Inlägg

Inlägg som nCredit04 har skrivit i forumet
Av nCredit04
Skrivet av OskarW90:

Jag tror att du har lagen på din sida om du vill säga upp efter 3 veckor.
Har för mig jag sätt något fall på detta.
Googla och se!

Jag ska kolla upp det, dock jobbigt att leta upp massa info på nätet när jag bara har min mobil.

Comhems support har behandlat det här med uppenbar nonchalans vilket verkligen är det som gör mig förbannad.

Skickades från m.sweclockers.com

Av nCredit04

Jag flyttade in i min nuvarande lägenhet i juli och hade också då problem. Var utan internet i nästan en vecka. Sedan har det funkat fram till i fredags för två veckor sedan.

Jag felrapporterade det direkt så det är runt två veckor de haft på sig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av nCredit04

utan internet i 14 dagar (comhem)

Jag har alltså varit utan Internet (fiber) i två veckor och Comhem verkar inte ha en aning om hur de ska fixa problemet. De vägrar dock att låta mig säga upp abonnemanget (12 månaders bindningstid).

Finns det något för mig att göra?

Obs, Min nätverksanslutning fungerar mot statsnätet, jag får upp en sida där jag kan välja tjänsteleverantör. Så problemet verkar vara att abonnemanget inte "känns igen" eller något.

Skickades från m.sweclockers.com

Av nCredit04

jepp, baserat på det jag sett så gillar jag Juholt som person, men kommer nog inte gilla hans politik.

Av nCredit04

Håkan Juholt.

Av nCredit04
Skrivet av Ilja:

Vilken sorts värld lever man i om man inte kan hitta något bättre att bli upprörd över än att sjuka kan få vård?

I en värld där inte känsloargument helt styr? Illegala invandrare är personer som saknar asylskäl och de får ju redan nu akutvård, vilket är riktigt. Ska jag åka till Australien och sedan stanna kvar när turistvisumet gått, för att därefter kräva fri vård? Verkar ganska ansvarslöst. Som papperslös kan man inte jobba vitt, detta innebär att de inte bidrar särskilt mycket till statens intäkter, samtidigt som kostnaden för dem nu kommer att stiga. Ett parasiterande på samhället som bara kommer växa i omfattning med de nya reglerna.

De kan få vård i sina hemländer precis som sina landsmän, och om de anmäler sig ordnar svenska staten en gratis hemresa.

Av nCredit04
Skrivet av Sentenced:

Nej man betalar för vård som är utanför akutvården. Då går det på försäkringen, vilket täcker in ca 90% av USAs befolkning för övrigt men det är en helt annan diskussion. Akutvården är och förblir gratis i alla länder.

Du läser ju inte ens vad du citerar. Du citerar stycket om personer som INTE har en medicinsk akutsituation. "If you're not having an emergency, then the hospital emergency room does not have to treat you."

Nej, du citerar ju stycket innan. Det stycket tar upp när sjukhus kan vägra vård. Det andra tar upp betalfrågan. Hela stycket säger "The patient-dumping law was passed to make sure that people in distress get the necessary medical attention. The question of payment, however, is between you and your insurance company. If you don't have health insurance, then you still will have to make payment arrangements with the hospital."

Men nu tänker jag inte diskutera mer.

Av nCredit04
Skrivet av Sentenced:

dvs de måste få vård alldeles oavsett om de kan betala.

Ja, men det är inte samma sak som att det är gratis. Patienten får en räkning och ska betala, gör den inte det så får de antagligen en betalningsanmärkning.

http://articles.moneycentral.msn.com/Insurance/KnowYourRights...

"The question of payment, however, is between you and your insurance company. If you don't have health insurance, then you still will have to make payment arrangements with the hospital."

Av nCredit04
Skrivet av Sentenced:

Ja det är bara att läsa lite mer i länken där i sådant fall. Nej akutvård är gratis i alla länder i väst i alla fall och nästan säkerligen i öst också.

http://en.wikipedia.org/wiki/Emergency_Medical_Treatment_and_...

"A hospital cannot delay treatment while determining whether someone can pay or is insured but that does not mean they are completely forbidden from asking or running a credit check. If the patient doesn't pay the bill, the hospital can sue the patient and the unsatisfied judgment will likely appear on the patient's credit report."

Av nCredit04
Skrivet av Sentenced:

Nej verkligen inte. Det är en myt.

*** EDIT ***

t.ex.:

"In the case of a hospital that has a hospital emergency department, if any individual (whether or not eligible for benefits under this subchapter) comes to the emergency department and a request is made on the individual’s behalf for examination or treatment for a medical condition, the hospital must provide for an appropriate medical screening examination within the capability of the hospital’s emergency department, including ancillary services routinely available to the emergency department, to determine whether or not an emergency medical condition (within the meaning of subsection (e)(1) of this section) exists."

http://www.law.cornell.edu/uscode/html/uscode42/usc_sec_42_00...

