Inlägg

Inlägg som Davisho har skrivit i forumet
Av Davisho

17500kr + frakt
Vilken butik?

Av Davisho

När slutar budgivningen? Är det buden i tråden som leder eller är det någon via sms som leder?

Av Davisho

Kort 2 - 1600kr + frakt

Av Davisho
Skrivet av medbor:

Det ser ut som att du har rätt, just den där armen har bara kvadratiska hålmönster. Men om den stödjer 300x300 kanske det kan gå ändå om man trixar lite

Absolut, vi får kika på det helt enkelt! Jag tänker att om det faktiskt inte passar och går att fixa till så får dom ha det vanliga fotstödet tills att vi skaffat ett nytt vägfäste.

Edit: Jag tror faktiskt att armen stödjer 400x200 men inget annat mått som inte är kvadratiskt. Det står så på deras informations video på youtube.

Av Davisho
Skrivet av medbor:

Hur menar du att väggfästet inte passar? VESA är VESA, men kan såklart vara ett annat hålmönster i värsta fall

Mina föräldrar har en Deltaco ARM-425 och på deras hemsida står det specifkt att 200x300 inte passar.

Jag kunde inte hitta på LGs egna hemsida vilka monteringshål som fanns tillgängliga men både på DustinHome och på Elgiganten så står det att det är just 200x300 som gäller.

Tyvärr så verkar just denna kombination inte fungera men det är ju bara vi att hitta ett väggfäste som passar och montera det istället.

Sen så kan det såklart vara så att jag har missförstått något och då får ni gärna rätta mig och förklara vad som är galet

Av Davisho

Tack för hjälpen Ibymafayhas och edson!

Jag tror det blir en LG OLED55B1 och får hoppas på att dom tycker den är tillräckligt ljus.

Sony XR-55X90J har tidigare gått för 8990 kr men ligger just nu på 13 990 med endast två återförsäljare, känns svårt att rekommendera då jag inte har någon aning om när/om priset sjunker igen och de vill köpa relativt snart.

Sonys X95 kunde jag inte se för ett rimligt pris (på prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5402001 för 19k+)

Samsung QE55QN95A verkade lovande och det blir nog den om dom tycker att LGs panel är för ljussvag, tror priset är det som avgör.

Edit: Insåg att väggfästet dom har inte passar LGs TV men passar Samsungs... det kanske blir den Samsungs ändå

Av Davisho

Hej! Tänkte hjälpa mina föräldrar med att välja vilken TV de ska köpa men har dålig koll på detta område så tar gärna emot lite tips.

- 55"
- Max 12 000 kr
- Ljudet ska vara tillräckligt bra för att slippa externt ljud, men de har inte så höga krav så de mesta borde gå bra
- VESA-stöd för väggfäste (har alla det?)
- Rummet har ganska mycket dagsljus, vore bra om skärmen går att se även på dagen.

Tacksam för hjälp

Av Davisho

Uppgraderade i samma vända från en gammal 1080p 60hz skärm med GTX 770 till en ny 1440p skärm och ett GTX 1080. Blev en redig skillnad i både bildkvalitet och fps.

Av Davisho

@ramlösa Jag tycker att Satisfactory är fantastiskt men föredrar att spela med en kompis, då kan vi bolla idéer och liknande. Kan lätt få in 50+ timmar utan att känna man har tröttnat. Spelet är fortfarande under utveckling så kommer nytt innehåll med jämna mellanrum

Skickades från m.sweclockers.com

Av Davisho

Oxygen Not Included

Skickades från m.sweclockers.com

Av Davisho
Skrivet av 120hz:

sitter med samma prolle funkar ypperligt till alla spel jag spelar/spelat!

Vad skönt att det funkar bra för dig! Jag sitter på två skärmar där spelet är på ena och discord + chrome på andra, plus alla spel-launchers som är aktuella idag liggandes i bakgrunden. Ofta Spotify eller något annat uppe också, helt plötsligt är det inte så konstigt att en 4 kärnig processor inte orkar med i mer CPU krävande spel...

Jag vill dessutom ha Wifi + Bluetooth tillgängligt (vilket jag ej har nu) så ett nytt moderkort löser det och så då får jag en till anledning att byta plattform

Men i grund och botten så byter jag nog främst på grund av intresse, annars hade ju 3600 varit mer aktuell

Skickades från m.sweclockers.com

Av Davisho

Sitter på 6600k just nu och planerar på att köpa 3700X under hösten. I majoriteten av alla spel så duger den men i vissa titlar såsom Battlefield eller Oxygen Not Included har den svårt att hänga med.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Davisho

Vi bor ute på landet och har haft samma problem och har sedan kopparlinan klipptes i höstas kört på Telias mobila bredband. De hade två alternativ om jag inte minns fel, 20 / 80 Mbit/s och skilde mycket lite mellan alternativen så gick utan tvivel på det dyrare. Beroende på tiden på dagen har vi faktiskt nått upp till 75-80 Mbit/s men endast någon enstaka gång, brukar ligga runt 40 men kan droppa ner till strax under 10 under mycket belastade tillfällen (typ helgdag runt 18).

