Inlägg

Inlägg som MisterTipp har skrivit i forumet
Av MisterTipp

Till samma pris finns denna med: https://www.netonnet.se/art/gaming/gamingskarm/aoc-cu34g2xbk/...

Någon som provat den?

Av MisterTipp

Någon med erfarenheter av MSI Optix MAG342CQR

Webhallen rear ut MSI Optix MAG342CQR nu på svarta fredagen (veckan?) till ett bra pris. Jag har däremot inga större erfarenheter av VA-paneler, men har hört att de kan "smeta" ut färger och liknande. Det råkar inte vara så att någon här har erfarenheter kring denna skärm och om den är prisvärd eller borde undvikas?

https://www.webhallen.com/se/product/345685-MSI-Optix-MAG342C...

Av MisterTipp

Köpte en begagnad iPhone XR med 128gb minne tidigare i vår och är riktigt riktigt nöjd. Ser absolut ingen anledning att köpa en ny eller dyrare telefon.

Av MisterTipp

Tror Yum-asia är din bästa vän för att importera Zojirushis, om dessa är nya kommer de säkert upp på deras sida tids nog. De brukar vara väldigt hjälpsamma om du kontaktar dem, med.

För övrigt tror jag inte Yum Asias egna märken är nämnvärt sämre än Zojirushis. Speciellt inte Fuji eller Bamboo.

Av MisterTipp
Skrivet av serafim:

Sant att de svenska riskokarna är skräp (personlig åsikt).
Köp någon av de mest populära riskokarna från Yum Asia - Bamboo, Sakura eller Panda, beroende på vilken kapacitet du behöver. Alla tre är bra och skulle du vara ute efter en ännu mindre finns det en ganska ny som heter Tsuki, ser ut som en lillasyster till Fuji (som inte säljs längre).
Själv har jag en Zojirushi som har mer än 20 år på nacken och fortfarande fungerar näst intill perfekt. Backupbatteriet har tagit slut och det är ett elände att byta batteri så när det vankas ris sätter jag på den så den får starta klockan och stabiliseras innan jag startar riskoket. Lite omständligt men det går tills något mer lägger av och då blir det troligen en Bamboo, en Sakura eller en Panda från Yum Asia.

Tips även till @addictyo

Ofta Fujin inte säljs längre. Jag har en sådan och är väldigt nöjd med den, uppgraderade från en Panda!

Av MisterTipp

Ok

Av MisterTipp

På jakt efter en magic keyboard till iPad Pro 11"

Hej!
Som det står i titeln! Jag är på jakt efter en magic keyboard till iPad pro 11".
Helst svart med svensk eller norsk layout, men sådant kan man ju diskutera beroende på pris och så.

PMa eller kommentera om du har en och vill sälja!

Läs hela annonsen här

Av MisterTipp

Hej! Finns ingen möjlighet att bara köpa tangentbordet?

Av MisterTipp
Skrivet av Laxpudding:

Ungefär samma modeller. Troligtvis rätt stor skillnad mellan exemplar dock då detta brukar vara vanligt i den här klassen. Angående ljusstyrkan så är den inte jättehög hos någon modell i den här klassen. Med dagens mått då. Det lär fortfarande vara rejält mycket ljusstarkare än din gamla Sony LV5500 som var en dåtida budgetmodell med CCFL-belysning. .:)

Alltså, ja, min gamla trogna 32V5500 var en budgetmodell, men jag är väldigt säker på att jag betalade ganska bra för den. Någonstans mellan 8 000 och 9 000 kanske. Ganska sjukt vad man kan få idag för 2/3 av vad jag spenderade 2009.

Av MisterTipp
Skrivet av Laxpudding:

Philipsen har vanligtvis 20-30 ms i spelläget. Få moderna TV utgör idag problem för spelande när de är i spelläget. Riktiga bottenskrapsmodeller kan ha högre 50–80 ms, där spellläget endast är ett "spelläge" med extra starka färger och saknar ett genuint spelläge där man kliver förbi latensskapande bildprocessning.

Priserna lär inte sjunka så mycket mer. Det är ofta nu det är som lägst när 2021-modeller ska säljas ut så att 2022-modeller kan reas ut i höst. Räkna inte med bättre priser, särskilt inte i inflationstider.

Samsung TU6 är deras allra enklaste, mest avskalade och plastigaste modellen från 2020. Det du kan räkna med där är att Samsung inte kommer lägger mer energi på en så gammal modell, särskilt som det är deras allra, allra enklaste.

Philips the one 8xx6 är från 2021, steget ovanför Philips egen bottennivå och har vanligtvis bättre högtalare och lite mer resurser som interpolering. AndroidTV brukar underlätta om du redan är inne i den infrastrukturen.

En vän hade en Philips 8xx5 som han var väldigt nöjd med. Är det samma fast från året tidigare eller är det någon större skillnad mellan dem?

Av MisterTipp

Ser nu att Philipsen har en ganska ljussvag bild, samt att den är mörkare i hörnen. M3 verkar gilla den, men jag måste nog fundera lite till.

Lite för- och nackdelar ja. Klurigt värre!

