Inlägg

Inlägg som Dysfunco har skrivit i forumet
Av Dysfunco

Kan den förflyttas mellan konton?

Och kan en del av beloppet göras till ett nytt presentkort med lägre värde, om man inte är intresserad av hela beloppet?

(t.ex om man skulle vilja köpa presentkort värde 5000 kr)

Av Dysfunco

Annonsen är avslutad

Av Dysfunco

Kan tillägga bara att nypris på Proshop och Inet är 5990 respektive 4990.
Vilket säger en del om hur dyrare den ofta sålts för och vilket segment den tillhör

Av Dysfunco

Xiaomi 11T 5G Meteorite Gray (128 GB) Helt ny i förseglad, oöppnad box

Xiaomi 11T 5G Meteorite Gray (128 GB).
Kraftfull telefon med hyllad kamerateknologi.

Helt ny, olåst, telefon i förseglad förpackning.

Ett transparent skal och laddare ingår i boxen.

- - -

DETALJER:

108MP kamera i proffsklassen
Ultravidvinkel och telemakro kamera

• MediaTek Dimensity 1200-ultra flaggskeppsprocessor
6nm processor med dubbel 5G, upp till 3.0 GHz

• 120Hz AdaptiveSync AMOLED Display
Dubbla Högtalare, Dolby Atmos®

• 67W snabbladdning
Stort 5000mAh batteri

Skapa ”Cinemagic” med 108MP och One-Click AI cinema
Xiaomi 11T bygger vidare på Xiaomis hyllade kamerateknologi på ett stort sätt. Utrustad med en 108MP vidvinkelkamera, 2x telemakro och en 120 graders ultravidvinkel-kamera låter den dig fånga såväl snabba klipp som filmiska videos med enkelhet. Kamerans 2.1 µm 9-in-1 Super Pixel backas upp av en kraftfull bildbehandling.

Med hjälp av AI assisterad fotografering och one-click AI cinema så är Xiaomi 11T fullt utrustad för att fånga häpnads-väckande stillbilder eller filmer på språng. Audio Zoom ger en helt ny dimension till dina filmer och låter dig zooma in även på ljudet när du zoomar in på ett motiv.

120Hz AMOLED-skärm för att ge kraft åt din kreativitet
Xiamoi 11T har en flexibel 6.67” 120Hz platt AMOLED skärm utrustad med TrueColor och erbjuder användare att återupptäcka filmens magi genom en smartphone. Med 1000 nits maximal ljusstyrka kommer ditt innehåll alltid att vara tydligt. Displayen med 120Hz AdaptiveSync kan nå upp till 480Hz beröringssamplingsfrekvens vilket ger dig ett försprång när du spelar. Den förstärkta videoupplevelsen kör Xiaomi 11T till en kassasuccé för både fans och innehållskapare.

Xiaomi 11T har den polerade designen du väntar dig från ett kreativt verktyg i proffsklassen. Den har en stilfull finish som kommer i 3 färger för att matcha användarens unika personlighet: Meteorite Gray, Moonlight White och Celestial Blue.

Kraftfull MediaTek Dimensity 1200-Ultra
Xiaomi 11T är en premiumenhet som hanterar alla dina film och mediabehov och är byggd på den kraftfullaste Mediatek Dimensity 1200-Ultra 6nm mobila plattformen. Den möjliggör dual 5G standby och stoltserar med en energieffektiv 3.0 GHz CPU kombination vilket gör den till en av de bästa flaggskeppsprocessorerna på marknaden idag.

För att förstärka den filmiska upplevelsen så stödjer Xiaomi 11T även Dolby Dolby Atmos® med sina dedikerade dubbla högtalare.

Ladda snabbt med 67W trådbunden turboladdning
Xiaomi 11T säkerställer att du aldrig missar ett tillfälle. Med kraften från 67W snabbladdning så laddas dess massiva 5000mAh batteri till 100% på bara 36 minuter så att du har kraft att skapa hela dagen.

Läs hela annonsen här

Av Dysfunco

Tack för svaren. Utöver att överväga att införskaffa nya mejslar (även om det rimligtvis inte är fel på de jag har, egentligen) så har jag varit i kontakt med Asus för att förhoppningsvis inom kort få nya skruvar. Även om det är exakt samma modell är det ju bättre att ha i reserv om de fortsätter att krångla.

