Inlägg

Inlägg som TS1997 har skrivit i forumet
Av TS1997

Efter att ha läst på ytterligare så slutade det med att jag rekommenderade Lenovon då den verkar vara bättre än MSI överlag

Av TS1997

Tack för input! Efter att ha läst på ytterligare så drog även jag slutsatsen att det står mellan dem två då Lenovo verkar vara bättre. Så jag har gett honom dem två och rekommenderat den dyrare men att eventuellt vänta på rea, men att om han vill spara lite så kan han ta den billigare på nuvarande rean

Av TS1997

MSI Vector GP66 i7-12700H & 3070Ti vs Lenovo Legion 5 Pro i7-12700H & 3070

Hej,

Jag letar efter en ny laptop åt min pappa som spelar en del och det står för tillfället mellan dessa två (max. 20k):
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=7272245 MSI Vector GP66 i7-12700H & 3070Ti
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=6491728 Lenovo Legion 5 Pro i7-12700H & 3070

Har läst att vissa rekommenderar MSI då den har bättre hårdvara och vissa Lenovon då den ska ha bättre kvalitet & kylning.

Vilken rekommenderar ni?

Tack på förhand!

Av TS1997

Det blev ett flertal inlägg från mig under tiden jag kollade runt så jag sammanställer nu allt här.

Jag har nu kollat på följande datorer för 20k där jag rangordnat dem i ordningen nedan:
1. https://www.elgiganten.se/product/gaming/gaming-pc/gaming-lap... Verkar bäst överlag
2. https://www.komplett.se/product/1221670/gaming/gamingdator/ga... Har bättre GPU men sämre CPU och eftersom en snabb dator är viktigast så är CPU viktigare i detta fall?

När det gäller datorer för närmare 15k så har jag kollat på https://www.elgiganten.se/product/gaming/gaming-pc/gaming-lap... förutsatt att han köper den under rean. Vill han däremot lägga sig någonstans däremellan så finns även denna på rea: https://www.komplett.se/product/1221682/gaming/gamingdator/ga...

Borde jag rekommendera Lenovo Legion (nr. 1) i första hand, MSI Katana med 4060 i andra hand och Lenovo Legion med 3060 i sista hand eller borde jag möblera om listan? Borde jag kolla på någon helt annan då jag missat en superdeal etc?

Tack på förhand!

Av TS1997

Hittade ytterligare en nu. Är denna ett bättre val om han slår till innan rean tar slut? https://www.komplett.se/product/1221670/gaming/gamingdator/ga...

Av TS1997

Och hur är dessa jämfört med de två jag länkade ovan?

https://www.komplett.se/product/1220814/demovaror/datorer/dem... Baserat på vad jag kan läsa mig till så har den bättre grafik men sämre CPU än den dyrare?

https://www.komplett.se/product/1221682/gaming/gamingdator/ga... Baserat på vad jag kan se så är CPU lite sämre än den dyra Lenovon och grafik relativt jämförbar då 4060 är ungefär som 3070? Eller missar jag något?

Av TS1997

Jag har nu kollat över denna https://www.pricerunner.se/pl/27-3201600505/Laptops/Lenovo-Le... och den ser helt klart ut som ett bra alternativ i det övre spannet av hans budget. Vilken skulle ni rekommendera om han vill hålla sig närmare 15k? Tänker att jag kommer ge två alternativ men rekommendera det dyrare p.g.a. att den är mer framtidssäker.
Är denna https://www.elgiganten.se/product/gaming/gaming-pc/gaming-lap... ett bra alternativ eller finns det bättre för 15-16k?

Av TS1997

Tack för tipsen! Ska definitivt kolla djupare på Lenovo Legion eftersom ni båda rekommenderar det

Av TS1997

Söker snabb spel-kapabel laptop för 15-20k

Hej,

Jag hjälper för tillfället min pappa hitta en ny dator och han har bestämt sig för att han vill ha en laptop som han kan ta med sig. Han vill att den den ska klara av att spelas på men huvudkraven är att den är snabb och har mycket lagringsutrymme. Jag har ganska bra koll på delar för stationära datorer men laptopvärlden är jag tyvärr inte lika insatt i och undrar nu därför om ni kan hjälpa mig? Enligt mig så borde han ha minst 3060 och 1TB lagring (helst NVMe) men gärna 2TB och ännu kraftigare grafik för att vara framtidssäker då han bara brukar byta vart 10:e år eller något om inget går sönder innan dess.

Han vill även helst ha minst 15" skärm och beroende på vilka portar som finns så vill han även ha en docka för att koppla upp en extern skärm samt tangentbord & mus när han är hemma.

Vad rekommenderar ni med en budget på 15k som kan sträckas till 20k om man får tillräckligt mycket extra för pengarna om man gör det?

Tack på förhand!

