Inlägg

Inlägg som Dumbullen har skrivit i forumet
Av Dumbullen

Problemet med majoriteten av alla "smarta" prylar är att dom är jäkligt korkade, försöker lösa icke-problem och oftast gör det så dåligt att lösningen skapar mer jobb än om man struntat i det.

Jag behöver inte ha en idiotisk AI som tror den vet bättre än mig om min helrostade kyckling är färdig eller ej baserat på en undermålig kamera, det räcker med en termometer som när den rapporterar X grader så stängs ugnen av. Eller en timer som stänger av ugn / spis. Jag vet ungefär hur lång tid tvätt/torktumlare tar och behöver inte veta på minuten när den är färdig för jag kommer ändå inte ta tag i det förrän jag har tid över.

Kylskåpet är uppkopplat och förvisso så uppskattar jag att den säger ifrån om dörren är öppen men samtidigt så försöker den skicka mig nån riktigt rutten veckomeny med mat dom föreslår varje vecka?!
Undviker smarta prylar i största möjliga mån om det inte är ett specifikt problem jag själv försökt lösa, kylskåpet blev smart för det var det enda som fanns i den storlek / modell jag ville ha vid renoveringen men hade samma funnits utan så hade jag köpt utan det "smarta"

Av Dumbullen

Har en quest 1 som åker fram för framförallt VR-racing då och då, även om jag huvudsakligen använder skärm till riggen. Är lite mer pyssel att dra fram och dra igång det men satan så mycket bättre inlevelse.

Av Dumbullen

Svarade "CES?" för det var verkligen så det kändes i år.

Massor med samma gamla vanliga men som är rätt ointressant pga priser, tillgänglighet och disponibel inkomst

Razer kör med samma som alltid men som börjat tappa charmen. Visar upp nånting whacky och knasigt, får massa pr och kommer antagligen inte släppa det.

Det som intresserade mig är att det ändå fanns lite om MicroLED, hoppas verkligen det blir verklighet och släpps till konsumenter i framtiden.

Nu låter jag bitter men det var absolut inget *dåligt*. Det var bara extremt 'meh' från vad jag har sett.

Av Dumbullen
Skrivet av MrS1monsson:

Drömmen för simracing 57 tum så 2x 32 tum utan bezels

Tänkte precis säga det.. här har jag precis skaffat en 49" till riggeb och så är den redan obsolete för ändamålet

Av Dumbullen
Skrivet av Miindz:

Så ytterliggare ett svenskt tech-företag blir uppköpt av ett utländskt sådant?
Tråkigt, men kan ju bli bra.

Det är ju så svensk export och ekonomi i mångt och mycket fungerat. Sverige har fantastiska förutsättningar för entreprenörer att starta upp något, det säljs ut när det blivit tillräckligt stort och (förhoppningsvis) används kapitalet för att påbörja nästa projekt.

Sen är det klart att man alltid skulle vilja se att framgångsrika svenska bolag förblev svenska men man kan inte alltid få allt

Av Dumbullen
Skrivet av Dinoman:

Min spaning är att denna inte kommer bli någon storsäljare.

Är nog inte heller någon på Corsair som förväntat sig att det blir en storsäljare. Till och med produktnamnet hintar till varför den ens finns - "Flex". Det är 100% en produkt för att synas och nämnas i media och i längden förhoppningsvis leda till ökad försäljning av övriga modeller. Lyckas man få iväg några Flex så blir dom nog bara glada att sälja en produkt med larvigt hög vinstmarginal

Av Dumbullen

Slår vad om att det här kommer mynna ut i ett riktigt icke-problem.

“ Att få hjälp av tillverkare för att få till en lösning placerar de i kategorin omöjligt. Sverige är en förhållandevis liten marknad och det finns inget ekonomiskt incitament att ta fram versioner med kvittoskrivare. I Richert och Helledays fall landar förhoppningen istället på att det redan existerande systemet med kortterminaler för försäljning av polletter ska räknas som ett godkänt kassaregister. Skulle det inte göra det riskerar de behöva slå igen portarna.

