Inlägg

Inlägg som Bockis har skrivit i forumet
Av Bockis
Skrivet av Tumnus:

Detta är ju ett entusiastforum så...

Av Bockis

Värst va alla blev CPU experter helt plötsligt *wink*

Av Bockis
Skrivet av Lasergurka:

Tror du överdriver lite väl nu, det är mycket mer än upplösningen som spelar roll...bara för att man inte spelar i över 1080p betyder det inte att resten inte spelar någon roll. Min poäng var att om CPUn begränsar så blir det lite av ett tvärstopp för det spelet, är GPUn begränsningen kan man nästan alltid dra ner inställningar, till en viss gräns då såklart.

Man kan mycket väl hålla sig inom 10k-gränsen även om man skaffar en bättre CPU, men om du är säker på att den räcker så kör på den.

Länka gärna ett test av CPUn i Witcher 3 och Dying Light om du har ett

Några länkar som visar vad jag menar. Det funkar fortfarande att spela med prylarna och "begränsningen" är inte så stor som folk tror i dom flesta fall. Det är snarare spelen som är begränsade skulle jag säga. Testerna visar också hur en GPU som 980 behöver en snabbare CPU som du säger men då snackar vi över 5000:- bara för GPUn, sen ska du ha nätagg och CPU som matchar det och då hamnar man absolut över 10k gränsen.
Jag vet inte men allt handlar ju så klart om plånboken och var man vill kompromissa är upp till var och en

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mQ4PP24dBXg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/UnX8ZwseMd4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Av Bockis
Skrivet av Lasergurka:

Witcher 3 och Dying Light är två exempel som kräver ordentligt med CPU, och räcker inte CPUn till är det oftast inte så mycket att göra om man inte kan överklocka den ordentligt, med GPU kan man iaf sänka grafikinställningar. Inställningar som gör det avsevärt lättare för CPUn är oftast inte tillgängliga.

Jo det är sant att dom kräver mycket av CPU och GPU och jag är inte emot tanken att köra en kraftigare fyrkärnig eller en sexa för den delen i ett annat fall men just här känns det som att mest bang for the buck i vanlig 1080p gaming funkar den cpun bra i witcher 3. ska du upp mer får du investera i en skärm för över 4-5 tusen också bara för att kunna ta del av det visuella. Jag försökte hålla mig inom LAN+10K+lätt att bära med sig+spel.

Av Bockis
Skrivet av Sarkissati:

Ok bra att känna till. Jag provade en liknande utstyrsel med en processor för 800kr och ett grafikkort för runt 2000kr år 2012 och det blev en katastrofal flaskhals, men det är nya tider nu och tillverkarna har ju blivit bättre.

Jo jag kan förstå att du är kritisk till tanken då. Många av dagens titlar pressar ändå GPUn mer än CPUn. En bra balans som jag hittat är just 860K (eller nya 840K med 65W) och ett R9 380 (280X eller 290) eller GTX960.
Om jag ville satsa på streaming, redigera film eller annat hade jag absolut satsat på en bättre CPU i 2000:- klassen utan tvekan.

Av Bockis
Skrivet av Sarkissati:

Är inte processorn för klen och grafikkorten för starkt i förhållande till varandra?
Tänkte ett http://www.inet.se/produkt/5411429/msi-radeon-r7-370-gaming-4... med en http://www.inet.se/produkt/5308710/amd-fx-8320-8c-3-5ghz-am3-... passar bättre?

För spel skulle jag satsat på ett bra grafikkort. Ett av mina system kör med den speccen och i spel funkar det klockrent! Ska du stoppa in ett 970 eller 980 kan man börja fundera på en nyare generation i5 med fyra kärnor men för dagens spel funkar det hur bra som helst för 1080P 60FPS high quality gaming.

EDIT: Jag skulle stoppat i en sådan propp om jag fokusera på streaming t.ex . Skulle aldrig nedgraderat mig till ett 370 om jag är ute efter att spela spel tyvärr.

