte transcodas då? väljer man original kvaläte då

Av Kung_Josef

@katsuaki93: japp, har försökt att kolla på alla möjliga kvaliteter. och väntar ca 1 minut på varje video kvaliteter. när jag ser på engelska 5.1 så tar det max 2s för att den ska spela men dom andra bara laddar.

Av Kung_Josef

@kokkojambo: kollar du på dina egna filmer som du har gjort eller har du bränt det från en DVD eller bluray?

Av Kung_Josef

@giplet: Fungerar kodi på Freenas. har aldrig använt kodi. ska testa det i kväll. så får återkomma när jag har testat det

Av Kung_Josef

Det funkar om jag väljer engelska i 5.1 men dom övriga språken kan jag inte spela på och det funkar inte häller om jag väljer undertexter. så är det någon som har en Plex server? Då vill jag veta vilket program som ni använder. jag tror det är programmets fel.

jag använder Handbrake och MakeMKV men dom funkar inte hur än jag försöker så har jag bara kommit så långt

Av Kung_Josef

@LudvigLindell: Det är en HDD. vet att det inte är bra man borde ha en SDD att köra på.

Av Kung_Josef

@No_Jah: jag försöker spela upp dom på en FreeNas som jag har installerat Plex plugin på som ska hosta plex. sen så har jag testat att spela upp dom i firefox och i telefonen mot en chromecast. sen så är det i mitt lokala nätverk

Av Kung_Josef

jag får in filmerna i Plex men när jag vill kolla på dom så går det inte. rett och slätt

Av Kung_Josef

Kan inte se mina Plex filmer

Hej!

jag har nys skapat en Plex server på min freeNas. jag kan ladda upp mina filmer som jag har bränt från DVD och se dom i plex men när jag vill kolla på dom så laddar den i eveheter. värkar inte komma någonstans vad jag kan tycka.
jag har testat att spara som i MP4 och MKV. som det står ska vara supported av Plex. se media formats supported. och har bland annat använt handbrake som att bränna skivor.
vad använder ni för program för det eller är det något som jag har glömt att göra för att det ska funka?

Av Kung_Josef
Skrivet av Alling:

TeamSpeak, Discord eller Mumble. Behövs inte ens push to talk, utan ni kan köra voice activation.

Man får vara tämligen masochistiskt lagd för att Skype ska vara lämpligt till den typ av användning du beskriver.

OT: Inlägg #9000.

Skrivet av Maldergho:

@Alling Ditto. Skype är vanligt att man använder med spelkompisar, men jag kan för mitt liv inte förstå varför. De alternativ som numera finns, som @Alling nämnde ovan, fungerar oerhört mycket bättre.
Jag använder uteslutande Discord numera, har inte rört Skype på ett år eller så, och det inkluderar att prata med familjemedlemmar på andra sidan Jorden (som inte är gamers). Att använda Skype i en lokal med många personer i är mer eller mindre bara att be om huvudvärk.

Skrivet av lowngcawt:

Har då aldrig haft problem med push to talk i skype, även om jag sällan använder skype längre.

Är ju bara att binda mic mute till en knapp och sen sätter du din mic på mute så när du håller ner knappen aktiveras micen igen.

Skrivet av mrqaffe:

Ja det kan vara stora skillnader mellan mixrar i både funktioner och ljudkvalitet, kan du lösa det med att byta program för kommunikationen är det troligen enklare men ska du skaffa en mixer så läs manualen och se till att du verkligen förstår vad den stödjer för funktioner, ljudkvaliten är nog däremot det minsta problemet om den inte ska användas för musikbruk.

Tack för alla svar! Då vet jag att det inte är mikrofonens fel utan att man ska ha rätt program och sen om man vill gå den dyra vägen så ska man köpa en mikrofon som tar upp på ett bra sett.

Av Kung_Josef

@lowngcawt: Jag har aldrig sett den förut att man kan göra det utan bara commando för att stänga av/på mikrofonen men det var mycket bättre

Av Kung_Josef

@Alling:ska testa Mumble senare i kväll och se hur det är

Av Kung_Josef

@Ferrat: Det funkar inte så bra i Skype. Men har du något tips på något annat som det är Push to Talk i?

Av Kung_Josef

Så vad jag har förstått av dom flesta så ska man ha en mikrofon av något slag som tar upp ett litet område som var och en har eller en mikrofon som tar upp hela rummet som man bara har en.

Med det sagt så leder det till att man måste ha en mixer eller något annat som kan behandla ljudet innan det kommer till datorn. Om man ska ha en mixer, finns det någon skillnad på mixer och mixer eller är det bara hur många anslutningar man kan göra. Vad gör en mixer unik om det finns skillnader.

Av Kung_Josef

@GoldenFan: ja, det är en varajant