Inlägg

Inlägg som ts1337 har skrivit i forumet
Av ts1337

ddr4 32GB Corsair 2666mhz

Corsair Vengeance RGB Pro DDR4 2666MHz 32GB
2x16GB DDR4 2666MHz. Funkar som en klocka! 4-5 månader gammla. 1200kr

Läs hela annonsen här

Av ts1337

Ordnat nya längre skruvar, så nu sitter den som den ska, dock stänger den fortfarande av sig, men den hänger inte sig i bios längre, utan när den ska till o boota windows, då dör den helt igen, men startar av sig själv direkt. Tar jag ut m.2hdn så dör den lite hur som helst. Någon som har fler tips?

Av ts1337
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Vad har du för RAM? DDR4 DDR5? Hastighet? Hur många stickor?

Hej! 32 i 2666 2st DDR4. Har testat o ta ut dom med o samma sak :/

Av ts1337
Skrivet av Quim:

Hmm det låter som datorn tidigare fungerat som den ska, vilket innebär att min första tanke antagligen inte kommer hjälpa.

Men tänkte direkt på distanserna mellan moderkortet och chassiväggen som moderkortet sitter fast i. Kan en sådan ha lossnat och orsakar kortslutning? Om du vill testa dessa så skruva loss moderkortet från chassit och kontrollera att alla distanserna sitter rätt emot mobbot och skruva sedan tillbaks.

Att inte ens komma in i BIOS trots att du kopplat ur GPU, "HDD" och bytt ut nätagget bör innebära något fel på RAM/Mobbo/CPU - kan du prova plocka ut RAM stickorna och bara köra ett i taget? RAM brukar iofs inte få datorn att stänga av sig och man brukar kunna komma in i BIOS även med dåliga RAM stickor men det är iaf sjukt enkelt att testa...

Tack för tipset! Nu när jag kolla närmre har flera skruvar fallit bort(haha). har ett Corsair 5000D. Ska verkligen testa o rätta till detta. Hoppas det hjälper!

Av ts1337

Min dator stänger av sig hela tiden.

Hej! Jag har en Intel 12th 12700kf samt asus Z690-P moderkort. Efter att jag stängt av den och senare satte igång så stänger den av sig och startar efter några sekunder igen. Kommer bara in i bios lite då o då eftersom den stänger av sig. Har tagit ut det lilla batteriet men det hjälper ej. Har testat ett nytt nätagg. Mitt orginal är 1200 corsair ifrån 2016. Det jag testade med är från 2021 750w. Men det är samma problem. Har tagit ut m.2 hdn samt gpun o kört via det inbyggda grafikkortet i cpun. Men same shit. Någon som har förslag om vad jag kan testa? Eller vad felet kan vara?

MVH Jack

Av ts1337

grattis! har två 4 8GB samt en pi400 .. kör vpn o wordpress o på pi400 lär jag mig python

Av ts1337

typisk

Av ts1337

Jäkligt cool uppfinning, skulle kunna tänka mig en sån till morsan.

Av ts1337
Skrivet av Palme_570:

Var är målet ? Varför ska du koppla dig mot den ? Alternativet är att sätta upp en VPN Server som du har kontroll på som den ansluter mot på så sätt för du kontakt med den.

Edit:
"vpn krypterar väl trafiken?"

Är det för du vill surfa anonymt när du sitter bakom den ? Isåfall är det snarare en Client den sak vara och isf är det inga problem.

jag försöker ju köra tex openvpn på min ubuntu server. o givetvis som client på låt säga min mobil

Av ts1337
Skrivet av pv2b:

Vad är nyttan för dig med att ha en egen VPN server? Vad vill du uppnå med det? Det låter som att du tänker fel, men utan att veta hur du tänker är det svårt att veta.

vpn krypterar väl trafiken?

Av ts1337
Skrivet av Xcorp:

Förlåt, men jag tycker verkligen det är fel, en brandvägg har ingenting med en NAT-enhet att göra, de funkar helt oberoende av varandra. T.ex är det ganska vanligt att man på enterprise-grejer får konfa NAT och FW separat från varandra, alltså bara för att du skapar en NAT/PAT regel så skapas det automatiskt inte en FW-regel som tillåter trafiken.

Ta Ciscos väldigt korta förklaring på vad en brandvägg är

A firewall is a network security device that monitors incoming and outgoing network traffic and decides whether to allow or block specific traffic based on a defined set of security rules.

https://www.cisco.com/c/en/us/products/security/firewalls/wha...
Ingenstans på den sidan nämns något om NAT eller translate.
En brandvägg tar AKTIVA beslut baserat på de regler som är uppsatta.
Att en NAT-gateway inte skickar vidare viss trafik är en PASSIV biverkning av hur den fungerar, som exempel skickar den inte vidare inkommande trafik till enheter bakom om det inte finns någon NAT/PAT-regel för det, men det är INTE ett aktivt beslut.

Att en router på internet inte routar "privata" (RFC1918) adresser plus en del andra nät är ett aktivt beslut som världen kommit överens om och konfat alla sina enheter att inte göra. Det är inget magiskt med just de näten som gör att det inte går att routa.

