Inlägg

Inlägg som Grishnackh har skrivit i forumet
Av Grishnackh

Vilken valuta använder Binance?

Hej!
När man köper via kort på Binance, är det SEK eller USD/EUR jag köper i då? Det jag undrar är ifall det sker en valutaväxling banken tar ut på köpet. Ett alternativ är ju att betala i SEK men tänker att de kanske omvandlar det till USD eller något.

Av Grishnackh
Skrivet av twit:

Tidigare fanns ej stöd i Windows för att hantera packade filer, numera finns det. Pysslar man frekvent med packade filer är 7-Zip ett bättre alternativ, annars kan man glatt strunta i det.

Tack för svaret!

Av Grishnackh

Varför WinRaR/7zip

Hej!
Har alltid använt WinRar till att extrahera komprimerade filer. Skaffade dock ny laptop för ett tag sedan (och glömde såklart installera WinRaR). Har extraherat en hel del mappar utan att använda varesig 7zip eller Winrar. Kom på det efter ett tag men såg ingen poäng i att ladda ner skiten. Vill ha så lite saker installerade som möjligt. Vad är poängen med att använda såna program? Handlar det om att de enbart effektiviserar extraheringen och att det är snabbare för större filer eller är det något annat det handlar om?

Av Grishnackh
Skrivet av macmann1:

Lyckas inte riktigt läsa ut vad det är för nätverkskort när jag googlar, men i en teardown så tyckte jag mig se AX2**** skrivet på kortet, så du skulle kunna testa den här drivrutinen:

https://www.intel.com/content/www/us/en/download/19351/window...

Det funkade. Nu har jag återigen tillgång till 2.4 Ghz-nätverket men kommer fortfarande inte åt 5 Ghz. Vad tror ni på för lösningar?

Av Grishnackh
Skrivet av Samsung:

Jag har inte hunnit testa Galaxy Book Pro än, men det kanske kan hjälpa att avaktivera nätverksskortet om det är möjligt via bios, starta windows, och sedan återaktivera det i bios. På så sätt borde windows få en ny chans att upptäcka det.

Har varit inne i bios men inte kunnat se några inställningar för nätverkskort där tyvärr.

Skrivet av macmann1:

Lyckas inte riktigt läsa ut vad det är för nätverkskort när jag googlar, men i en teardown så tyckte jag mig se AX2**** skrivet på kortet, så du skulle kunna testa den här drivrutinen:

https://www.intel.com/content/www/us/en/download/19351/window...

Tack! Ska testa och se ifall det funkar.

Av Grishnackh
Skrivet av Samsung:

Har du kollat om du har en systemåterställningspunkt som du kan använda dig av? Om bara enheten har tagits bort borde det lösa sig efter en omstart, men det låter snarare som att själva drivrutinen har tagits bort, och då blir det ju lite knepigare. Kan du kolla i din enhetshanterare hur det ser ut under nätverksenheterna?

Jag har ingen systemåterställningspunkt och när det kommer till enhetshanteraren finns alla jag hade där tidigare utom den jag avinstallerade. Den hette något med Intel om jag inte minns helt fel.

Av Grishnackh

Nätverksdrivrutiner för Galaxy Book Pro

Hej!
Har haft problem med att ansluta till 5Ghz-nätverket och följde en guide online för att åtgärda problemet. En av lösningarna var att avinstallera nätverksdrivrutinerna från datorn och starta om. Enligt guiden skulle systemet ladda ner drivrutinerna när datorn startades om, vilket det inte gjorde. Problemet är att det inte finns några drivrutiner kvar för att komma åt internet nu, vilket innebär att jag inte ens kan ladda ner nya. Datorn har inget ethernet-jack så kan inte gå den vägen heller. Det verkar inte heller finnas några drivers online att ladda ned på en USB-sticka. När man går på Samsungs nedladdningsida finns bara manualer. Har ni varit med om liknande och hur har ni gått till väga?