Sjukhuset kan alltså inte neka vård, detta vet jag mycket väl. Du skrev gratis akutvård, jag hävdar att man får betala efteråt.

Av nCredit04
Skrivet av Sentenced:

Alla länder har rätt till gratis akutvård i princip. Vet inget I-land som inte har det. Jag har inga problem med att man ska få annan vård till och med. Men efter att man fått vården så skall man skyndsamt överlämnas till polis. Myndigheter ska inte motverka varandra.

Verkligen? Jag var säker på att man som utlänning fick betala ur egen ficka om man t ex får akutvård i USA (såvida man inte har försäkring).

Av nCredit04

Jag vet inte när det gäller magsjuka, men influensavirus sprids lättare i torrt, kallt väder.

http://www.newscientist.com/article/dn12808-cold-weather-real...

Av nCredit04
Skrivet av Sentenced:

Därom tvistar de lärda ska jag säga dig. Jag är inte ett dugg rädd för jag bor inte nära gatan han sprängde sig på heller antar jag?

Det riktar sig mot samhället, inte mot individer. Det är ett terrorbrott. Ja jag skulle bli rädd om tryckerier i Sverige skulle leva under konstant hot att sprängas för att jag vill uttrycka min åsikt. Ja jag skulle vara livrädd att frysa ihjäl under vintern för att elen kan när som helst försvinna för att någon galen grupp samer får för sig att spränga dem. osv osv.

Terrorismen bygger inte på enskilda händelsen på den enskilda platsen utan att vi ska kännas otrygga som individer i samhället. Vi ska inte kunna gå och handla i en galleria för någon kan spränga sig där inne.

Vi ska inte tro vi har el-produktion för det är en galen grupp människor som kan beröva oss detta.

Vi ska inte tro att vi får trycka vad vi vill i våra tidningar för de som gör det kan sprängas när som helst.

Om vi inte slutar upp med att göra karikatyrer av muhammed, om vi inte slutar mobba samer. Om vi inte ... om vi inte ... osv osv

Om vi faller för terroristernas mål. t.ex. västtyska ambassaden, ja då öppnar man dörren för fler terrorhandlingar, det funkar i Sverige. Västtyska ambassaden eskalerade ändå i Operation Leo, att kidnappa en svensk offentlig person. Kräva lösensumma osv osv.

*** EDIT ***

Men om du är ute efter vad som gör mer känslomässigt ont så är det självklart att det gör ondare för en människa att bli sprängd än att elkabeln skriker alltför mycket. Men de har samma slags mål med attentaten, de skiter i om människor dör, de vill genomföra sitt mål, att samhället skall lida över en tänkt oförrätt. Inte en individ, inte en grupp människor, utan hela samhället ska bli osäkert, bara för att man inte gör som terroristen vill.

Du säger fortfarande att ett terrorbrott är ett terrorbrott oavsett skillnader i motiv, tillvägagångssätt eller resultat. Det finns avgörande skillnader även mellan olika brott i samma brottskategori. Är terroristen beredd att ta sitt liv så påverkar det situationen. Attackerar terroristerna infrastruktur eller civila ute på gatan? är terrorismen religiöst motiverad?

Det är nog tur att du inte jobbar på SÄPO.

Av nCredit04
Skrivet av CSM101:

Du har fortfarande inte förklarat varför det är av ytterst vikt att betona att detta skulle vara något helt unikt.

Jag tonar verkligen inte ner det, var har du fått det från? Var har jag nekat att den har koppling med extrema islamister eller ens islam för den delen?

Du kan ta reda på varför det hände, hur det hände och allt annat kring utan att behöva stämpla detta som något unikt, så återigen, varför denna iver till att säga att detta är unikt?

Okej, jag säger att detta är unikt enbart för din skull.
So what? Vad var poängen? Hur gangar det någon eller något? Hur förändrar det något jämfört med om man kallar det för "bara" terrordåd (citattecken eftersom du tycker att stämpla detta som terrordåd är att tona ner det tydligen).

Jag har egentligen inte sett det som av yttersta vikt att betona att det är unikt. Jag blev mest lite provocerad av ditt påstående att det INTE är unikt. Du har inte nekat till kopplingen med islamister, däremot verkar du säga att det kunde varit vem som helst som gjort det. Naturligtvis bör SÄPO fokusera mer på radikala islamister än på samer i framtiden, såvida inte de också börjar spränga folk i luften.

