Inlägg

Inlägg som Faggan har skrivit i forumet
Av Faggan
Skrivet av Jonas79:

Snyggt jobb en så länge.

Men att bygga en egen Custom resorvoar är nog utanför väldigt mångas kunskaper.

Kommer några av dina smarta lösningar kunna beställas av dig eller någon annan ?

Tack!

Om det gäller ett fåtal reservoarer så kan jag tänka mig att göra dem på beställning. Däremot har jag inte möjlighet att producera några större antar. Eftersom jag gör alla mina frästa detaljer manuellt så går det även åt en hel del tid vilket kommer återspeglas i priset. Vi får se vad Louqe hittar på. Annars kan du/någon annan som är intresserad höra av sig till mig så kanske jag kan svänga ihop något.

Skrivet av TheMadPanda:

riktigt snyggt bygge och gillar den rena layouten när man ser allt, även eventuella missar eller svår kabeldragning. Kan såklart funka om man ramar in det mer, men är inte riktigt samma grej. Med helt rena paneler så blir det mer som en utställning vilket också ställer högre krav på insidan.

Hade varit snyggt om det fanns glaspaneler med lätt tint som också har ventilationshål tror det kan funka bra också utseendemässigt. Hade säkert också funkat för ett vanligt luft-kylt system.

Gillar dock jobbet väldigt snyggt hittills!

Kul att du gillar det! Ja det är helt klart en utmaning. Jag har ett litet skrymsle bakom nätaggregatet som jag kommer behöva gömma undan några av splittarna för 24-pin kabeln i bland annat.
I övrigt så är det exakt längd och fina avslut som gäller.

Ja det kanske hade varit något. Jag vet att Louqe håller på att titta på sidor med fönster men jag tror inte de har annonserat vilket material det kommer bli än.

Tack så mycket

Av Faggan

Custom reservoar var det ja!

För att göra luftningen enklare så valde jag att göra en platt reservoar som monteras stående.

https://i.imgur.com/QLrYVWE.jpg

https://i.imgur.com/NxIVTr1.jpg

Reservoaren är 20mm tjock och får precis plats mellan chassi sidan och grafikkortet. Insidan kanske ser lite mjölkig ut just nu men det kommer gå till sig när jag fyller loopen senare.

https://i.imgur.com/jJGetX1.jpg

https://i.imgur.com/BTYmxxA.jpg

Jag gjorde även ett litet stöd i övre hörnet så att reservoaren inte slår fram och tillbaka om man flyttar chassit.

https://i.imgur.com/WECXRIV.jpg

Nu är det bara rör och kablarna kvar!

Av Faggan
Skrivet av andra94:

@Faggan: jag tycker orginal , blir det 1x240mm eller mer? sitter o funderar lite själv på loop och då tänker jag typ FD kelvin s24 sedan en extra 240mm i toppen + GPU.

Det blir 1x240mm. Jag ser inget behov att ha mer radiatoryta än så i och med att den inte kommer överklockas. Dessutom är det enklare att få en snygg loop.

Av Faggan
Skrivet av Skonky:

Ok. Hur kommer Arctic skilja sig från denna? Förutom tillverkningsprocessen...

Det vet jag inte. Jag representerar inte Louqe, i alla fall inte på annat sätt än att jag tar fram denna mod åt dem. Jag pratade lite med dem när jag fick chassit och då nämnde de att de hade tittat på andra alternativ för att ta fram den vita färgen eftersom de inte var nöjda med resultatet. Jag tror att jag har läst eller sett i någon livestream att de nu vet hur de ska göra för att ta fram den men mer exakt än så har jag inte hört.

Troligen har någon redan frågat i den stora Ghost S1 tråden här på forumet annars kan ju du göra det. De svarar säkert!

Av Faggan
Skrivet av kribol01:

@Faggan:
Jag tror det hade varit snyggt om akrylen började några centimeter in på chassisidan. En "list" som täcker det på ömse sidor av gpun som inte är gpu om du förstår vad jag menar. Tror på en mer renodlad look där det bara är komponenterna som syns. Borde även ge dig möjlighet att dölja kablage osv.

Jag tror du har rätt i det! Jag ska titta på en lösning för det när jag får det rätta chassit.

Av Faggan

Jag nämnde tidigare att jag ville göra nya sidor till chassit för att det ska bli lite mer tydligt att det är vattenkylt.

Direkt stötte jag på lite problem som behövde lösas. Hur ska jag kunna släppa ut luften uppåt när jag ersätter hålen i toppen och sidorna med solida akrylbitar?

