Inlägg

Inlägg som Zeph har skrivit i forumet
Av Zeph

Not going to happen.

Av Zeph

Jag skäms över att vara svensk just nu... Skämskudde på dem som förnekar och sätter sig emot att Esport är en riktig sport.

Av Zeph

Väntar just nu på en iPad Pro 12,9" XDR 128GB Cellular Spacegray

Av Zeph

AirPods Pro. Oslagbara imo. Smidigheten, tystnaden utanför. Basen kunde haft lite mer tryck, men annars, wow.

4,5/5!

Av Zeph

Köpte och fick levererade igår. Magiskt bra imo. Bra fit, bra ljud (för att vara wireles in-ear) och ANC funkar förvånansvärt bra. Transparency Mode är trevligt också, om än smått onödigt över 50% ljudvolym då det blir svårt att höra oavsett.

9/10. Batteritiden kunde varit 6h+ men jag klagar inte på 4,5h med ANC on (always on)!

Mvh

Av Zeph
Skrivet av druvan00:

@Zeph: Datorn är redan beställd i det senaste utförandet. Blev med RTX 2080 SUPER Ventus OC DDR6 (Retail) eftersom det inte gick att beställa det som var på REA. Håller tummarna att allt fungerar bra nu!

Kommer funka bra. Kika om dina minnen du köpte kan OCas något. 3600Mhz vore fint då Ryzen scalar vackert med minnesfrekvensen. 3733 är ultimat.

Grattis till riktigt fint köp. 3900X är en BEST.

Mvh

Av Zeph

3900X + X570-moderkort samt 3600mhz-minnen istället för ditt valda 9900k/z390/minnen.

By far det bästa och mer eller mindre samma pengar som din initiella build.

EDIT: Ditt tredje bygge i tråden är bra förutom minnena. Sikta på 3600Mhz och OCa till 3733 då Inifinity scalar 1:1 upp till det.

Mvh

Av Zeph

Inet.
Inet (läs: felstavat: Inte) ens en tävling. Deras kundservice, bemötande, kunnande, förståelse, frakt (blixtsnabb och fri), pingvinstänger är i världsklass.

Av Zeph

PC-O11 Dynamic och custom loop (GTX 1080 Rog Strix)

Hej!
Jag funderar på att gå för ett chassi enl rubrik, samt 140 XRES pump/res från ek. 2x 360 SE rads från ek. Jag tänker använda det till processor enbart och låta grafikkortet gå på luft tills nvidia får tummen ur gällande nästa gen kort. Jag är orolig att jag inte får plats med grafikkortet/pump/res då kortet är rättså långt. Är det någon som kör denna combon och kan informera om det går eller ej? Tänkte ha pump/res ovanpå fläkten längst till höger på botten-radiatorn med ett vert mount.

Svar uppskattas.

Mvh Johan

Av Zeph
Skrivet av BoilInBagRis:

Hej!

I dynamic så tänker jag att man kan ha dem som radiatorfläktar, insug, i botten och som utsug på "moderkortsplåten" för att se den finare sidan av fläktarna. Baksidan är iofs inte hemsk men det finns absolut en bättre sida på fläktarna. Om du vill kunna styra både fläktkurvor och ljus så krävs en Commander Pro, inte fasligt dyr och 9x LL120 + commander blir ungefär samma pris som för RIING fläktarna. (3634 för 9st fläktar, 2st LED controllers, 1 ComP eller 4313 för 9st fläktar, 2st LED controllers och 2st CP) Alternativt så sköter du LED för fläktar + RAM och AIO via LINK och fläktkurvor via BIOS med en vanlig PWM 4-pin splitter.

Jag har mina 6st fläktar kopplade in i en LED controller som sedan är kopplad till kanal 1 på ComP för LED, varje fläkt individuellt ansluten till ComP och sen lite LED-slingor till kanal 2 på CP och en separat LNP. Blir ganska fint när det är unisont i samma ekosystem. Fördelen är ju att du också kommer kunna "gömma" ComPn bakom moderkortsplåten.

Ps. ska leta igenom telefonen efter lite bilder. Kan ta nya först i aug när jag är hemma igen

Kikade på LL120, jämförelsevis ser det ut såhär:

Riing Trio: 25db, 1,4mmH2O, 41,13cfm
LL: 24db, 1,61mmH2O, 43.25cfm

Ingen närmare skillnad. Däremot om man kör med de vita. Men kör man med svart chassi, svart rad från h150i och vita fläktar så blir det inte så snyggt tror jag inte.

Sen har jag undersökt Dynamic och där är bästa flödet Insug undertill, Insug vid sidan och ut upp (med 360 rad). Så jag ser baksidan på LL i 6/9 fläktar. Inte jättesnygga bakifrån har jag googlat mig till. Är Phanteks-chassit ett bättre alternativ fast med 6x 140-fläktar istället rent kylnings/ljud-mässigt? (Enda skillnaden på mina 2 builds i tråden egentligen).

Tack!

Av Zeph
Skrivet av BoilInBagRis:

Har du kikat något på Corsair LL120? Snäppet vassare utseendemässigt i min mening, går att synca med dina vengeance RGB pro och har ca 150% luftflöde och 200% statiskt tryck i jämförelse med TT.
Har 6st installerade i mitt nuvarande 570x, visserligen 5/6 fläktar på radiatorer men är riktigt nöjd med utseende, prestanda och ljud. Kan skicka lite bilder i pm om du vill se

Hej!
Tack för svar! Jag har tittat på dem, och gällande evolv x så tänker jag på dem som alternativ. Men kör jag Dynamic-chassit så ser man baksidan på 6 fläktar och då är inte LL så snygga bakifrån? Ringen är på framsidan där väl? Sen för att hantera dem via mjukvara så krävs väl en commander PRO?

Tar gärna bilder

Tack!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zeph

Vilken av de två?

Hej!

Jag har satt ihop två olika chassin med näatan samma komponenter.

Jag tänker ha fläktarna jag köper på rads och chassi för enhetlighet plus... såklart... rgb? Fläktarna är mer viktiga i PC-011 eftersom där ser man baksidorna på fläktarna medans i Evolv X är det trevligt med snygga fläktar också, men inte lika viktigt med de dyra TT.

https://imgur.com/a/YigzZb9

Om inte, vad hade ni rekommenderat istället? Jag uppskattar om det ser trevligt ut samt "hyfsat" tyst. Evolv X och PC-011 Dynamic är mina två som sticker ut från mängden och är "clean".

Tack på förhand!

Av Zeph

@Markusas: Är det en 3900X du har där i? Och ett PC-011 Dynamic? Om så, vänligen let me know temps.

Av Zeph

Mitt bidrag!

https://i.imgur.com/oH2VFrS.jpg

Sitter med en Evo 212 som blir VÄLDIGT toasty med min 8700k. En Dark Rock Pro 4 skulle vara en trevlig addition.

Det hade varit gött om man kunde få låta dottern sova om natten, för med Evon blir det inget med det.

Av Zeph

Hade problem med min PG279Q och det gick hyfsat fort för ASUS att skicka en ny. Dock fick jag en helt sabbad kartong... >_<