Av Bockis
Skrivet av Sotie:

så med denna PSU så funkar det?
i denna kundvagn?
http://www.inet.se/kundvagn/visa/8228233/2015-07-27-ny-igen

Ja det funkar med det nätagget. Det har rätt längd och kvalité som behövs för att prylarna ska hålla i ett litet chassi.

Av Bockis
Av Bockis

Köp ett vanligt GTX970. Då har mest bang for the buck så att säga.

Av Bockis
Skrivet av Sotie:

fixat! visst hade dom så man kunde få fraktfritt?
Skulle då vilja ha det till denna: http://www.inet.se/kundvagn/visa/8228238/2015-07-27

Har ingen aning om hur det fungerar tyvärr, men kanske någon annan kan ge dig svar på det.

Av Bockis

CS650W är 150MM långt och det blir perfekt passform i ett 304 om du nu väljer att köra med ett sånt chassi.

Jag själv kör med ett HX650W i min Node 304 med ett 280X som täcker hela sidan och det passar bra. Ledsen att jag inte kollade upp det mer noga innan, jag är lite slö ikväll hehe.

Av Bockis
Av Bockis
Skrivet av Broken-arrow:

Får det plats i chassit hade jag kört på detta http://www.inet.se/produkt/6910119/evga-supernova-g2-550w-80-... G2 är bättre än G1.

Bra öga där! Hade helt missat den biten. 180mm bli för långt i ett 304 för grafikkortet.

Av Bockis
Skrivet av Sotie:

Finns det några passande minnen till detta mobo som finns i lager? @Bockis:

HyperX minnena funkar till allt. Crucial har jag också bra erfarenhet med men bäst bang for the bucks är helt klart ADATA.
ADATA minnena är beställningsvara hos Inet och då kan jag tänka mig att leveranstiden blir ca 3-4 dagar längre. Tänk på att jag inte lagt in montering i det priset då jag inte hittade den posten på Inet hehe.

MVH

Av Bockis
Av Bockis

Ser bra ut! Jag personligen hade lagt mindre pengar på CPU och mer pengar på GPU. Hade fortfarande hållt mig till en fyrkärning CPU så klart men lagt mig på en GTX970 och ett nätagg med 650W-700W 80+ Gold. Jag har skaffat en hel del processorer på tradera (beg). Har en i5 4440 i en av mina maskiner just nu som köptes för ynka 1000kr.
Men på ett mer positivt argument slipper du uppgradera CPUn på några år och satsa pengarna på ny GPU senare istället.

Av Bockis
Av Bockis
Skrivet av Broken-arrow:

När jag köpte första grafikkortet själv valde jag mellan 512 och 1Gbit , spara någon hundralapp att ta 512 inte det bästa beslutet i efterhand.

Nu är det ju inte lika illa att välja mellan 2 Vs 4GB , men vill Ts köra något mer än CS så är det vettigaste att ta 380/960 med 4GB (ger som sagt bäst flyt). Annars kan man ju gå ner ett steg för att spara pengar.

I detta fall med en en slö cpu spelar troligen antalet Gb mindre roll, kom jag på nu.

Precis! Allt beror på vad man ska använda maskin till.

Av Bockis

Tror dom släpper bundles senare för 300 serien. ASUS brukar va snabb på att släppa bundles med grafikkort.

Av Bockis
Skrivet av Broken-arrow:

Är faktiskt så det även märks i 1080P

http://www.gamersnexus.net/hwreviews/1984-amd-r9-390-380-benc... Titta på 1% och 0,1% resultatet. Är faktiskt intresant att mer ram gör skillnad.

Lägger upp ett resultat, se lägsta nivån mot 285.
http://media.gamersnexus.net/images/media/2015/amd/amd-r93-mll-1080.png

Väldigt bra test! Allt är ju beroende hur mycket minne spelet slukar så klart. Shadow of mordor körs bäst på 4GB t.ex men CS:GO funkar bra på 2GB. Helt klart relevant det du säger men det handlar mycket om vad och hur man ska använda maskin.