Jag valde att lösa det med att skapa en glipa mellan toppen och övriga chassit. Detta genom att montera toppen på distanser som höjer den ca 3mm.

https://i.imgur.com/etY0Vme.jpg

Sidorna är egentligen en kopia av Ghost S1s originalsidor. De glider ner i spåren på samma sätt men mina i akryl kan inte skruvas fast.
Med sidor och topp klara så provade jag att montera dem så här blev det.

https://i.imgur.com/6Wf1jHJ.jpg

https://i.imgur.com/5BAmXny.jpg

Målet var att behålla stilen på chassit men jag vet inte riktigt om jag tycker att jag har lyckats med det. Det blev väldigt luftigt men det kanske ordnar sig när jag får in lite mer prylar i chassit. Vi får se om jag låter chassit vara såhär eller om jag ändå använder originaltoppen.

Vad tycker ni?

Av Faggan
Skrivet av jazon:

Jag tror de kan vara den vita lackade som inte är artic. Dvs deras test som de beslutade inte skulle bli. Grundar Det på att chassit han hade nu bara var provisoriskt. Kan dock ha fel

Skickades från m.sweclockers.com

Du har rätt. Det är ett prototypchassi som om jag inte har förstått fel inte kommer gå till produktion utan man kommer välja en annan metod för att få fram ett vitt chassi.

Av Faggan
Skrivet av Forsberg Customs:

Äntligen! Kollade in den på DH och fått möjligheten att kolla lite mer på den efter också och är väldigt intresserad! Ska bli riktigt kul att följa denna!

Eller hur! Jag skulle kunna tänka mig att ha detta chassi hemma själv faktiskt. Det är stilrent och kompakt och det går att vattenkyla. (Hoppas jag...)

Skrivet av alexander_s:

@Faggan: Grymt bygge! Dock lite kul att du skriver "Jag vill försöka använda komponenter som finns på marknaden för vattenkylning. Det vill säga att vem som helst ska kunna bygga ihop en loop med ungefär samma komponenter och på ett liknande sätt som jag gjort utan att behöva ha tillgång till avancerade maskiner". Inte alla som kan ordna såna fästen med brödkaveln precis:p grymt bygge dock och ska bli kul att följa!

Vad det gäller pumpfästen på marknaden så finns det inga alls som är små nog att montera in i detta chassi (som jag har hittat). Det jag menar med texten ovan är just det jag avslutar med "utan att behöva ha tillgång till avancerade maskiner". Detta fäste är tillverkat med bågfil, borrmaskin, skruvstycke och fil det tycker jag är ganska rimligt att man har hemma om man ska göra ett vattenkylt bygge med rör så behöver man ha några verktyg i alla fall. Sen kanske man inte kan få till samma finish som jag har fått men jag har gjort detta några gånger nu och då lär man sig knepen.

För att alla ska förstå mina tankar kring detta så är min personliga åsikt att i princip vem som helst kan hålla på med modding. Man måste bara våga prova och våga göra fel. Det är så man lär sig. Man behöver inte en maskinhall med enorma mängder maskiner, med vanliga handverktyg kommer man väldigt långt. Sen kanske resultatet blir annorlunda från en maskintillverkad del men i min mening är det lite av tjusningen att den är handtillverkad också. Titta på @Laine skapelser, De är fantastiska och är gjorda med enklare verktyg. Han har istället använt sig av erfarenhet och design för att få fram det han vill.

Av Faggan

Dags att montera pumpen!

Jag har valt att placera pumpen under nätaggregatet och eventuellt höja nätaggregatet en aning från dess tänkta position i chassit för att få plats med pumpen. Jag har inte bestämt exakt på vilken höjd jag ska ha den än. Det är en dragkamp mellan att slå i radiatorn nedåt och att inte få in kablarna uppåt. Den exakta höjden kommer jag bestämma när jag har fått en L-Tophat och kan avgöra hur mycket jag kan sänka ner allt mot radiatorn.

Jag tillverkade ett fäste som skruvas fast på hållaren till nätaggregatet. En ganska simpel design men det gör precis vad det ska!

https://i.imgur.com/Eyzed16.jpg

Sedan funderade jag över vilken färg/finish jag ville ha på fästet och kom fram till att ett målat fäste skulle se ganska billigt ut i jämförelse med det anodiserade aluminiumet som chassit är gjort av. (inte just detta chassi men det svarta som jag ska migrera till senare) Tidigare har jag tillverkat polerade aluminium detaljer för att matcha just den typ av anslutningar som finns i vattenkylningen så varför inte göra det igen? Personligen tycker jag det ser lite mera premium ut i alla fall.

https://i.imgur.com/BSaMzp7.jpg

Provmonterat på hållaren för nätaggregatet

https://i.imgur.com/8A8TDNw.jpg

https://i.imgur.com/yT2VkTG.jpg

Och slutligen då provmonterat i chassit.
Observera att chassit står upp och ned på kommande två bilder.

https://i.imgur.com/QlC7K0N.jpg

https://i.imgur.com/WSN00R1.jpg

Det jag vill få till är att få anslutningarna till pumpen att komma igenom till grafikkortets kammare. Där finns det plats att montera en platt custom reservoar utanför grafikkortet.

https://i.imgur.com/nfiWnG1.jpg

Då reservoarens utformning är till viss del påverkad av pumpens exakta höjd i chassit så avvaktar jag med att tillverka den. Istället tänkte jag börja ta fram nya sidor och ett nytt lock/tak till chassit i akryl så man kan se in lite bättre.