Man kan ju rimligtvis anta att om det här är den enda riktiga, realistiska lösningen, så kommer det att anses som ett godkänt kassaregister. Annars är ju lösningen att ta betalt för inträde med frispel eller liknande - ställen som Inferno Online tar ju inte betalt och ger ett kvitto för varje spel du startar och principen här är densamma - dom tar betalt för att fylla på med tid (poletter), ger dig kvitto på det och sen får du gör bäst du vill med tiden (poletterna) du har.

______________________________________________________________

Skrivet av SuperNova:

Fan va folk är roliga!
Läs förslaget och tänkt till lite nu...

Som typ alla säger så är det ju lätt fixat! Poletter!
Alla arkadhallar lär ju redan ha detta system redan och/eller "inträde med fria spel" så det är ju ett icke problem.

Här pratar man ju i artikeln om företag som hyr ut maskiner till barer/krogar osv. Det är klart det är tråkigt för detta företag om de får färre kunder pga detta, men...
Det har ju varit känt att spelmaskiner (av olika slag) har varit ren svart inkomst för måååånga ställen. Så då är frågan varför skall dessa få fortsätta med detta när vanliga knegare/sweclockare får betala skatt på sin inkomst?

Barer och krogar, förutom dom riktigt sunkiga ställerna som redan försöker maxa den svarta inkomsten, kommer antagligen inte ha något problem eller något emot att du måste gå till baren för att köpa ut poletter. Det är ju bara positivt att du går dit och samtidigt kan köpa med dig en till dricka.

Av Dumbullen
Skrivet av perost:

Det kan ju finnas en viss poäng med det om det faktiskt medför extra kostnader för Intel, t.ex. genom ökad support. Om det däremot enbart handlar om att låsa upp artificiellt låsta funktioner så är det svårt att se hur det "underlättar" för kunderna.

Nej, isåfall så kan du sälja utökad support vilket redan är väldigt vanligt inom B2B, alternativt prissätta det direkt i produkten.

Av Dumbullen
Skrivet av heatm:

Inte läst hela tråden nu, men i Monaco finns det nu data på att Perez kanske crashade i kvalet med flit för att behålla 3e platsen och hålla Max bakom sig.

Perez håller 100 % gas några tiondelar mitt i kurvan, något han inte gjorde någon gång innan. Kan ju kanske ha andra förklaringar, så som att han ville drifts sig igenom sladden och rädda den så... men det är lite knepigt i Monaco och i den kurvan.

Skulle förklara varför Max är pissed. Dock tycker man Perez har hjälpt Max nog genom de hör två mästerskapen för Max att glömma en sån grej. 🤷

Källa: https://twitter.com/F1DataAnalysis/status/1592076400588357632...

Det där säger ju absolut ingenting.
Det kan ju lika gärna vara så att han kraschade specifikt på grund av det misstaget dom tar upp, dvs att han touchade gasen. Om den kurvtagningen hade sett exakt likadan ut som alla andra gånger hade han ju rimligtvis inte kraschat. Kika på praktiskt taget vilken annan förare som helst, valfri bana, vid en kurva dom kraschar så kommer antagligen inputs se annorlunda ut vid kraschen än det gjort alla andra varv.

Av Dumbullen
Skrivet av KplSteiner:

Det verkar handla om ett tiotal individer, av 3 700. Är det värt en artikel?

Om det är fallet så snacka vilken fantastisk förhandlingsposition dom individerna är i. Avgångsvederlaget i bonus plus en dubblad lön bara sådär
Kanske släng in ett par extra veckor semester per år också?

Av Dumbullen
Skrivet av FabriciusRex:

mount and blade 2 bannerlord.

Perfekt mix av olika genrer.