Bonusfråga - Jag har vid tillfällen laddat laptopen med en chromebookladdare med usb-c men får varningstexter om att datorn då kör på reservström (hade ca 60% så det känns konstigt) och kan laddas ur om man inte kör deras egna laddare med 10w/2a. Är det något att bry sig om eller är det bara ett sätt att sälja mer laddare?

Av Grishnackh

Säkert att köpa Huawei eller OnePlus?

Hej!
Var några år sedan jag hängde med i techindustrin och aldrig haft särskilt bra koll på mobiltelefoner. Nu har det dock blivit dags att köpa en ny. Just nu har jag haft en Huawei P10 och har varit rätt nöjd. Har tidigare även tittat lite på OnePlus. Däremot kom det för något år sedan allt det här med bojkott och förbud för kinesiska tillverkare att använda Google/Android. Är det något som fortfarande gäller, är det risk att det kommer hända igen? Skulle ni säga att det är "safe" att köpa en kina-telefon idag om man tänker ha den i uppe emot tre år?

Off topic. Har även kollat lite på Samsung. Nu är ju S20 ute men det verkar som att S30/21 kommer lanseras i början av januari. Skulle ni säga att det är värt att vänta på nästa lansering om det inte är skarpt läge för ny lur?

Av Grishnackh

@Hjälpmig123: I spel ja. I andra applikationer beror det på. I webbläsaren, nej.

Av Grishnackh

Jag brygger öl för mina stålar. Det är en hobby som är så billig eller så dyr som man gör den. För mig är kontroll över processen, repeterbarhet och optimerad kvalitet superviktigt och då drar priset iväg.

Av Grishnackh

Har du vpn?

Skickades från m.sweclockers.com

SLI
Av Grishnackh

Avråder också från att köra SLI men om du nu gör det kom ihåg att det högst klockade kortet klockas ner för att matcha det lägst klockade. Köp alltså ett kort som är högre klockat än det du har nu

Av Grishnackh

Tycker att det inte är något fel på SF i sthlm. Allting finns och det är inte särskilt mycket dyrare än man kan förvänta sig. När jag bodde i en annan stad där det bara fanns en biograf gick dock inte alla filmer. Det var lite surt

Skickades från m.sweclockers.com

Av Grishnackh
Skrivet av Molotov:

Det är just det här som det diskuteras borde förbjudas.
Varför ska skins vara åtråvärda. Varför ska man ha en ekonomi kring skins? Detta du beskriver kan liknas med gambling.

Fortnite fungerar inte så, det finns vad jag vet ingen ekonomi kring skins utan dom gör helt enkelt unika skins och danser osv som folk köper av vad dom vill ha.
Inte hoppas på att man får nått åtråvärt som man sen kan sälja för att man kastat bort pengar på saker man inte vill ha.

Sen är det inte själva skinsen osv som kostar vanlig valuta utan deras egna sk v-bucks som man i sin tur köper för riktiga pengar eller spelar ihop i Save the world

Det kommer ju minska företagets inkomster betydligt. Om spelet är f2p kommer ju det innebära att de kan få det svårt att gå runt. Jag älskar CSGOs proffsscen och majortävlingarna finansieras till stor del av lootbox-systemet. Företaget vill tjäna pengar och fansen vill ha sina turneringar. Det är egentligen bara win win att ha kvar det. Själv öppnar jag aldrig lådor. Köper hellre de skins jag vill ha från tredje part men har inget emot att de som vill får hålla på med sina lådor. Sen kan man ju försöka minska ner gamblingaspekten i det och det har ju Valve redan gjort genom att sätta en sjukdagars lång ban på skins. Då dog i princip hela gamblingekonomin.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Grishnackh

