Inlägg

Inlägg som Relioz har skrivit i forumet
Av Relioz
Skrivet av blunden:

Ja. Är dock tveksamt om justering av klockfrekvenser fungerar utan att den fulla drivrutinen är laddad dock, vilket den inte är i Safe Mode.

Jag installerade just drivrutinerna igen till 2070 i safe mode, men precis som du säger så får jag inte tillgång att justera något med grafikkortet i msi afterburner i safe mode.

Av Relioz

Löser jag enklast underklockning genom msi afterburner eller?

Av Relioz

Läst om detta. Tål att testas. Ingen risk att bränna plasten för tex fläktarna på detta vis? Vilken temperatur på ugnen? Ba liggandes på bakplåtspapper på plåt i ugn utan backplate eller?

Av Relioz
Skrivet av xc:

Kan du testa klocka ner kortet lite medans du är i safe mode?
eller klocka ner det ordentligt direkt så ser du om det var problemet.

Det har jag inte testat. God ide, är msi afterburner lättast att lösa detta i? Till historian så har jag ett 650W psu, och hade inga drivrutiner när jag kopplade in, har nu inne mitt 1070 igen som funkar klanderfritt. Kortet blev också jäkla varmt bara på några minuter vilket är varför jag tyckte det var konstigt.

Av Relioz

Köpte ett beggat 2070 som inte gav signal, fått bild men boot loopar nu.

Tjena. Som rubriken lyder kom jag över ett 2070 som inte startade. Testade plugga in i pcn istället för mitt 1070, dött. Tpg då isär, rensade det överflöd av thermal paste som täckte järnpiggarna utanför runt heatsinken, köpte nytt och applicerade, så fick kortet liv. Fläktarna snurrade en sväng vid start och jag kom in i Windows, och därefter börjar problemen. Jag får "video scheduler internal error", så började pcn boot loopa till detta. Testade safe mode som funkade och installerade drivrutiner men vid normalt läge så loopar den.

Är det kört? Vad mer kan jag göra? Tacksam för tips!

Av Relioz

@anon132576: Funderar på att klicka hem en CP1500 dels pga mobiluttag direkt i laddaren, men så klart primärt för min NAS & min stationära dator, primär skärm och router, samt elektroniska skrivbord (primärt för surge protection och ren el) skulle du rekommendera den? Funderar var jag ska köpa från, inga verkar ha fri retur men tänker att jag borde bli nöjd om jag slår till med den lite dyrare CP1500, mätte min dator med skärmar i load (gaming) utan alla andra enheter så mätte PC:n med skärmar 440W. så räknade det till att bli ca 550-600W I högre load ifall strömmen går - så då borde väl CP1500 bli rätt bra? Samt många portar för att plugga in saker? Vill bara ha någons annan åsikt dels om enheten samt egentligen om proshop.

Av Relioz

USB mick är inte fy skam. Jag skaffade mitt UR22 ljudkort + NT1A för studioinspelning, inte gjort klart någon musik för jag är dålig på musikproduktion men gillar ljudet på mikrofonen. Anledningen till att jag körde ljudkort var att jag ville kunna koppla in synth och även hörlurar (för det blir oftast bättre ljud för hörlurarna genom ljudkort än direkt via datorn också)

Av Relioz

ASUS Notebook Pro UX580GE

Har fått denna dator i ett garantiärende gällande en annan dator. Säljer nu denna för jag inte längre är i behov av en bärbar dator, säljes OÖPPNAD.

Specifikationer:
Processor: i7 8750H
Ramminne: 16gb DDR4 (2400mhz)
Lagring: 512GB m.2 SSD.
Grafikkort: GeForce GTX 1050Ti 4GB

Mer info: https://www.inet.se/produkt/1962559/asus-zenbook-pro-15-ux580...

Ifall den ska skickas står köpare för frakt samt skickas på eget bevåg. Finns i Umeå.