Av Dysfunco

Mm. Det jag tänkte på var väl om nåt särskilt fabrikat eller en väldigt specifik modell skulle rekommenderas, som i att de liksom i mindre grad skulle riskera att skada skruvar (trots att kanske skruven i sig är det primära problemet) - t.ex på grund av materialval och dylikt. Vad vet jag.

Av Dysfunco

Vad för skruvmejsel bör jag använda?

Hej!

Lite bakgrund:

Jag köpte en VivoMini VC-65-C1 för några månader sedan och skulle nyligen övergå till den, efter att ha gjort mig av med min tidigare dator.
Jag är inte särskilt händig och erfaren av mig när det kommer till att pilla i datorer invändigt, så brukar hålla mig från sådant och i den utsträckning som går välja en dator som vid leverans redan har det jag behöver.

Denna gång blev det dock ett litet undantag, för jag hade rätt särskilda krav för användningsområdet av denna dator och till priset kändes detta som ett bra val, och den var vid tillfället på väg att utgå ur sortimentet. Jag skulle bara behöva komplettera med en sak, och det var att montera i en ny SSD i en av de lediga platserna.

Så detta satte jag igång med nyligen, men det tog inte lång tid innan det övergick i en väldigt frustrerande situation. För medan nedmonteringen av chassit och själva installationen inte var särskilt komplicerad, som utlovat (den är ju enkelt konstruerad för att möjliggöra smidiga uppgraderingar), kom problemet från ett annat håll: skruvarna.
Det märktes efter en stund att vissa skruvar började sluta snurra, och det ville sig så illa att en "fastnade" i själva hårddisk-monteringssatsen, så att den visserligen sitter men kanske däremot nu inte går få bort. Den andra satsen monterade jag också av fast den just nu ska förbli tom, för att underlätta installationen, och när den skulle fästas igen gick till och med huvudet av på en av skruvarna. Alltså har en bit fastnat i själva datorn, i gängan/skruvhålet.

Avslutningsvis så började även skruven som håller ihop chassit krångla i slutskedet, så att jag är osäker på om jag kan öppna den mer.

Detta retar mig enormt eftersom jag, i motsats till Asus förslag, inte vill skicka iväg denna annars helt nya produkt på nån service för en så simpel sak som dåliga skruvar. Vill gärna lösa detta själv i så fall.

Exakt hur jag ska få upp de bråkande skruvarna vet jag inte riktigt men, generellt ni som bygger datorer, vilka mejslar och verktygskit rekommenderar ni? Har svårt att tro att verktygen är boven i dramat här, men jag kan ju inte veta säkert och tycker därför detta skulle vara värdefull information.
Ett kit kanske det inte ens skulle behöva vara om det får priset att skena iväg, men ett par riktigt bra mejslar för ändamålet som folk har goda erfarenheter av inte sabbar typiska datorkomponents-skruvar helt enkelt.

Några förslag?

Av Dysfunco
Skrivet av DavidtheDoom:

Om du har fått svar så får du gärna dela med dig. Syftet med ett forum är att förmedla information.

Deras slutsats på UPS var att jag i detta fall inte behövde bocka i rutan eftersom det inte var den sortens batteri som primärt åsyftades, men att jag i fältet där man angav vad paketet innehöll skrev "Desktop computer (no battery)" för säkerhets skull.
Att det skulle skickas mellan två ganska tätt liggande orter och fraktas enbart landvägen kan ju ha spelat roll emellertid. Mycket bestämmelser kring det där tycktes ju ha med internationella transporter att göra och ofta relaterat till flyg med mera.
Lite svårt för mig att avgöra om det alltid ska gå till som med mitt eller inte, det var så det bestämdes i detta fall hur som helst.

Av Dysfunco

Saken reddes ut idag när jag tog kontakt med UPS så tråden kan med fördel stängas nu.
Tack för de svar jag fick här dock!

Av Dysfunco

Ja, jag känner att jag trots allt kanske får avvakta och fråga kundservice imorgon innan jag slutgiltigt bokar transporten. Ska det bara mellan Norrköping-Örebro och är ett moderkortsbatteri i stationär dator, tänker man ju att inte skulle behöva redogöras för egentligen. Men det är väl bäst att vara på den säkra sidan, antar jag.