Förstår inte riktig. Spelet är F2P och de vill göra innehållet känt innan man köper den? Lirar inte spelet så vet inte hur lådor funkar där men jag relaterar i mitt resonemang till CSGO. Om jag ska öppna en låda och ser att den innehåller en karambit doppler köper jag självklart en nyckel. Om jag ser att den innehåller en battle scarred PP Bizon av något kefft skin köper jag det självklart inte. Dels måste de ju torska sjukt mycket pengar på det och dels känns det som att tillgången på bra skins kommer öka drastiskt. Det leder ju till att eftertraktade skins kommer tappa sitt värde. Håller med om att det är bra att motverka gamling och allt sånt men företaget är ju ute efter att tjäna pengar. Då känns det rätt korkat att drastiskt minska antalet nycklar som säljs och dessutom förstöra hela ekonomin för skins. De tjänar ju trots allt pengar på alla (får man säga idioter?) som öppnar 2000 lådor för att varje gång bli besvikna av att inte få något värdefullt men som alltid tror att nästa låda kommer ge en kniv som kan återbetala åtminstone 100 av nycklarna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Grishnackh
Skrivet av twk:

Utbildad för både grundskolan och gymnasieskolan. Arbetar, och har arbetat, i grundskola, inkl högstadiet.

Microsofts system är en mardröm när det gäller att dela filer, arbeta i samma dokument och rätta inlämningar. Det är krångligt, segt och svårt för eleverna att förstå. När jag hade lektion med en klass som hade Windowslaptops hade hälften inte lyckats logga in efter typ 20 min av lektionen. Nån hade fått något virus och nån dator stod bara och tuggade osv.

Att producera längre, läs några sidor, texter på en iPad är inte heller någon höjdare.

Det fungerar oerhört mycket bättre med Chromebooks och Googlesystemet. För några år sedan släpptes Google Classroom som gjorde det väldigt smidigt. Kolla denna film så ser du vad jag menar: https://youtu.be/DeOVe2YV2Io

Skickades från m.sweclockers.com

Så pass. Jo, det du skriver om iPad har du nog rätt i. Jag jobbade med 4-6 och de skrev sällan längre texter på sina iPads så för dem handlade det mest om att läsa, göra kreativa saker och skriva kortare texter. Det är väl i den åldern en iPad passar bäst. Själv har jag aldrig använt en padda i mitt liv så hade jättemycket problem med att implementera det i undervisningen. Tur att kidzen var så duktiga på det.

Av Grishnackh
Skrivet av twk:

Chromebooks är riktigt bra att använda i skolan tycker jag!

Jag är lärare och har arbetat i skolor med Google och Chromebooks, iPads och Windowslaptops. Det som har varit överlägset smidigast är helt klart Google och Chromebooks. Enkelt att använda, krånglar inte, alla appar fungerar enkelt på mobil och hemifrån. Dessutom tror jag att det är den billigaste lösningen.

Skickades från m.sweclockers.com

Är du lärare på grundskola eller gymnasiet? Ifrågasätter dig inte men tänker att det kan bero på årskurs.

Av Grishnackh

På skolan där jag jobbade hade varje elev en egen iPad. Skolan fick mycket uppmärksamhet för detta och det integrerades mycket bra i det pedagogiska arbetet. Detta var på en skola för F-9. På gymnasiet tror jag att lapotops är mer praktiska så jag tror att efterfrågan kan se annorlunda ut beroende på vilken nivå det är på studierna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Grishnackh
Skrivet av relevantia:

1. kylaren får plats. den får tom plats i fractal designs minitower.
2. är isp verkligen så dåligt? jag kör inte fps spel. och tycker inte pubg är ett riktigt fps spel.

tack.

Nej, IPS är fantastiskt. Det beror dock på vad du spelar. I FPS vill man ha låg latens på skärmen, dels för att få någon ms fördel och dels för att slippa eftersläp som kan vara rätt onajs men kör man andra spel är IPS betydligt bättre.

Sen ska man ha 144Hz IPS tycker jag man antingen borde köra premium eller inte alls. Känns som att kasta pengarna i sjön annars. Jag kör på TN eftersom jag mestadels kör CS:GO och diverse Paradox-spel nuförtiden. Spelar du spel som The Elder Scrolls, The Witcher och diverse andra estetiska spel är IPS att föredra. Men då skulle jag vänta tills du har råd med en bättre skärm.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Grishnackh

1. Är osäker på om kylaren går in i chassit
2. Hade kört på en billigare TN-panel istället beroende på vad du ska spela. Kör du FPS-spel är det definitivt TN som gäller.

Annars ser det bra ut