Av TS1997

Jag har nu fått besked om att det tyvärr bara ska vara ett uttag per ställe men att de bara hade dubbeluttag. Är utrustningen som lord_dubbdäck rekommenderade bäst då eller finns det några bättre alternativ?

Av TS1997

Tack för alla rekommendationer! Jag har mailat hyresvärden för att kolla hur det är med uttagen. Om möjlighet till dubbeluttag finns så sätter jag en router i ett av uttagen och en switch i skåpet, annars sätter jag en router i skåpet med en AP i ett av uttagen

Av TS1997

Det stämmer vinylens, det är en tvåa. Den har dubbeluttag men av någon konstig anledning är det bara draget kabel för ett uttag per dubbeluttag så Aphex förslag går tyvärr inte. Om det inte möjligtvis ligger lös kabel bakom som inte är kontakterad då men det vet jag inte och låter konstigt om de skulle valt att göra så.

Min spontana tanke är att ha routern i skåpet och sätta en AP i ett av uttagen i lägenheten men är osäkert på vad jag borde skaffa som lirar bra tillsammans etc. Jag kommer ha en hastighet på 250/250 men vill att grejerna klarar av en eventuell framtida uppgradering också om det spelar någon roll

Av TS1997

Söker bra nätverksutrustning för lägenhet med router i elcentral

Hej,

Jag ska flytta in i en nybyggd lägenhet med nätverksuttag i väggarna som samlas ihop med ingående fiber i elcentralen på bild. Eftersom detta är ett plåtskåp så antar jag att WiFi-signalen inte lär vara optimal även om det är en relativt liten lägenhet på 59 kvm? Därför undrar jag nu vad ni skulle rekommendera för lösningar för att ha ett bra nätverk hemma? Behöver eventuellt både router och AP vid behov då jag inte bestämt ISP än och vissa tar ju extra kostnad för deras routrar.

Tack på förhand!

Av TS1997

Okej, då kör jag nog OLED ändå då för svärtan är ju betydligt bättre Är LG C2 65” ett bra val för 18k eller borde jag välja något annat?

Av TS1997

Jag har nu läst på en hel del och om jag fattat rätt så borde jag inte köra på OLED då jag kommer ha den i ett vardagsrum med ett flertal fönster. Jag kommer skaffa mörkläggningsgardiner för filmstunder etc men det kan hända att jag kollar utan ibland också. Jag har kollat runt en hel del och funderar för tillfället på Sony X90K, Samsung QN85B eller TCL C835.

Vilken av dessa hade ni valt? Eller hade ni valt något helt annat i mitt scenario?

Av TS1997

Hej,

Tack för all input! Jag har nu sökt runt en hel del och har bestämt mig för en prisklass på 5-10k. Jag har kollat en del på följande alternativ.
1. Sonos Beam + Sub Mini
2. Sonos Arc
3. Samsung HW-Q950
4. Samsung HW-Q990B (förutsatt bra rea)
5. Sony HT-A7000 (förutsatt bra rea)
6. JBL Bar 9.1
7. LG SP9YA

Vilken av dessa hade ni tagit? Och hade ni gått upp till någon av de dyrare om bra rea ges och i så fall vilken? Eller hade ni valt något helt annat som jag missat?

Tack på förhand!

Av TS1997
Skrivet av pompa_kumla:

Lg oled C1 65 tum utan tvekan den kan du noga hitta för runt 15 k kanske 77an går hamnar på 20k

Tack för rekommendationen! Har tittat lite på den nyare C2 men C1 ser ju definitivt ut som ett mer prisvärt alternativ

Av TS1997

Söker 65-75" TV

Hej,

Jag flyttar i februari och tänker skaffa en ny TV i samband med det men vet inte alls vad jag borde skaffa. Jag är för tillfället lite osäker på storlek men tänker 65-75" och söker något med riktigt bra bild för film och YouTube. Har ingen fast budget men tänker ca 20k men några lite dyrare alternativ vore inte fel ifall jag hittar någon på rea under black friday eller mellandagarna. Jag kan även nämna att 120Hz vore ett plus ifall jag vill spela något ibland men kör mestadels på dator så det är inget krav om bästa alternativet saknar det.

Vad rekommenderar ni?

Tack på förhand!

Av TS1997

Söker bra ljud till TV

Hej,

Jag flyttar i februari och ska i samband med det skaffa en ny TV samt något bra ljudsystem till den men vet inte alls vad jag borde skaffa. Borde jag kolla på soundbar eller separata högtalare och receiver? Jag vill ha riktigt bra ljud för primärt film & YouTube men kommer bo i en lägenhet så jag kan ju tyvärr inte köra några riktiga monsterhögtalare heller.

Vad rekommenderar ni? Jag har ingen satt budget men håller mig helst under 10k. Det kan ju dock vara något dyrare om man kan hitta på rea under black friday eller mellandagarna så några lite dyrare alternativ är okej.

Tack på förhand!

Av TS1997

Okej, tack för info! Då kan jag lika gärna köra de yttre med HDMI istället