Inlägg

Inlägg som alexander_1986 har skrivit i forumet
Av alexander_1986

@Andreaz1:

aha ! då vet jag

yes precis den ska inte klockas mer än den vanliga turbo boost eller eventuellt MCE, tack för svaren !

Av alexander_1986

funkar be quiet pure rock slim bra till i5 8400 ?

tjena, ute efter en billig, tyst och enkel/smidig att montera kylare till i5-8400 , skall ej klockas mer än turbo boosten / multi core enhancement typ, undrar om be quiet pure rock slim räcker bra till detta?

tack på förhand!

Av alexander_1986

@Andreaz1:

såg nu att jag la tråden i fel forum också, skall vara i stationära datorer !

men tack för svaret också förresten !

Av alexander_1986

Skall uppgradera moderkort, cpu och minne, tänkte sälja mina nuvarande grejer !

Tjena !

Har idag i5-3470 cpu på ett asus p8h61 pro moderkort, 2x4gb ddr3 1333mhz minnen och ett creative audigy pci ljudkort som jag inte kommer behöva längre, undrar vad som är vettigt att sälja dessa grejer för typ? en tusenlapp eller lite mer kanske? :S

tack på förhand!

Av alexander_1986

@Napoleongl:

hmm... 8 gb temporära filer? seriöst? :S

kollat webbläsarnas historik o de är typ nån hundra mb som mest, helt sinnes :S

men ska testa det iaf, återkommer !

Av alexander_1986

Behöver hjälp med att rensa morsans ipad!

Hej Sweclockers!

Morsan min har en ipad (ipad air 2 *tror* jag) och hon säger att hon inte kan ladda ned den senaste IOS uppdateringen som är på 1.5gb eftersom hon har för lite plats kvar, så jag tog en titt på ipaden, surfplattor är ej min starka sida kan jag säga men kanske någon av er kan hjälpa till!

här är 2 bilder jag lyckats ta från paddan på "användning"

https://i.imgur.com/wr77WoK.png

https://i.imgur.com/j8QQDHL.png

står att 11.3 gb är använt och endast ca 270mb finns ledigt, men kollar man sen på användning så är 3.4 gb upptaget av bilder&kamera, och resten är typ google chrome o lite sånt som tar nån 100 mb som mest,

det jag inte förstår, är vad som tar upp resterande gb, om 11.3gb är använt och 3.4gb av dom är bilder/videos, vad är det som tar upp resterande ca 8gb? själva operativsystemet? lol, uppdateringen som morsan inte kan ladda ner pga platsbrist är på 1.5gb, så jag vetifan hur det här ligger till

även om jag o morsan går in o rensar alla bilder eller skickar dom till icloud, så är det fortfarande 7-8 gb som är upptaget mystiskt av något annat, vill gärna rensa detta och i alla fall göra så att morsan inte behöver slänga allt/skicka till icloud bara för att kunna få hem uppdateringen, tips? fattar ingenting!

all hjälp uppskattas på detta! tack på förhand,
MVH

Av alexander_1986
Skrivet av Helllodar:

Afaik har alla 248QE paneler detta problem, den uppdaterade varianten MG248Q har inte detta problemet och har 8bit panel

Skrivet av Benham20:

Really? Varför rekommenderar folk denna skärmen istället för den uppdaterade om den nu har bättre färger?
Det suger dock.

https://pcmonitors.info/reviews/asus-vg248qe/

bullshit, går att få riktigt bra bild på vg248 med

Av alexander_1986
Skrivet av Dreijer:

Jag tror att det styrs av konsolen. Du är nog ensam om att gilla 360-spakarna mer än Xbones, haha.

cronus max är sjukt coolt för övrigt, koppla en ps2 kontroll till en xbox 1 t.ex. och så

Av alexander_1986
Skrivet av Zy77en:

ljudet går ju via hdmi från xbox in i skärmen där det sänds vidare till dina hörlurar?

aha, ålrajt

Av alexander_1986
Skrivet av Dreijer:

Är det 3.5mm-kontakt skall du nog koppla in dem i skärmens 3.5-anslutning, tror jag.

Skrivet av Pl4yGround:

Det finns 3,5mm-uttag i kontrollen, vad jag vet ska det fungera utmärkt.

