Inlägg

Inlägg som Alliz89 har skrivit i forumet
Av Alliz89
Skrivet av trollhattan:

Har flyttat till en ny lägenhet där det finns fiber, tyvärr är det ComHems nät så man måste välja dom (det är fiber med en medieomvandlare i lägenheten, alltså ej coax "3 hål" )

Har fått en router av ComHem, L1 heter den.
Med denna fungerar bredbandet men jag skulle vilja använda en egen router istället, men hur mycket jag än testar får den ingen anslutning.

Är man på något vis låst till comhems router?

Du ska inte vara låst till Com Hems router på fiber.
Du ska teoretiskt sett få 4 publika IP-adresser också, så det borde inte vara någon MAC-lås som spökar, men det kan ju vara "slut" på IP-adresser.
Testat att starta om/FÅ:a din router medan den är inkopplad mot mediaomvandlare?

Av Alliz89

Det går att komma åt C2:an när den är bryggad! Adressen är 192.168.100.1 istället för den vanliga. Användarnamn och lösen som vanligt.

Av Alliz89

Penny har ingen telefonsupport. Du förväntas i första hand sköta det mesta själv via någon app. Behöver du komma i kontakt med någon så är det någon chatt de hänvisar till.

Av Alliz89

Bara ett inpass, om du ska koll på tjänster hos Com Hem ska du inte gå in på "villafiber". Ni ska vara anslutna rill ett öppet fibernät, Com Hems villafiber är för de som t.ex har Telia öppen fiber idag men byter uppkoppling till Com Hem/iTux öppna nät.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Alliz89
Skrivet av Full:

us/ds-lamporna har ingenting med Wi-Fi att göra. Det har bara med anslutningen mot Com Hem att göra. Uppenbarligen ett signalfel mellan modemen och Com Hem. Troligtvis väldigt lokalt.

Hade det varit fel på modemet hade us/ds-lamporna fått fasta sken på det gamla modemet, även ifall det inte finns någon tjänst kopplad mot den.

Fast jo, det kan dom visst ha.

En oprovisionerad koaxrouter kommer att blinka på ds/us tills dess supporten aktiverar en tjänst emot den. Då skall routern automagiskt starta om och därefter fungera som vanligt.
Är det signalfel och man kopplar in en oprovisionerad router så kommer modemet blinka på enbart ds eller us, beroende på vad som är fel.

Ds/us kan blinka om routern håller på med mjukvaruuppdatering, pxh på C1/C2 kan de blinka om man kommit åt WPS-knappen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Alliz89
Skrivet av henk95aero:

Fått problem med mitt comhem hub c1 router, blinkande lampor på ned o uppströms. Ingen internet åtkomst. Pratade med comhems support o de sa att det är en bugg o att wifi delen i routern blivit kass så d skulle skicka ett nytt, hub c2 denna gången.

Men testade med en äldre router och exakt samma fel. Va tyder detta på?

Skickades från m.sweclockers.com

Blinkande ds/us-lampor har flera betydelser.
Dels som supporten är inne på, trasig wifi-del i routern. Men det kan också betyda att den aktuella routern inte är kopplad mot någon bredbandstjänst.
Supporten kan aktivera den gamla routern tills du får den nya om du uppger serienr eller mac-adress på den gamla routern till supporten.

Av Alliz89
Skrivet av blackmorph:

@Farsan Baloo: Perfekt, ska kontakta IP-only direkt imorgon bitti! Tackar och bockar.

Kommer till 99% säkerhet inte hjälpa eftersom du ska felanmäla till Com Hem och dom i sin tur felanmäler till IP Only.

Även om jag inte ger mycket fär supporten så rekommenderar jag att du kopplar en dator till Inteno, tar fram IP-adressen datorn får samt MAC-adressen på datorn, och ber att dom gör en felanmälan om att du inte har nån uppkoppling alls.
Säg att TV heller inte fungerar.

Du kommer antagligen att få gå igenom det vanliga felsökningsprotokollet, med starta om osv om du inte hamnar hos nån av de gamla rävarna som kan tänka själv längre än näsan räcker.
Se till att Inteno ät omstartad eller starta om den tillsammans med support i samtal, IP only kan nämligen se när den startat om senast och fuskar man med det tar det tyvärr ännu längre tid för då ska ärendet bollas mellan IP Only och Com Hem och dig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Alliz89
Skrivet av macmann1:

Ska förhoppningsvis flytta inom kort, och jag trodde jag skulle få byta bort Telia mot stadsnätet meen det visar sig att det är ett Com Hem hus. Hur är det med publika/privata ip-adresser, vad används? Eller är det kanske olika? Jag har ett par servrar stående som kanske inte vore total misär att inte kunna fortsätta med, men det vore synd.