Läs hela annonsen här

Av Relioz

Vill kommentera för att förklara lite libra fungerar. Det är en centraliserad permissionsbaserad valuta. Noderna kommer att kontrolleras av företagen som köpt in sig, (dessa noder är vad som VERIFIERAR transaktioner). (till skillnad från andra kryptovalutor som oftast är decentraliserade och permissionslösa utan agerar istället i konsensus med ickecentraliserade noder, t.ex. din lokala gamers server i källaren, ifall vi pratar Ether).

Facebook kommer inte "dela data med tredje part, förutom vid särskilda tillfällen". och i det finstilta hittar man att detta gäller vid "Payment Authorization". ergo varje gång. Varje gång en transaktion sker så har de rätt att dela information "som krävs" för att verifiera och genomföra transaktionen. Detta innebär att de kommer kunna följa VARENDA öre. De kommer få så mycket data och information, och det är noderna, som styrs av de största företagen, som kontrollerar och godkänner transaktioner.

Black mirror incoming.

Av Relioz
Skrivet av pucko:

Har du köpt stöldgods?

Nejdå, kvitto finns med matchande serienummer osv, så det är inga bekymmer så!

Av Relioz
Skrivet av Dem8n:

Många tillverkare tar själva hand om reklamationen, åldersavdrag görs så man får inte tillbaka ursprungssumman.
Du kan säkert göra upp med tillverkaren direkt utan att blanda in den första köparen och få pengarna insatta på ditt konto.

Jag fick en TV av farsan en gång som han hade haft ståendes i sin kartong ouppackad och oanvänd i 2 år, sen blev det problem med den och Samsung var hemma hos mig och böt moderkort två gånger, den tredje gången tog de in den och dömde ut den helt, de satte in pengar på mitt konto utan några som helst problem.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av PeCe:

Eftersom Lenovo tillerkänt andrahandsköparen garantirättigheter så får de helt enkelt se till att ersättningen kommer denne tillgodo. Om ersättningen i slutändan hamnar hos ursprungsköparen så kvarstår ju deras skuld till andrahandsköparen, som då får hantera den som vilken obetald skuld som helst.

Då kommer ju problemet att lenovo vägrar erkänna att jag efterfrågar pengarna tillbaka. Men jag har fått tag på personen nu, efter 2 veckor av försök. Vi ska kontakta Dustin i veckan, där han, om jag fattat dustin rätt, ska begära att dustin ersätter mig istället för han.

Av Relioz

@Dem8n: Hur blir det då för mig om jag inte får tag i personen i fråga? Hittade att han är förekommande i mål, och går inte få tag på varken genom facebook, sms eller samtal. Vet inte hur jag ska nå honom för detta och om han t.ex. skulle vara i fängelse, vad händer då?

Av Relioz

Jag har hittat information på internet om personen i fråga, som menar att personen är förekommande i mål, vet inte vad det innebär men jag får verkligen inte tag i honom. Kan det vara så att han typ sitter i fängelse eller något liknande, och isåfall, vad gör jag om personen inte har möjlighet att reklamera min produkt eller överföra detta?

Av Relioz

@PeCe: Så mitt enda sätt att få tillbaka några pengar, är att få tag på personen som hade datorn först - och hur gör jag om han inte är kontaktbar? Och det finns väl ingenting som enligt lag hindrar honom från att behålla all mellanskillnad mot för vad jag betalade för datorn, kontra datorns faktiska värde, om en reklamation går genom? Medan om han godkänner att jag får beloppet tillgodo så kan jag köpa en dator? eller?

Av Relioz
Skrivet av PeCe:

När den s k reklamationsrätten gäller så har säljaren vanligtvis två reparationsförsök vid samma fel (och tre vid olika fel) om du som konsument inte godkänner fler.
Det är när du reklamerar varan för tredje gången för samma fel (och reklamationen godkänns) som du har rätt att häva köpet, dvs du behöver inte tillåta ett tredje reparationsförsök (Reklamation1->Reparation1->Reklamation2->Reparation2->Reklamation3->Hävning).