Skrivet av Zy77en:

Ska funka att koppla in hörlurar i skärmen.

okej men kommer ljudet från mitt ljudkort eller vad blir det som matar ljudet så att säga, vill ju ha samma ljudkvalité som vanligt, lite dum fråga

Av alexander_1986

@Pl4yGround:

gillar inte känslan på LB/RB på xb1 kontrollen, sjukt högljutt klick och plastig känsla imo iaf på den jag testade,

gillar den mer mjuka tysta känslan på 360 + att analoga spakarna känns bättre på 360 , imo

Av alexander_1986
Skrivet av Pl4yGround:

Det finns 3,5mm-uttag i kontrollen, vad jag vet ska det fungera utmärkt.

hade tänkt köra cronus max så man kan ha 360 kontroll till xb1

aja får se vad som blir bäst!

Av alexander_1986
Skrivet av Dreijer:

Det skall inte vara några som helst problem.

Skrivet av Vangen:

Det finns inga hinder alls av det du undrar över som ovan just sagt.

najs! tack för svaren, sista frågan är väl i så fall hur man enklast gör med ljudet ?

om jag vanligtvis får ut ljud via hörlurar från ljud ut- på mitt ljudkort, hur löser jag det smidigast? kan man koppla in hörlurar i xbox one gamepad/konsol direkt eller vad blir smidigast här för att inte gå miste om ljudkvalitet?

tackar!

Av alexander_1986

xbox 1 till min asus vg248qe pcmonitor?

tjena, har en asus vg248qe med dessa inputs:

Signal Input : HDMI, DisplayPort, Dual-link DVI-D (support NVIDIA 3D Vision)
PC Audio Input : 3.5mm Mini-Jack
AV Audio Input : HDMI, DisplayPort
Earphone jack : 3.5mm Mini-Jack (for HDMI & DisplayPort Only)

har ingen TV för tillfället men tänkte köpa ett xbox1 till julen för att köra fifa, undrar om jag kan helt enkelt dra en hdmikabel från hdmi out på xbox till hdmi in på min skärm och det blir 1920x1080p i alla lägen utan problem med upp/nedskalning osv?

eller kör xboxen 720p i vissa spel/menylägen osv? 1920x1080 är native res på skärmen så hade helst velat alltid köra den om möjligt, kanske beror på spel?

tänkte skaffa en billig tv senare att gamea på också, men undrar om det går smidigt till en början att köra datorskärmen som jag tänkt?

tack på förhand!

Av alexander_1986

polare misstänker att han böjt pins, men kanske inte?

Tjena, en polare köpte en i7 6700k + z170 pro gaming i veckan och han försökte ge sig på att montera cpu+noctua kylare själv (utan någon större erfarenhet av datorbygge ) och han misstänker att han kan ha monterat CPU på ett dåligt sätt,

men är osäker då han valde att lämna bygget tills jag får komma dit och inspektera sockeln på moderkortet, han har alltså inte testat att montera kylaren än då han blev orolig efter cpu-monteringen, anledningen att han blev orolig är, citerar:

"Monterade processorn i det monteringsverktyg som följde med moderkortet, kollade så att den lilla triangeln på kanten matchade hörnet på verktyget och sockeln, och monterade sedan processorn i verktyget och sedan verktyget+cpu i sockeln,

trippelkollade att allt var på rätt håll och så innan jag försiktigt satte i CPU och sedan tog ner locket och spände bygeln igen,

det som oroade mig är att det krävdes en enligt mig enorm kraft att spänna fast bygeln efter att ha monterat CPU, det gick bra men kraften det krävdes gjorde att det kändes som att något knakade till, plockade ur CPU igen och kollade på pinnarna och tycker att alla ser likadana/symmetriska ut men däremot tycker jag att dom alla "lutar" , vågar inte säga om det såg exakt likadant ut före monteringen av CPU"

Så där är vi nu, såklart svårt att säga utan en bild men ska dit idag eller imorgon och ta en titt och fotografera sockeln, men med tanke på det han skriver, någon som känner igen det han säger från tidigare erfarenheter med LGA1155/I7 montering?