Av Faggan
Skrivet av Vzano:

Att vattenkyla med två L-tops/240mm radar hade gjort att chassit förlorar sitt syfte. Alphacool har en rad med inlopp på en sidan av raden och utlopp på andra sidan istället för att ha in och ut på samma sidan. Då kan man ha dra slangarna för CPU-blocket vid I/O-panelen istället för att dra de parallellt med raden. Pumpen kan vara lite klurig att montera och få det snyggt.

Precis så tänkte jag också. Och det går helt klart att göra så! Men i min mening tar bort hela grejen med ett litet chassi.

Av Faggan
Skrivet av Wasp:

Beror helt på tempkrav. Får tänka på att det är maximalt en 30mm radiator också Planerar med en 240 också men kommer inte rendera några filmer med endast 240:in i ivarjefall.

Ioförsig så kan man ju faktiskt eventuellt klämma in en 45 om det finns vettiga 15mm slimfans?

Dock så får ju både radiator och fläktar smaka på sandpappret

I och med att chassit är så litet från början så kanske man ska förlika sig med lite högre teperaturer oavsett om man kör vatten eller luftkylt. Det kanske är möjligt att få in 2x 240mm och få ner temperaturerna men jag personligen hade nog tittat på ett annat chassi om jag nu prompt skulle ha in två stycken. För att få in två radiatorer så måste man köra två st L tophats och då är chassit inte så litet och smidigt längre. Layouten gör det dessutom krångligt...

Skrivet av Zpnk:

Se där ja, det tar sig!

Eller hur! Nu är det bara resten kvar..

Skrivet av Freffo:

Spännande detta! Om det går vägen med bygget så beställer jag samma delar från ekwb efter att jag fått hem chassit.

Kul!

Skrivet av andra94:

Jag vill ha detta chassi nu </3 , vart bor du så jag kan åka o låna det ?

Tror inte Louqe blir så glada på mig om jag ger bort deras prototyp

Av Faggan

Då är projektet avslutat och ni kan hitta bilder på det färdiga projektet i galleriet här: Infinity

Av Faggan

Infinity

https://i.imgur.com/Iy3ETIm.jpg

Infinity är en casemod på Corsairs Crystal 460x chassi. Målet med detta bygge var att göra något som jag aldrig tidigare hade sett inom modding, ett distributionsblock inuti en infinity mirror.

Hårdvara:
CPU: AMD Ryzen 1800x
GPU: MSI 1070 Seahawk EK X
Motherboard: MSI B350M Bazooka
Case: Corsair 460X
PSU: Corsair RM650x
Cables: Corsair Premium individuellt sleevade kablar
RAM: Corsair Vengeance RGB
SSD: Corsair Force LE200
Fans: Corsair HD120
Fan-control: Corsair Commander Pro
LED: Corsair RBG LED kit

Vattenkylning:
Pump: EK-XTOP Revo D5 PWM
Radiator: EK-CoolStream PE 240
Reservoir: EK-RES X4 250
Fluid: EK-CryoFuel Navy Blue Premix
CUP-Block: EK-Supremacy EVO AMD
Fittings: EK Black Nickel
Pipes: EK-HD Tube 10/12mm

Slutligen vill jag tacka MSI, Corsair och EKWB som har sponsrat med hårdvaran.

Besök galleriet här

Av Faggan
Skrivet av Vzano:

Blir roligt att se hur du kommer bygga. Kommer du köra på 2 radiatorer?

Efter mycke jämförande av pcb och tittande på andra forum blir de ingen custom för mig, iallafall inte för grafikkorten då finns inget block för det.

Det blir bara en radiator. Det ska vara mer än nog om man inte överklockar.

Av Faggan

Det första problemet med att bygga i ett så litet chassi lät inte vänta på sig.

https://i.imgur.com/NvW3fa3.jpg

https://i.imgur.com/obBvhOC.jpg

Avståndet mellan grafikkortet och chassisidan är för litet för att få in rören i blocket. En 90-graders böj på röret och en rak anslutning skulle kräva en böj med för snäv radie. En 90-graders anslutning bygger för mycket och slår i sidan den med. Jag visste att det var en risk när jag tittade på en lösning för rören. Jag hade räknat med att jag skulle kunna tvinga in anslutningarna och därmed precis få plats med dem. Det går att göra om man använder EKWBs 90-graders anslutning med tillhörande 12mm OD rörkoppling men det skaver på anslutningarna när man skjuter ner chassisidan och sätter grafikkortet i spänn på ett otrevligt vis. Bitspowers 90-garders anslutning är något större (ca 1-2mm) och det gör att den helt enkelt inte går in alls.