Du får 4 publika IP-adresser av Com Hem, de har använt CGNAT men gör inte det längre. Skulle du få en CGNAT-adress så kontakta support så kan dom ta bort det manuellt.

Av Alliz89

Eftersom du får 4 publika IP-adresser så fungerar det, men du hambar direkt ut på internet som tidigare nämnde.
Se till att ha skydd i datorn.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Alliz89

Usb-bryggan är avsedd för kunder som har Tivo via koax/3 hål i väggen. Och då enbart för att man ska kunna få internet trådlöst till Tivo, det behövs fortfarande en antennkabel.

För att du ska få både tv-signal och internet trådlöst till Tivo förutsätter det att du har 1, Tivo bokat som en fiber-tjänst hos Com Hem och 2, rätt utrustning. Dvs deras Tivo-bryggor, en sändare som kopplas till Inteno och en mottagare som kopplas till TiVo-boxen.

USB-bryggan kommer INTE att fungera.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Alliz89

Det är inte fenomenet "upptagen port" som avses då?
Då är det inte koaxen som påverksr utan att någon annan redan har ett abonnemang aktiverat på fibernätet på just det lägenhetsnumret.
Kan vara ett ärligt misstag, tex granne som förväxlat sitt lägenhetsnummer med din kompis, eller så kan det vara en faktisk felkoppling i switch i källare t.ex.
Finns många alternativ.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Alliz89

USB-porten är dock inaktiv och går inte att koppla in en hårddisk eller liknande i.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Alliz89
Skrivet av Nebudchanezzer:

Precis vad jag menade med "friskrivning" läs "villkor" från Comhems sida, som sagt jag bara spekulerar eftersom jag ej sitter med avtalet i hand, men det är väldigt många andra som är tvärsäkra åt andra hållet.

Ja alla är vi väl saliga vår tro tills motsatsen bevisats svart på vitt.

Jag kan absolut erkänna om jag har fel, men är tämligen säker på att det finns villkor eller vad man vill kalla det som reglerar t.ex en sån här situation.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Alliz89
Skrivet av Nebudchanezzer:

Jag skulle nog säga att det ingår något ganska unikt, epost-adressen, har TS varit kund länge så kan nog adressen anses som väl inarbetat.
Nu vet jag inte om det finns någon friskrivning i Comhems villkor för användning av ev. epost-adress i vinstdrivande syfte, men om så inte är fallet kan ju faktiskt TS lida stor ekonomisk förlust på grund av att bli tvingad att byta epost-adress.
T.ex ett "brevlådeföretag" som lever på sitt rykte och enda medel för kontakt är just sagda epost-adress.

En konsumenttjänst brukar normalt inte få användas till annat än privat bruk, tror inte brevlådeföretag räknas dit.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Alliz89
Skrivet av twit:

Ingår det någon unik eller på annat sätt värdefull funktion i just ComHems e-posttjänst? Med tanke på att det finns ett brett och funktionsrikt utbud av helt gratis mailtjänster torde det vara svårargumenterat att förlusten av ComHems tjänst skulle berättiga dig någon form av ekonomisk ersättning.

Nej, det skulle jag inte säga. Du får ett kontoutrymme om 100MB och that is it.

Jag kan förstå den äldre generationen som kanske inte är så hemma på detta och som ser ett byte av epostadress som att bestiga ett berg.

I övrigt förstår jag inte alls varför man har en operatörsbunden epost.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Alliz89
Skrivet av Hubertus:

Jag vill påstå att det är Allmänna Reklamationsnämnden som räknas. Jag och Comhem slöt ett avtal en gång i tiden. Det är inget en part kan ändra ensidigt.

Och jag står fast vid att du slutit avtal med Com Hem avseende bredbandsuppkopplingen, inte specifikt epostkontot/kontona.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Alliz89

Absolut.
Vi kan ju bara vara överens om att vi är oense också.

Det är ju förövrigt Com Hems "tolkning" som räknas, inte din.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Alliz89

Du betalar för bredbandsuppkopplingen. Eposten är ett kostnadsfritt och valbart tillägg, simple as that.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Alliz89

Det är ju vansinne att ha en operatörsbunden epost hur som helst.

Det finns inget slutdatum för eposten ännu, befintliga kunder har kvar eposten tills vidare, nya kunder får dock inte teckna något epostkonto.

Information har gått ut till kunder med epost under förra året, skickades via brev, men sedan stagnerande avvecklingen och inget satt slutdatum finns.

Ny info lär komma när ett satt datum finns.

Och nä, nån kompensation kommer inte att utgå för att en gratis eposttjänst utgår.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Alliz89
Skrivet av Hubertus:

Var har du hittat uppgiften att Comhem inte längre erbjuder epost till nya kunder?

Av supporten.
Eposten skall avvecklas och kunderna hänvisas till t.ex Gmail.

Skickades från m.sweclockers.com