Inlägg

Inlägg som Kefaz har skrivit i forumet
Av Kefaz

Teknisk specialistofficer i Försvarsmakten. Snart jobbat 10 år inom Försvarsmakten, trivs mycket bra.

Av Kefaz

Priset! Om jag skulle spara typ 25% av priset för att få en bra dator med vettiga komponenter kan jag tänka mig att köpa en färdigbyggd stationär dator.

Av Kefaz

Äntligen så Fredagspanelen tillbaka. Ser redan fram emot nästa...

Av Kefaz

Är över 30 och när min R5 1600 var ny klockade jag ur allt ur den... Men efter omstart var jag tvungen att gå in i BIOS och ändra någonting och spara annars låg frekvensen på runt 1500 MHz trots att Windows tyckte att den var betydligt snabbare. Så nu kör jag den i bara 3,6 GHz för att slippa gå in i BIOS vid varje uppstart. Är mycket sugen på att uppgradera till hösten.

I min ungdom började jag med överklockning på en AMD Athlon XP 1600+

Av Kefaz

Jag har nog bara sex stycken kvar, var av två som används mest för spelande idag.

Huvuddator: R5 1600, GTX1070, 32GB RAM (blir bedömt uppdaterad i nov)
Vardagsrumsdator: Gen4 i5, GTX960, 16GB RAM (Används mest för TV-tittande)
Gaminglaptop: Y540, Gen9 i7, RTX2060, 16GB RAM (senaste inköpet för portabelt spelande)

Mycket gammal laptop: Fujitsu Siemens: P4 3,0 GHz, ATI 9600M
Gammal laptop: ASUS EEE 1215
Inte riktigt lika gammal laptop. Fujitsu UH552: i5, 4GB med linux

Av Kefaz

9/10 (33 % kunskap, 33 % tur, 33 % supertur)

Av Kefaz

Vanligtvis spenderar jag påsken på fjället men i år blir det en hel del Red Dead Redemption 2 & Northgard istället.

Av Kefaz

Om man har Telia och vill kunna surfa på 4G rekommenderar jag appen DNS Changer.

Av Kefaz

Jag är hemma hos far och mor nu som har fiber från Telia. Deras telefoner tappade internet både via 4G & WiFi, min telefon (OnePlus 7TPro) hade fortfarande internet via WiFi med dynamisk IP-adress.

Vet någon varför det är så?

Då jag ändrade till statisk IP-adress på datorer och deras mobiler fungerar internet igen via WiFi.

Av Kefaz

I mitt hem är i stort sett all belysning smart (IKEA), några strömbrytare uppsatta. Styr mest med mobilen, känns för osäkert med att ha apparater med mikrofon i alla rum.

Av Kefaz

För min del är det omöjligt att jobba hemifrån. Är tekniker på ett fartyg.

Av Kefaz

Hängde lite på SweC i början 2000-talet men reggade mig aldrig då. Då jag började plugga 2015 umgicks jag med en kursare som dagligen gick in på SweC, jag fick ett nytt sug så nu är jag inne flera gånger per dag för att hålla koll på de senaste nyheterna samt se om något dyker upp till salu som jag inte visste att jag behövde.

Av Kefaz

Nu har jag haft en Moccamaster i ett år och är mycket nöjd, brygger snabbt, hett och gott kaffe. Innan hade jag en Hario - V60 för handbryggt kaffe, gillar konceptet, bra variation provade många sorter och tekniker. Innan det hade jag en Nespresso Pixie trevlig kapselmaskin men tröttnade på den efter 5 år. Min mor tröttnade på min handbryggare så jag fick en Moccamaster i födelsedagspresent. Moccamaster är mycket bra för den late...

Av Kefaz

Huvudburken sitter i ett Meshify C.
Burken under TVn sitter i ett Node 202.

Av Kefaz

Äntligen en "cool" produkt som gör att man kan synas i mörkret. Nu behöver man inte längre ha en ful reflex hängandes, tack Asus!

Av Kefaz

Jag var 12 år och satt med pappas Pentium II 300 MHz, 64 MB RAM (tror jag) minns inte så mycket mer om hårdvaran i den men det var ett stort lyft med Win 98 från Win 3.1 som vi hade innan. Jag har för mig att det var Settlers III Demo som jag spelade mest på den tiden.

Min första egna dator jag köpte för alla sommarjobbspengar sensommaren 2002. Tyvärr räckte inte budgeten till det jag ville ha så jag fick nöja mig med en AMD Athlon 1600+ (Palomino), GeForce MX420, 40 GB HDD. 128 MB RAM (osäker). Processorn dog efter ett tag så jag fick en ny 1700+ (Thoroughbred) efter ny fläkt gick den fint som en 2000+. Tyvärr var datorn inte vad jag hoppas på, GPUn orkade inte med så mycket.

Det jag inte saknar från den tidens datorbyggande var drivrutinsjakten. Att installera Win 98 och alla drivrutiner det var ett långsamt projekt. Win 10 är ju klart innan man knappt har börjat...

Runt 2004 sålde jag datorn och köpte en Laptop med P4 3.0 GHz och ATI Radeon 9600 den levererade fin prestanda Far Cry gick riktigt fint. Nu hade jag en bättre dator och smidigt var det att åka på LAN.

Av Kefaz

Mitt tips vid köp av begagnad bil är att kolla upp vad för typ nästa service är. Kostar den 2000 eller kanske 6000 isåfall kan det vara ett argument för att få ned priset.

Av Kefaz

Allt handlar väl om egen smak. Jag fick en ordentlig Kinnarpsstol på jobbet förut den gick att ställa in på alla olika sätt men den var för varm för mig. Hemma vid datorn prioriterar jag en sval stol (särskilt en sommar som denna) så nätrygg och tygsits är ett krav för mig, därför fungerar Ikeas variant mycket bra för mig.

Av Kefaz
Skrivet av Drickz:

I TS blandas små och stora bokstäver hejvilt. Titeln på tråden Lyder "Hur många kilobit per sekund går det på en millibit?" Sedan frågar han hur många kilob?t det går på en megabit. TS har aldrig specificerat om han vill ha byte eller bit.
https://en.wikipedia.org/wiki/KBPS

TS är hemma. Den mjukvaran jag använt i min hemutrustning har använt sig av kilobyte.

@Jink: Rösta på mig!

Om man ska vara petig på riktigt, lyder rubriken hur många Kelvinbit/s går det på en millibit? =Syntax error.

kBps=kilobytes/s
MBps=Megabytes/s

kbps=kilobit/s
Mbps=Megabit/s

273,15 K = 0°C

Av Kefaz

Jag har ett Asus ROG B350-F Gaming med en Ryzen 5 1600.
Jag hade också problem i början.
Första lösningen var att ändra "Ai Overclock Tuner" till D.O.C.P. Den fungerade bra tills jag försökte överklocka CPUn då ville inte datorn boota.
Andra lösningen var att ställa in frekvens, timings och spänning manuellt och då fungerar det utan problem. (Jag har Corsair Vengeance LPX 3000MHz 2x8GB)