Inlägg

Inlägg som prtscreen har skrivit i forumet
Av prtscreen
Skrivet av NissanMicra:

Jag vet att det låter sjukt men det är endå Företaget som betalar 😂

Lite hederligt gammalt momsfiffel alltså?

Av prtscreen
Skrivet av Swedishchef_90:

Finns ett historiskt snitt som är väl vad folk investerar som är det förväntade? Annars skulle inte folk "sitta lugnt i båten"

Han du citerar pratar ju om räntefonder och inte aktier. Siffran du nämner brukar nämnas som genomsnittlig avkastning för börsen/aktier

Av prtscreen

Vad får du för FPS? Du kör med 144hz nämner du men får du verkligen ut så höga FPS?

Vid ett tillfälle sattes resolution scaling till mer än 100% för mig i BF1 i grafikinställningarna. Kolla det

Av prtscreen

Tar man ett lån med säkerhet, tex billån och bolån så är ju risken i de allra flesta fall relativt låg, förutsatt att man har en ordnad ekonomi i övrigt. Givetvis finns det folk som tar sig vatten över huvudet och köper/lånar till alldeles för dyra bostäder och bilar, men för de flesta är det ändå ett rimligt val. Stor skillnad på blanco och lån med kontantinsats. Sen behöver du ju förstås ha en bra försäkring också ifall nåt oförutsett skulle hända.

Av prtscreen
Skrivet av Dax:

Allente och Telenor finnes ej på shielden. Telia kan finnas men vet ej i vilket stadie.

Telia Play finns. Använder bara den istället för separat box för Telia. Möjligen saknas en del funktioner i appen jämfört med dedikerad box men det viktigaste finns.

Av prtscreen

Hej på er alla!

Någon annan som upplever att kvalitén på 4K-material på HBO Max är bedrövlig? Använder en gammal SONY TV på 1080p med Shield TV 2017, men på HBO Max så ser serier och film i 1080p betydligt bättre ut än tex Dune, som var en riktig besvikelse kvalitetsmässigt för mig. Däremot om jag tittar på 4K på Youtube så ser det riktigt bra ut. Likaså är Primes 4K-content riktigt bra. Någon annan som upplever samma?

Av prtscreen
Skrivet av Thriss:

Toppenvideo! Tusen tack för inspo!

Jag valde nu att lägga in 90% av mina besparingarna på avanza och har sedan tidigare samlat en hel bunte diversifierade fonder med olika inriktningar och geografisk spridning i världen. Ungefär så här blev det:

- ~60% Sverige
- ~40% USA och Europa
- Helt undvikit Ryssland och Kina (förutom när de tillhör globalt index)

Det blev 12 olika fonder totalt enligt ovan fördelning. Flera av fonderna ligger även ganska nära index så jag slipper att pricka in en sektor som jag ändå inte är insatt i, med några undantag. De har inte heller för stort överlapp i vilka aktier som ingår i respektive fond.

Så nu ska jag väll inte bry mig om för mycket om vad som händer på börsen, utan pengarna får jobba där de redan ligger! Förväntar mig inga snabba pengar, utan nu är det det långa spelet som väntar Jag har dock en liten klump pengar kvar vid sidan om för att eventuellt trycka in om en spännande aktie lanseras eller nått.

Disclaimer:
Jag baserar inte min investering av mina besparingar på en enda youtube video, utan detta är något som legat och grott i sinnet under ca 2-3 års tid, med en gradvis ansamling av kunskap (och mod).

Tänk på att det är bra att sprida investeringen över tid också, helst med automatiskt månadsspar, så att du fortsätter köpa andelar. Då behöver du inte timea börsen, utan du köper automatiskt lite grann ibland när det billigare och ibland när börsen står högre, men snittet är ju historiskt bra

Av prtscreen
Skrivet av paerka:

Datorn köptes i november. jag har testat köra UserBenchMark och får väldigt bra värden på det iaf.
jag spelar ingenting annat än warzone och typ witcher 3 när jag har tråkigt. Det flyter på högsta inställningarna utan problem(vilket det iofs borde med tanke på åldern på det spelet)

Hmm har du haft samma prestanda hela tiden?

Känns som att du har kollat det mesta, men jag skulle kanske prova en annan drivrutinsversion om du tycker det är värt ett försök

Av prtscreen
Skrivet av Kovu:

Denna snubben kör med ett 3080Ti och ett 5900x och får inte så långt ifrån vad du får utan mycket saker på skärmen så det kanske inte är helt orimligt?
https://www.youtube.com/watch?v=R1_ZbsIqNps

Han verkar köra på maxinställningar dock.

Är datorn ny? Testat några andra spel? Energiläge? Borde inte vara det, men kanske värt att kolla.

Låter som att prestandan är lite sämre än vad man kan vänta sig av dina specs.

Av prtscreen

Jag skulle nog kolla CPU-utnyttjande på alla kärnor och hur dina temps ligger, samt klockfrekvens. Kan det vara så att din CPU inte boostar som vanligt?

Av prtscreen

Har du Multicore rendering satt som enabled i CS Go?

Av prtscreen

@SCORPIUS: Hur sätter du dit 120-fläktarna då?

Av prtscreen

Du kan be någon annan hämta din vara som ombud om den personen får en legitimation av dig att ta med

Skickades från m.sweclockers.com

Av prtscreen

@Beginner: Jag fick det att fungera genom att lägga spelet i önskelistan och sen gå den vägen

Av prtscreen

Xbox Game Pass i 3 månader för 10 kr (annars 237 kr).

https://www.microsoft.com/sv-se/p/xbox-game-pass/CFQ7TTC0K6L8...

Kanske bara för nya användare, har inte koll på alla villkor. Ger möjlighet att spela tex Forza Horizon 4 på Windows 10.

Skickades från m.sweclockers.com

Av prtscreen

@gabriel15:
Varför bojkott?

Av prtscreen

Jag kör med den här på golvet

https://www.clasohlson.com/se/Kabel-/grenuttagsbox%20D-line/P...

och den här

https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/kablar-adapt...

runt kablarna som kommer ner från skärmen, mus och tangentbord (samt mina monitorer). Gömmer kablarna från datorn som står på golvet bakom datorn helt enkelt och har lådan delvis bakom datorn. Intressant att se hur många olika lösningar som föreslagits, men min lösning var relativt enkel att göra utan att behöva skruva under skrivbordet (inte världens roligaste syssla). En fördel tycker jag är att den är oerhört flexibel om jag vill ordna om.

Av prtscreen

Använder du samma kabel som när det var ränder senast? Kan mycket väl vara kabeln som är dålig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av prtscreen

Är det någon annan som inte har fungerande internet? Min Asus-router säger att "your ISP's DHCP does not work". Har testat att reboota routern men utan framgång.

Skickades från m.sweclockers.com

Av prtscreen

@KlyfftPotatis:
Jag har inte lyssnat på LDAC-lurar, men eftersom Bluetooth-anslutningar generellt lider av att ljudet komprimeras för att dess bitrate inte är särskilt hög skulle jag tro att det gör stor skillnad. Som du säger har LDAC ca 2-3x bättre bitrate. Jag har själv ett par Philips med Apt-X som ska vara lite bättre än "vanlig" Bluetooth, men det är enorm skillnad mellan att köra Bluetooth och att köra med sladd på dom. Med sladd får du ut den kvalitén som du spelar upp från källan, och slipper dubbel komprimering av ljudet som du får om du spelar upp Spotify i 320 kbit/s (högsta kvalitén de har) över BT.