Inlägg

Inlägg som deepah har skrivit i forumet
Av deepah
Skrivet av Putte9:

håll ut te september eller vänta te 2025

Vad händer i September? Jag sitter också på ett snart 7 år gammalt 1080ti.

Av deepah
Skrivet av deepah:

Gällande prissättning mot 7800xt är jag fundersam. 4070 Super har MSRP från 7 799 kr. Det går att hitta Asus Tuf 7800xt för 6900 kr på en del ställen. Ett Tuf kort på 4070s går nog inte för msrp och då skiljer det en del.

För att citera mig själv. 4070 super TUF hittar jag billigaste 9290 kr varav 7800 XT TUF går att hitta för 6890 kr. Är det 2400 kr skillnad i prestanda?

Bästa erbjudandet just nu är kanske 7900 XT TUF för 9855 kr på komplett.

Av deepah

Gällande prissättning mot 7800xt är jag fundersam. 4070 Super har MSRP från 7 799 kr. Det går att hitta Asus Tuf 7800xt för 6900 kr på en del ställen. Ett Tuf kort på 4070s går nog inte för msrp och då skiljer det en del.

Av deepah

Kul läsning! Fast ditt argument att det är jobbigt att montera på ett grafikkort gäller väl inte enbart grafenblad, processen blir ju densamma av att byta kylpasta? Beroende på ålder på kylpastan som satt på grafikkortet kan du även fått samma effekt på temperatur om du bytt till ny kylpasta. Eller hade du ny kylpasta som referens?

På mitt 1080ti som börjar bli till åren behöver jag byta kylpasta cirka 1 ggr/år.

Av deepah

Annonsen är avslutad

Av deepah
Skrivet av UltraPro:

1200 för båda, hämtas.

Se pm.

Av deepah

i5 7600k + z270p-d3 & FD R5

Hej,

Säljer en i5 7600k + Gigabyte z270p-d3. Användes senast för några veckor sedan så funkar felfritt. (Fraktas i orginallåda med esd-påse)
Pris: 600 kr

Finns även ett Fractal design R5 (Alla tillbehör och orginalkomponenter finns, upphämtning kring Halmstad är att föredra.)
Pris: 200 kr

Läs hela annonsen här

Av deepah

Har fortfarande inte kommit in i menyn, har testat allt man kan tänka sig. Launchern krashar gång på gång.. Snart uppe i 120 min "spelade" och efter det kan jag inte refunda så goda råd är dyra!

Av deepah
Skrivet av griid:

men jag vill bygga ny dator till cyberpunk, tvivlar på att cpun kommer kunna driva det bra i 4k

Desto högre upplösning du spelar i desto mindre behöver du oroa dig för processorn generellt sett, tror ditt grafikkort kommer gå i taket före cpu:n.

Här syns vad jag menar: https://www.sweclockers.com/test/25932-snabbtest-core-i7-2600...

Av deepah

Blev en sådan här i julas för mig. Helt ok pris och bra inställningsmöjligheter. Finns i skinn eller tyg och om du frågar mig väldigt snygg i jämförelse med mycket "gaming-stämplat".

https://www.gbp.se/kontorsutrustning/stolar/kontorsstolar/kontorsstol-as6000-skinn.html

Av deepah
Skrivet av Mangee75:

Samma här , men det viktigaste för mig är att dom går att dyka med. Men det gör ju inte dagens smarta klockor

Finns ju lite hybridklockor, en kompis äger en "Kronaby" som han är väldigt nöjd med. Det är dock ingen ren smart-klocka då skärm osv saknas men finns en del finesser när den länkas till telefonen. Den är gjord för 100 meters djup tror jag.

Av deepah

@maLakai: Jag är intresserad av en liknande lösning, vad var det du moddade om man får fråga? Du gjorde nya hål för att flytta ut bänkskivan liten extra bit för att få plats med datorn? Sen har du bytt "hutsen" från vänster till höger?

Av deepah

Har samma kort i ett r5 chassi med tre 140 mm fläktar. Som andra sagt brukar de ligga runt 70 grader med 45-55 % fläktkurva i spel som maxar kortet.

Kan väl säga att dina fläktar i sig själva låter normalt för kortet, låter som någon kylpasta/monteringsmiss.

Av deepah

Chassit i mitt tycke är väldigt viktigt, har du delar för 17k vill du ju även att utsidan ska spegla premiumkänsla. Lite som att stoppa in den nyaste motorn i en gammal skitbil. Bara min åsikt dock

Av deepah

Jobbigt och se att man köpte en i5 7600k för ett år sedan för samma pris som en R7 1700.. Sparade dock in en tusenlapp på ram-minnen med att bygga för ett år sedan!

Av deepah
Skrivet av norzma:

@deepah: Tror jag råkat snubbla över en (temporär?) lösning iaf.

I energialternativ / avstängningsinställningar (under strömbrytare och energialternativ) fast det en inställning, "Aktivera snabb start" (fast startup på engelska tror jag)
Prövade starta datorn med detta alternativ urkryssat och det verkar som att ljudet inte hoppar framför videos eller liveströmmar längre.

