Inlägg

Inlägg som Saibot har skrivit i forumet
Av Saibot
Skrivet av Alling:

@fusiob @Anton_Cimex @Keffmode @Saibot

Satte mig nu med cl_showfps 2 i 1920 × 1080 för att verkligen kika på siffrorna. Oftast runt 150 fps i Deathmatch på Dust 2, knappt över 100 fps på A Site. Det stämmer också väl överens med upplevelsen (som är att det inte flyter så bra som man vill).

Så det får bli en 5700X3D!

Beställde precis en 5700X3D för att ersätta min 3700X just för att lira CS2. Är nyfiken på hur din upgrade känns!

Av Saibot

Sitter i liknande sits, har en 3700X parad med ett 6750 XT och vill höja mina 1% lows. Spelar på 1680x1050 och det vore trevligt att hålla jämnare med skärmens 240 Hz. Någon som vet ungefär vad man kan förvänta sig för skillnad mellan 5700X3D och 5800X3D i just CS2?

Av Saibot

250 kr + frakt

Av Saibot
Skrivet av Saibot:

Tar Razern för 200!

Nej förresten stryk det, 400:- för Varmilo istället

Av Saibot

Tar Razern för 200!

Av Saibot

700:- och hämtar om affär inte är gjord än!

Av Saibot

Drar tillbaka budet, har hittat ett annat kort.

Av Saibot

Då lägger jag in 250 kr + frakt här istället.

Av Saibot

Har du en benutväxt på hälen? I så fall kanske du drabbats av Haglunds deformitet. Jag gick igenom det för ett par år sedan, började med smärta som blev bättre när jag fortsatte röra mig så jag gjorde inga förändringar initialt, men sen blev det så illa att jag inte kunde gå. Körde otaliga varv hos fysioterapeuter, gjorde tåhävningar och diverse övningar men inget blev bättre. De billiga, universala inläggen som lyfter hälen en centimeter hjälpte inte alls. Det var inte förrän jag blev röntgad och fick diagnosen som hjälpen kom. Naproxen och ordentliga skoinlägg gjorda på avtryck av mina fötter. Flyttar fortfarande över mina inlägg i alla nya skor jag köper och har inte haft några problem efter det. Hoppas du hittar rätt hjälp!

Av Saibot

Råd inför omskolning inom IT

Hej Swec!

Jag har en kandidatexamen från 2016 inom vården, jobbar just nu i regionen som ingenjör i samma bransch vilket egentligen bara betyder att jag ser till att prylarna som behövs för patientbesöken fungerar. Det är monopol i Västra Götaland i den här branschen, det finns i princip inga privata företag som kan konkurrera med regionen. Löneutvecklingen är obefintlig och jag kan inte komma längre med min examen än vad jag redan gjort. Tanken på att stanna kvar och sitta fast här börjar bli outhärdlig och många de vettigare kollegorna jag haft under åren har redan rört sig vidare.

Söker därför era råd inför en omskolning inom IT! Jag har sneglat på IT-högskolan i Göteborg där de flesta utbildningar är på 2 år, vilket passar bra då jag har ungefär 2.5 år studiemedel kvar att använda. https://www.iths.se/kursort/goteborg/

Kort information om mig: 34 år gammal, har ett stort intresse för hårdvara men inga förkunskaper inom programmering. Trivs bra både självständigt och i team och hade gärna blivit kreativt utmanad i jobbet, med möjlighet att jobba hemifrån ibland. Vill gärna undvika misstaget jag redan gjort, att nischa mig alldeles för mycket och känna mig låst i mitt val.

Har kollat igenom utbildningsbeskrivningarna men tycker det är svårt att få en bra bild av hur yrkena skiljer sig, både vad gäller arbetsuppgifter och lön. Ni som jobbar inom branschen - finns det någon inriktning som ni tycker verkar kul eller önskar att ni riktat in er på? Vilka yrken tror ni kräver förkunskaper jag ev saknar? Är det något yrke som har bättre framtidsutsikter? Har kollat en del på IT-säkerhetsspecialist, om någon jobbar inom yrket eller har bra koll på det får ni gärna beskriva det.

Är väldigt tacksam för alla svar, tankar och råd!

/ Tobias

Av Saibot

Helt klart spelbart på 6750 XT och 3700x. 1080p med FSR 2 på 720p, de flesta inställningar på medium/high.
Får ut ca 70-130 fps så vill man tweaka finns det utrymme.

https://i.ibb.co/cCvrCsW/alan-wake-2.jpg

Av Saibot
Skrivet av Shiprat:

Vet inte riktigt vad det är men jag är ända i min grupp som kör AMD men de andra hade även detta issue i en match eller två efter installation. Även för mig försvann det efter någon match. De andra hade inte funderat så mycket över det hela men jag noterade att det skedde huvudsakligen när jag såg andra spelare eller vapen (vilket verkligen inte är optimalt) för första gången, så jag undrar om det kanske hade något att göra med inladdning/rendering av skins.

Exakt samma här. Är den enda i min grupp med AMD och de första matcherna var helt ospelbara, konstant stutters. Men nu flyter det toppen på mitt 6750 xt.

Av Saibot

Annonsen är avslutad

Av Saibot
Skrivet av ephemeral:

Hej. Jag tar gärna ps4 och kan hämta upp den. Kan ta det i pm.

PS4 såld till ephemeral!

Av Saibot

Nintendo Switch V2, PS4, TP-Link AX10

Hej!

Jag och sambon har gett konsolspelande en chans men hamnar ändå alltid vid varsin dator. Säljer därför både vårt Nintendo Switch och PS4.

Nintendo Switch V2 i nyskick + två spel, Mario Kart 8 Deluxe och Super Smash Bros Ultimate. Inköpt i november, fabriksåterställd och kvitto finns. Originalkartong och allt kablage fås med.

Medföljer även två st 8Bitdo Wireless USB Adapter 2 för inkoppling av andra kontroller (Xbox One, PS5 DualSense DualShock 3, DualShock 4, DualShock 4 Pro, Wii Remote, Wii U Pro etc).

Nypris ca 4400 kr, prisidé 3000 kr.

_________________________________________________________________

Playstation 4 Slim 1 TB + två handkontroller och ett spel, Tekken 7.
Saknar kvitto och originalkartong. Allt kablage medföljer inklusive två laddkablar till kontrollerna. Fabriksåterställd.

Prisidé 1000 kr.

_________________________________________________________________

TP-Link Archer AX10 WiFi 6 router.
Använd två månader, fungerar perfekt.

Nypris 600 kr, prisidé 250 kr.

Avhämtning prioriteras och jag förbehåller mig rätten att neka bud. Annonsen ligger tills priserna känns rätt. Allting finns i Johanneberg i centrala Göteborg.

Hälsningar Tobias

Läs hela annonsen här

Av Saibot

Vid "läcker designkänsla" borde även den orutinerade Sweclockern ana oråd.

Av Saibot

Om du inte har något emot att köpa begagnat så brukar det vara rimliga priser i marknaden här på Swec. I skrivande stund finns ett 1080 med utgångspris 1500 i en aktiv annons.

Av Saibot

Kör 6750 XT ihop med 3700x och tycker det funkar rätt bra.
Spelar uteslutande i 1080p och vill gärna ligga så nära de 240 Hz min skärm kan leverera som det bara går.

Men skulle ljuga om jag sa att 5800X3D inte lockade...

Av Saibot

Om du kan tänka dig att skicka så tar jag gärna Logitech K400.
150 + frakt?

Av Saibot

Annonsen är avslutad