En lösning på problemet då?
Då jag inte har lust att beställa mer grejer till detta så valde jag att göra en ny detalj till vattenblocket. Det är ett block som vinklar ner gängorna och därmed gör det möjligt att skruva dit anslutningar som jag vill. Blocket ansluter där originaldelen skulle ha suttit.

https://i.imgur.com/Llp6OJy.jpg

https://i.imgur.com/avCskoQ.jpg

https://i.imgur.com/cM9uUpG.jpg

Detta ger mig ca 5mm tillgodo mot chassisidan.

https://i.imgur.com/dTpnn9l.jpg

Om man då inte har tillgång till att tillverka ett eget block så skulle jag istället titta på EK-FC Terminal Rotary 90° eller motsvarande. Med en sådan får man bättre möjligheter att ansluta rören utan att de tar i chassisidan. Beakta dock höjden beroende på det grafikkort du vill använda. Jag har ett kort som jag uppskattar ligger kring referensmåtten på 1080Ti och därmed går en sådan lösning in utan en tophat ovanför.

Av Faggan
Skrivet av Vzano:

Du har mycket att stå upp till nu

DC-LT låter vettigt, blir första custom bygget men skulle vara roligt om man lyckas. Kommer nog köra det mesta begagnat för att hålla nere kostnaden.

Ja, det är nog så!

Förhoppningsvis får du några tips och idéer från mitt bygge och slipper göra om mina misstag

Av Faggan

Kul med så mycket intresse! Får nästan lite prestationsångest.

Skrivet av Wasp:

Reservoar är ju inte ett krav heller på något vis. Gör ju dock bara allting betydligt krångligare

Det är kanske bökigt att få in en reservoar men det finns klara fördelar att ha en. Det är nästan omöjligt att få ur luften ur ett system utan reservoar. Om man inte gör som @jazon föreslog och kopplar in en temporärt för att få ur luften.

Skrivet av Vzano:

Ska bygga ett nytt system i april när chassit kommer. Har planerat att göra en custom loop utan reservoar. Problemet blir hur man ska göra med pumpen, en CPU block med integrerad pump hade varit mest optimal.

Finns två sätt att gå att jag kollat:
A: Sätta en pump där 2.5" enheterna kommer sitta. (Problem här är att jag måste ha nästan alla lagringsenheter utanför datorn)
B: Köpa en AIO från fractal design och expandera den med ett block till GPUn och en extra 240mm rad. (Får förlita mig på blocket/pumpan att ge mig bra temperaturer och bra hållbarhet.)

Ska blir roligt att se hur du gör det så man får lite inspiration.

Alternativ A blir nog svårt om du ska använda en DDC eller D5. det kan gå med en DC-LT.

Av Faggan

@sunefred: Fördelen med det systemet är att man inte behöver en reservoar. Det kommer ju fyllt från EK också så det underlättar helt klart!

I detta chassi så är det svåraste att få plats med en reservoar på ett bra sätt. Det finns helt enkelt inte plats. Jag har inte hittat någon som får plats i alla fall. Jag kommer in på det mer senare.

Av Faggan
Skrivet av DST:

tror jag e lite för hypad inför chassit eftersom jag trodde det innebar egentillverkad/custom kylare när jag läste din rubrik till tråden, hehe.

Det hade ju varit något i och för sig. Får komma ihåg det till någon framtida mod!

Skrivet av Wasp:

Håller också på med ghost-chassit utan att ens ha det fysiskt ska bli kul att få lite inspiration

Skrivet av elBenko:

Detta ska bli intressant

Kul att ni följer

Skrivet av sunefred:

Det ska bli sjukt spännande, precis vad jag hade i åtanke för min Ghost.

Nu är det väl inte helt cusom, men borde det inte vara en fördel att använda en radiator + pump + reservoir från nya EK-MLC Phoneix serien?

https://www.ekwb.com/news/ek-mlc-phoenix/

PS. Det borde gå att dumpa kablarna från radiatorn ovan.

Det är helt klart ett bra alternativ! Speciellt om man vill slippa bocka rör etc.

Av Faggan

@anon52047: Kul!
Ja, målet är att göra så få förändringar i chassit som möjligt. Chassit är redan så unikt så jag vill behålla så mycket jag kan. Eventuellt kommer jag göra nya chassisidor för att kunna visa vattenkylningen mer. Men då gör jag de nya sidorna i akryl som monteras på exakt samma sätt som originalsidorna gör.