Inlägg

Inlägg som alni08 har skrivit i forumet
Av alni08
Skrivet av alni08:

Finns paketet kvar? Budar 1900 och kan hämta när det passar dig!

Jag tar tillbaka mitt bud. Det löste sig på annat håll!

Av alni08

Finns chassit kvar? kan hämta det isf!

Av alni08

Finns paketet kvar? Budar 1900 och kan hämta när det passar dig!

Av alni08

Användare: @Edin1984
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Spårbar frakt + swish
Produkt: Radeon vega 64

Positivt:
+ Väldigt trevlig och hjälpsam. Fick mig att känna mig väldigt säker i mitt köp.
+ Snabb! Rekommenderas starkt!

Negativt:
Ingenting

Slutbetyg: 5/5

Av alni08

Jag tror jag löst problemet nu. Såg i en tidigare tråd att någon hade löst problemet genom att uppdatera sin bios. Tänkte att det kan ju inte skada att testa det. Och se på fan, efter uppdateringen har inga krascher skett! Har dock endast testat två spel under ca två timmar, men än så länge funkar det!

Av alni08

@NatureBoyyy:
avinstallerade det gamla och installerade det senaste från amd:s hemsida, men fortfarande så krashcar det efter ca 30-40 min
vad fan är problemet?!

Av alni08

@NatureBoyyy:
92 grader låter ju som att kortet skulle smälta! jag kan kolla temperaturen ligger vid benchmark. Drivrutinerna har jag hämtat AMD:s program Crimson eller vad det nu heter som ska känna igen hårdvaran och installera drivrutinerna automatiskt. kan man hitta drivrutinerna manuellt på annat sätt kanske? vartifrån fick du dina?

Av alni08

crossfire r9 390 hjälp!

Hej!
Jag har nu för första gången försökt mig på en crossfire setup av två st radeon r9 390, och det har inte gått så bra.. jag kan inte ett smack om crossfire, och jag är verkligen ingen höjdare på datorer, så döm mig ej. Jag har testat i Crysis 3 och Shadow of mordor och det går hur bra som helst i ca 30 min sedan kraschar datorn. jag har märkt att ena kortet blir ganska varmt under belastning (ca 77 grader) och att fläktarna går på högvarv när jag lirar. det kan påverka krascherna kanske?

Specs på datorn:
CPU: i7 4790k
MOBO: GA-Z97X-Gaming 3
RAM: 16gb ddr3
GPU: XFX 390 8 gb och sapphire r9 390 8gb
HDD: 1 kingston SSD 120gb + 1 Samsung 240gb SSD + 1tb Seagate vanlig hd
PSU: corsair ax850
CHASSI: Fractal Design R3
OPERATIV: Windows 10
FLÄKTAR: 6st 120mm

jag tänker att det kan vara att jag har för svagt PSU som gör att den kraschar, men innan jag slänger massa pengar på en ny vill jag kolla om det kan vara något annat som påverkar. kan det vara att det är två olika kort (XFX och Sapphire) med olika klockhastigheter som påverkar? hade även lite problem med drivrutiner tidigare, men då kom det upp ett varningsmeddelande att det var driver error, men det gör det ej nu.

som sagt är det mitt första försök på crossfire, så jag kan ha gjort något fel vid installation eller ha fel settings osv.
skulle vara oerhört tacksam för all hjälp jag kan få!

Av alni08
Skrivet av shortleif:

Det beror på hur noga paketet ska kläs in, dvs hur stor kartongen runt självagrafikkortslådan blir. Men det bör hamna under 200:-

Under 200:- låter schysst!

Skickades från m.sweclockers.com

Av alni08

1700 + frakt

Av alni08

Då ger jag mig in i budgivningen med 1600 + frakt! vet någon ungefär vad frakt till Stockholm kan gå på förresten?

Av alni08

Ålder på Xfx r9 390? går den att skicka till Stockholm kanske?

Av alni08

behöver man någon speciell router för att använda operatörens datakort? Tänkte att tele2 hade så att man kunde få med en 4G-router Huawei E5186s till ett billigare pris när man tecknar abonnemang. Eller kan man ge sig ut på blocket och hitta en router till en bättre peng? Jag har en ganska begränsad ekonomi som student..
Och hur mycket surf behöver jag? Jag streamar inte allt för mycket filmer, och jag brukar inte heller ladda ned så stora saker, men jag tänker att det inte är så kul om man får slut på surf.. Kollar för tillfället på 100 GB.

Tack för alla svar hittills!

Av alni08
Skrivet av ponanmsi:

Till att börja med så kan du testa med olika operatörers kontantkort för att se hur bra täckning och hastigheter du får innan du bestämmer vilken du väljer.

Tele2 har ganska bra priser på mobilt bredband (speciellt för studenter), höga datamängder, och bra 4G täckning.

Externa antenner kan vara en lösning om du har dålig mottagning men kanske inte behövs.

Tack för svar!

tittade lite snabbt på Tele2, och som sagt de har riktigt schyssta priser för studenter. I och med att de inte heller har någon bindningstid, så ska jag nog testa på det. hur mycket data tror du att man behöver? och ska man köra på deras egna router, eller är det värt att investera i en egen? är jäkligt dålig på det här med internetuppkoppling osv..

Av alni08

internetoperatör ute i skogen

Hej!
jag hat nyss flyttat till Umeå för att studera. I brist på boende och lite snålhet så bor jag just nu ute i skogen i en stuga som har gått i släkten. Jag har kollat lite snabbt om det går att få internet hit via adsl hos Telia, men de skulle endast kunna leverera max 2mb/s... så det lutar nog åt mobilt bredband. vad skulle ni rekommendera för operatör? vad kan jag göra för att få bättre uppkoppling här ute? kan man köpa någon extern antenn etc som kan påverka?

Tack på förhand!

Av alni08

lyckades du lösa problemet? har nyss köpt en Windows 8 Professional OEM Key på kinguin, men jag kan inte hitta någonstans man kan ladda ner windows 8 lagligt.. fingerar det att installera windows 8.1?

Av alni08

Tack för alla svar! Nu har jag en del att kolla på

Av alni08

jag budar 6000!

Av alni08
Skrivet av Alle22:

swecmarknad har du att kolla på. Kolla även på referenser av säljaren. Fråga alltid om kvitto. Du ska kolla efter sockel, finns en hel del på nätet du kan kolla.

Tack! Håller på att kolla nu!

Av alni08
Skrivet av Peppar2014:

Invänta AMD Ryzen, förväntad säljstart i slutet av Februari/Början av mars.

Tänker du att de äldre blir billigare? Eller kommer det vara något som jag har råd med?
har ingen vidare koll på allt nytt som kommer nu