Inlägg

Inlägg som izzeww har skrivit i forumet
Av izzeww

Byt till en Ryzen 5 1400 istället och överklocka.

Skickades från m.sweclockers.com

Av izzeww

Vad har du för komponenter ?

Skickades från m.sweclockers.com

Av izzeww
Skrivet av Karatekatten:

Ojojoj, detta blev inte lättare nu inte haha

Lenovo P2 verkade rätt intressant, men så sticker det rätt rejält i ögonen iom prisökningen som skett, så tror nog den går bort.

LG G6 känns efter lite läsning som om att det är en dyr variant av G5, vilket låter som att prestanda/krona inte är skyhög precis.

Moto G5S verkar ha ungefär samma innehåll som en LG G4, grovt räknat, eller? Om jag tolkade det rätt så är det i princip processorn och grafiken som är de två stora skillnaderna.

Nokia 6, kan eventuellt vara ett alternativ, men känns som att Redmi Note 4 ligger snäppet bättre till där.

Huawei Honor 8 verkar vara rätt schysst. Ser att de använder sig utav någon annan typ av CPU/GPU, men antar att det inte är så mycket att bry sig om? Funktionerna är väl desamma typ, bara olika prestanda? Honor 8 saknar Radio, är osäker på om det kommer kunna bli ett problem eller inte. Används det till något mer än radio? Spotifys radio-funktion, det är inte "riktig radio", eller? Använder ofta spellistor baserade på låt/artist/befintlig spellista och det skulle vara tråkigt om det inte fungerade med Honor 8.

Oppo har jag aldrig hört talas om, och deras hemsida tycker jag är lite dum. Inte så översiktlig. Är det någon modell man bör fästa ögonen på något extra?

@izzeww;
1. Ok, då vet jag. Gjorde samma sak förr, men numera är jag tvungen att ladda mer än en gång om dagen om jag inte har den på standby 100% av tiden...
2. Även om kameran inte är det som avgör så är det ju självklart ett plus om den är bra. Schysst batteritid plus OS:et låter också fint. Trådlös laddning känns inte så nödvändigt, ska finnas på min G4 har jag för mig, har dock aldrig använt det. Filmar ytterst sällan (2-5 gånger per år kanske?) så 30fps är nog inget som kommer störa mig det minsta
3. Trodde det var så Får se till att köpa på mig fodral och sånt direkt, för annars blir det aldrig av. Speciellt om man inte råkar springa på något schysst fodral nånstans i farten
4. Brukar väl vara så, men är de inte många och inte direkt gör något väsen av sig, då gör det inte speciellt mycket att de finns heller.
5. Det var inte mycket mer än så alltså? Då var det ungefär som jag trodde. Känns mer som en dum risk än något annat (iaf för en som mig, som inte har gjort det förr...).

Tack alla för svaren! Uppskattar all hjälp jag kan få, då jag är så pass lost Skulle kunna sitta i evigheter och bara jämföra och läsa... Är verkligen en djungel med mobiltelefoner där ute numera. Tacka vet jag den gamla goda tiden då det fanns typ Nokia, Ericsson, Sony och Motorola att välja mellan
Har du någon invändning mot någon av mina tankar om förslagen så hojta gärna till

/K

Honor 8 : Kirin 950 4gb RAM
Nokia 6 : Snapdragon 430 4gb RAM
Lenovo P2 : Snapdragon 625 4gb RAM
Moto G5S : Snapdragon 625 4gb RAM
Xiaomi Redmi Note 4 : Snapdragon 625 4gb RAM

Lenovo P2 och Moto G5s har samma SOC så de kommer prestera likvärdigt. Nokia 6 kommer prestera sämre än de två då den har en sämre SOC. Honor 8 kommer att prestera betydligt bättre än alla andra.
Angående Honor 8 så saknar den radio men Spotify radio är ju inte vanlig radio så den fungerar.
Lenovo P2 har ett gigantiskt batteri på 5100 mAh jämfört med de andra som har 3000-4000 mAh.