Om inte det prövar kan det kanske gå att hitta något som hjälper här https://helgeklein.com/blog/2017/03/streamed-video-audio-sync...

Får jag fråga, har du ett msi moderkort? Sitter på ett m3 z170 med en i5-6600k i, undrar om det är något specifikt med just dessa då detta inte verkar vara något vanligt problem.

Tack ska testas, märkte du någon stor skillnad på tiden av uppstart?
Tror det är windows-relaterat, sitter på en 7600k med ett Z270 (gigabyte).

Av deepah
Skrivet av norzma:

Även jag har detta problem nu efter att ha uppdaterat.
Hittade du någon lösning?
Sjukt irriterande då man har en stream igång på andra skärmen nästan hela tiden.

Hej! Har haft många bollar i luften på sistone och dessvärre inte gjort något större försök i att lösa problemet. Jag kom även på att min skärm har högtalare som går via nvidias drivrutiner (tror jag?) och dessa är i synk med bild. Mina vanliga från 3.5 mm uttaget är dock fortfarande väldigt ur synk. Återkommer om jag snubblar över en lösning, även du får gärna skriva om du skulle vara före!

Av deepah
Skrivet av twit:

Jag köpte ett G810 (som använder andra switchar men samma chassi som ditt G610) under BF, och jag kommer returnera mitt främst på grund av det i mitt tycke helt oacceptabla pingandet. Kör man musik eller det är någorlunda volym på bakgrundsljudet stör det inte nämnvärt, men i en i övrigt tyst miljö låter det så illa att jag helst inte skulle använda tangentbordet alls och då är poängen med att över huvud taget ha ett tangentbord borta. Med mitt exemplar hörs det tydligt med de flesta tangenter, även vid försiktiga nedslag/uppsläpp som bara når aktiveringspunkten utan att slå i botten, och dessutom pingar det om man bara petar till brädan med minsta kraft, som att exempelvis lägga handloven mot kanten.

Ja det var ju tråkigt att höra, när det kommer till ping låter det nästan som det i ditt fall är ännu värre än för mig. Var köpte du tangentbordet och har dem sagt att du kan få byta det pga ping? Jag mailade inet angående ärendet men de har inte svarat ännu.

Skrivet av Applet:

Att smörja brytare och fjädrar brukar motverka ping
Smorde mina gaterons, var fortfarande några med ganska mycket ping, men jag hade "icke-pingande" så det räckte till bygget.

Japp, känns bara lite tråkigt att behöva smörja ett tangentbord när det är nytt, lite som att köpa en ny bil och behöva byta oljan när man kommer hem. Kan tycka att det är en rimlig service efter något år men direkt ur kartongen?

Av deepah
Skrivet av qwinoa:

Ja alltså kylaren sitter som den ska på processorn, följde instruktionerna tydligt och den sitter som en sten. Det jag råkade göra var att kanske applicera lite för mycket kylpasta men jag lyfte bort kylaren och tog bort den överflödiga kylpastan.

Har du monterat dit kylaren en gång och sedan lyfter bort den för att ta bort kylpasta rekommenderar jag att ta bort allt och börja om från början om det inte var detta du gjorde. Kan skapas luftbubblor och annat tråkigt annars.

Av deepah
Skrivet av hag:

Hade inte tänkt på att mina brytare har ping när jag skriver, men om jag slår ned/släpper en tangent åt gången häftigt finns det hos mina brytare med. Men som sagt så tyst att det inte hörs om man skriver vanligt/inte vet vad man ska lyssna efter. Ett tidigare tangentbord pingade dock lite mer, då kunde man höra det när man använde det ibland.
Svårt att säga om det skulle försvinna genom att byta tangentbord, har inte så bra koll på just den biten. Har dock hört att det ibland kan hjälpa lite att öppna (och smörja? minns inte) brytaren.

Det är (såvitt jag vet) ljudet som kan komma från fjädern vid häftiga aktiveringar/uppsläpp. Hör det både från den länkade videon och mina egna brytare om jag lyssnar efter det.

Edit: Andra hann tydligen före, med god marginal.

Ja precis, har läst massa olika lösningar så som att smörja osv. Känns ju dock som en lite onödig lösning när tangentbordet är två dagar gammalt. Antar att det är mycket som du säger med att om man inte vet vad man ska lyssna efter hör man inte det, den enda knappen jag hör när jag skriver är "g" ibland beroende på hur hårt jag träffar den. Sen hör jag de flesta om jag trycker ner dem och låter de flyga upp. Detta är dock mitt första mekaniska tangentbord så hade gjort lite efterforskning innan och lyssnade efter "defekter" dumt nog direkt när jag fick det. Inte alltid bra att veta för mycket... ha ha

Sen till något helt annat, har kanske två tangenter där fjädern knarrar lite om tangenten trycks ner långsamt, antar att detta också är vanligt förekommande inom mekaniska tangentbord och svårt att "skydda" sig mot?