Positivt överraskad med tanke på att vi bor på landet, fördröjningen / latensen är överlag minst lika bra som vi hade på vårt gamla ADSL. Jag antar att du borde få en bättre erfarenhet än oss om du bor i en mer tätbefolkad ort. Så rekommenderar Telias men kan ej säga hur de står sig gentemot övriga alternativ.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Davisho

@Joakim1331:

Det borde inte vara några problem att byta ut disken, annars så säger Inet det om mot förmodan faktiskt skulle vara så. (Du har väl i alla fall ångerrätten på din sida)

Skillnaden mellan grafikkorten är dess storlek och pris, den billigaste, som är på rea och normalt sätt inte är billigaste, är väldigt liten och har förmodligen en aning begränsad kylning för kortet. Tror att mellankortet av dem du länkade är en bra balans, det dyraste kortet är någon centimeter större och har därmed större kylfläns och kan kyla lite mer.

Om det är värt att byta upp dig till 2060 vet jag inte. Ang. Dvi-d dual link så har jag inte koll på om den har stöd för 144Hz, är du säker på att du kör 144Hz för tillfället?

Av Davisho
Skrivet av Joakim1331:

Hej!

Har just nu en 128gb SSD där jag har Windows och det spelet jag spelar just nu. Brukar alltid flytta över det spelet jag spelar mest från min 1TB HDD vilket är en mödosam process. Därför tror jag att jag klarar mig galant på 500gb SSD och kommer fortsätta använda min 1TB HDD för annan lagring e.g. filmklipp och QoL program.

det är den här hårddisken https://www.inet.se/produkt/4304280/wd-blue-1tb-7200rpm-64mb kommer den att passa min nya dator?

Tacksam för input!

Okej, det jag främst syftade på var typen av lagringsenhet och inte bara storleken. En NMVe är betydligt dyrare utan någon märkbar skillnad för dina användningsområden. Alltså skulle du kunna köpa en 500GB, efter dina preferenser, för runt 1000kr.

https://www.inet.se/produkt/4300686/samsung-860-evo-500gb
istället för den lagringsenhet som länkades tidigare.

Hårddisken fungerar kommer fungera utmärkt.

Av Davisho

Rekommenderar att köpa en lagringsenhet som är större, för någon hundring extra får du en vanlig SSD över SATA med dubbla storleken och du märker ändå väldigt liten eller ingen skillnad mellan en SATA och M.2 NVMe.

Ex. https://www.inet.se/produkt/4300687/samsung-860-evo-1tb
istället för
https://www.inet.se/produkt/4301070/samsung-970-evo-plus-500g...

Av Davisho

Trist, var helt i inställd på att tröjan skulle säljas helgen ut... Får ha bättre koll nästa gång :/

Skickades från m.sweclockers.com

Av Davisho

Fick 4/10 varav det var endast Age of Empire jag inte chansade på... Kände inte ens igen namnen på majoriteten av spelen

Skickades från m.sweclockers.com

Av Davisho
Skrivet av _F1GHT3R_:

Videon visar det motsatta i rainbow mycket stor skillnad i fps mellan intel och ryzen.
Större än andra spel.
Och jag jämför 2600x vs i9700K inte i9900K.
Skillnaden äe 2300Kr visst håller med och 1100kr mellan 2700x och i7 9700k men ingen säger att du inte kommer att få nästan hela summan tillbaka när du säljer det begagnat som det ser ut nu och har gjort i 5 år på cpuer.

Fast för en ungdom som TS är så spelar det väldigt liten roll vad sälj värdet blir om 4-5 år. Det handlar om att köpa det bästa man kan just nu för den pengen som finns för TS har redan sparat 6 år och en ungdoms ekonomi förändras väldigt mycket när man blir äldre då man kan börja sommarjobba ordentligt osv. Så relativt sätt är dem pengar man lägger ut och ändå får tillbaka sen mycket mindre än när du säljer och får tillbaka.

Då är Ryzen 2600/2700 mycket bättre parat med ett RTX 2070 mycket mycket bättre en RTX 2060 oavsett Intel CPU.

Om du inte håller med så får du gärna förklara dig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Davisho

Överlag verkar datorn bra, smaksak om man vill ha Intel eller AMD men eftersom du endast ska spela så är Intel ett bra val. RAM så rekommenderar jag att du köper lite snabbare runt 3000-3200 MHz istället för 2666MHz som står listat. 250GB SSD duger men jag rekommenderar verkligen att lägga någon extra hundralappar på en med 500GB för det gör verkligen stor skillnad att ha de spel man oftast spelar på en snabbare lagringsenhet. Kylaren är bra, kanske lite överdrivet bra, du har ingen K modell på CPU så kan ändå inte överklocka så kan nog köpa en liten billigare kylare.

Eftersom du är på en budget rekommenderar jag verkligen att köpa grafikkortet begagnat, då kan du köpa ett 1070ti för drygt 3000kr max 3500kr.

EDIT: var sen ute, tar tid att skriva på mobilen
Skickades från m.sweclockers.com