Av Dysfunco

Först bockar man i "Inkluderar litiumbatterier: (Alla litiumjon- eller litiummetallcellsbatterier och drivna enheter.)"

Sedan under ska man också välja "Typ av batteri (metall eller jon)" och huruvida det är monterat i utrustningen eller inte, vilket det ju är.

Den främsta anledningen till att man vill veta om det är samma sak eller inte behöver bockas i, är ju att det tycks finnas så många krångliga föreskrifter och guider kring leverans med olika slags batteri i och man vill ju inte riskera att det dyker upp hinder längs vägen just för att man valt att kryssa i något som kanske inte ens var motiverat i detta fall, och att det leder till att någon kontroll görs eller något.
Men man kan ju samtidigt tänka att det kanske är säkrast att vänta till kundservice öppnar imorgon ändå.

Av Dysfunco

Så rimligen kan jag rentav slopa att bocka i det ens med andra ord?
Det är UPS som kräver att man informerar om detta.

Om man ska tolka tilläggsinfon om saken lite kan man i och för sig också få uppfattningen att det kan ha med fraktsättet att göra också, att det spelar mer roll via flyg- och båt.
Men detta paket ska ju bara från Norrköping till Örebrotrakten.

Av Dysfunco

Är det lithium-batterier i stationära datorer?

Hej, skulle behöva så snabbt svar som möjligt av någon med mer kunskap i ämnet eftersom jag ska skicka iväg en dator och frakten måste bokas inom kort för upphämtning.

Frågan dök upp hos fraktbolaget huruvida varan innehåller lithiumbatterier eller inte, vilket man i så måste bocka i och sedan fylla i lite mer detaljerat, men jag är osäker och har ingen aning om hur jag ska få fram om den har det eller inte.
Det är ju en stationär dator.

Modellen heter Lenovo IdeaCentre Y710 Cube

Produkt-information: https://pcsupport.lenovo.com/us/en/products/desktops-and-all-...

Någon som vet eller finns lithiumbatterier enbart i laptops pga uppladdningsbara batteriet? Jag vet ju att batterier sitter i alla datorer av något slag, t.ex för klockan med mera, men det kanske inte är samma sak?

Tack på förhand!

Av Dysfunco
Skrivet av Bl4ckIce:

DiscShop - https://www.discshop.se/

Handla för minst 100 kr och få 50 kr att handla för!
Koden LcBge4KV gäller t.o.m. 2021-05-09!

Tackar! Fyndade ett spel på deras vår-rea

Av Dysfunco

^verkar inte fungera.

Av Dysfunco
Skrivet av knarkhandlarn:

Den där xboxen verkar inte ha skivläsaren utan den är bara online dvs man köper spel via deras butik och då är man låst till dom priserna, vilket inte är toppen direkt.

Jaså, bara en magkänsla eller nåt särskilt som antytt det? I sådana fall får jag fortsätta hålla utkik. Oerhört omständligt med kögrejen dock, eftersom man också kan slungas ut från sajten bara för att man t.ex går in i kassan, och sedan får hamna i kö på nytt. Något känns lurt.

Av Dysfunco

Elgiganten kör ju liksom spel från 2017 (Assassin's Creed Origins) för 549 kronor som "Black Friday-deals". Man hade ju kunnat tro att det är 1:a april.
För att inte tala om kösystemet...

Av Dysfunco

Jag hänger inte med, priserna är ju liksom urusla och till synes inte överhuvudtaget nedsatta på spel?

Snacka om antiklimax efter all väntan.

Av Dysfunco

@oqvist: Ah, just ja, tänkte inte på det. Kanske är otillåtet att göra ett vanligt inlägg... Var mest för att jag tänkte att det var hörlurstråd och så.

My bad (i så fall).

Av Dysfunco
Skrivet av CDON.COM:

Hej Dysfunco,

Tack för ditt inlägg!

Om du är inom ångerrätten och använder dig av vår tjänst Retur Online så får du en betald fraktsedel skickad till dig som du använder för att returnera din produkt till oss, helt utan kostnad för dig.

Detta gäller som du även själv poängterar endast för produkter som säljs direkt av CDON, och inte andra säljare på vår site.

Med vänliga hälsningar,
André

Tackar för denna information!