Precis som warband så behövs diverse mods men jäklar om inte M&B är ett evighetsspel man aldrig tröttnar på. "Jag ska bara...." Och vips så var klockan flera timmar senare

Av Dumbullen

Hur som helst - 8k bjudet, upphämtning imorgon om möjligt

Av Dumbullen

Är det budgivning eller köp-nu som gäller? Och var i sthlm finns den?
Brorson vill troligtvis köpa om du släpper den för 8k, med upphämtning såklart.

Av Dumbullen
Skrivet av Raymond:

Behöver mekaniskt tangentbord man kan switcha mellan två datorer.. orkar inte längre koppla om sladden längre.

Annars har de senaste black friday åren varit rätt dåliga.

Nåt trådlöst Logitech? Deras mx mechanical går ju koppla till 3 enheter, så länge du har blåtand på nån av burkarna

OT: Jag hoppas på nån schysst kolstålskniv, knivlist, brödrost och / eller vattenkokare
Har dock inte jättemycket deg atm så det ska vara till en rejäl rea och inte bara fjantrabatt som det brukar vara utanför de stora kategorierna som TV..

Av Dumbullen
Skrivet av Bakgrund:

Hittills har EU alltså gett oss minst tre bra grejer: fri roaming, type C-tvång, harmoniserad snabbladdning (USB PD).

Nu håller vi tummarna för att förslaget om fem års uppdateringar för mobiltelefoner går igenom också. https://i.imgur.com/sVQtMm1.gif

Dom gav oss även Micro-USB när det begav sig, istället för den fullständiga vilda västern som gällde för alla olika mobiltelefoner och märken

Av Dumbullen
Skrivet av BergEr:

Det är enbart Logitech som har det i sina dyrare möss. Vissa möss folk pratar om här kostar 1900kr.

Men finns många alternativ där latensen är låg nu, du kan dock vilja kolla recensioner om du köper riktigt billigt (under 800kr).

Lightspeed är logitechs protokoll men det är inte bara i de dyrare modellerna. G305 går regelbundet att köpa för ~350kr

Av Dumbullen

Ingen som reagerar över "Simulerad ögonkontakt"?
Jag föreställer mig tillfällen, t.ex en viktig jobbintervju eller möte med en kund, när AIn totalt ballar ur och får dig att se ut såhär

Av Dumbullen
Skrivet av Nyhet:

Från RTX 3000-serien saknas både RTX 3090 och RTX 3090 Ti. Istället är det RTX 3080, 3070 och 3060 som testas. För de två förstnämnda landar resultaten på 249 respektive 195 FPS, men sjunker ned till 122 FPS för minstingen i sammanhanget. För den som önskar ligga över 144 FPS med RTX 3060 rekommenderas därmed att kliva ned till 1080p.

Läs hela artikeln här

Inte för att vara den som är den, men för den med ett RTX 3060 kanske rekommendationen skulle vara att ta ett kliv ner från Ultra Preset till High, snarare än att sänka upplösningen?

Av Dumbullen

Om den presterar vettigt och ligger bra prissatt så är det nog fasen inte omöjligt att jag kommer köpa ett kort för att ersätta min 1080ti som börjar bli till åren.

What a time to be alive, AMD prolle med Intel GPU och inget nVidia så långt ögat kan nå isåfall!

Av Dumbullen
Skrivet av joakim99:

Fast det finns väl gott om ensamstående som har köpt bostadsrätter för ett par miljoner också? Då har man kanske inte samma marginal?

Dock är räntorna även med dagens höjning på en nivå som alla bör ha räknat med när de har tagit sina lån. Det kommer dock leda till att man kommer att spendera sina pengar på ett annat sätt.

Det här är ju första gången för väldigt många bostadsägare som det blir snabba, kraftiga kostnadsökningar. Det är en sak att räkna på det men en helt annan sak att uppleva det och i många fall när man kalkylerar X% ränta så tar man knappast med 200% ökad elkostnad samt dyrare matvaror i samma kalkyl.