Av MisterTipp

Jag måste förtydliga för er att jag är en fattig student, och att spendera över 6000 på en TV är en väldigt stor deal för mig, och något som är svårare att motivera eftersom jag inte ser fruktansvärt mycket på TV. Jag ser ibland på strömmande media, exempelvis Disney+, Netflix, Youtube och Twitch. När jag gamear på TVn spelar jag inte spel som Call of Duty. Jag har en Series S som jag brukar spela spel som Assassins Creed och andra spel på game pass som dyker upp.

Det kan även nämnas att den TV jag har nu är en Sony KDL 32V5500, en 32 tums 1080p-TV som jag köpte under tonåren runt 2008 eller 2009. Anledningen till att jag vill byta är för att jag helt enkelt vill ha en större TV med 4K och HDR. Mina krav är inte massiva.

Men era råd är väldigt värdefulla för mig, och jag funderar på om jag borde vänta till svarta fredagen och hålla tummarna för något annat. Kanske borde jag undersöka vad som reades ut förra året och försöka gissa på vad som reas ut i år?

Skrivet av Laxpudding:

Du kommer inte jättelångt med den budgeten för att få någon produkt som är något extra utöver något annat i samma prisklass.

Listan över intressanta modeller för spel har du i guidens sammanfattning: https://www.sweclockers.com/artikel/33206-tv-guiden-2021-2022...

För 55:or behöver du utöka budgeten till runt 8000-9000 i dagsläget för att kunna plocka hem något. Om du inte behöver spelegenskaper utöver basnormen finns det fler modeller, likt ovan nämnda LG OLED A1 som är ordentligt mycket bättre än de två du tittar på.

I fråga om kvalitetsklass måste du upp till midklass för att börja utskilja individuella egenskaper mellan modellerna. Toppklass för att kunna tala om distinkta funktioner och skillnader där man kan köpa produkt anpassar efter behov.

Värt att nämna är att Philips 58-tummaren jag nämnde först faktiskt är prissänkt från 9 000kr till 6 000kr, vilket är det som gör mig intresserad av den. Desvärre hittar jag ingen information alls om vilken typ av input delay som kan vara att vänta på den.

Återigen, vill vara supertydlig med att jag uppskattar alla era svar! Jag har inte så bra koll på TV-apparater idag, och era kommentarer är värdefulla för mig!

Av MisterTipp

Förstår att båda är ganska meh, jag har satt en budget på runt 5000-6000kr och då blir produkterna därav. Jag har absolut inga intentioner av att spela twitch-shooters och annat på TVn. Jag gamear fram för allt på min dator.
Men isåfall utgår jag nog från att de är jämlika. Det finns ingen go-to TV för runt 6000kr som folk brukar rekommendera just nu?

Av MisterTipp

Jag kollar lite på en ny TV, och har fastnat lite för dessa två:

Philips 2021 58" The One 8546 https://www.webhallen.com/se/product/336247-Philips-2021-58-T...

Samsung 2020 55" Crystal UE55TU6905KXXC https://www.webhallen.com/se/product/325498-Samsung-2020-55-C...

Vilken tror ni är bäst för casual gaming och kolla på strömmande media? Philipsen har Android TV, vilket är ett plus, men vilken tror ni har mindre input lag? Någon som har någon av dessa och har några synpunkter?

Av MisterTipp

Fan nästan sextusen kronor för en budgetmobil, det är ändå ganska saftigt.

Av MisterTipp

Annonsen är avslutad

Av MisterTipp

Intresserad på en Xbox Series S

Hej!
Någon som har en Xbox series S som de vill sälja? Skriv eller PMa isåfall. Kanske kan vi komma överens om något. Har du kvitto kvar är det extra plus i kanten!

Mvh Tipp

Läs hela annonsen här

Av MisterTipp

Blev en Fuji nu under black Friday!

Av MisterTipp

Jag jobbar i en matbutik i södra Sverige, och det är ytterst ytterst sällan som man uppfattar en kund som störande. Oavsett vad vi gör, om vi packar upp varor, städar upp efter en kund som tappat något, fixar pantmaskiner, sitter i kassor, eller städar gångar, så upplever vi inte frågor från kunder som störande. Tvärtom, jag tycker det är en av de roligare aspekterna av yrket, nämligen att få kundkontakt och få möjligheter att tipsa kunder om olika produkter. En kund stör ALDRIG, och jag hoppas inte att någon någonsin tvekar att fråga oss som jobbar i en butik något för att de är rädda för att störa.

Av MisterTipp
Skrivet av fragwolf:

Det är väldigt vanligt att det sker på konsumentroutrar, brukar vara wifi-delen som spökar, har du inga wifi-enheter prova inaktivera det i routern. Annars prova att se om det finns någon firmwareuppdatering. Om det inte finns/hjälper kolla på alternativa fw ex dd-wrt. Det brukar göra enheterna mycket stabilare samt en del extra funktioner.
Annars köp en ny router.

Hmm, ska prova inaktivera wifi ikväll när jag spelar och se om det blir någon skillnad. Det finns ingen uppdatering, min router kör "3.0.0.4.380_10732" och det är den nyaste. Men ska kolla upp alternativa, det är värt ett försök. Är inte taggad på att köpa en ny router precis.

Skrivet av Bernd_P1:

Kör du wifi eller trådat ifrån routern till datorn?

Hej! Trådat till datorn, trådlöst till allt annat. Märker nedgång på bägge.