Även om det är en intressant diskussion så är detta mitt sista inlägg i denna tråden angående just detta ämne då det är väldigt off-topic.

@ts1337
Kolla i din hotspot vad den har fått för IP på sitt WAN-interface, kan också heta public IP eller liknande.
Om den ligger mellan 100.64.x.x och 100.127.x.x så är det en så kallad CG-NAT adress och det kommer inte att fungera.
Om den istället börjar på något annat ( skriv gärna de två första grupperna här för att bekräfta) så är det något annat som spökar.
Föklara eller rita upp hur du tänkt att telefon/pc, hotspot och din VPN-server ska prata med varandra.

100.64.x.x och 100.127.x.x är just dom IP adresserna jag får från comviq eller halebop kontantkort :/ får maila telenor o fråga om det går att köra vpn om jag tar ett abonemang

Av ts1337
Skrivet av pv2b:

Vad är det du försöker uppnå med att sätta upp en VPN-server? Det kan hända att det finns ett annat sätt att lösa det du vill göra, beroende på vad ditt mål är.

tja! jag vill helt enkelt ha en egen vpn server, då tänkte jag att mobilt bredband är ganska billigt. Och det ända jag kan skaffa ... vad jag vet iaf. eftersom jag har fiber från telenor som main. Är inte tanken bra? dock funkar den inte. Har bara prövat med pivpn o det funkar bara med fiber aldrig när jag försöker med halebop eller comviq mobilt kontantkorts bredband

Av ts1337

VPN ubuntu server

Tja! Undrar om någon vet om det går att köra vpn server på mobilt bredband kontantkort? på något sätt? jag köpte en d-link dwr 932 "router/hotspot" i pocket format =D. Kan öppna portar o så men får ändå ingen kontakt när jag är client på min lur eller på min pc o försöker connecta. Eller är det bar fast mobil abonnemang som det går på?

/Jack

Av ts1337

Kommer deras CPUer slå Intel 12900/700 tro?

Av ts1337

Fan vad nice! Detta betyder att jag kan lira Black Desert online, o även andra bra mmos.

Av ts1337

wow du har verkligen lyckats med det röda temat, sjukt snyggt måste jag säga.

Av ts1337
Skrivet av TaunyTiger:

Åtgärda slang "jinx" i bild 4. Den lär ju strypa flödet ganska krafitigt.
Kör själv 16/10 slang som är lite tjockare. Antar att du kör 13/10.
Byt slang eller sätt en 90 graders fitting i inlop på tanken.

Ser ut som att du har 2st inloop och 1st outloop dessutom? Vanligtvis är 1 inloop och 1 outloop. Ser ut som att du kan skippa slangen på bild nr4 helt.

Eller de är en tömningsslang kanske?

Nej allt går runt i en cirkel som klockan.. var får du 2inloop ifrån? från tanken? Haha ja det är tömmnings anordningen, fattas bara att den börja läcka.

Av ts1337

Väldigt bra gjort! Snyggt tema o ordentligt byggt! 4av5!

Av ts1337
Skrivet av Nefrums:

Då vad det dax att uppgradera datorn igen.
Denna gången blir det ny burk och ny loop.
Jag kommer att återanvända gpu, PSU och ram då de två första uppgraderades nyligen.
Jag valde att stanna kvar på DDR4 med ambitioner att byta om nåt år då det finns bättre DDR5, och de faktiskt kanske går att köpa. De spelen jag spelar mest är även mycket beroende av ram latency so de funkar faktiskt bättre med DDR4 än så länge. Detta ledde också till att jag snålare in lite på MB då jag bara tänkte använda det i ett år eller så, så det var bara 2x så dyrt som mitt förra...

Specs kommer bli:
CPU: 12900k
GPU: 3080.
RAM: gskill 3600 CL15
PSU: Be quiet 850.
MB: Asus Prime z690p D4
Låda: Fractal torrent.
Loop: 180x360 + 280mm alpha cool 45mm rads. Ek vattenblock, pump, fittings, etc. Soft tubes.
Ingen jävla rgb, eller tramsigt fönster!

Bygget drar igång så fort jag får sakerna från EK. Velocity2 CPU blocket släps dock inte förens i slutet av november.

https://i.imgur.com/FStBFrH.jpeg

vad är det för fläktar? något fräsigt?

Av ts1337

mitt konstverk

Ett försök som jag kan polera till, ser ganska slarvigt ut. Men det kan nog bli helt OK om jag brukar allvar. (Och morsan tycker den är riktigt fräsig, så det är jag nöjd med)

Intel 12th 12700k (körs i orginal fart)
Radeon 5700xt PowerColor
32gb ram 2666snabbt
Corsair HX1200 1200W
Asus z690-P ddr4
Corsair 5000D Vit
Kablarna är från CableMod(1000kr)
Corsair ML120 PRO LED - Vit Fläktar x3
2 m.2 kort 256gb samt 512gb
VattenLoopen är enbart varor från corsair förutom dom vita slangarna som är noname item.

Besök galleriet här