http://gsmarena.com/lenovo_p2-8319.php
http://m.gsmarena.com/motorola_moto_g5s_plus-8699.php
http://m.gsmarena.com/xiaomi_redmi_note_4-8531.php
http://m.gsmarena.com/huawei_honor_8-8195.php
http://m.gsmarena.com/nokia_6-6885.php

Om jag var du så skulle jag välja den som du tycker är snyggast och har den funktionalitet som du önskar. Kan tipsa om att fingeravtrycksläsaren är nice att ha.
Honor 8 brukar (som någon sa) komma på rea ibland för 2-2500 kr.

Skickades från m.sweclockers.com

Av izzeww
Skrivet av Karatekatten:

Då Huawei P10 kostar omkring 5000 så går den bort. Vill betala en summa och ha det avklarat, skönast och bäst så

Xiaomi låter som att de är för bra för att vara sant. Såklart kommer ju varningslamporna upp i huvudet... "Låter det för bra för att vara sant, så är det nog för bra för att vara sant". Men kanske är detta ett av undantagen?

Redmi Note 4 saknar stöd för snabbladdning om jag förstod mig på det rätt, men ungefär hur lång tid tar det att ladda upp telefonen från 0 till 100%? Grovt räknat.
Att det inte är svenska stör mig inte ett dugg då även jag föredrar engelska. Så, ponera att jag köper en Redmi Note 4 Global, då är det bara att starta och köra? Den har engelska installerat som språk från fabrik, eller behöver jag leta fram språkinställningar på kinesiska?

Om ni med Redmi 4:or, vilka tre egenskaper tycker ni bäst om på telefonen och vilka tre är sämst? Bortser från prisvärdigheten då det är så självklart
Har ni fodral/skyddglas på era telefoner? Hur är passformen, blir det att beställa från Kina om man vill ha något nytt fodral eller går det hittat i en vanlig fysisk butik?
Hur är det med förinstallerade program, vet att det var något jag tittade på när jag köpte telefon senast. Är man låst med en massa program som drar batteri och prestanda?
Vad är fördelarna med att flasha om telefonen? Och eventuella nackdelar?

Ledsen om jag bombarderar er med frågor, hoppas det inte ska vara några problem

Tack för svaren

/K

1. Laddningstiden har jag ingen aning om då jag alltid laddar på natten.

2. De 3 bästa: MIUI (operativsystemet) är grymt bra och väldigt lättanvänt. Batteritiden är väldigt bra för att vara en telefon som kostar 1500-2000kr. Bra kamera.
De 3 sämsta: 30 FPS när du filmar tycker jag är dåligt. Trådlös laddning hade varit trevligt att haft. Kommer inte på en tredje.

3. Jag har härdat glas skärmskydd och skal på min. Skalet följde med utan extra kostnad medans skyddet betalade jag $1 för. I lådan så följer det med 1 plast skärmskydd. Du kommer inte kunna köpa skal i en fysisk butik (är jag ganska säker på) utan det är Aliexpress, Wish, Dx, eller någon annan kinesisk hemsida.

4. Det är några onödiga program installerade. De programmen tar nästan inget batteri eller processorkraft.

5. Fördelarna med att flasha telefonen är bättre batteritid (marginellt) och mindre onödiga appar. Nackdelarna är att det kan gå fel och det kan vara så att vissa funktioner inte fungerar (t.ex fingeravtrycksläsaren).

Skickades från m.sweclockers.com

Av izzeww

Om du köper en Xiaomi telefon från Kina så måste du kolla ifall det står global på den. Global versionerna har stöd för svenska frekvenser.
Denna annons är en bra exempel på hur det bör se ut. Officiell återförsäljare och Global versionen. Står också att den har Play store vid specifikationer fliken. När du får din telefon är det bara att tuta och köra, notera att det inte finns svenska, bara engelska.