Om man böjer pins i sockeln, kan det bli så att samtliga pins böjs åt ett visst håll, eller kommer det endast va pins i ett begränsat område etc? tror nästan att han monterat det rätt och att det bara krävdes en obekväm mängd kraft att spänna fast cpu igen, kollat på lite bilder på pins på 1155 och verkar som att dom "lutar" lite redan från fabrik dvs inte helt spikraka uppåt?

Uppdaterar igen senare som sagt, hade bara varit nice med lite tips och råd om ni varit med om liknande!

tack !

Av alexander_1986
Skrivet av Thewli:

Du kan testa att lägga nåt varv aluminiumfolie runt kontakten (där du kopplar hörlurskabeln med förlängningen) och se om det hjälper. Isf är det förmodligen dålig kontakt som släpper igenom störningar.

Skickades från m.sweclockers.com

provar det också

Av alexander_1986
Skrivet av Tauc:

Låter absolut som dålig skärmning på kabeln, du kan ju testa att dra den på ett sånt sätt att den inte ligger mot någon annan elektronik. brummandet kommer nog från att kabeln känner av ett magnetfält från närliggande elektronik (tex själva datorn). Osäkert om skärmningen på kabeln saknas eller om den helt enkelt är trasig. Annars vore en "ful fix" kanske möjlig genom att ta en krokodilklämma i skarven mellan kablarna och sätta andra änden av kabeln mot något jordat tex datorns chassi om du kan jorda med fingrarna borde du kunna göra det med annat också. känns dock inte direkt som en permanent lösning

intressant det med krokodilklämman, kanske blir en sån fulfix haha

för det är skumt, kopplar jag in mina koss hörlurar till macbooklaptopen på jobbet, inget brummande, kopplar jag in dem direkt till ljudkortet där hemma får jag ett extremt svagt brummande, kopplar jag in förlängningskabeln blir brummandet mycket starkare,

men sätter jag fingret som sagt på metallkontakterna där förlängningskabel och hörlurskontakt möts/kopplas ihop, så försvinner brummandet HELT (blir bättre än med hörlurar direkt i ljudkortet, även om brummandet då är väldigt svagt vid direktkoppling)

har 2-3 andra hörlurar och headset hemma och inga av dem susar eller brummar direkt mot ljudkortet iaf känner att mitt chassi är strömförande också typ lol, väldigt svagt men ändå, kollat så att inga kablar korsar andra kablar eller ligger för nära annan elektronik så att säga, ser fint ut på den biten!

jag uppdaterar här så småningom med test av krokodilklämma och ev. ny kabel

tack!

Av alexander_1986
Skrivet av mrqaffe:

Normalt sett är kablarna skärmade men de kan vara olika bra skärmade med allt från en gles fläta till flera helt täta lager, det vanligaste är en relativt tät fläta.
Ferritblock finns på Kjell.
https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/datorkompone...

nice! men tycker du jag borde först byta ut kabeln till en ny eller dyrare från webhallen, och om det skulle vara samma situation sen skaffa ferritblocket för 29kr och prova? ^^

Av alexander_1986

slänger in denna här om nån har ett tips på hur jag kan fixa detta själv:

köpte koss the plug hörlurar och gillar ljudet i dem, men lite kort sladd så köpte en 3.5mm hona hane 2m förlängningskabel, nån billig 50krs kabel på webhallen deltaco typ, men fick höra att det inte skulle göra någon skillnad i ljudkvalitet på så korta avstånd typ,

själva ljudet i sig är bra men det skumma är att det kommer ett surrande/brummande ljud när jag använder förlängaren, om jag rör vid den delen av kabeln där förlängningen kopplas ihop med hörlurarna med fingrarna, så försvinner ljudet

lär vara någon isoleringsgrej eller så? kollat om något sitter löst eller så men det gör det ej, kan jag lösa det utan att köpa en bättre/annan förlängningskabel?

eller är det bara att köpa en skärmad förlängningskabel? var hittar jag en sådan typ?

tack!

Av alexander_1986
Skrivet av ZAIZAI:

Borde inte det gå att lösa med en klump ferrit på hörlurskabeln?

Jag är ganska säker på att jag löste min oskärmade förlängningskabel till hörlurarna på det viset...

finns det skärmade förlängningskablar i typ vanliga databutiker som inte kostar mycket?

ferrit? är det typ vanligt järn ?

vill helst fixa det själv utan att byta ut kabeln, om möjligt