Av nCredit04
Skrivet av Sentenced:

Nej det är inte enda möjligheten att definiera politiskt motiv. Återigen om ens "kollegor" är aktiva terrorister som är ute efter att förinta en stat och man själv är medlem i samma organisation samt att man tar gisslan på en ambassad, riktar sina hot till en regering för att denna ska sätta press på en annan så är det politiskt motiverat. Du får skrika och sparka hur mycket du vill om det men det ändrar inget.

terroristattack med kärnvapen är lika troligt som att grisar kunde flyga av så många anledningar att jag inte ens finner någon mening med att börja försöka. Ser du det som politiskt terror om Konsulten för Merkuriosdelegationen blir kidnappad i framtiden och hotas med strålvapen? Sluta argumentera efter fiktiva extrema sitatuioner som knappast har någon slags verklighetsförankring. Det funkar inte.

Al-Qaeda trying to secure nuclear weapons, says Barack Obama - Telegraph

Citat:

Al-Qaeda trying to secure nuclear weapons, says Barack Obama

Den där Obama måste vara en riktig konspirationsteoretiker..

Av nCredit04
Skrivet av Sentenced:

Nej det är det inte alls det. Vad är det du svamlar om egentligen? Politiska motiv motsätter en viss policy, beslut? Va?

Sluta tramsa. Om polarna är en politisk extremistgrupp ute efter att förstöra en stat så är det i allra högsta grad politiskt laddat. Du kan inte vara allvarlig. Ett terrorattentat med kärnvapen skulle vara unik, så skulle även grisar som flyger här utanför mitt fönster vara. Absurda exempel är inget du kan försöka använda som argumentation.

Det var en poltisk extremistgrupp baserat på RAF som intog en ambassad i ett land de ansåg kunde sätta press på västtyskland för att få sina terroristvänner frigivna så att dessa kunde fortsätta den väpnade kampen mot västtyskland. Det blir inte mer politiskt än det kan man lugnt säga.

Vad har unikhets-spektrumet med terrordådet att göra? Du får gärna ta arbete på aftonbladets nyhetsredaktion och komma på nya unika rubriker för terrordåd. Det hjälper inte mot hur man definierar terrorism. Där har du helt klart uppenbara brister. Om du läser på ämnet så ska du se att det blir klarare för dig. Finns ett antal böcker om både terrorism och klassifikationer av sådant. Det är bara att pallra dig till närmaste bibliotek. Det blir i alla fall mycket bättre än att du sitter och gissar och kommer med galen argumentation om terrorister med kärnvapen.

*** EDIT ***

Sök på definitionen Extremist-motivated. Så ska du se att det blir klarare.

När en terrorist utför en attack p g a av politiska beslut som att förbjuda burkor, dra en landsgräns på ett annat sätt eller utbyggnad av bosättningar så är det klart politiskt motiverat. Vill man ha sina kollegor frisläppta så är det ju inte så mycket politiska motiv bakom utan snarare personliga.

ok, så du ser terroristattack med kärnvapen som unikt i världen, men ett självmordsattentat av en muslimsk fanatiker i Sverige är jämförbart med tidigare dåd i Sverige. I Så fall har vi olika åsikter och det finns inte så mycket mer att säga.

Av nCredit04
Skrivet av CSM101:

Att injaga skräck i samhället, skulle det vara något nytt? Newsflash, det kan man göra även utan att ha rörbomb runt magen och det lyckades bland andra senaste gärningsmannen i Malmö också åstadkomma. Det lyckades Hagamannen också åstadkomma. De senare två var även de riktade mot slumpmäsigt utvalda.

Vad betrffar självmordsdelen så får du förklara varför det skulle vara något så pass viktigt att det ska påpekas att detta minsann är något helt unikt som i sig enbart kommer till att splittra samhället då det naturliga tankegången efter det är "ja så går det när man öppnar gränserna och SD inte får nog med röster". Typ.

Det viktiga var att detta var en terrorhandling punkt. En person dog, flera kunde ha dödats och vi måste nu motverka terrordåd/handlingar. Sen hur den framtida förövaren väljer att spränga sin laddning ä fullständigt skitsamma, att sitta i en bil och spränga n laddning hundra meter bort skiljer sig nästan inget från att ha bomben på sin mage och utföra samma dåd.
Förstår du vart jag vill komma?
Fokus läggs på fel sak här.

Snart kallar du väl alla våldsbrott för terroristbrott. Jag har hela tiden sagt att det här dådet skiljer sig markant från tidigare terrordåd i Sverige, men om du kan hitta något liknande så varsågod.

Så du försöker tona ner dådet för att inte SD ska få fler röster? Jag misstänkte att det fanns en agenda bakom. Om vi ska kunna hindra framtida dåd måste vi veta vad som hände och varför, där kan vi nog vara ense. Men man kan inte låtsas som att den här företeelsen inte har något samband med extrema islamister.