Av izzeww
Skrivet av Koolance94:

Det roliga i detta är att varken Intel eller Asus kunde svara på detta, Intel va tvungen att göra en "ticket" för en teknik som de själva producerar... Är dom allvarliga eller?

Ingen aning. Antagligen så är det dålig kommunikation inom företaget.

Av izzeww

Om du försöker att boota från diskarna så går det tyvär ej med V-ROC. Hittade denna artikel från PcWorld där dom säger detta.

Citat:

works perfectly fine with, say, a Samsung 960 Pro, and you could see four individual Samsung drives in RAID. If you want to use VROC to create a bootable partition, though, you can use only Intel SSDs.

Av izzeww

https://www.newegg.com/global/se
Notera att priserna är utan moms.

Skickades från m.sweclockers.com

Av izzeww

Jag röstade på anon257891's tangentbord, Brodholm's CNC och Timpelay's Iris.

Skickades från m.sweclockers.com

Av izzeww

Finns det kvitto ? Har den några döda pixlar ? Har du någon aning vad frakten skulle gå på ?

Av izzeww
Skrivet av RVX:

Kanske värt att invänta denna efterträdare istället?
Är det samma som med 4 som tipsades nyss, dvs att jag måste köpa Global för att kunna använda den här i Sverige?

Edit. Verkar inte finnas ännu på aliexpress, när kan den tänkas dyka upp för försäljning tror ni? Om den nu efterträder redmi Note 4 finns det väl egentligen ingen anlndning att inte köpa 5?

Skickades från m.sweclockers.com

Jag tycker att det är värt att vänta på 5an. Troligtvis så kommer den upp på Aliexpress någon gång snart. Du måste köpa global för att få Google play.

Av izzeww
Skrivet av RVX:

Vilken telefon skulle ni som har koll säga är den mest prisvärda telefonen för 2500-3000:-? Min G4 Min G4 tuggar verkligen tuggar verkligen på sista versen känns det som.
Får absolut inte vara edge panel.

Skickades från m.sweclockers.com

Xiaomi Redmi Note 5 lanseras idag och kommer kosta runt 2000kr. Den har en del förbättringar jämfört med 4an t.ex IPS skärm, bättre processor och dual-sim.

En liten bit över din budget finns Xiaomi mi6 som har samma prestanda som Samsung galaxy S8 och Oneplus 5. Den brukar kosta runt 3500-4000 kr.

Finns självklart andra kinesiska telefoner men det är dom som jag skulle valt.

Av izzeww

Gör en blocket annons där du visar "Midvinter" och säger att du kan göra personliga custom byggen. Enklaste sättet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av izzeww

Det är väl inte så mycket av någon hake, köp om du vill. Garanti ärenden kommer förstås vara mycket svårare jämfört med Sverige.

Av izzeww

Gissar på en drönare och lång slutartid.

Den bästa bilden ser definitivt ut som en drönare som är stilla medans de andra bilderna är att den rör sig och du har lång slutartid vilket gör att prickarna dras ut och blir till linjer.

Av izzeww

Vega (AMDs nya arkitektur) lanseras inatt klockan 03:30 så vänta tills dess tycker jag. Nvidias nya arkitektur Volta lanseras (enligt rykten) någongång tidigt 2018 eller väldigt sent 2017. Så ifall du överlever ett halvår till så köp något Volta kort, eventuellt Vega om det blir nått bra.

Av izzeww

Klagar på fanboys.

Heter "geforce60".

Logik.

Av izzeww

För spel, Dator nr 1, den har bättre grafikkort men sämre processor. För allmänt användande så är Dator nr 2 mer värd eftersom den har bättre processor.

Av izzeww

Några bra nätaggregat är EVGA Supernova G2/G3 eller Corsair RM650x.

Skickades från m.sweclockers.com

Av izzeww

Xiaomi mi6 ?

Skickades från m.sweclockers.com