Detta är ju vad jag trodde gällde, så jag bad dem INTE reparera den. Men nu kommer den tillbaka på måndag... så vet inte vad jag ska göra. För allt verkar ju peka mot att jag måste få tag i han jag köpte datorn av, som inte svarar på kontakt - försökt FB, sms, ringa, vet inte vad mer jag kan göra.

Av Relioz
Skrivet av mrqaffe:

Har du ljudkvalitet som prio så skaffa vanliga kabelanslutna och ingen trådlös högtalare, måste du prompt ha såna funktioner använd en Chromecast audio som du tar ut signalen digitalt från för att mata in i förstärkarens dac eller en separat dac.

Vill absolut ha bra ljud, men tänker att ljudet bör vara i paritet med onyx studio 3; det är bra ljud men det är ju inte klockrent. Hade inte tänkt gå o köpa Rokit monitorhögtalare och fixa chromecast audio, vill ha 2 självständiga, kompletterande högtalare som går bygga ut på, ett bra multiroom system med bra ljud utifrån mina önskemål!

Av Relioz
Skrivet av Dem8n:

3 försök har de att laga datorn om det är samma fel.
Att du köpt den i andrahand spelar ingen roll, kvittot räcker som bevis på när garantin börja gälla, sen har man 3 års reklamationsrätt, efter 6 månader ska man bevisa att man inte haft sönder den själv. I praktiken behöver man bara visa att man inte slagit sönder den, vilket du gjort när du skickade in den för felsökning.

Skickades från m.sweclockers.com

Exakt. Vet att jag har rätt i att garantin är gällande för mig. Det gäller så för lenovo iallafall - sen har dustin valt att garantin gäller gentemot kunden som köpt datorn av denne, och jag/de behöver ta i kontakt med den kunden för att den kunden ska godkänna att jag ska få igen pengarna/tillgodobelopp vilket är ett skämt i sig, för det ska inte vara så, men så är fallet med dem. Så deras hjälp förväntar jag mig ytterst lite av.

Av Relioz
Skrivet av killawife:

Du har ingen rätt till varken garanti eller reklamationsrätt då du köpt den i andra hand. Du får vända dig till den du köpt datorn av. Att du fått den lagad så många gånger trots att du inte är originalkunden är ganska anmärkningsvärt. Har de ingen koll alls eller har de aldrig kollat om du är den som köpt datorn ny?

https://support.lenovo.com/se/sv/solutions/ht117676

Enligt den där länken så gäller garantin datorn, oavsett kund. Så ja, som jag tidigare sagt, garantin gäller - hur löser jag nu problemet?

Av Relioz

All information jag fått och läst mig till har gjort mig införstådd i att om en person köper en produkt av en annan, och garantitid finns kvar, så gäller ändå garanti - annars skulle secondhand produkter i all annan form än typ kläder vara en OERHÖRD risk för alla inblandade, man har absolut garantin kvar gentemot företaget man "köpt" (fått tag på) produkten av. Och för lenovo spelar det ingen roll om det är jag som har datorn, för serienumret på datorn är registrerat på mitt namn hos lenovo.

Av Relioz

Smartare högtalare än två parkopplade HK onyx studio 3?

Hej. Som rubrik lyder har jag två stycken HK onyx studio 3. De behöver parkopplas varje start för att spela samma, samt behöver Bluetooth dongel på min stationära, men det är inte jätte streamlined, drygt att byta mellan mobilen osv. Så det jag söker är egentligen:

Högtalare som går starta individuellt från mobil och dator, samt lätt att byta källa till, och bra ljud är viktigt. Två stycken, där det lika gärna går ha igång en. Och att de funkar bra, samt går använda till larm från mobilen, typ startas för att göra ljud för larm på morgonen, med larm inställt från mobilen. Har kollat runt på olika system men vet inte vilken produkt som är modulär så jag kan köpa nu och sedan kanske fortsätta bygga på, men tänker att wifi högtalare går högt över Bluetooth? Samt att de gärna får ha Google assistent, och vara wifi högtalare. Och får gärna se bra ut, och gärna till ett skäligt pris.

Tips uppskattas, och personliga erfarenheter!