Av nCredit04
Skrivet av Sentenced:

Du hoppar hejvilt. Det var ett uttalande om skolmassaker. Att det skulle vara unikt i Sverige. Ja det är unikt att kalla det skolmassaker. Precis som det är unikt att kalla det flinck gjorde för Parkmassaker. Trots att de är exakt samma slags motiv och krimilogisk profil bakom valfri skolmassaker och det Flinck gjorde. De har samma slags profil helt enkelt.

Samma sak blir det om man börjar tramsa om terrordåd som unika utifrån olika slags saker som skiljer dem åt när det i grunden är samma sak. Det är ju självklart att inget terrordåd är exakt likadant. Det skulle ju innebära att man bara kopierade saken rakt av och genomförde det igen och igen och igen.

Så sker ju inte i verkliga livet. Däremot när du analysera terrordåd så ska du kolla efter de karaktäristiska saker som finns och kolla om de överrenstämmer med vad som är förväntat.

Precis som du kan göra i skolmassakern och flinck-dådet alltså. Du kan vara säker på att vissa saker stämmer överens, deras profiler överlappar varandra, deras anledningar kan skilja sig självklart men de psykologiska orsakerna gör det oftast inte. De är i en viss ålder, de genomför dådet pga att något skett nyligen som sätter dem i obalans, vidare är det flera variabler som gör att de väljer vapen osv osv. Det är det som menas med en profil.

Om man istället skulle skrika skolmassaker! och Postmassaker! Så skulle man ha mycket svårare att kunna arbeta utifrån fungerande analyser och skapa sig en profil av situationen.

Jag har dragit fram argumenten för varför detta terrordåd är unikt, men du argumenterar om och om igen att ett terrordåd är ett terrordåd. Inte konstigt då att du inte kan svara på om en terroristattack med kärnvapen skulle vara unikt.

För övrigt så är terrordåd med ett politiskt motiv i normala fall när någon motsätter sig en viss policy, beslut, lagar, samhällsskick osv. Inte när man man vill ha sina polare frigivna.

Av nCredit04
Skrivet av Sentenced:

Ja i media finns det olika slags massaker. Vad säger det om saken? Flincks, Zetrhaeus och t.ex. valfri skolmassaker fyller alla samma slags mall och analyseras likadant. Det är ett massmord av typen gärningsman som upplever något som fel , skjuter personer och det vanliga är att gärningsmannen efter detta begår självmord.(här i finns X antal till variabler som stämmer exakt överrens med varandra om varför de begår mordet, när de begår det och i vilket syfte) De klassificeras exakt likadant och fungerar exakt likadant. Det har inget med miljön där de begår massakern att göra utan det psykologiska varför de utför det.

Ditt exempel med en atombomb i Israel är knappast i närheten av samma parareller du drar från stureplanasmassakern till Flincks-skjutningar till Colombine-morden. Det är överhuvudtaget inte ett realistiskt exempel.

Vilka paralleller drar jag exakt? Har inte ens snackat om Flinck-morden osv. Från början har jag sagt att det aktuella fallet är unikt p g a tillvägagångssätt och motivet. Menar du att en islamist som spränger sig i luften på öppen gata är något som inte är värt att höja på ögonbrynen för?

Av nCredit04
Skrivet av Sentenced:

Nej det var det inte alls det. Det var terrorism för de hade politiska motiv att skada samhället för att få igenom sina krav. De hade inte ekonomiska motiv. Efter ambassadattacken så kommer även Operation Leo där man ska kidnappa Anna-Greta Leijon för att återigen få igenom sina krav på både lösensumma samt frigivning av terrorister.

Det var alltså RAF , en extremistgrupp med klara terroristmål som genomförde båda dessa. Det var i allra högsta grad terrorism från början till slut. Det blir inte terrorism först när man spränger bomben eller börjar skjuta, det blir det pga motiven man har till sina dåd är till för att skada samhället utifrån politiska motiv. Svenska regeringen skulle se till att terrorister skulle släppas fria, annars skulle man döda personer , spränga bomber o.s.v.

Hade målet varit ekonomisk vinning, man kidnappar Leijon endast och enbart för att få in pengar av svenska regeringen , ja då kunde man eventuellt prata om ett dåd som räknas som kidnappning från början till slut. Så var det inte och det var det inte heller med ambassad-dådet. Det var terrorism hela tiden.

Kravet var att fångar som tillhör deras organisation skulle släppas. Det är inte direkt ett politiskt motiv. Dessutom har jag svårt att se att de hade som motiv att skada samhället.